Aké sú podmienky na zrušenie účtu v banke?
Keďže je víkend, pobočky v menších mestách (ako naše) zatvorené, na zákazníckej podpore len umelé inteligencie, ktoré nevedia odpovedať na špecifické otázky, google ma odkazuje len na 50 stranové PDF súbory s obchodnými podmienkami… Takže sa spýtam či náhodou nevie niekto. Ak nie tak nevadí, len som skúsil. Mám 3 osobné účty v troch rôznych bankách. Keby som ich chcel zrušiť aké sú tam podmienky? Ide o Tatrabanku, 365 banku, a Fio banku. Akože jednu by som si nechal a dve zvyšné by som zrušil. Čo sa týka 365-ky tam som už roky dlho, tam by sa nečudovali. Ale čo sa týka Fia, ten nemám tak dávno, a ani som ho nejak extra nevyužíval, vystavili aj kartu k tomu, a teraz zrazu odídem. To je také viete. Tatrabanka detto. Tú som si zakladal len kvôli zamestnávateľovi aby mi výplata a zálohy chodili načas. Ale pred pár dňami začali fungovať rýchle platby tak je to už zbytočné. A tatrabanka je vraj najdrahšia banka, a ja ako nový klient som dostal na 12 mesiacov zadarmo ich služby. Aj kartu vystavili. A teraz len tak zo dňa na deň zruším a tiež som ich nejako extra vela nevyužíval. Došla mi tam raz jedna menšia výplata a to bolo všetko. Zatial mám všetky 3 zdarma takže ľudovo povedané jesť to nepýta. Ale nebolo by férové aj voči tým bankám používať ich aspoň rok a potom zrušiť?
Alebo existujú nejaké podmienky že počul som také že zákazním má 7 či kolko dní aby sa rozhodol či je spokojný a keď nie tak to môže vrátiť bez zbytočných otázok? Proste poviem že mi produkt nevyhovuje a rozmyslel som si to?
@zuzuliennka1 ja tiež tak 🤣
@zuzuliennka1 áno, tak. Inak, mňa vždy pobaví, ako aj tu je tvrdené, že TB je najdrahšia banka, pritom ja ju mám od roku 2011 a možno len 2-3krát som platila poplatok. Teda, pre mňa je fungovanie s touto bankou roky zadarmo.
Na druhej strane, ako zamestnanec tejto banky (posledné tri roky a nie na retail), nikdy neodporúčam iným vyslovene len TB. Vždy poradím, nech sa zamyslia, čo od banky potrebujú, napr. či majú v blízkosti bankomat, či účet reálne plánujú využívať, alebo len tadiaľ pretečú financie a inak účet stojí… Každá banka môže byť drahá ale aj lacná, záleží od klienta ako ju chce využívať.
@zuzuliennka1
@janulik2008 inak, prevažne aj ja využívam výber cez mobil a raz sa mi stalo, že som chcela cez vkladomat vložiť a teda som musela použiť plastovú kartu. Spomenúť si na pin v tom momente bol pre mňa nadľudský výkon. Ešteže v appke sa dá pozrieť. 😂
@gab1sol ja mam okrem tb aj inu banku 🙂 presne ako pises, ze kazdu banku vyuzivam na ine veci. nieco ma super tb, ine veci zas ina banka
@thunderdome ty si to tak komplikujes zbytočne 🤦🏻♀️ Proste si vyber najvýhodnejší, kde ostaneš roky. TB to nie je, tam budeš platiť asi najviac za vedenie. Bankám si úplne ukradnutý, je im to jedno, takže férovosť voči banke daj bokom.
@gab1sol no este toto keby nejako vymysleli 🤣
@thunderdome ty si aký dobrý keď ťa do mesiaca vyhodia 😂
@thunderdome 4ka ma odpad dáta,rovnako ako radosť,človek čo nieje náročný na pomaly internet tak ok ,ale ak človek chce niečo kvalitné v jednom ,nebude si kupovať x sim kariet ..si človek čo nemá peniaze ,ale za to máš x účtov a x sim kariet.
@david1202 ja len nechapem jednu vec akoze menit operatora je ok ved napr nevyhovuje jedno odídem a idem inde kde majú napr dáta keďže ich využívam viac ako telefonovanie alebo SMS 🤣 aby som kvôli tomu mala x SIM kariet 😀😀😀
@david1202 Vysvetli ,,4ka ma odpad dáta".
@janulik2008 Ked ma jeden Mop lacne data a iny zas hlas,tak pouzijes 2 sim.
@thunderdome to máš koľko telefónov? Koľko tak minieš za mesiac?
@janai1 už niekoľko rokov je štandard že v jednom telefóne môžeš naraz používať 2 SIM karty. To len slovenský operátori vyžadovali od výrobcov dodávať telefóny bez možnosti druhej SIM karty.
Keď ti jeden ponúkne lacné volania a druhý lacné dáta taka si nastavíš ktorá SIM bude na volanie a ktorá na dáta.
Dokonca v čínskych eshopoch som videl tlačítkové telefóny na 4 SIM karty
A inac ,,nechapem"nasich MOP.Orange,Tescomobile ponukne v decembri 100GB zadarmo.Keby balik rozdelili na napr. 10mesiacov po 10GB,bolo by to vyhodnejsie.
@thunderdome naco platit banke za vedenie uctu, ked mas 365 zadarmo. Ostatne dva kludne zrus. Aj ked 365 nema este okamzite platby. Myslim, ze som niekde videla tabulku, kde maju mat az v oktobri. Ale zase teraz tie prevody uz netrvajú 3 dni. Si zober, ze v kazdej banke platis za ucet aspon 6€. Cize rocne to mas pre dve babky minimalne 144€. Ty nemusis riesit co si o tom banka mysli, ty ries svoje záujmy.
@thunderdome tak zrus Tatru. Po 12 mesiacoch aj tak budes platit. Naco…
@thunderdome mna by jeblo nad všetkým takto rozmýšľať a kalkulovať
@thunderdome To nie je o tom že si "socka" paušál sa dá nastaviť aj podľa seba len stačí ísť do predajne operátora a dajú to paušál "na mieru". Teda aspoň v Telekome to tak je čo viem (mne konci paušál v máji takže to budem vedieť naisto).
Nikde ti nikto nenadáva, každý sa snaží pomôcť a ako píše @betulinka1 nechaj si tu 365 banku a ostatné zrus ver že ťa má banka absolútne v pr... Akurát ťa môžu presviedčať že či nechceš ostať ale trvaj na svojom. Ja som mala 365ku ale som zrušila keďže mne vyhovuje iná banka. Len to musíš ty vedieť a nie že stále omáčky okolo toho.
Alebo sa vezmi chod normálne do predajne operátora a vysvetli svoju situáciu.
A nehnevaj sa ale ty si veľmi negatívny človek. V každej diskusii máš x odpovedí na tvoje problémy ale ty si ideš furt svoje dokola.
@thunderdome fio banku si nechaj. Nepýta to jest. Tatra banka má vysoké poplatky, čo v budúcnosti pocitis. A 365 banku môžeš zrušiť a nikto nič nebude riešiť. Proste povieš, že nechceš uviesť dôvod zrušenia.
Ja som si tiež len pred pár mesiacmi otvorila účet vo fio banke z dôvodu, že si tam budem odkladať rezervu, šetriť deťom. Je to dobre úročené. Kým je účet zadarmo, aj keby len po 10e som tam mala dávať, tak bude mať dcéra na výlet na konci roka zo školy. Alebo hocičo.
@thunderdome * My chudobní máme len jedinú vec a to ako prežijeme ďalší deň. *
Možno tam je zakopaný pes, keď myslíš len na ten jeden deň, príde výplata je hojno a potom do konca výplaty 💩
Potrebuješ si urobiť rozpočet na celý mesiac, rozdeliť ktoré výdavky sú nevyhnutné, a ktoré len chcem a možno ani tak nepotrebujem.
Začni si zapisovať všetky výdavky a rozdeľ do kategórií aby si videl kde na čo koľko míňaš, aby si našiel kde je rezerva, čo sa dá ušetriť, čo nie je až tak nevyhnutné.

@janulik2008 ja cez mobil. este cestou k bankomatu. natukam vyber, vygeneruje mi kod na vyber, plati par minut. pridem k bankomatu, dotknem sa obrazovky, natukam ten vygenerovany kod, hotovo