icon

Je reálne postaviť holodom do 55 000 eur?

11. sep 2023

Od rodiny sme dostali pozemok a moja otazka znie, je realne postavit holodom do 55000 s tym,ze zvysok uz dostavame svojpomocne? 55 tisic dostaneme od mojich rodicov. Dakujem

autor
12. sep 2023

Ziskavam informacie ucim sa za pochodu.. my sme uz oslovili firmu ktora nam vycislila hrubu stavbu 60 tisic co je super lrbo my mamr 55 tisic od rodiny. Zvysok si ideme dat vycislit aby smr vedeli co a kolko bude stat. Je nam jasne to bude stat vyse penazi. My sa neponahlame. Vsetky peniaze co zarobime pojdu do domu kedze budeme byvat u rodiny. Ratame ze mozno este nejakych 100000 budene potrebovat.

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
lalala94
13. sep 2023

@zmrzlinka2021 presne mi napadlo to iste. My s manzelom mame niekolkonasobne vyssie prijmy a teda aj tak by som velmi uvazovala, ci ist do domu (manzel chce dom, ja skor byt). Mna fascinuje s akymi prijmami riesia ludia domy, ved 880€, 1200€ - to je dokopy nic (teda rozhodne nie prijem na dom).

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
13. sep 2023

@lalala94
A potom tu stenaju "štat daj, štat staraj sa o mňa..."

hellwant
13. sep 2023

@zmrzlinka2021 Ja by som zvazil este tú vec- ak sa da, pristupova cesta, siete atd..- pozemok ma vraj 1800 m².
900 až 1100 si nechat a cast predat. Budu mat dalsie peniaze. A to by nemuseli brat taku vysoku hypo.

akbara77
13. sep 2023

Ani náhodou...55000 je nič....aj keď.si urobíte všetko sami....tehla, plech, betón musíte kúpiť.

007marianna007
13. sep 2023

nie, nie je to reálne..my sme začali stavať dom pred 5 timi rokmi..svojpomocne, len tento rok sa nám podarilo nasťahovať..všetko, čo sme do toho vrazili, sme si poctivo zapisovali..takže konečná suma sa vyšplhala na 150 tisíc eur..už aj so zariadením..okolie, žiaľ ešte nemáme urobené..to chce ďalších 20 tisíc, ktorých už nemáme..ceny sú šialené, nepochopíš pokiaľ nezačneš stavať, až potom sa začneš chytať za hlavu..posledné roky šiel materiál rapídne hore..takže ak nemáš cca 200 tisíc, tak radšej do toho ani neísť..

autor
13. sep 2023

@hellwant tak to.aj planujeme.

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
maminkadeticiek
13. sep 2023

Urcite nepostavite za 110000 dom.Ani ked si budete robit vsetko sami.Nemas tusenia co stoji material.

maminkadeticiek
13. sep 2023

@fotoportret Usetris takto desiatky tisic.Casu to stoji ovela viac,to je pravda.Ale to je uz na rozjodnuti kazdehonktorou cestou sa vyberie.Ale usetris desiatky tisic.

sandrasstini
13. sep 2023

Nie nepostavis. Dom je jeden obrovsky zrac penazi, to nie je len holodom, co brana, ploty, travnik, okolie. Nabytky to su take sumy ze aj keby pozeras lacnejsie tak naozaj realne s vasimi platmi aj tak by ste museli mat hypo vysoku hypo a nvm co budete jest? Co ked pridu necakane vydavky?
Ja chapem ze kazdy chce mat dom zahradu auto, ale teda nvm, treba byt realista a nezit komplet na dlh.

iv007
13. sep 2023

Po 1.s takymi platmi by som kupila maximalne byt a zakryla sa perinou na aku mam.po 2.prerabala som minuly rok byt a interier ma vysiel 24 tisic. Ratas aj s takymito vydavkami? Na tehlach spat nebudete..

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
maminkadeticiek
13. sep 2023

@fotoportret Prd vies,len si myslis ze je to tak.

aga_aga
Autor odpoveď zmazal
timea301196
13. sep 2023

Určite nie… začali ske stavať v roku 2018. (Pozemok sme mali) mali sme našetrené okolo 20000€ a hypo 100 000€ holičom nás stal okolo 90 000€. (Obkladanie, kúrenie, voda bola v ramci rodinnej pomoci) ostatok majstri. Ani zďaleka nemáme ešte dorobene.

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
aga_aga
Odpoveď bola odstránená
katarinka289
13. sep 2023

150-180 nás stal nás dom 150m v r.2008. A tiež tu bol mm varený pečený.Pomahala rodina,kamarati. Ceny išli veľmi hore,takže nie.Ani svojpomocne ho za 110 neurobíte.

autor
14. sep 2023

Zariadenie kupovat nebudeme to vsetko mame. Oplotenie pozemku, zvysok mame cloveka co to spravi za fakt dobru cenu. Ked sme dali vyratat vyslo nas to 110000. Realne berieme hypo len na 60 tisic to nam uplne stqci kedze 55 tisic mame. Cast pozemku chceme predat takze z tych penazi chcene financovat zvysok.

sasanka605
14. sep 2023

nie, material je teraz drahy. Kolega stavia svojpomocne a naozaj vela veci robia sami ale toto realne velmi nie je. Zaklady su zaklady, steny ti kto vytiahne? Krov?

autor
14. sep 2023

@sasanka605 mame na to cloveka ktory uz tak dom postavil zvysok spravimr sami

nana8989
14. sep 2023

my sme začali stavať v roku 2017, v 2018 sme sa sťahovali. Firma nám stavala len hrubú stavbu, to nás vyšlo 43000€, ostatné sme si robili sami, holodom nás vyšiel 92000€, +zariadenie domu 30000€ a to sme ho zariadili len tak aby sme sa mohli nastahovať. Ploty okolo pozemku, brána a dlažba bola ďalších cca 40000€.. A to ti píšem len tie veľké sumy, drobností ktorých bolo kopec už vôbec nerátam. A to bolo 6 rokov dozadu. S takou sumou akú máte vy by som do toho nešla pri dnešných cenách, lebo odhadovaná cena sa štandardne navýši o cca 20%...my sme s mužom zarobili v zahraničí, hypo sme brali len tých 30000€ na dokončenie, lebo sme sa potrebovali rýchlo nastahovať keďže som bola tehotná. V dnešnej dobe ti na dom nikto nepríde robiť zadarmo...

sasanka605
14. sep 2023

ok, potom napis, fakt som zvedava. Vacsinou to dopadne tak ,ze este toto treba a tamto a mas aj 30%+. Ak uz zacnete stavat tak niet cesty spat

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
macatt
14. sep 2023

Známy staval, materiál vyplácal v hotovosti, tam veľa ušetril a vedel dohodnúť cenu keď mával hotovosťou a ešte nejakému známemu posúval bločky a ten mu vracal dph..spolu ušetril cca 30% len na nákupe materiálu…ale netuším či je to reálne v tejto dobe postaviť za 55k

natura4
14. sep 2023

Nam povedali ze pozemkom sa neda rucit musis mat aspon zakladovu dosku bolo to sice pred troma rokmi ale odvtedy sa podmienky na hypo skor stazili podla mna 🙂 dostali sme krutu realisticku facku a sme v byte ale spokojni … ale drzim palce nech vam to vyjde ako si prajete

tanuuulka
14. sep 2023

Ahoj. My sme pred 3 rokmi dostavali (okej, velky dom, ale este pred zdrazovanim) a teda boli sme na cene daleko dalej ako je tvoja planovana... rataj, ze iba kuchyna so spotrebicmi ta vyjde vela (nasa bola 10 000), okna, obklady a sanita... to su vsetko dost vysoke polozky. Da sa usetrit, napr. vyberies v merkury najlacnejsie dvere, ale uz len zarubne k nim su ake drahe. A to su veci, ktore v dome potrebujes. Zaluzie/garnize so zavesmi, ved ti nemoze cely den svietit. Plus budete chciet aj upravit pozemok + plot, vsetko su to vysoke sumy. To sa nezda, ale zrazu sa tie peniaze rozkotulaju a furt najdete nieco, co vam bude chybat. Ja som stastna, ze sme postavili dom, ale po tomto zdrazovani by sme si to uz nemohli dovolit.