Aký príjem je postačujúci pre štvorčlennú rodinu?
Prosim vas o nazor/skusenost. AKY PRIJEM BY BOL PODLA VAS POSTACUJUCI PRE 4CLENNU RODINU? Aby nezila od vyplaty k vyplate ale zas aby ani nezila nadštandardne. Aby si mohla dovoliť mama ist raz mesacne napr na kozmetiku, deti mali 1 plateny kruzok, otec raz za mesiac vecer na pivo, sem tam spolocny obed a raz rocne dovolenka? Ratajme to tak, ze bez úveru (lebo toto je ozaj rozne u kazdeho, pricom ceny služieb su velmi podobne na celom slovensku)
@stanulienkat tak ale potom je otazka co je to pohodlne vyzit pre mna je v tom pohodlne skryte napr to ze kupim nove topabky a oblecenie ked ho potrebujem (nie pepco a spol) ze dieta moze ist na tabor kruzok plavecky prevadzkovat sport ze mam bezpecne auto ze sa nemusim bat ist knzubarovi z financneho dovodu ze vieme ist na dovolenku ze mame kvalitnu a pestru stravu
A viem tvorit rezervu ak by sa pokazila pracka susicka umyvacka
@stanulienkat a z akej sumy to teda dokazes ty?
Ja pozeram, ze v akom state zijete/alebo teda ja.....nas je 5, zijeme na zapadnom SK, hned vedla okresneho kupelneho mesta....nas prijem je celkovo 690€ moj a 70€ manzel....koniec
@katuskamala1 na kozmetiku nechodim, ale zas kadernicke ano....cca kazde 3 mesiace 70€...mame 3 deti, kazde chodi na plateny kruzok do ZUS 3*60€ polrocne, alebo 12€ mesacne, uz je na tebe ako platis....skolu platime 29+29+31 mesacne obedy, polrocne druzina 2*50€ raz za polrok a 3*10€ kruzok v skole raz za polrok...platime 45€plyn, elektrinu plati svokor, vodu mame vlastnu, kedze tu vodovod ani kanalizacia nie je ...na pivo manzel nechodi, spolocny obed si vsetci doprajeme, ked sme mimo dom, raz rocne dovolenka v HR je vzdy....na velky nakup chodim cca 2x do mesiaca to miniem cca 2*120-150€, inak som to naposledy ratala, do 20€ cez tyzden na drobnosti, co sa tyka peciva a chleba, riesim si to doma kvaskovanim, to kupujeme prilezitostne a odkladam si este aj skolne svoje mesacne cca 20€, nech nemusim v oktobri panikarit, ze nan nemam 490€....jedine, co mame vydavky a plati sa z ineho zdroja su PHM, to plati manzel z firemneho uctu....
@stanulienkat a deti maju kolko rokov
@stanulienkat tak to je podla mna optimalne vekom deti rastu i naklady
@stanulienkat Úplne súhlasím s tým, čo píšeš. My máme cca 1800-1900€ mesačne spolu. A dokonca sa mi pri nižších platoch podarilo vytvoriť veľmi slušnú rezervu.
Deti majú všetko, čo potrebujú ( aj to,čo nepotrebujú 🤦). A my tiež.
@katren to je asi preklep ze ma muz 70 € prijem ale teda aj 700 je na muza malo
@loginexistuje
@zuzanockamt aj my si z toho dokazeme rezervu. Niekoľkokrát do roka ideme na dovolenku, síce iba Slovensko a Chorvátsko, kupujeme si handry, ale nie 100 eurove svetre a 200 eurove kabelky. Doprajeme si z každého, nemám pocit že by sme sa obmedzovali. Stravujeme sa zdravo, väčšinou ovocie a zelenina, nekupujeme žiadne lacné salámy ani druhotriedne potraviny. Inak sme skromni, máme radi minimalizmus. Nekupujem veci ktoré nepotrebujem.
Mame konicky, dieta kruzky.
@stanulienkat Podobne fungujeme (máme dve deti - batoľa a puberťáka), i keď teraz sme dva roky nikde neboli, ja nemám nervy na cesty s batoľaťom. No tento rok už chcem ísť. Manžel má finančne náročnejší koníček, ale nepreháňa to. Najviac peňazí ide na naftu a benzín.
@zuzanockamt
@stanulienkat aj my rovnako... absolútne nemam pocit, ze nam nieco chýba...a spoločný prijem je daleko do 2000€ a este aj usetrim
@stanulienkat tak chorvatsko vobec nie je lacna destinacia nas vyslo viac ako Dubaj na rovnaky pocet dni a s tym ze v dubaji nepomerne viac atrakcii sme boli
@katuskamala1 teraz sa to zhorsilo, ale podlana tak normalne 2000 eur. Ak chces ist na dovcu vlete, a nieco odlozit. 1000 eurratajpoplatky, plus strava. A 1000 eur na setrenie a len tak co treba...
Asi je to veľmi rôzne. My zatiaľ deti nemáme, ale s priateľom máme dokopy príjem takmer 4000€ mesačne a s jednou , sice možno exotickejšou dovolenkou to dávame tak akurát...bývanie s hypotékou 550€, strava 500€, leasing 350€, benzín do dvoch áut kľudne aj 500€, odvody za oboch 550€, telefóny 80€, poistky (rozratane aj s PZP a havarijné na mesiace) 230€....a to sme ešte neboli v kine alebo na večeru..
@loginexistuje ziaden preklep.....len 70€
1500-2000€ úplne v pohode bez hypo pre 4 člennú rodinu si viem predstaviť.. My sme 5 členna bývame pri BA príjem cca 2500€ záleží ako muz odrobí s tým ze ja poberám len rodičovský príspevok a mame hypo, v lete chodíme do chorvatska na 21dni a v zime do tatier na týžden pomimo toho este výlety, oblečenie si kupujeme značkové ale aj bežne v zare a podobnych na stravu ide pomerne dost kedže okrem muža a syna mame alergie a kupujeme náhrady ktoré su drahšie s tým ze do reštaurácií moc nechodíme max raz mesacne a krúžky ma len syn ten navštevuje aj kaderníka s mužom 2x mesacne ja chodím len ku kadernícke raz za tri mesiace.. My sme ale napríklad zistili ze čím viac mame tým viac minieme a neusetrime lebo bežne vieme odložiť mesacne 500€ ak nemáme nejaké veľké výdavky opravy aút alebo niečo iné
@evamarek77 3izbovy...
@abbey1 nema ziaden iny prijem....firma fici uz 15ty rok, nemame ziaden invalidny ani nic navyse.....kurime a varime na plyne....nepracuje zadarmo predsa, ved PHM stoji dost a to sa plati z firemneho, kolkokrat tankuje aj 3x tyzdenne plnu nadrz....pracuje sam pre seba, dava si minimalnu odmenu ako statutar 100€ a po odpocitani odvodov mu pride 70€ na ucet....nic nesplacame...

Z príjmu 2000€ sa dá rodine perfektne fungovať a ešte aj ušetriť.