icon

Ako rozdeliť financie v manželstve pri spoločných deťoch?

bunny906
25. jan 2025

Ahojte
Prosím vás ako vam najviac vyhovuje rozdelenie financii ak ste v manzelstve , obaja pracujuci a mate spolocne deti, ale hypoteka aj dom je pisane na muza
Ako by ste si to najrozumnejsie rozdelili? Alebo ak ste v rovnakej situacii ako to mate podelene?
Dakujem

bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
marlo
25. jan 2025

Kedze najstarsie dieta ma 11r... ako dlho ste spolu? Ako dlho on splaca hypo?

bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
gribka1
25. jan 2025

@bunny906 Takže on ho kúpil keď s tebou chodil a vynechal ťa?

bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
bludna
25. jan 2025

@bunny906 ked je to takto, ze vacsinu hypo splacate zo spolocnych penazi a mate spolu 3 deti, tak mu skus otvorene popisat svoje pocity z toho, ze necitis dostatocne zabezpecenie a skuste sa dohodnut na tom, ze polovicu domu predsalen napise na teba.

gribka1
25. jan 2025

@bunny906 Normálne sa bolo vziať a tak kúpiť bývanie. Ibaže to urobil naschvál.

bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
marlo
25. jan 2025

Spolu ste mali uz 2 deti a on pri kupe domu teba vynecha z hypo trosku blbe. Kedze mate 3 deti tak nejaky cas si bola asi na materskej. Mala si to inak hned riesit ked sa kupoval dom. Mozes to ale kludne aj teraz. Je to len o komunikacii... sa ho opytaj ako by sa citil on keby to bolo naopak.

bludna
25. jan 2025

@bunny906 a komunikovala si mu to takto? Muzi sa niekedy nevedia vcitit do toho, ze zena sa citi neisto z toho, ze nema vlastne byvanie. Oni to neriesia.

bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
michelle567
25. jan 2025

Podľa mňa to začínaš dosť neskoro neriešiť. Ale teda - koľko si on berie zo spoločnej kasy na splátku hypotéky, toľko si môžeš brať aj ty a šetriť na svoju nehnuteľnosť.

bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
lonely66
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
25. jan 2025

@gribka1 výdavky 50/50 sú najväčšia blbosť, aká môže vo vzťahu existovať. Keď už, tak sa každý podieľať rovnakými % na výdavkoch.
@bunny906 právny nárok na nehnuteľnosť ti určite nevznikne tým, že sa budeš podieľať na platení. A manžel nechce vložiť tom do BSM?

bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
gribka1
25. jan 2025

@tiezjedna Tak cca, písala som, že záleží na ich príjmoch.

bunny906
autor
25. jan 2025

@tiezjedna To mi nespominal

tiezjedna
25. jan 2025

@bunny906 vy ste plánovali svadbu a on pár mesiacov predtým kúpil dom? Tomu nerozumiem... Prečo ste ho nekúpili spoločne?

tiezjedna
25. jan 2025

@bunny906 a pýtala si sa ho? Pretože mne tá situácia príde úplne absurdná.

bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
andrejka1974
25. jan 2025

@bunny906 jednoducho všetko spoločne všetky financie na spoločnom úcte z ktorého sa všetko platí a o všetkom rozhodujete spolu

michelle567
25. jan 2025

@bunny906 áno mohli ste kúpiť po svadbe na oboch. Veď nemusela by si vlastniť hneď celú polovicu ale napr 1/4

svetlonos
25. jan 2025

@bunny906
no je to normálne, lebo ty si bola na materskej aj S JEHO detmi! Aj vtedy si mohla zarabat viac keby na MD ostal on, ci? A ver never, urobil to naschvál. Su všetky deti jeho, ci nie?

michelle567
25. jan 2025

A áno berie zo spoločnej kasy. Jeho výplata to patrí do spoločných peňazí. Čiže zo spoločných peňazí si platí svoj dom.

gribka1
25. jan 2025

Prestáva sa mi ten chlap páčiť.

tiezjedna
25. jan 2025

@bunny906 ak si niekoho plánujem vziať, mám s ním rodinu a počítam s ním do budúcna, tak je to úplne prirodzené. Ja som na náš prvý spoločný dom dala oproti manželovi nič, hypotéku bral iba na seba, a aj tak bol barák písaný na nás oboch.

bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal