Ako ušetriť peniaze pri náraste cien?
Podnájom, potraviny, všetko ide hore. Strašne
Juuuj ako pŕskaš.. musíš byť ozaj frustrovaná z tejto témy.. mrzí ma to
@ksenia16 Nebuď taká útočná a agresívna. To ti nepomôže. Ja som tiež zatiaľ relatívne v pohode, každý mesiac mi ostáva na účte niečo navyše. Bodaj by to aspoň takto ostalo. Aj keď to zdražovanie poriadne vidno.
@andrejka1974 to je na dnešné časy obdivuhodné! 400€! 🙂
Zas téma k čomu? Aby si mohla rýpať a prskat na iných ľudí čo im to vychádza? A keď už si taká zvedavá nikto mi nedal ani cent v živote. Nemali z čoho. Nič sme ani jeden nezdedili. Byt sme si zabezpečili sami aj auto a mali sme veru obdobie že som mala na účte 0 a 20€ v peňaženke, museli sa uskromnit a nechodila som vyplakávať na modrého koná ale pracovali sme na tom, aby sme sa mali lepšie.
Ja doporučujem spísať si dopodrobna príjmy, výdavky … mozno mate nizke prijmy na vydavky? U nas to tak bolo tak sme zmenili pracu (obaja) prijem sa zvysil a zrazu vualá ušetrené.
@lenkasarka nie,ona z 500 eur nakrmi a odlozi dalsich 1000. Lebo keby mala plat 1000 eur asi tazko by aj usetrila. Ale to uz nenapise
@lenkasarka hej, klame, alebo jedia v práci a škole, doma rohlík a dovi
@lucia147852 to je všetko ok, ale to sú len slova
@lenkasarka ...napríklad teraz mám nakúpené na obedy do takého utorka,stredy.🤷🏻♀️Takože do obchodu nemusim ísť dobrých pár dniJa mám doma vždy zásoby potravín ako múka,olej,mlieko a takéto trvácne takže z toho zbuchnes raz dva niečo.Dnes máme napríklad vajíčková halušky,lebo už sme prezrati masa
@ksenia16 Ale aj to jedlo v práci a v škole treba zaplatiť.
@ksenia16 čo sú len slova? A ako tebe pomôže tento príspevok na koňovi? Zárobis vďaka nemu viac? Alebo menej minieš? Asi ťažko….
@zuzanockamt koľko? Určite tam kŕmia kvalitné a dobre
@andrejka1974 4 osoby sa prestravuju za 400 eur mesačne? 😳😳😳to je potom ale vysoko otázna kvalita potravín
Lebo my sme 3ja, keď dám mesiac že dostanem napr 40 domácich vajec, dostanem nejaké domáce ovocie a zeleninu, ale ani tak sa so 400 eur nezmestime
@ksenia16 To už závisí od konkrétneho zamestnávateľa. Zadarmo nič nie je.
@ksenia16 Co vlastne sledujes touto diskusiou? Chces rady, alebo si potrebovala aspon vynadat tym, ktore zarobia viac ako Ty?
@doriiis tak moje dieťa by nezjedlo vajickove halušky vlastne ona žiadne halušky. A zas ja nikdy nič nekupujem dopredu,že 10 kg muky napr a tak. Kúpim 1 kg miniem a kúpim další 1 kg. Každý to mame zaužívané inak. Každopádne pri dnešných cenách nakŕmiť 5 člennú rodinu z 500 eur to chce riadne čary. Ale to asi ja som zhýčkaná a možno je problém vo mne.
@dskjhfdlkdjhl presne toto zaujíma aj mňa.
Lebo zatiaľ mi to pripadá že " okydám všetkých čo sa majú lepšie".
Z akéhokoľvek dôvodu
@maca1984 tak vies, mozno to jej staci k stastiu a kedze je to takto virtualne, tak nech nadava. Su taki ludia, ktori inak nevedia.
k tomu kradnutiu: akurat vcera som zazila v lidli, ako chytili nejakeho chlapa a hned ho viedli dozadu... asi sa to teraz bude riesit rucne, ked stat nema zaujem. hrozne... divoky vychod len zacina
@dskjhfdlkdjhl ja viem.
Len čo si tým pomôže ?nič
Ale ok,ak jej postačí ku štastiu popindať si tu, nech pindá teda.
@ksenia16 prečo myslíš,že klame. Veď napísala,že má 500 eur na jedlo. Ja napr v práci tiež neobedujem,lebo mám vážne zdravotne problémy a k tomu intoleranciu na laktozu. A teda tie bezlaktozove veci mi riadne vetraju účet,
@maca1984 Su taki ludia, ktori neurobia pre zlepsenie svojho zivota nic, ale velmi radi sa druhym stazuju a vysvetluju, kto vsetko moze za ich biedu. To normalny clovek nema sancu pochopit, a navyse-im sa neda ani pomoct.
@dskjhfdlkdjhl to máš pravdu.
Máme suseda, a za jeho súdnym vysťahovaním sú všetci,len nie on.
Hold, blbí lidi taky lidi.

@lenkasarka ....nie myslím odložím a potom ešte 500 €.