Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?
Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?
@22mima od vcera. Bola som na rizikovej poradni a bolo to len 2D. Hned videla rozdiel medzi pipikom vlavo a machulkou vpravo 😁 vahovo je medzi nimi rozdiel 30-40g. Chlapček je vacsi samozrejme 😁
@bettynka222 a kolko vazia ak smiem vediet. Tesim sa s tebou ze mas mix 🙂 aj ja stale dufam. Takze ty chodis do rizikovej? A navstevujes aj klasickeho gynekologa ci uz nie?
@22mima klasického uz nie. Ten ma skontroloval iba v 12tt. Ze potom stačí v 20 a nakoniec v 30tt!!!! A to som po troch potratoch a v tehu s malym same problémy boli. A teda dvojicky by mohol aspon raz za mesiac pozrieť nie?
Držím palce na ten párik 😊 ja uz mam chlapca, tak som chcela jedno dievča velmi 😊
Vážia 240 a 273 😊
@bettynka222 no mohol by sa na teba viac zamerat kedze mas problemy a aj si mala... inak i ja chodim do poradne len raz za 4 tyzdne a o rizikovej este nic nevravel. Zatial je vsetko v poriadku tak snad aj bude. Ja som bola v 18+4 tt a drobci mali 215 g a 205 g (povedal ze v norme, aj kosticky). Takze tvoji maju viac...len nech rastu drobci 🙂
@bettynka222 a tie mamicky rodili dvojcata? Rataj s tym, ze to je trochu rozdiel, hlavne pre porodnikov.
@bettynka222 no mame rovnake pocity.ja som sa celkovo po tom vsetkom dost zmenila.ked sme okoliu povedali ze dvojicky,tak par kamosiek zareagovalo :preboha.Len nam je to momentalne uplne jedno,je to stastie,len nech sa narodia zdrave!!!! ostatne veci ako to zvlaneme budem riesit az ked si ich donesieme domov 😵
@bettynka222 to ze ti je tak zle ti vobec nezavidim :(((.mne uz byva len rano a niekedy vecer.pocuj a ako zvladas maleho,ci je v skolke?
@22mima ale mna chcel skontrolovať az po 8 tyzdnoch - cize buduci tyzden a potom az po dalších 10tich!!!! Des. Raz za 4 tyzdne je akurát 😊 my sme s mužom dosť vysokí, asi preto su naše babatka väčšie ako tvoje.
@lauricka no to mi je jasne 😊 ale tak celkovo, je tam ine prostredie ako vo fakultkach. A do tej dunajskej alebo Topoľčian sa mi trepať nechce. A ten vyskov je vlastne kde?
@roberta31 a ty si to mala este tažšie 😞 uz aby boli pri nas a mohli sne im pripnúť tie snuzy ze 😊
Inak nechápem tie reakcie na dvojicky. My sme sa hrozne tešili. A vlastne aj nasi kamaráti. Okrem jednej - ta mi vkuse hovorí, ze teda nezávidí... Nechápem načo to toľkokrát opakuje. A mozno závidí 😁
No je mi hrozne zle a som velmi slaba. Maly chodi do skolky nastastie a nasi začali pomáhať odkedy je so mnou zle. Ja by som vlastne mala byt na infuzkach v nemocnici. Ale neviem sa k tomu odhodlať 😂
A tvoj malinky? Je doma? Ty to ako prosim ta zvladas?
@bettynka222 aj u nas len par ludi zareagovalo tak sprosto,ale vacsina - hlavne nech je vsetko v poriadku.
Ja som s malym doma,ked som mala celodenne nevolnosti,tak som s nim nikam nechodila.Doobeda sa prehral doma,na obed sme spali a potom uz prisiel mm a ten ho braval.Varila mama a svokra.Teraz sa uz celkom da.
Mne ho aj zobrali do sukromnej,ale ked sa ho bojim teraz dat,nech mi nedonesie domov choroby.By ma porazilo.Tak preto ho mam doma.Inak od sept.uz ide,ale ako baby pisali,bude mat vela zmien,tiez zaspava so mnou.No nejako budeme musiet zvladat.
@bettynka222 cozee? Tak akoze 10 tyzdnov je mooooc. Pri dvojickach a este k tomu inym komplikaciam by ta mal sledovat aspon raz za 3 tyzdne si myslim. Hrooza. No my sme zasa s manzelom obaja nizki takze ani deti nemozu byt velke. Ninka sa mi narodila 46 cm 🙂 a aj teraz je z tych mensich deti. Hlavne ze sme zdravi a drobci su v norme.
@bettynka222 @roberta31 aj my sme mali rozne reakcie z okolia...a este to len pride ked sa zbavim kabata a zacnu si to vsetci vsimat...a vypytovat sa. Ale je mi to jedno, my sa na drobcov strasne tesime ♡
U nás som zasa mala opačnú reakciu vsetci sa tesia dokonca v praci mam jedneho kolegu a jednu kolegynu ktori maju dvojcata..
Nechcem tu nejako skoro stresovat, ale neviete mi poradit kolko kusov asi budem potrebovat z takych zakladnych veci ako body kratky r, body dlhy r, dupacky a pyzamka? Uz ste niektora v takom stadiu, ze nad tym rozmyslate, resp kupujete? Dik
@roberta31 no tiez musis byt vyčerpaná ked ho mas doma.
Podla mna by si ho do skolky mala dat uz na jar - nech si postupne zvyká on aj jeho imunita. Nebude to taky sok ako v septembri, ked bude skolka plna plačúcich deti. Navyše si to nebude aspon spájať s narodením dvojičiek. A ak ti mozem poradit, skus si kúpiť tekuté colostrum. Je úžasne na imunitu, ale je dosť drahé a treba ho spotrebovať do 14dni (preto si ho kupujeme s kamarátkou na polovicu).
@22mima no ved to a este pri trombofilii. No na hlavu.
Moj maly tiez nebol pri narodení velky - 49cm, ale to pretp ze som tiez vela chudla asi. Teraz je jeden z najvyšších 😁
@majda27 ale praveze sa vsetci tešia, mnohé sa mi priznali ze závidia v dobrom a ďalšie aj ked momentálne nechcú druhé, tak začali rozmyslat nad otehotnením vďaka mojim dvojickam 😊 to len jedna vkuse dokola ze mi teda vobec nezávidí a ze ci jej jedno nedam aby som si to uľahčila. To urcite...nech si spraví vlastne 😁
@haimi pocuj, ked mi uz bude lepsie, tak vyvleciem z pivnice debničku s vecami po malom a zrátam ti to ok?
Inak co si zo zimy pamätám, tak som väčšinu veci kupovala zbytočne. Uplne mi stačili bodynka, pancusky a dva zimné overaly do kočíka.
Leto neviem presne, ale ľahko zistím 😊
@bettynka222 Vyskov je pri Brne
@bettynka222 hehe, no ja som zacala hovorit tiez cakatelkam dvojiciek, ze nezavidim. Ale az potom, co som mala vlastne dvojicky 😀 😀 😀 . Prvy rok je tazky. Od roka a pol cca to uz bolo lepsie (dost ulava uz aj po roku, ked zacali chodit) a teraz po troch rokoch je to este lepsie. Uz sa s nimi da hovorit celkom rozumejsie a zacinaju sa krasne hrat, tak naozaj detsky, so svojou fantaziou a pekne spolu. Jasne, ze boje su stale, ale toto je proste uz fajn.
@haimi v lete toho moc nepotrebujes, a hlavne prvy polrok su pre male deti najlepsie dupacky a a vrch s dlhym rukavom ktory sa viaze alebo taky na suchy zips/gombiky. Ja som toho mala dost, vyhoda bola ze som prala len raz tyzdenne a velku plnu pracku, ked su deti starsie ta pracka sa zaplni 2 krat tyzdenne. lebo veci su vacsie. Ked s pranim nemas problem, vela veci netreba lebo kazde 3 mes. budes kupovat inu velkost. Denne prezlecies asi 2 krat, na noc dalsie dupacky, plus velmi vela podbradnikov a davaj pozor na suchy zips, tie rezu krk, lepsie su na nity. a balik asi 12 bavlnenych plienok na tvoje rameno pri odgrcnuti, alebo namiesto podbradnika a kopu inych veci sa daju vyuzit. Topanky, satky pancusky a ine prkotiny ani nepozeraj su velmi nepohodlne do 6mes. Ciapky je tiez dobre mat tenke a vsetko aby bolo 100% bavlna a co najmenej farbena.
@bettynka222 @tova ja som rozmyslala, ze by som kupila z 56 kazdej jednej: 5x body kratky rukav, 5x dlhy rukav, 5x dupacky, 5x pyzamo, 2x svetrik, ponozky. Je to vela? Asi by som mala kupit aj nejaku 50, ze? Ale urcite menej. Prinajhorsom budu trochu plavat v 56.
@lauricka ja som dlho ľutovala všetkých budúcich prvorodičov 😁 ale odkedy som otehotnela, tak ma to prešlo 😊
No Brno mi je ďaleko, uprednostňujem ten koch 😁 ale skoda ze v TT a BA nemaju taky prirodzenejší prístup k rodeniu ako v menších nemocniciach... Z tých väčších myslim ze v Bystrici boli baby velmi spokojne.
@haimi vies coooo, ja som dupacky vobec nepoužívala. Podla mna boli potrebné v dobe, ked sa este nevyrábali bodynka a hrozilo, ze deti budu mat hole chrbatiky. Oveľa praktickejšie mi prídu pancusky a tepláky - aj prebaľovanie je jednoduchšie, lebo kým dieťaťu porozopinas tie cvocky a dostaneš mu odtiaľ nozicky....to tepláky mas hned dolu a body len rozopnes.
gratulujem a prajem veľa síl a radostí a hlavne nech ste všetci v poriadku ... a trošku aj závidím, daj recept 🙂,
Ja by som brala teraz dvojičky. Ešte by som chcela 2 deti, ale mám pocit, že už vekovo ich asi nebudem stíhať, tak uvidím 🙂
@haimi co povazujete na sk body a co dupacky ?? (zijem dlho v zahranici) ohhhhh no nakoniec sa to povie kojenecky overal tak to som myslela ze to najviac vyuzijes 2-3 ks kazda denne, v tom mozu aj spat. Body je tiez dobre a k tomu som davala teplaky a ponozky alebo niektore teplaky maju nasity uz spodok. Ah uz pozeram co su dupacky, to som nepouzila ani raz. neprakticke. takze body a overaly su najlepsie.
@bettynka222 @tova diky baby. Ja som rozmyslala, ze kupim nejake teplacky, alebo leginy s ponozkami. Hlavne ked bude v lete teplo, sa mi to zda lepsie ako cele dupacky. Len som sa bala, ci to pre take male babo nebude nepohodlne, ked to bude do pasa. Dokonca sa mi to zda aj lacnejsie, kedze jedny dupacky stoja min 7 eur.
@bettynka222 Inac, dnes sme finalne vybrali kocar. Nakoniec rozhodol dolezity faktor a to, ze sa nam ako jediny z tych, co sa nam pacili zmestil do kufra. A jasne, ze to je ten najdrahsi na svk trhu. Bugaboo donkey. Najprv sme boli so svokrovcami v mocenku, kukali, merali a skladali, skusali do kufra. Po hodine sme dosli k zaveru, ze musime vymenit auto, lebo sa nam nezmesti ani jeden do kufra. Teda mozno by sa aj zmestil, ale to by sme ho museli komplet rozobrat aj s kolesami, odcvokovat celu sportovu cast... A to s dvomi detmi sama nie som moc ochotna. Tak sme isli zufali este do blavy kuknut to bugaboo, ci sa zmesti. Okrem toho, ze sa sklada uplne easy sa zmestil uuuuplne v pohode a este ostala v kufri aj rezerva. Pomohlo aj to, ze sa da zuzit, takze super. Svokrovci nam chceli kupit kocar, tak som bola proti tomu dat tolko prachov za kocar, ale sami asi po 10 minutach povedali, ze to za tie prachy stoji. Kedze sa na neho caka 3 mesiace, tak ho ideme cez tyzden objednat. Nevies nahodou ci a kolko sa plati zaloha? A vy idete nakoniec kupovat tiez nove bugaboo? Podla mna sa to oplati, lebo tie z bazara su strasne drahe a to ani neni komplet.
@tova no ved som sa čudovala tym dupackam - podla mna su prežitok 😜
@haimi top veci podla mna su: pyzamko-overal (nas to nosí este teraz ako takmer 5rocny-nema holý chrbátik), body plus pancusky alebo tepláky alebo rovno teplákovy overal - to je tiez super vec. A neboj, teplaciky ich urcite nebudú tlačiť - maju širokú mäkkú gumu 😊
Co sa tyka kočíka, tiez sme sa zhodli ze top pre dvojicky je donkey. Nam chce zase hrozne kočík kupovať mama. Je horšie ked im brániš ked chcu kupovať, potom sa citia menejcenný. Ja som aj pri malom musela mame zakazovať aby nakupovala bez rozmyslu. Mala povolené plienky a pyzamove overaly 😁 a teda prispievala na kočík. Vies tých starých rodičov to teší ked mozu vnúčatám nakupovať. Len ten vkus 😱😁
Tie bugaboo donkey z bazáru su v otrasnom stave, len v duo verzii (nie twin) a teda dlhsie používané. To sa vobec neoplatí kupovať. Nechápem ako si niekto za ne moze vypýtať 1000€ 😱
@bettynka222 ved aj to zvazujem.Len stale tam mam veci za- aj proti 😅
@bettynka222 mamina vie, kolko stoji bugaboo? 😉 Svokrovci si zmapovali dopredu ceny, tak ratali s cifrou okolo 1200-1300eur, tak tych 1800 celkom dobre prezili. Idete teda do noveho? Nepytali ste sa nahodou, ci sa plati zaloha? A ked pises o teplackoch tak myslis, ze aj leginy budu v pohode? Teraz dost kukam na anglickej next stranke a tie vacsie balenia su za relativne dobre ceny. Napr 4balenie body s kratkym rukavom 9 eur. To co som videla po par praniach z h&m a c&a je dost des. A v obchodoch ako pre deti a brendon su smrtelne ceny. Este chcem kuknut tesco, ze vraj to je celkom kvalitou v pohode. Ake mas skusenosti?

@dandas ahoj 😊 rodila som u Štefánikovej (Havlíkovu ale poznám cez kamarátkinu rodinu), mala som ju zazmluvnenú a mala som aj porodny plan, kde som mala vsetko spísané a bolo sme spolu dohodnuté. Jedine co nesplnila bolo, ze som si mala nohy držať za kolena vedľa seba (nieco medzi sedom a drepom) a priviazala mi ich o take podložky.