Ako stíhate starostlivosť o dom a záhradu?
Niekto kto má byť ešte ma aj v prenájme záhradu, jak moja kamoška presne teraz cez predĺžený víkend tam boli a sme sa zhovárali a nechápe že ja nestíham 2.byt a ona veľký dom dieťa a záhradu 😅 je pravda že časom každá žena keď sedí doma na MD alebo bez práce zlenivie ? Lebo príde mi že ženy čo sú stále vo šfungu tak proste idú stále ...
@anonym_autor No a co nestihas na 2izb byte?
@cochces som na RD cize to asi hovorí za všetko
@anonym_autor A?To je choroba RD?
@cochces tak nebudem muklovať aj dom záhrada aj dieťa a unhat sa no
Keď si na rodičaku tak akože čo nestíhaš pri dieťati? Čo budeš robiť keď budeš chodiť do práce? Aj o dieťa sa bude treba starať aj keď príde zo škôlky...
@anonym_autor Ok,mas recht a nemusis nikomu ani nic dokazovat.💚
@anonym_autor tak nestihas. No a? Toto nie su preteky, ked ti to tak vyhovuje, tak nech ta netrapi ak niekto stiha viac. Ak ti to nevyhovuje, budes musiet najst kde je chyba, lebo asi nieco robis zle.
Mám pocit, že mnoho ľuďom vyhovuje stále niečo "užitočné" robiť a pokiaľ nerobia, majú výčitky. Mnoho ľudí nevie kvalitne oddychovať a mám dojem, že veľa z nich sa navzájom predbieha kto toho urobí a stihne viac. Z uštipačných komentárov si nič nerob. No a čo, že nestíhaš byt, svet sa z toho točiť neprestane. Máš momentálne iné priority a pokiaľ ti to ako-tak vyhovuje, kašľať na to, čo si myslia ostatní. Tiež odmietam povýšiť svoje bytie na dokonale lesknúci sa byt a radšej investujem čas do nejakého z mojich hobby. A ak sa niekto čuduje, je to jeho problém 🤷♀️
@anonym_autor
Podla vsetkeho muklujes na socialnych mediach
@cochces som na RD cize to asi hovorí za všetko
@anonym_autor čo si chorá, máš zlomené ruky nohy? Lebo ja mám 4izb dom, záhradu, 5 rokov som bola doma na RD, 3 deti za sebou 😄 a stíhala som ešte aj sadiť aj psov venčiť aj deti obriadiť, každý deň navariť a aj upratať a hrať sa. Teraz pracujem do 16tej , utekám do škôlky, školy, učiť sa, záhradu, aj domácnosť. Je pravda, že som zapriahla už aj deti a urobia menej bordelu, ale vždy treba variť, prať, upratovať.
Mam ti napisať čo som stihala ja v tvojom veku s 2 malými deťmi? Radšej nie,lebo sa pôjdeš hanbiť do kúta..
Nechvalim sa,konštatujem,
dnešné ženy trávia čas inak a na domacnost dávaju podstatne menej času.
@anonym_autor tak načo si vlastne založila túto diskusiu?
Ja som stihla 2deti 1000m úžitkovú záhradu aj dom, aj na rd aj popri zamestnaní
Tak pre mna je zahrada relax. Mam len malu zahradku, ale kedze sem stroj nedostanem, planirujem to sama s rylom, teraz uz opatrne, som v 24.tyzdni, tehotna, cakam piate dieta, som sice doma, nerobim, ale so 4 detmi mam co robit. Ale zahrada je moj raj. Niet nad cerstvu redkovku a salatik, z vlastnej zahradky, ovocia este bude malo, len na jesen a jar som sadila kriky.
Tak ja sa nepretekam s nikym, ale neda mi to nechat len burinu rast. Radsej budem tam, ako riady umyvat, takze stiham tak, ako stiham a nieco aj nestiham. A svet sa nezruti. Naco vlastne tato diskusia? Zase porovnavacky a superenie?
@anonym_autor ani ja som okolo domu a zahrady nerobila, kym boli deti male. 5min som bola v zahrade a uz "mamaaa". Ked podrastli, tak sa uz dalo a teraz sa vela venujem zahrade a deti uz pomahaju
@anonym_autor neviem kolko ma dieta, ale pri prvom po roku uz bola pohoda, tam niet co nestihat...tak sme chceli dalsie. Pri 2 som sa uz nenudila nikdy 😁 ...a ked som nestihala pri 3, tak to uz bolo doveryhodne 😁
@anonym_autor čo si chorá, máš zlomené ruky nohy? Lebo ja mám 4izb dom, záhradu, 5 rokov som bola doma na RD, 3 deti za sebou 😄 a stíhala som ešte aj sadiť aj psov venčiť aj deti obriadiť, každý deň navariť a aj upratať a hrať sa. Teraz pracujem do 16tej , utekám do škôlky, školy, učiť sa, záhradu, aj domácnosť. Je pravda, že som zapriahla už aj deti a urobia menej bordelu, ale vždy treba variť, prať, upratovať.
@anonym_231671 ..
Ale nie každý sa chce takto upachtiť....;)
Mame dom záhradu nemáme dieťa.. Všetko robíme spolu. Ešte aj stíhame robiť na 4 smeny
Mam 5deti,tak robia.Mam muza,tak robime spolu.Normalne kazdy urobi nieco a za chvilu to je hotove.Jeden kosi,dalsi polieva,dalsi krmi sliepky.Upratuje kazdy,hlavne svoje izby ale aj dvor.
A ano obaja chodime na 4smeny,striedame sa jeden pride,druhy odide.Najstarsi chodi na brigadu tiez.
Ako si to clovek zariadi tak to ma.
Kašli na zahradu a venuj sa dieťaťu. Pokoste a nechajte tak.
Naše dieťa nám občas medzi rečou vyčíta, že keď chcela ísť tam a tam, tak sme nemohli, lebo bolo treba robiť na záhrade
(Pritom sme každý druhý víkend niekam chodili plus mínus do 200 km na výlety). Mysli počas týždňa.
Sme ľudia. Kto chce mať pekne, ten mukluje u seba najviac. Komu sa nechce, tak to uňho vypada😂 takže buď, alebo. Stíhaš, nestíhaš. Ja tiež chcem pekne, aj pracujem, aj do skoly chodím.
@anonym_231671 ..
Ale nie každý sa chce takto upachtiť....;)
@anonym_0bd4ea veď pre mňa je relax záhrada, aj varenie. Za mňa nie je výhovorka to, že "veď RD, to hovorí za všetko, môžem mať bordel, a nenavarené". Áno, môžeš, ale to je tvoj postoj, nie to, že sa nechceš zmordovať. Veď je to základná činnosť, či máš deti, či nie.
Nestihat poriadit 2 izbovy byt na rodicovskej je celkom trapne,takze skor je to o nie az tak efektivnom rozlozeni casu a bejakej tej prokrastinacii.
@anonym_autor Diagnóza sa vola - lenivosť. Zrušila by som tie 3 ročné MD.
zase preteky ktorá stihla viac, obriadiť polia, ísť 2 týždne na koni do najbližšieho obchodu, porodiť 12 detí, ušiť si svadobné šaty, mať vinice, starať sa o chorých príbuzných a popritom 4 školy urobiť 😂✨
To je take chore zmyslanie, ze ked vela stihas, ruky mas zodrate po lakte, tak si akoze lepsi a dokonalejsi clovek. No tudle. Pokial to tebe vyhovuje a nikto iny ta nemusi obskakovat, kasli na nazory inych.
@anonym_autor jednoducho, stromy a kriky som vypilil vsetky, zahradu som znicil nakomplet a 90% mojho pozemku aktualne tvori zamkova dlazba a kusok trava, k tomu nemam ziadny bordel na pozemku, zivot vie byt i lahky len netreba mať sprostosti...
Nechápem ako nestíhaš popri RD..
Ja keď som bola s deťmi na RD mala som toľko voľného času že som sa aj nudila. 2 deti, dom, veľká záhrada, chodili sme na výlety, vselikade a kopec času na všetko. To boli pekné časy.
Teraz naháňačka, do roboty, pre deti, učenie, variť, upratať, záhrada a toho času je oveľa menej. No zatiaľ stíham všetko, nesťažujem sa.

@anonym_autor No a co nestihas na 2izb byte?