Aký príjem má najviac zarábajúci človek alebo rodina, ktorú poznáte?
Na jednu stranu si myslím, že máme nadpriemerný príjem.
Na druhú mam pocit, že si stále veľa vecí nemôžeme dovoliť (rozumej luxus).
Pomaly všade kam sa pozriem vidím veľké luxusné autá, drahé domy, často mladí ľudia.
Ja mám síce ešte len pod 30, no pracujem už nejakých 8 rokov, zarábam 5k brutto mesačne.
Muž má cez 35, zarába 7-8k brutto mesačne.
Občas tu čítam, ako ľudia žijú z 1000eur (netto) mesačne a verím, že ich nie je málo. Mňa by ale zaujimalo, koľko majú príjem tie rodiny, ktore majú veľký luxusný dom a v garáži aspoň dve autá drahšie ako 50tisic?
Statistika na platy.sk ukazuje uplne nizke cisla.
My máme jedno auto, 20tisicove. Starší dom, ktorý sme rekonštruovali - peniaze išli čiastočne tam.
Prípadne ak ste ok so zdieľaním vašich príjmov, aj taká info poteší.
a to som si vravela, ze sme na tom este celkom dobre, mame vlastnu strechu nad hlavou, sice s hypotekou ale nemusime platit drahy podnajom, mame splatene nase 10 rocne auto za 10000, mame co jest a sme zdravi a stastny. lebo vela ludi je na tom ovela horsie ako my, alebo maju take dlhy ze si to neviem ani predstavit. jedna mudrost hovori: "komu nestaci malo, tomu nestaci nic". a skor nad tym by si sa mala zamysliet, nie nad tym ci niekto zaraba viac a ma drahe auta. a viez co, byvali sme v petrzalke a tam bola predajna s luxuxnymi autami, vzdy ked sme sli okolo sme obzerali sportiak ferari, z jeho ceny sa nam tocila hlava a ked sa nam narodila dcera, tak sme len skonstatovali, ze naco by nam bolo take auto, ked by nam dcera ogrcala tie kozene sedacky.
No moment...podla toho, co piše autorka, že zarába 5k-to jest 5 kíl-to jest 500 eur..a jej manžel 7-8 k-to jest 700 -800 eur mesačne. Tak bud som ja sprosta alebo co...kilo bola odjakziva stovka a liter bola tisícka, takze milá autorka zarába 500eur a manžel 700-800 eur, co je na bratislavské pomery podla mna podpriemer..tak neviem o com sa tu teda bavíme. Treba si asi ujasniť pojmy...ako kilo, liter, melon...atd.
Tak Začni predávať kolagén, vraj to dobre vynáša 😂😅
Alebo zaklop susedom a opýtaj sa ich koľko zarábajú keď ti to nedá spávať 🤔
Aka autosedacka,aj ja chcem vediet kedze autorka je anonym 😃
Precitala som si tvoju odpoveda a tazke to mas veru,obdivujem ta,ako dokazes vyzit z mesacneho prijmu 12-13 000€.🤷♀️ Nechces oslovit Vila Rozborila,ze by vam k tomu Porsche prispel? 🤔 Tento silny pribeh ho urcite chyti za ♥️😂
Moj muz robi v dopravne v nemecku. Jeho sef ma strycka ministra dopravy v DE tak asi ten. Neviem sice kolko zarobi ale poznam vela ludi co dobre zarabaju a nevozia sa na drahych autach. To co ti vidis su mozno nejaki podnikatelia, luxusne zeny a mozno ludia co chcu zaposobit a maju to na splatky.
kilo je tisic to je medzinarodne 5k je 5000
Tu je ta spominana super diskuia o autosedacke-keby sa chcel niekto zabavit😀
https://www.modrykonik.sk/forum/co-sa-zmenilo-narodenim-dietata/som-velmi-naviazana-na-stvorrocne-dieta/?page=16&scrollto=first
Ale myslim, ze to nie je od tejto zakladatelky. Rozhodne by si vsak dotycne damy rozumeli😉
@dskjhfdlkdjhl Idem sa pobaviť, veľká vďaka. :D
@akbara77 tak nie všetci používajú "blavacke" výrazy ako kilo a liter, trochu reality do života by to chcelo. Na celom svete platí, že 5k je 5000.
@elementissa Nemozes napisat, ze na celom svete a vo vete predtym, ze v BA nie😀 Neber to ako rypanie, nemyslim to v zlom😉
No nemas ani 30r, makas 8r a tvrdis ze na manazerskej pozicii a ze 5k mesacne? A este ktomu popri malom dietati....ked si precitam tvoje komentare je to ako citat chvastanie a blbosti lebo na manazerskej pozicii je toto absolutny nonsens, ...to jeden moj kolega dokaze za mesiac vytocit dobrych 50k€ ale vacsinou na ukor rodiny skrz aj noci a to nema ani firmu len siet kontaktov len je velmi zrucny v niecom co neni pracovne rozsirena profesia, tiez ma za sebou 27rokov krvopotnej driny, kolotocov po svete za sprievodnymi kurzami za tisice a ten uz ma za co brat palky....takze ti absolutne neverim
@laurita285 od veci, ale v ktorom rezorte na maldivach sa ti pacilo najviac?
To neni len o prijime ale aj o vydajoch. Ja mam v cistom 1500€ a mam velmi nizke vydavky, neutracam na blbosti, drahe oblecnie, kozmeticky, plastiky, fitka, masaze, alkohol. Doma varim, oblecenie kupujem len ked nieco dosluzi. Aj to len Takko a ine lacnaky. Kadernicka 2x do roka. Tym padom usetrim velke mnozstvo penazi. Hypo mam splatenu, auto mam sice lepsie ale 20 rocne z bazaru. Na dovolenky nechodim cez cestovky, ale si sama objednavam dopravu a ubytovanie, tym padom o polovicu lacnejsie. Mohla by som aj ja zit v luxuse keby som chcela, ale netreba mi to 😀 Radsej mesacne prispejem na Ludia ludom.
@tehulka2011 hneď na prvú asi OZEN, krásna voda a fakt množstvo dobrého jedla. Čo sa ale ubytka týka, najkrajšie bolo podľa mňa Waldorf. Ešte pred dvoma rokmi sme boli v krásnom rezorte, len mi vypadol názov, hneď ako si spomeniem, dopíšem.
@tehulka2011 Soneva, najkrajšia voda, najkrajší rezort, pár ľudí doslova, top personál, znesie aj modré z neba ale napríklad ja preferujem ked sú prestreté švédske stoly a z toho si vyberám podla výzoru čo by som zjedla a v Soneve sa servírovalo z lístku, vyberať len na základe " obrázkov" ma moc nenadchlo, radšej to vždy vidím 😀 ale Soneva je asi najlepšie čo sa dá zohnať pokiaľ ste ok s tým fungovaním jedla.
@dskjhfdlkdjhl tak ja som rodená bratislavcanka a tento slang som počula iba v BA a naposledy tak 15 rokov dozadu 😆 aj keď som potom žila na severe a na strednom Slovensku. Ale stále platí, že "k" je univerzálne označenie pre tisíc 🙂
@elementissa moja pripomienka bola trochu o inom-ak napises, ze vsade je to tisic, tak potom nemozes pisat, ze v BA je to 100, lebo ked vsade, tak vsade😀 A pokial ja viem, tak aj na strednom Slovensku bolo kedysi kilo 100, ale to pisem o dobe, kedy si Ty este ani nezila😀
Ja túžim len po jedinom luxuse čo si nevieš kúpiť len tak v Tescu a to dožiť sa 90ky ako moje babky,ktoré mali dôchodok 220eur a ajtak využili,šťastne,spokojne plné optimizmu. Neriešili auta ,všade chodili byciklom,aj do okolitých dedín. A ich najväčsou luxusnou dovolenkou bolo si sadnúť pod jabloň na lavičku a vidieť ako kvitnú kvety na strome. Tento luxus by som chcela aj ja .