Financie a výdavky medzi partnermi
Ahojte. Som rozvedený s 2 deťmi v striedavej starostlivosti, mám priateľku, ktorá má tiež 2 deti. Keďže mám striedavú starostlivosť, bývame spolu len 2 týždne v mesiaci. Tie 2 týždne v mesiaci bývam u nej, starám sa o dom, záhradu a náklady na to financujem. Okrem toho občas zaplatím nákup potravín, prispejem na energie. Samozrejme platím si aj vlastný dom, náklady a prevádzku. Partnerka okrem tohto požaduje, aby som prispieval aj na kaderníčku, kozmetičku, občas tankoval do jej auta, platil kompletné opravy, občas dal vreckové jej deťom, aj všetky opravy okolo jej domu /aj zaplatil, aj urobil/. Platím aj komplet dovolenky či predĺžene víkendy a už sa mi zdá toho až až. No vyčíta mi, že nechodíme často na večeru, na masáž, že jej nekúpim len tak niečo bezdôvodne. Jednoducho prispievam jej podstatne viac, ako prispievam sebe a mojím deťom.
Ako to je s rozdelením financií u podobných pároch?
Fuuuuu toto neziadam ani od vlastneho manzela.
Ako nic v zlom ale toto uz prehana ak je to teda tak ako pises.
Ona nemoze chodit k tebe? Ci vlastne si ta nasla len ako naivneho chlapa ktory jej toto vsetko bude tolerovat a platit?
Prepáč, ale využíva ťa. Dopraj radšej sebe a svojim deťom to, čo dávaš jej. Isto si nájdeš lepšiu priateľku, ako takú, čo ťa vyciciava. Keby si jej to stopol, asi ťa sama opustí, lebo ona potrebuje, aby ju niekto finančne dotoval.
@insed obaja mate dom, nie je bezny standard, takze predpokladam, ze mate prachy obaja. Je mozne ze si mysli, ze mas viac a mozno ti aj neveri, ked povies, ze nemas, moze byt financne negramotna. Nepises, z akeho manzelstva prisla, na co je zvyknuta. Vies, nemyslim, ze tu najdes baby, ktore ti napisu, ze je to ok, ze muz by sa mal starat o partnerku, ale tak ako si to mysli tvoja partnerka, tak si to urcite mysli este aj milion dalsich zien.
Ja za seba si neviem predstavit ist takto od muza pytat peniaze, preto premyslam ci to nebolo formulovane inak, ze mozno ma pocit, ze by si ju obcas mal obdarit niecim a tie ostatne veci, kadernik masaz uz prileteli len tak, ako priklad.
Mohla to mat tak, ze mali s muzom spolocne finanacie a z tych hradili vsetko, od nakupu, auta, po kadernika.
@insed ja sa tak uplne povrchne spytam- ste v rovnakej kategorii? Myslim tym vekovo a vzhladovo? Pokial si ovela starsi a ovela skaredsi, asi sa jej to oplati lwn financne. Pokial nie, a zalezi jej aj na vztahu ako takom, urcite pochopi aj tvoju stranu. Pripadne ti vysvetli, preco ziada od teba tolko penazi. Pokial nie, odporucam ti najst si inu partnerku, pokial ti takato situacia nevyhovuje.
Pretoze rozumiem aj vecnym dovodom, pre ktore si zena vybera partnera na vztah, duplom ak ma uz deti z predosleho vztahu a potrebuje pomoc s velkym domom. Rovnako aj muzi maju svoje vecne dovody. Ale vutah predsa nemoze byt postaveny len na nich. To uz nie je vztah, ale transakcia, a ako taka by mala byt vyhodna pre oboch
@lilitela obidvaja sme VŠ vzdelaní, aj príjem máme celkom slušný, len ona má podľa mňa vysoký štandard a jej príjem ide na jej dom, PHM, deti a zbytok. No opravu auta, investície do jej domu, na jej krásu, dovolenky a také voľné vyžitie už nepostačujú. To ide z mojich, no ja si tiež musím platiť PHM, servis auta, dom, stravu a deti. Proste platím skoro všetko dvojmo.
@majlo1234 áno, sme v rovnakej kategórii, teda starší o 3 roky 🙂
Ja jej tú pomoc s domom neodmietam, doslova ma to baví robiť okolo domu, len ak financujem dom, auto, občas natankujem, nakúpim stravu a ešte odložím na dovolenku, tak jej nebudem platiť jej osobné veci, oblečenie. Alebo jej nakúpim handry, prispejem na beauty, no nech nežiada nejaké náročné dovolenky. Proste jedno, alebo druhé.
Pani je zlatá ...😁Asi zabudla, že má dva záväzky a až taká bitka na trhu o nu nebude. Radšej by som bola spokojná s dobrým partnerom, ktorý mi pomôže okolo domu a suchala by som nohami. Takéto podporovanie na kaderníčku, kozmetičku, wellness by som požadovala od manžela s ktorým máme spoločné deti, spoločný dom a spoločný účet, ale nie od cudzieho chlapa, ktorý má tiež záväzky a plno výdavkov s tým spojených. Pani ak vyzerá ako Sklenariková, tak nech si narazi nejakého prachaca. Ak nie, tak nech je rada, ze má dobrého partnera.
Mozno sa podobas na Kollara. Mas funkciu chodiaceho bankomatu a somara … co chces pocut, sex si odrobis a odfinancujes … co si taky skaredy? Ty sa mas starat hlavne o vlastne deti. Ked si zaplatis na par noci nejaku kupnu damu usetris a ani sa tolko nenamakas … okrem toho … tie 2 tyzdne co nefinancujes ty, Neje a netankuje? Das jej 500€ do zasobu Alebo pride Jozko2 … dnes tie temy idu jeden troll za druhym…
@insed tak sa na nu vykasli a dojdi k nam, manzel by ta hadam aj akceptoval a ja by som nevyzadovala tolko penazi, len pomoc v zahrade😄 namotivovala by som ta aj nejakymi mojimi prednostami, ale to by bolo 18+
Srandujem, samozrejme. Pokial naozaj nie si spokojny, treba si to vykomunikovat. V dnesnej dobe si uz chlap nemusi zenu vydrziavat, sby mu dala…co potrebuje
@majlo1234 🤣🤣 dobra ponuka!! To sa oplatí!! 😁😁 Tvoj manžel sa nebude musieť starať o záhradu a ani o tvoju záhradku.😎 Oddychne si....
@stanulienkat presne, i ked o moju zahradku sa on stara rad😄 ta ozajstna, to uz je ine kafe😄 ale mame ju malu, tak relativne stiha. Ale keby si rozdelil povinnosti s inym, mozno by menej pindal
@insed byt na tvojom mieste uz by to nebola moja priatelka
@insed ona nie je v situácii, aby ti hádzala na krk jej celorodinné výdavky.
Nie si jej muž/manžel, nemáte spoločné financie, spoločné majetky a už duplom nemáte spoločné deti. Ste dve rodiny, iné by bolo, ak by ste začali bývať celoročne spolu a mali len jednu domácnosť. Na tvojom mieste by som prioritne myslela na svoje deti a hľadala inú spriaznenú dušu. Spriaznenú, nie vypočítavú.
@0silvia0 rozprávame sa o výdavkoch a plánujeme, aby sme žili ako rodina, vybudovali si niečo spoločné, k mojím deťom sa správa milo, majú ju radi. Celoročne bývať spolu nemôžeme, keďže mám deti v striedavke. Len vybudovať niečo "spoločné" by v realite bolo len za moje, keďže ona svoj príjem minie na svojich.
Táto diskusia mi dosť otvorila oči, som jej vďačný, možno urobí zmenu v mojom vzťahu. Nech je akákoľvek, na všetko som pripravený.
@insed ked mas deti u seba vtedy byvas vo svojom dome alebo u nej s jej detmi?
To je dost podstatna informacia. Ale predpokladam, ze ked si bez deti tak si u nej a je od teba vyzadovane, aby si plnohodnotne a plnopenazenkovo zastupil chlapa v rodine este s dotovanim jej deti, ktore maju svojho otca. Pravdupovediac, toto spoluzitie ma sancu az ked vam deti vyletia z hniezda. Tu bude treba este vela vela penazi, na tvojom mieste by som si to dobre rozmyslela takto fungovat.
@insed Ano, to si mohol ale cakat. Ked si najdes rozvedenu zenu s detmi, tak ma penazi tak akurat pre seba, da ich vylucne na svoju rodinu(deti) a od teba caka, ze ju budes ako muz a partner viac-menej financne podporovat v zenskom nadstandarde (dovolenky, vylety, vecere, darceky,...).
Prispievaš “cudzej” žene viac, ako sebe a vlastným deťom. Smutné.
Nadštandard sú podľa mna výdavky na jej dom a opravy jej auta… a ešte aj kozmetičku, kaderníčku.. slečna sa dobre narodila 😀
Z mojho pohladu nieco take ako spravodlivost, alebo rovnocennost neexistuje a mozme sa jej iba priblizit. Kazdy robi vzdy nieco viac v inom "odvetvi". Mozno od nej dostavas viac niecoho, co jej zase ty neposkytujes, tazko povedat, to len tak na zamyslenie.
@0silvia0 presne ako píšeš, keď mám deti, sme vo svojom, inakšie tam. 2 týždne doma, 2 týždne tam. Mne nevadí prispievanie a robota okolo jej domu, len to poriadne preháňa a keď z času na čas sa už staviam na zadné, je zle. Začalo to tým, ak dám jej dcére 50€, dal som aj mojej. Ak kúpim niečo za 300€ do jej domu, odložím 300 aj na môj dom. Kúpi deťom handry za 200, kúpim aj mojim, prípadne odložím.... A zrazu je účet čistý 🙂)))
@insed a si predstav, ze by ste byvali spolu so vsetkymi detmi. Vies si to predstavit? Ako by sa tvoje deti pozerali na to, ze financujes cudzie deti? Pises, ze k tvojim detom je mila, ale kedze vacsinu casu ked mas deti u seba tak ste vo svojom dome, jasne, ze je mila, ked ich vidi zriedka. Bola by mila, aj keby ich mala doma so svojimi 2 tyzdne z mesiaca? Deti si spolu rozumeju?
@0silvia0 deti zatiaľ financovanie neriešia. Ubytko je booknuté dopredu, ide sa mojim autom, tankujem ja... Len ja sa pozerám očami spravodlivého, ako som písal, ak miniem na jej rodinu čosi, rovnakú sumu presúvam na moju rodinu. A takto to naskáče dosť rýchlo. Deti si spolu rozumejú, no predstava, že bývame so všetkými deťmi... no neviem.

@evamarek77 fyzicky to zvládam, psychicky sa ešte dá a finančne som na limite. Začal sa kaziť vzťah, keď privieram finančné kohútiky.