Kam investovať 100 000 EUR efektívne?
Čo by ste spravili s cca 100 000€?
Kam by ste investovali ? Navýšiť sumu úverom za účelom kúpy nehnuteľností neprichádza do úvahy a som z BA takže za tú sumu kúpim akurát tak dve väčšie garáže 😄
Ďakujem za nápady. 😊
Inak s garážou máš menej starostí ako s bytom. Kúpiš 2-3 garáže a reálny zisk más taký istý ako z bytu, ak nie väčší. Teraz v BA hlavne, keď už bude ťažko parkovať, to bude mať pridanú hodnotu. Alebo potom investičný apartmán niekde pri mori, kde sa ti budú starať o prenájom a hladanie klientov. Ano musíš za to platiť ale nemáš starosti. Vybrala by som si krajinu, kde je teplo dlhšie, Španielsko, Zanzibar, Egypt atdˇ.. Musíš si pokukať možnosti aké sú kde rozbehnuté projekty. Alebo potom iné študentské mestá ako TT, BB, NR.
@zuzanka.zuzu tak investovať do niečoho, čo začne "zarábať" až po minimálne 16-tich rokoch pri najlepšom prípade (nepočítam ani s odvádzaním daní za parkovacie miesto či dane z prenájmu).
@anita6666 ale no tak , prečo toľko jedu. Bratislava je skvelé mesto pre život a aj krásne. Špinavá je jedine v okolí Kopčanov a pentagonu. Ale tak isto aj Košice majú problem s obyvateľmi Luniku 9 , tak isto aj menšie mestá majú problem s obyvateľmi okolitých osád. V Bratislave si každý nájde to svoje a keď nie, tak je problem v človeku nie v meste 🫶🏽
Anitku ber s rezervou, ona je tu, na MK, známa firma. Ignorovať.
ale veď... etf indexové fony -_-
@huxy ty o čom rozprávaš? čo začne zarábať po 16 rokoch?
v prvom rade by som bol rad keby mi posles 100 eur lebo mi treba ist s autom na STK
a tebe odporucam ist do kasina skusit stastie. matika nepusti, stratit mozes iba 100%, ale zarobit omnoho viac
@callmestefo Predaj auto a choď do kasína. Keď všetko prehráš, aspoň nebudeš musieť ísť na STK.
@callmestefo fuu ďakujem za radu ale našťastie ešte pár mozgových buniek mám 🙏🏼😄
Záleží či sú to jediné peniaze alebo sú aj iné . Podľa toho by som to rozdelil, určite nie na "jednu kartu". Pre viac info napíšte.
@autorka daj sa na cakaciu listinu Rolex,aktualne dodacia lehota 1 rok,s vynimkou, predaja na letiskach.Obratom ich predas o 20-30% drahsie.Syn ma spoluziaka,co vela lieta a takymto spôsobom si vylepsuje rozpocet.Pasuje to do modelu,ze chces peniaze tocit.Pozor na supov,uz sa zlietaju😂😂😂
Pozemok alebo investovala na fondy.
Tie parkovacie miesta znejú pre teba, ktorá je vetroplach a nemala by si čas sa starať o byt v inom meste, čas ho ísť skontrolovať a naťahovať sa s nájomníkmi, veľmi dobre. Parkovacie miesto ti nájomníci nemajú ako zničiť a v prípade nezaplatenia ich vieš lepšie vyhodiť (polícia, odťah) ako takých nájomníkov z bytu. A keď dáš lepšiu cenu ako mesto, tak nebudeš mať o nich núdzu. Jediný problém by bol, keby primátor zrušil poplatok za parkovanie a bolo by zrazu zdarma. Ale to by bolo riadne scifi. 😃
Garáže na prenájom...tam ti nemá nájomca čo zničiť a neplatiaci nájomca nie je chránený ako pri byte, kedže ide o nebytový priestor. Alebo to môže byť dobrý základ pre hypo: 100k cash + 100k hypo a kupiť nejaký 2iz byt v BA a prenajímať.
Keby som mala 100 000 a byvala v podnajme, tak by som si zobrala hypo a kupila byt 🧖 ked odides do zahranicia, mozes ho prenajimat. Budes sa potom mat kam vratit. A v buducnosti budu byty asi este drahsie. A keby si sa rozhodla v zahranici ostat navzdy, byt mozes predat
zhodnotiť v akciových fondoch. Na "starobu" si nechať vyplácať rentu a užívať si ešte života (to by som urobila ja)
radia tu dobre, ale treba nejakú diverzifikáciu...takže garáž / park. miesto + ETF. Nedávať všetky vajíčka do jedného košíka.
Takže ja na tvojom mieste ETF. Nehnuteľnosti nebudú pre teba keďže ta pália lýtka a budeš mimo SR to si neviem predstaviť ako by si to riešiť ak by trebalo niečo v byte poriešiť.
Za 100000 môžeš mať menší apartmán napr vo friulskych alpách, alebo možno kúpiť pozemok v okolí ba, nechať zatiaľ ležať tak a neskôr možno pre deti? Alebo podržať 5 rokov a počkať, kým bude mať vyššiu hodnotu.
Za 100 kúpiš aj maličkú garsónku na prenájom, alebo tri garáže. Alebo menší byt niekde v satelite.
Ja som mala teraz za 120tis na predaj dve garsónky v novostavbe v Petržalke, prenajalo sa to hneď za 450 eur/jedna.
kúpila by som parkovacie miesta v centre👍
@janickacrazy presne aj ja
Ja som kúpila akcie, Kyndryl.
Je to odvodnina od ibm ale už samostatná jednotka.
Kyndryl akcie sú 1 za 23 euro, IBM 1 akcia za 216.
Mám to ako dlhodobú investíciu. Kúpila som pred rokom a zatiaľ sme zarobili 20tic euro.

@anita6666 no vidis..my to iste tvrdime o vychodnaroch a stredoslovakoch. To budu asi vecne trenice. Mozno by Ba ani nebola taka spinava, keby vas tu tolko nebolo. Ale nespamujme to tu autorke.
Sorry.