Ako sa zbaviť hypotéky?
Ako sa zbaviť hypotéky,okrem jej splatenia?
Aby bolo jasné - nedá sa zbaviť hypotéky inak ako jej vyplatením a zároveň si ponechať nehnuteľnosť 😃 čo si si požičala, to musíš vrátiť, inak to nejde.
@sissy27 šak to je jasné,ja sa len pytam,či je možné predať nehnuteľnosť zaťaženu uverom a že kto určuje výšku sumy za predaj?
@sasa1310 kto určuje výšku sumy,za koľko sa to predá?
Mozes predat nehnutelnost zatazenu hypotekou - cenu si urcis ty a bud najdes kupcu ktory to akceptovat bude, alebo sa dohodnete na cene, ktora bude vyhovovat obom.
Pri predaji musis spolupracovat s bankou. Z ceny, ktoru kupec zaplati sa vyplati zvysns hypoteka a ak sa este nieco zvysi, tak to dostanes ty. Ak predas za taku cenu aka je hypoteka, tak pojde cela suma banke a tebe nic.
@nafka0483 aké výdavky by ma ešte čakali,?okolo toho
A co ja viem? Nebapises ziadne konkretnejsie info, tak odkial mame vediet? Tahame to z teba ako z chlpatej deky.
Napis o aku nehnutelnost ide, ako dlho ju mas, kolko je zostatok hypoteky, ako dlho ju uz mas, kolko rokov ostava splacat, aku trhovu cenu ma aspon priblizne nehnutelnost teraz.
Ak chces predať nehnuteľnosť, ktorú si kupovala cez úver oslov realitnu kanceláriu..už oni to budú s tebou riešiť a všetko ti vysvetlia... Daj Google napíš mesto odkiaľ si .napr Bratislava realitná kancelária
Toto musí byť vymyslená téma, lebo takto blbý nemôže byť nikto. Ibaže by si tu niekto robil srandu.
Das nehnutelnost na predaj, urcis si cenu, najdes kupca(tomu je sumafuk, ci ty mas hypoteku). V banke poziadas o zrusenie hypoteky na danu nehnutelnost a ano, su tam poplatky, ktore sa hradia z toho, co ti kupec zaplati, rovnako ako aj zvysok hypoteky platis z toho (predpokladajme, ze kupec ma nasetrene a bude platit prevodom a celkova cena bude vyssia, ako to, co si do nehnutelnosti vrazila a zostatok hypoteky). Vacsinou sa to robi vsetko naraz za pritomnosti vsetkych stran- banka, predajca, kupec, notar
Rozdiel v cene po zaplateni vsetkeho je tvoj zisk, zktoreho v dañovom priznani odvedies dañ
@nafka0483 Cislo trenírok,veľkosť topánky nechceš?
@stanulienkat to vobec nemusi byt vymyslena tema - takyto ludia sa uplne bezne vyskytutuju v spolocnosti, nevedia naratat ani do pat, ale co je podstatne, odhalia svetove sprisanie proti Slovensku
@zmrzlinka2021 dufam, ze nie, lebo toto je dost zleeeee.
Boze, to aki hlupi ludia vlastnia nehnutelnosti. Neverim, ze toto je realna tema😃😃😃
Ešte môžeš zomrieť, aj to je možnosť ako sa jej zbaviš
Pýtajú ta základné informácie o hypotéke, ktorú máš a ty tu odpovedáš ako úplný blbec. Choď sa opýtať do banky. Tam ti poradia, ak tam na to budú mať dosť pevné nervy. A nezabudni si vziať aspoň občiansky preukaz so sebou.

tebe dali aj hypoteku? autor:? si robis srandu....?
Ahoj, na tvojom mieste by som zavolala do nejakej realitky, ktorá je ti sympatická, vysvetlila svoju situáciu s nehnuteľnosťou a hypotékou a oni ti určite budú vedieť poradiť za akú cenu je reálne to predať aj s hypotékou. Alebo nastaviť predaj tak, že komunikovať to s bankou aj kupujúcim, že po predaji bude hypotéka v banke splatená a teda zapísaný na katastri bude nový vlastník už bez hypotéky. Neviem ako sa to robí v praxi, preto odporúčam obrátiť sa na realitku, kde to určite vedia riešiť a lepšie vysvetliť celé.
@sissy27 a nedá sa to náhodou predať,len v čase ukončenia fixácie,či hocikedy?
kedykoľvek sa dá predať nehnuteľnosť. Sumu si určíš sama, pri predaji sa vyplatí hypotéka, čo je navyše ostáva Tebe. Daň platíš len vtedy, ak byt predávaš skor ako po 5 rokoch od nadobudnutia. Poplatky Ťa čakajú podľa toho, kde máš úver, ako dlho, akým spôsobom sa bude vyplácať. tiež ak pôjdeš cez realitku, tak tam podľa zmluvy, ak cez notára, tak notárovi za kúpnopredahnú zmluvu,......
Hocikedy, ale teda sorry, @nafka0483 sa ťa pýtala normálne info na základe ktorých by ti mohla zmysluplne poradiť a ty ju zrušíš ako žiadosť o byt. Takže najlepšia rada akú tu môžeš v tejto situácii dostať je nasledovná: v utorok zdvihni svoju ctenú prdel a nakráčaj do banky, v ktorej máš hypo a tam ti povedia presne ako postupovať, aké budú poplatky a čo všetko to bude obnášať. Nemáš za čo.
Autorka nie, mozes to predat kedy chces.
1. Pojdes do banky, vypytas si vycislenie zostatku, banka Ti da papier kolko to je aj s poplatkami. Ako priklad: 100.000 euro
2. Ponuknes nehnutelnost na predaj, idealne cez realitku, ktori Ti najdu hned aj klienta, napriklad za 150.000 euro.
3. V kupnej zmluve bude uvedene, ze pri plateni dohodnutej sumy ide 100.000 euro na ucet urceny bankou, v ktoreho sa splati hypo, a zvysnych 50.000 na Tvoj ucet, ktory si urcis.
Nepises kolko nehnutelnost vlastnis, ani ci si v nej mala trvaly pobyt, kolko stala predtym, a kolko je hodna teraz, takze viac Ti tazko poradime.
Prestaň ju platiť a vyrieši sa to samo😃
@stanulienkat preco si myslis ze tu mame tolko exekucii? a mnohi ludia aj po 10...
@zmrzlinka2021 bohuzial, asi mas pravdu....
Mne sa rozum zastavil práve, pri čítaní týchto otázok? Už len úvodný príspevok o niečo vypovedá milá moja.. Veď položte otázku normálne, nie sme veštice.
Hypotéky sa zbaviť môžete viac spôsobmi.
1. Predate dom/byt - lebo z tej tvojej konverzácie neviem o čo ide!
Vyplatíte tým hypotéku, ale ešte pred tým potrebujete kalkuláciu, aby ste vedela koľko vlastne dlžíte. 1% myslím, že bola pokuta pri predčasnom splatení z istiny(ak sa mýlim opravte ma)
Ďalej ak máte nehnuteľnosť menej ako 5rokov platíte daň, ak ju predáte drahšie ako ste ju kúpila, to je asi jasné!
2. Spôsob - máte peniaze, zájdete do banky a poviete im ze chce hypo vyplatiť. Dajú vám kalkuláciu a Vyplatíte. Hotovo
3. Spôsob - proste prestaňte platiť a nebojte sa zbavíte sa jej rýchlo aj nehnuteľnosti
Ešte nejaká otázka?
Autorka nie nechcem, chcela som pomoct ale pri tvojej mentalnej kapacite tazko...

nie