Je finančne zvládnuteľné druhé dieťa pri príjme 3000 EUR?
Ahojte, išli by ste do druhého dieťaťa pri spoločnom príjme cca 3k (po zaplatení splátky hypo) resp tí čo ste sa na to dali ako to finančne zvládate?
Keď povieš A tak povedz aj B...predsa aj výdavky sú dôležité.nielen príjem..a len tak mimochodom to sa chces pochváliť? Alebo toto nemôžeš myslieť vážne?!
Pri príjme 3000 eur, by som mala aj štyri deti
@blackcat8885 z tých 1600 platíte aj hypo a energie? Čo to už je po odrátaní?
Teraz neviem, chcela si sa pochváliť? 😀
@1ryba ja tiez nerozumiem niektorým prispevkom tu 🤨. Mam len jedno dieta, dlho sme same a teda aj ked mam prijem vyssi ako mnohe tu co pisu, ze s 1500€ uzivia 6 a viac clennu rodinu, ale mne to nejako nevychádza pri tych cenach vsetkeho, ake aktualne su. Rozhodla som sa druhe dieta nemat, lebo by som to nedala a zvlast od kedy som sama, lebo nikdy nevies co sa stane, co ti zivot prinesie. Male dieta, male starosti, velke dieta velke starosti, hlavne financne samozrejme. Ved len potraviny, drogéria, tankovanie do aut kolko stoji a to je len cast z toho, co treba poplatit. Nezijeme ani zdaaaleka v luxuse, ale normálny zivot pre seba a dcéru proste chcem. Ja sa autorke vobec necudujem, ze sa nad tym zamysla a robi spravne za mna. Nech si ostatni ziju ako chcu, ale tvrdiť, ze paradne vyziju s viacerymi detmi, este aj dovolenky, strojceky atd je za mna tak trocha len fikcia. Ved len ten strojcek na zuby kolko stoji, plus dieťa raz bude chcieť vodicak (co som ja brala ako samozrejmosť), mozno platena vysoka skola, s ktorou tiez chcem pomoct.. proste je okolo celeho zivota deti a aj nasho xy veci co sa mozu udiat a zivot nemusi byt vzdy taky aky ho maju autorka s muzom a jedným dietatom teraz. Ja všetko financujem uz roky sama a teda viem co kolko stoji a aj to, ze malo co je "lacne" v dnesnej dobe. Nech si každý zvazi sam pre a proti, ale som rada, ze aspon niektore ženy sa nad tymto zamyslaju.
Tiež žasnem ako niekto kto vie zarobiť 3000e ,si nevie vyrátať aké ma výdavky ,ak vieš toto vieš všetko.
@mateson2004 hypotéku nemáme našťastie. Z toho sa platí najom 200, poistky, sporenie strava, internet, telefóny atď
@cecilia29 stastie deti mozno nie, to od financnych moznosti rodicov zvacsa nezavisi. Skor su to tie moznosti, zazitky, kruzky, vylety, dovolenky, mozno skola, ako hovoris, zivotny styl. Mozno tie deti maju lahsi rozbeh v dospelosti, kebo im rodicia setria, maju proste viac moznosti. Ale i tak si neviem predstavit ako uzivit 4 deti z takeho platu, ci deti chodia k zubarovi, na strojcek, zubnu hygienu, ci sa mozu venovat kruzkom ktorym chcu, asi nie. Je to velmi o style zivota. Co je jednemu 3000 vela, inemu 5000 malo. A ako hovorim, milion a jedno taka BA a nejake mini mesto/dedina.
Nie je problém uživiť dieťa z akéhokoľvek príjmu, ale privádzať deti na svet a nezabezpečil im život,je druhá vec. Skôr by som si položila otázku, či viem priviesť dieťa na svet a zabezpečiť ho tak, aby sa v ňom nemuselo trápiť hypotékami a inými blbostami v dospelosti na 150 rokov.
@meg91 guess tričko je rovnaká lacnota ako H&M, tým by som sa neohanala. Opakujem, dieťa nie je o oblečení ani značkovom kočíku, ktorý sa mimochodom dá kúpiť na bazare za menej ako poľsky koč. Ale asi ťa parádne škrie, že niekto si ten kočík kúpi a má dokonca aj Guess tričko (škandál, taký luxus 😂). Stále rozprávaš svoje, nie si schopná absolútne pochopiť o čom sa tu bavíme. Očividne ťa pekne škrie, že ty si takéto veci nemôžeš dovoliť, keď o tom stále točíš. Ale to vôbec nie je podstata diskusie.
@luizina samozrejme ze to je fikcia ale tak internet znesie veľa 🙂 ako napríklad ta co tvrdila ze s frajerom prejedia za mesiac maximálne 120€ AJ s donaskami. A vlastne potom z nej vyšlo ze no, mäso vajcia zemiaky zeleninu ma od rodičov zo záhrady.
Ale ako vidíš, mala si si tých deti nasekat viac lebo veď veľká rodina je rozkošná 🤗 a problémy (ako to ze si zostala sama) riešiť až potom. Perfektný prístup, hlavne pri človeku ktorý zodpovedá za X nezaopatrených osôb.
@meg91 teba ide pekne roztrhať od závisti kvôli veciam z HMka, guessu a drahsiemu kočíku 😅
@bonboniera nie o tom to predsa nie je! Žiadne luxuse pre deti, ešte to tak…je okej mat menej a vyjsť a snažiť sa a pekne sa starať o deti. Ale tváriť sa, že “to nepotrebujem” a je úplne jednoduché vychovať 3 deti z 1200€ je smiešne. To musí byť taký stres, keď príde nejaký výdavok navyše, že by som nemohla ani spať 🤨
@meg91 teba ide pekne roztrhať od závisti kvôli veciam z HMka, guessu a drahsiemu kočíku 😅
@bonboniera ja nechcem byť zlá, ale HM je nejaká dobra značka? 😀 To niektoré ženy považujú za "luxus"?
@bonboniera ja nechcem byť zlá, ale HM je nejaká dobra značka? 😀 To niektoré ženy považujú za "luxus"?
@gerrwie_girl H&M je podla mna uplne obycajny obchod, kde vo vypredaji kupis oblecko za par eur a ktore sa aj tak rozpadne 😀
@gerrwie_girl H&M je podla mna uplne obycajny obchod, kde vo vypredaji kupis oblecko za par eur a ktore sa aj tak rozpadne 😀
@andy024 jj však práve 😀
@bonboniera nič im nechýba. Chodia na viaceré krúžky, tiež chodíme na dovolenky, keď treba zaplatíme aj strojček, okuliare....Oblečenie kupujem iba kvalitné. Deti si nesťażujú. Mojím príspevkom som chcela povedať, že naozaj 3000 eur je veľmi pekný príjem, o ktorom môžu viaceré rodiny snívať. Určite sa dá uživiť aj ďalšie dieťa. My máme príjem nižší a uživíme aj 6 dieťa. Ale nemáme hypotéku.
@tatianamaria to je všetko individuálne. Nie je tiež dovolenka ako dovolenka, taktiež krúžky majú veľmi rozdielnu cenu a rodičia či si chcú na seba dopriať viac času a luxusu.
To je teda otázka. Kto tu má tušiť aké máte zaujmy, či minies mesačne 200 eur na kaderníčku, kozmetiku, nechty, koľko prejazdite autom, či sa radi motate po akvaparkoch, výletoch, alebo sedíte radšej doma... Inak taký príjem drviva väčšina rodín ani nemá, takže neviem či by nejaké deti existovali keby 3000 nebolo dosť
Pridaj nulu a to staci ledva na jedno, nie to na dve amen tma :D
@bonboniera tak hmko ani nie lebo tam nakupujem tricka pre deti za 4e kvalitou sú fajn.Ale co tie drahe značky? Áno zavistlivy slovak ze ? Také oblecenie nemá čo robiť u deti kt.eodicia zarábajú na hypotéku..lebo potom babka daj lebo nemáme..mame malo..ale ty asi tiež patríš k nim.Ocividne.
@meg91 guess tričko je rovnaká lacnota ako H&M, tým by som sa neohanala. Opakujem, dieťa nie je o oblečení ani značkovom kočíku, ktorý sa mimochodom dá kúpiť na bazare za menej ako poľsky koč. Ale asi ťa parádne škrie, že niekto si ten kočík kúpi a má dokonca aj Guess tričko (škandál, taký luxus 😂). Stále rozprávaš svoje, nie si schopná absolútne pochopiť o čom sa tu bavíme. Očividne ťa pekne škrie, že ty si takéto veci nemôžeš dovoliť, keď o tom stále točíš. Ale to vôbec nie je podstata diskusie.
@malaopicka a ry si presne ta ktorá si to kúpi len aby bola čaja ktorej budú závidieť.Nie som blbá viem,že sa dá kúpiť aj lacnejší značkový kocik ale určite nie tak ako kocik z poľská tak netrep.Aspon vidieť,že si presne ta ako som písala musí mať všetko a na účte hovno..Tak veľa šťastia s guess tričkom 🤣 a zisti si ceny lebo nevieš čo koľko stoji ..jaj aha ved ty nemusíš pozerať na ceny
@cecilia29 stastie deti mozno nie, to od financnych moznosti rodicov zvacsa nezavisi. Skor su to tie moznosti, zazitky, kruzky, vylety, dovolenky, mozno skola, ako hovoris, zivotny styl. Mozno tie deti maju lahsi rozbeh v dospelosti, kebo im rodicia setria, maju proste viac moznosti. Ale i tak si neviem predstavit ako uzivit 4 deti z takeho platu, ci deti chodia k zubarovi, na strojcek, zubnu hygienu, ci sa mozu venovat kruzkom ktorym chcu, asi nie. Je to velmi o style zivota. Co je jednemu 3000 vela, inemu 5000 malo. A ako hovorim, milion a jedno taka BA a nejake mini mesto/dedina.
@liv1 názov témy je ci je dieťa finančné zvládnutelne. Ak by bola téma- môžem dopriať 2 deťom luxusný život s prijimom napr 3000? Vtedy by tu asi väčšina nenapísala ze jasne. Aj 6tim. ...Ale pokiaľ niekto napíše ci je to finančne zvladnutelne? Tak jasne ze je, zvládajú aj s nizsim prijimom. Áno, asi človek nemôže rátať ze pôjde 2x do Thajska, deti budú chodiť na hokej a stravovať sa ako rodina nebudete každý deň v reštaurácii. Ale na slušný život to proste je . Potom by autori podobných tém mali byť konkrétny ...aký život si predstavujú.
@bonboniera tak hmko ani nie lebo tam nakupujem tricka pre deti za 4e kvalitou sú fajn.Ale co tie drahe značky? Áno zavistlivy slovak ze ? Také oblecenie nemá čo robiť u deti kt.eodicia zarábajú na hypotéku..lebo potom babka daj lebo nemáme..mame malo..ale ty asi tiež patríš k nim.Ocividne.
@meg91 ty si ta co tu splieta piate cez deviate nesúvisiace s témou a úplne fantasmagorie … strasne z teba cítiť ako závidis a ešte k tomu úplne blbosti ako handry
@meg91 prepac, ale tiez nechapem o com pises.. Co sem pleties nejake ceny za oblecenie? Ved kazdy nech kupi sebe a svojim detom to, co uzna za vhodné, co mu vyhovuje a na co ma peniaze. Ja nosim aj znackove, lebo kvalita sto a jedno a vydrží mi to na dlho v normálnom stave, ale aj z H&M atd. a moja dcera tiez, jasne, ze jej kludne kupim aj znacnove, lebo znova ta kvalita a nasledne dlzka nosenia danej veci. Prepac, ale tvoj nazor, ze detom netreba nic kvalitnejsie (nemyslim len znackove) na oblecenie a obuv, je smiešny, ale ked to tebe vyhovuje, tak je to len a len tvoja vec. Ja som vychovala moju dceru velmi dobre, je uz dospela a za vsetko co pre nu robim a dam jej, je aj velmi vdacna. Nie raz mi dakovala za to, ze jej zabezpecujem taky zivot aky ma a ze ma vo mne velku oporu a istotu. O to predsa ide, ako sa dieta, ci uz male, alebo dospele, citi. A viem, ze moja dcera vyrastla v spokojneho a vyrovnaneho, samostatneho cloveka. Tak ze ži a nechaj žiť, vychovaj svoje deti v podmienkach akých chces a ako najlepsie (podla teba) vies. Tak to ma byt. Autorka nech si sama poriadne rozmysli, ako a v akých podmienkach necha vyrastat svoje dieta, pripadne druhe, ak sa tak rozhodne a naozaj je len dovre, ze sa nad tým zamysla takto dopredu. Mne napríklad rodicia mohli zabezpecit lepsi zivot ako som mala, ale nechceli,nepovazovali to za dolezite a podla toho som vyrastla a mame take vztahy, ake mame. Nikdy som v nich nemala oporu, ani doveru a pratala som sa z domu hned v 18 tke. Nie preto, ze mi nedali viac peňazí, ale pre to aki boli, ako boli nastaveni.. Od vtedy sa staram viac menej sama a vies co ma to naucilo? To, ze ja som taka matka a zena nikdy nechcem byť a ani nie som. Nechcem, aby moje dieta niekedy odo mna utekalo a aby nevedelo na koho sa obrátiť, ak malo, alebo budem mat nejaky problem......

@malaopicka jasne mimo..tie ženy vo väčších mestách sa predbiehajú ktorá má drahší kocik.Tak sa preber ty.. nemajú na to ale hlavne ze luxusné kociky nakúpené.Nevies o tej žene nič tak ako ja.Abto,se sa na koníkovi pýta,že či s takým prijmom zvládnu decko je smiešne.Prwtoze ak by chcela sama si zisti,ze s nižším prijmom vychovávajú rodiny aj 3 deti a žijú a majú sa radi a fungujú.Dnes by chcel každý dieta v luxuse asi vychovávať lebo my máme dokopy príjem 2400 a mame 2 deti.A nasetrili smr si pri prvom dietati peniaze.A tak sme mali druhé.A moje deti majú všetko.Nic im.nechyba a aj sporenie majú.A áno platíme nájom aj stravu.Nepotrwbujeme guess tričká..vieš o to ide.O nič iné lebo s hentá kým príjmom sa ide pýtať ci si ma urobiť dieta je smiešne.