icon

Ako ste spokojní s hypotékou od Prima banky?

6. júl 2024

Prosim Vas kto mate v prima banke hypoteku ako ste celkovo spokojni? Ponukaju najnizsiu splatku/urok zo vsetkych bank tak rozmyslam kde je hacik??

Vramci hypoteky by sme mali aj bezny ucet na vydavky (nebude tam chodit vyslovene vyplata). Platenie kartou v obchodoch, aj v zahranici…

Strana
z2
petulka2021
6. júl 2024

Lebo sme vraj mladí pre nich 🤣

autor
6. júl 2024

@petulka2021 to je co za podmienka????? Mne vub dala hypoteku (dost vysoku na ten čas) v mojich 22 rokoch

vikusjk
6. júl 2024

Mám Primabanku teraz asi štvrtým rokom, prenášali sme k nim hypo na byt, vtedy tiež dávali najnižší úrok na trhu.Tento rok som k nim preniesla aj hypo na chalupu z VUB-ky, kde mi dali po skončení fixu teraz 4,89, tak som to dala do Primy za 4, aspoň niečo. Zároveň mám u nich vedenie účtu bez poplatku, t.j. poplatok stiahnu, ale potom ti vracajú nejaké percento z platieb kartou a mobilom, takže mne vrátia vždy celý poplatok. Vo VUB som platila 6€ mesačne, ale s nimi som nebankovala, keďže tam som si len posielala na splátku.
Prima, ako asi každá banka, má niektoré veci, ktoré ti môžu prekážať - napríklad u nich si neskonsoliduješ úvery, ktoré si brala u nich - napríklad spotrebák nevieš dostať do hypotéky, ak bol braný u nich. Alebo, keď odchádzaš, nemajú retenčné, ktoré by ťa kontaktovalo a riešilo s tebou dôvody a snažilo sa udržať ťa. Nový úver nedávajú skôr, ako po 6 či až 12 mesiacoch od času, kedy si si nejaký u nich vzala, zároveň aj pri zmene zamestnávateľa musí prejsť aspoň 6 mesiacov, aby si si mohla u nich čerpať (teda aby ten príjem započítali).

vikusjk
6. júl 2024

@zumbulka20 nie je pravda, ze nizke uroky davaju len novym ludom. Mne dali aj flexipozicku s 0% urokom, aj teraz mi dali 4% na dalsiu hypo, ktoru som si k nim preniesla.

zumbulka20
6. júl 2024

@vikusjk ano dali ti vyhodny urok na hypoteku ktoru si si k nim preniesla....ja hovorim o tom ze ked skonci fix nue je to moc vyhodne ale to tak funguje v kazdej banke

michal711
6. júl 2024

@zumbulka20 mne dali 4 a neprenasal som.

vikusjk
6. júl 2024

@zumbulka20 reagovala som na tvoj prispevok, ze vyhodny urok daju len novym klientom. Tak to nie je pravda, lebo mne dali tento urok, ktory je aktualne najvyhodnejsi na trhu, aj ked nie som ich novy klient. Mozno tuto podmienku, ze vyhodny urok len pre novych klientov mali v minulosti, ale teraz uz ju nemaju, prenasala som teraz v juni.

david294
6. júl 2024

My máme hypo od primy ako zatiaľ spokojnosť akurát za ucet platíš 4.9e aj ked ti vracajú za platby ale to by si musela neviem koľko e zaplatiť. Teraz nám konci fix a dali nám 4.5% co je oveľa viac ako majú v sadzobníka a ako majú aj iné banky.

janulikt84
7. júl 2024

Hypoteku daju 4% ako maju kampan - ak si na MD alebo RD a si stale TPP refinancovať môžeš - ak potrebuješ zodpovedat otazky kludne napíš.Schvaluju tkz.automatom - cize bez poplatku a aj bonus vedia preplatiť pokuty ak ideš v inej dobe ako je fix.
Osobne mam Primu - po 0.4% sme dostali 4% takze opäť najnižší na trhu...Čo tu píšu vyššie su len dohady - ja to mám overené

zzuunnaa
7. júl 2024

my mame 2 a úplne v pohode. Žiaden problém 🙂

mirtelo
9. dec 2024

@michal711 Prosim Vas, ako sa da kartou vložít peniaze na iný účet?
Dakujem za vysvetlenie.

maranco
9. dec 2024

@mirtelo Revolut má takú funkciu kartou si pošleš na svoj účet v Revolute, alebo pošleš z účtu na niekoho kartu.

Tatrabanka má funkciu kartu pošleš peniaze na inú kartu
https://www.tatrabanka.sk/sk/personal/ucet-plat...

Strana
z2