Ako by ste investovali 100 000 eur?
ahojte, pisem bez mena, prosim nehnevajte sa. Viete mi povedat vas nazor ako rozumne v dnesnej dobe investovat 100000 Eur? dakujem
@liljana ano mame hypoteku , ved rozmyslame ci ju vyplatit alebo nieco kupit
ak máš na splácanie hypotéky, tak ich radšej investujte, nehnuteľnosť, zlato - aj keď neviem či ešte kúpiš. My sme sa informovali a bolo ,,vykúpené,,
Kolko mate este hypoteku a na kolko rokov? a aky urok? - lebo to su velmi rozhodujuce veci
@liljana covidom nastal brutal rast cien nehnutelnosti a ceny aj teraz nadalej stupaju a aj budu stupat
aha, hypo uz mate. Ja nie, ani som nevyplatil- u nás mesačne mínus155 eur na hypo nepocítime- z finančneho hľadiska to nie je logické rozhodnutie, ak chcete zveľaďovať majetok. Sú to lacne peniaze.
Ale, ak je to pre vas z psychickeho hľadiska dôležité- kľud, že byt, či dom mi už banka nezoberie a ten pocit slobody potrebujem cítiť- vyplaťťe ju.
Tento prípad je potrebné brať z uplne odlišných hľadísk a vybrať si čo mi vyhovuje🙂
@zmrzlinka2021 ak maju 100 k na investovanie, je dosť možné, že splatku iste zvládaju. 🙂
@zmrzlinka2021 Ceny vsetkeho sli nahor kvoli brutalnemu tlaceniu penazi kvoli covidu. Teraz treba tu inflaciu stlacit a to sa bude robit cez redukciu penazi v obehu a zvysovanim urokov. A z dalsej krizy sa uz nebude dat dostat tlacenim penazi. Vidime, co to urobilo. Obrovsky rast cien a hlavne potravin. Rast cien potravin, krajiny typu Sri Lanka zacinaju demonstrovat proti vladam kvoli vysokym cenam potravin. Aj arabska jar a pady rezimov v Libyi, Syrii,.. zacala kvoli protestom pre vysoku cenu psenice ...
Smerom do recesie je najlepsie znizit zadlzenost a pripravit si 9 mesacnu rezervu. Investovat do hocijakej nehnutelnosti bol cas pred 2 rokmi. Teraz treba uz pozorne vyberat. Kupit pozemok v peknom prostredi, postavit pekny zrub a casom ponuknut na predaj nemusi byt zly napad ako investicia.
@missdiva no bitcoin je pre mňa jedna veľká neznáma. Neviem vôbec odhadnúť, ako to s ním môže dopadnúť. Na zlato som sa pýtala sestry, pracuje v banke. Skús sa tam popýtať
@liljana No, ta Sri Lanka je na tom dosť biedne. Útlm cestovneho ruchu ich vycucal najprv a este ich vlada - neslusne napísané- posrala poľnohospodárstvo, prechádzali so všetkým iba na bio a eko produkciu, chceli byt prvou takou krajinou- cize stopka rôznym hnojivam, znízenie počtu plantaźi aby boli eko friendly, neviem ake su tam este obmedzenia,cize hrôza pre domacich.
Ja som by som vyplatila hypotéku, nech mám čistý štít a nech nikomu nič nedlžím.
radsej by som investovala ako splatila hypoteku. nakolko sice % urokovej sadzby momentalne stupa ale je stale nizsie ako inflacia takze vlastne vy sice spalacate rovnaku cenu viac rokov ale uz maju tie peniaze mensiu hodnotu. Ak mate hypoteku momentlane nastavenu na cca1% a nemate problem splacat tak je zbytocne ju vyplatit.
ved prave nam v decembri konci fixacia a bojim sa aky urok nam daju, este 15 rokov treba splacat
@missdiva no podľa toho, koľko ho kúpiš. Môžeš mať tehličky v trezore.
@liljana ale ceny nehnuteľností vždy budú rásť, niekedy pomalšie, ale vzdy
@vilma7 zakladova doska sami, zrub postavia chalani hrubu stavbu, a ostatne sami.
@hellwant No poteš... Chudáci nerozumní ľudia, čo šetria v bankovkách 😐
ja osobne by som vyplatila hypoteku a kludnejsie by som spavala 🙂 v tejto dobe nevie ci clovek bude mat na chleba za mesiac ak nemas ulozene nieco ...
ak mate hypoteku s nizsim urokom ako je inflacia tak by som nevyplacala. Vacsinu by som investovala (ak mate horizony, v ktorom neplanujete financie vyuzit na nejaku kupu)..investicie do fondov, akcii zarabaju o cosi viac ako rastie cena nehnutelnosti - plus su snou starosti a naklady. ale nie som odbornik
@hellwant MORE ale uvedom si ze si na modrom koniku :D asi jej to nedoslo :D :D
reagujem na koment:
"@zmrzlinka2021 ak maju 100 k na investovanie, je dosť možné, že splatku iste zvládaju. 🙂"

Ak mate hypoteku, tak vyplatit. Uroky pojdu hore a ceny nehnutelnosti zabrzdi recesia, co pride dalsie 1-2 roky ako nasledok inflacie, covidu a vojny v Europe.