icon

Ako rozdeliť financie v manželstve pri spoločných deťoch?

bunny906
25. jan 2025

Ahojte
Prosím vás ako vam najviac vyhovuje rozdelenie financii ak ste v manzelstve , obaja pracujuci a mate spolocne deti, ale hypoteka aj dom je pisane na muza
Ako by ste si to najrozumnejsie rozdelili? Alebo ak ste v rovnakej situacii ako to mate podelene?
Dakujem

gribka1
25. jan 2025

@lonely66 Veď toto, on vedel čo robil, aj keď ich ľúbi, stará sa o nich, ale nechal si zadné vrátka.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
gribka1
25. jan 2025

@lonely66 Pokiaľ by od neho tie peniaze dostala, bude zatiaľ na ulici? Bude to mať ťažké.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
matkahelka
25. jan 2025

@gribka1 samozrejme. a hlavne, on jej tie prachy nema povinnost dat narazovo, on jej to pokojne moze davat v splatkach 15 rokov.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
matkahelka
25. jan 2025

@lonely66 do rozvodu nie, po rozvode ju moze vyhodit kedykolvek, aj keby malo dieta rok. ma pravny narok zit v dome, len kym su manzelia

svetlonos
25. jan 2025

@bunny906
no a sme doma...

bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
vler
25. jan 2025

@bunny906 autorka, v uvodnom prispevku pises
"mame spolocne deti" ale pravda je taka ze mate jedno spolocne a dve su tvoje, co meni situaciu
A este pises "obaja pracujuci" lenze Ty si pracujuca len kratko.

betulinka1
25. jan 2025

@bunny906 on sice plati hypo ale aj so spoločných penazi, lebo aj z toho co plati hypo patri do BSM. Lebo to su uz neni iba jeho peniaze ale spolocne. To by sa samozrejme prepočítalo. Ak zomrie ty dedis polovicu a dieta polovicu. A v podstate ty mu posielas 300€, co by sa dalo tvrdit, ze to islo aj na hypo aj na naklady domu. Neviem kolko su komplet naklady domu a kolko je hypo. Tak ale predokladam, ze 300€ nie je len spotreba. Co su zase len spolocne peniaze. Takze zase by nieco by ti pri rozvode vyplatit musel.

bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
michelle567
25. jan 2025

No veď ano to ty si napísala že sa potrebuješ majetkovo zabezpečiť do budúcnosti a nevieš ako to spraviť

bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
lonely66
Odpoveď bola odstránená
michelle567
25. jan 2025

@bunny906 takže si chceš šetriť sama pre seba. Čo podľa mňa nie je fér. On áno platí hypotéku na svoj dom, v prípade rozvodu ty máš nárok na polovicu týchto splátok počas manželstva. Ale ty keby si si chcela tajne šetriť túto sumu, on už by na to nárok nemal keďže by to nebolo oficiálne. Takže by to bolo od teba vychcane keď to tak napísať 😅 keďže píšeš ako spolu pekne žijete a sa ľúbite 🤷 možno ešte spísať si dohodu, zmluvu alebo niečo kde bude on súhlasiť s tým že si šetriš sama pre seba a ty zasa na oplátku nebudeš žiadať tu polovicu zo zaplatenej hypotéky. Neviem či sa niečo také dá. Tak by to mohlo byť fér. Ale keby odo mňa manžel také niečo žiadal blikali by mi všetky kontrolky a nemohla by som ani spať čo by som myslela na to že čo akože zamýšľa...

gribka1
25. jan 2025

@michelle567 Nemá ona nárok postarať sa o svoje, nie jeho deti? On ich nezabezpečí, pretože nie sú jeho. Niečo musí ísť bokom.

bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
vler
25. jan 2025

@bunny906 my chapeme Tvoju neistotu.
Niektore podstatne informacie vsak pribudli az na 4tej strane.
Podla mna by bolo ferove aby si aj Ty nieco setrila zo svojho platu len pre seba, tak ako to robi manzel, namiesto toho aby vsetky peniaze kt Ty zarobis isli "do spolocneho".

lonely66
Odpoveď bola odstránená
bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
gribka1
25. jan 2025

Už len to, že celá jej výplata ide do kasy. A má to byť spokojná a v pohode. Jemu zvyšuje. A to možno ona ešte zarába viac. Divné podelené.

bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
lonely66
Odpoveď bola odstránená
michelle567
25. jan 2025

Vytvor dve nové sporenia na mená starších detí a tam si odkladaj. Nebudú to peniaze pre deti, im dáš to čo im už šetriš. Toto bude pre teba len na ich mená. Teba sa manžel tiež nepýta či si môže sporiť,.kupovať akcie,...

lonely66
Odpoveď bola odstránená
bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
gribka1
25. jan 2025

Už to pomaly vyzerá, že v ich prípade je manželstvo ťarchou. Viac možností majú slobodní. 😂