Čoho cena vás v dnešnej dobe prekvapila?
Baby, len tak pre srandu a zistenie aké ceny tu mame. Mňa najviac prekvapila tatarka k vypražanemu syru, prosim pekne 2€ za malu mištičku 🙄😅 (a nie, nebola to ich domaca tatarka) 🤷🏽♀️ A 10g medu, k čaju, 1€ 🙈
Mňa prekvapila cena kostí v Kauflande 7.45€
Drozdie islo hore raz tolko,co ma teda velmi poburilo,ze zdvihli cenu o 100%,to je nemyslitelne. A salatove uhorky....pri tych vzdy vyvalujem oci,ci dobre vidim.
@iv007 chore idem pestovat na balkone....si vlastnorucne aj sklennik stvorim !!!
@iv007 prenajom v nakupnom centre nie je najlacnejsi. Nedaju sa cakat charitativne ceny za kolaciky.
@jamimo kamenné lekárne/obchody mávajú oproti e-shopom vždy vyššiu cenu. Je to normálne. Kamenná prevádzka má vyššie náklady ako e-shop
Minule som pozerala letak Lidli z roku 2020. 20ks vajec bolo za 1,49 a teraz? Tie isté vajcia za 3.99
@sweetlife001 budeme vyrabat doma...
Vajicka 10ks 2.80e a v Taliansku 10ks 1,90e.-známy hovoril.
A zase v Čechách v penny väčšina veci od 0.50 do 1e lacnejšie ako u nas
Doplatok za lieky od doktora. Za mesiac viac než 35 eur. 🙈 Keď som brala vyššie dávky tak to bolo 70 eur. No des.
Všetko, ale vypichnem pizzu z 3,50€, krabica a donáška zdarma (pred 3 rokmi) na 7,50€ plus krabica a donáška, nehovorím o tom, že je o polovicu menšia, veľké suché okraje a v strede pár kúskov prílohy. Čo ma zaskočilo je, že DMka čo má mať garantované ceny na niekoľko mesiacov tiež potichu zdražovala o 2-3€ na niektorých veciach, kupovala som si makeup v decembri a teraz ma tie isté veci čo potrebujem dokúpiť výjdu o 20€ viac, asi sa prestanem maľovať😀
@liloastitch ja tomu rozumiem, tak to bolo vždy, len či aj zamestnanci zarobia o toľko navyše. Kníhkupectvo detto. To už je ale iná téma. Osobne si myslím, že taká dražoba by vôbec nemusela byť. Je smutné a zarážajúce aby ľudia nakupovali v zahraničí potraviny, hygienické potreby, pracie prášky, oblečenie, plienky...
Karfiol za 3,50
Kilo papriky 5e
Uhorka 1, 49
Toaletak 8ks za 8e
Kuracia šunka 30dkg 5,50 😒
Jednoznačne toaletný papier
Kupujem, co musim. Ked je akcia (a uz nemam), nakupim, naporcujem, rozdelim na davky, zamrazim.
Maso, syry, parky, kobasky, zeleninu, vsetko, co sa da. Mam odlozeny i chleba a rozky, ale to skor ked sa mi nechce zblaznit v obchode pred sviatkami (neznasam davy). Vtedy pridu vhod.
So sezonnou zeleninou v zime drahsou ratam.
Keby som pestovala sama, tak teraz z poslednej priehradky vyberam zemiaky a skusam, ci uz nie su gumove. Jablcka detto. Uhorka by bola iba zavarana (neviem, ci sa toto da cerstve zmrazit a rozmrazit bez straty kvality, neskusala som).
Beriem do uvahy, ze nezdrazuju len tak. Hore sli energie, prenajmy i platy. Preprava zdrazela tiez. Niekde sa to prejavit musi.
Ľadový šalát u nás v malom zelovoce 2.80
Cervena paprika v Bille 6,99€/kg
.. salámy,syry sa pomaly šplhajú k 20e/kg... človeka prejde hlad, keď vidí ceny😔🤦
340g vianocka za 3 eura😶
Zelenina. To je katastrofa aké je všetko drahé. My jeme denne veľa zeleniny aj ovocia. Ale čo ma zarazilo bolo 30ks domácich vajec za 10€. Pred dvomi rokmi som kupovala 10 ks domácich za 1,50€. Týždenny nákup nás stojí 100-130€, nuž bude to zaujímavé keď to takto pôjde ďalej....
Sice nie mna ale pana kt som blokovala tovar. Bral toastovy chleba a kocku masla a platil bez par centov 7 eur. Normalne sme si pockali na blocek, preratali, zasmiali sa aj horko zaplakali a zanadavali😅 Esteze niektore ceny uz isli dole..
@bazarik456 prepac, odkial si? Lebo v Ba pizza 3,50e nestala ani pred 15 rokmi. A uz vobec s donaskou.
@stanulienkat u nás ešte pred pol rokom takmer v každej pizzerii 😀 stredne slovensko
@nikha2809 pizza na strednom Slovensku v každej pizzeria po 3.50e pred pol rokom 👀👀👀no to mi je novinka.. už pred rokom som bola rada, keď som natrafila na pizzu pod 10e. asi bývam na inom strednom Slovensku

Mna prekvapil u pediatricky poplatok za ockovanie 5e (bolo to nepovinne proti ovcim kiahnam) a aj to, ze lekarka sa ani nepostavila zo stolicky a malu ockovala sestricka. Nie je to vela penazi, ale nechapem 🤷🏼♀️