Je možné prežiť s rozpočtom na jedlo 180 EUR mesačne?
Raňajky: ovsené/ryžové vločky 100g (19/25 centov), mlieko 250ml (18 centov, bezlaktozove 30 centov), 1 banán alebo iné ovocie (do 50 centov).
Celkovo za raňajky - do 1 eura.
Obed: ryža 100g (20 centov), mäso v akcii 250g (1,5€ pri cene 6€/kg) + nejaké omáčky/zelenina. Možné pridať slepačiu/hovädziu pečeň a o vitamíny je postarané. (veľmi lacné).
Celkovo za obed do 3 eur.
Večera: 4 vajcia (1€ pri cene 25 centov/kus), chlieb 100g (20 centov), syr 50g (40 centov) + zelenina.
Celkovo za večeru - do 2 eur.
Takže v pohode sa dá vyžiť do 180€/osoba na celý mesiac. Len ľudia si neodoprú sladkosti, čipsy, čokolády a reštaurácie.
Súhlasíte, alebo odpovedzte, prečo nesúhlasíte.
Ceny potravín za posledné 2 roky raketovo stúpli vďaka nezmyselnými konsolidačnými opatreniami, ktoré dokázali zvýšiť deficit, nie znížiť, hovädzie mäso už nie je možné jesť, keď chcete žiť zo 180€ na mesiac. Ale stále sa dá vyžiť aj iba z tých 180€ bez toho, aby chýbali živiny.
@abbey1 tak evidentne to autorovi stačí, keď o tom v dobrej viere informuje ľudí. Ako vravím, nie každý potrebuje proste tlačiť do hlavy. Sú ľudia, ktorí jedia aby žili a sú ľudia ktorí žijú aby jedli, vlastne aby žrali.
@anonym_3e5628 Ja si jedlo do hlavy netlačím. Kto áno? Ľudia informujú o čomkoľvek. Nie je to známka toho, že sú šťastní, Ani toho, že je to pravda.
Otázku som položila autorke.
neviem čo máte proti vajciam. Na MD som každý deň jedla na raňajky - v mojom prípade až okolo 11 h. volské oká na troške slaninky a cibule. zajedala s chlebom. 2 roky každý deň. Potom okolo 15 h nanuk, večer polievku. hotovo.
žiadne gastro som nepotrebovala. Ani nadváhu som nemala. Váha 51 kg.
@abbey1 vsak uz v nazve je, ze riesi prezitie, nie zitie.. kde este nejaku radost zo zivota 🙂 .. ale su ludia, co im prinesie radost aj samotne prezitie.. a pocit, kolko usetrili
@reanda nie každý vidí zmysel života v jedení a prejedaní sa. kľudne hladovka raz do týždňa. lekári odporúčajú.
@abbey1 neviem či autor má, či nemá radosť zo života. Ale zatiaľ ešte sú ľudia, ktorý svoje životné uspokojenie a šťastie neodvodzujú z jedla. Viem, že západná Európa je v tomto na inom leveli ako SR. Tam je proste jedlo alfa omega dobrého pocitu a dobre sa najest sa rovná mať šťastný život. Mňa tešia iné veci v živote a nie plný bachor. 🫣
@anonym_3e5628 dobre jedlo znamená plný bachor?
@anonym_autor toto písal náš vedúci, aby Slovač držala hubu a krok?
@reanda nie každý vidí zmysel života v jedení a prejedaní sa. kľudne hladovka raz do týždňa. lekári odporúčajú.
@anonym_5e2586 nie kazdy si vie jedlo vychutnat.. su ludia, co jedia len, aby nemali hlad a kvoli zivinam.. beriem, neodsudzujem, aj ked nezavidim a som vdacna za to, ze medzi nich nepatrim.. no a potom su este aj taki, co si jedlo vychutnat nedovolia a odsudzuju tych, co ano, ako pazravcov, co im je zmyslom zivota len zradlo 😝
Tak nech ma autor nad cim rozmyslat, toto varim tento tyzden :
- cestoviny s paradajkovou omackou a kuskami lososa
- kacacie prsia s pomarancovou omackou
- medailonky z bravcovej svieckovice
- telacie stehno na prirodno s hubami
- filety zo zubaca
- bolonske spagety s mletym hovadzim
Vikendovy nakup potravin tak 60 - 100 eur.
@anonym_27e19c dam ti radu ako usetris aj na jogurtoch Kupuj kilove vedierka.🙂
Ale fakt neviem kde su jogurty za 35 centov, taku cenu som nevidela ani v akcii
@viestta No ja bezne kupujem jogurty po 34-37 centov (kaufland, lidl- taktiez banovecky alebo zvolensky, rajo).
Tak nech ma autor nad cim rozmyslat, toto varim tento tyzden :
- cestoviny s paradajkovou omackou a kuskami lososa
- kacacie prsia s pomarancovou omackou
- medailonky z bravcovej svieckovice
- telacie stehno na prirodno s hubami
- filety zo zubaca
- bolonske spagety s mletym hovadzim
Vikendovy nakup potravin tak 60 - 100 eur.
@patrike riadne drahý jedálniček.
keby sme takto jedli prežereme aj gate
@anonym_autor a načo vlastne potrebuješ jesť, zbytočne si rozmaznaný..
súhlasíš alebo povedz prečo nesúhlasíš 🤦
@anonym_autor a načo vlastne potrebuješ jesť, zbytočne si rozmaznaný..
súhlasíš alebo povedz prečo nesúhlasíš 🤦
@anonym_30e1cc Ano, nech si da 3x denne rozmixovane nieco so zakladnymi zivinami a vitaminmi, co tam po chuti a servirovani na tanieri.
@anonym_4d5490 zase tie kecy o kvalitnom mäse? Kde žiješ s takým názorom? O marketových čučotiedkách si tiež niečo naštuduj.
@anonym_3ee63b moja reč 👍

@anonym_27e19c dam ti radu ako usetris aj na jogurtoch Kupuj kilove vedierka.🙂
Ale fakt neviem kde su jogurty za 35 centov, taku cenu som nevidela ani v akcii
@viestta ved biele jogurty su po 21 centov v lidli aj v kauflande a sladke brecky to uz nie je jogurt