Kde si zobrať spotrebný úver?

wilikiki
11. okt 2013

Dobry den, nevyznam sa v bankovych produktoch na Slovensku, pretoze sme dlho zili v CR. Chcem sa ale spytat, potrebujeme si zobrat teraz uver cca 5000 eur a neviem, ktora banka je 'najzodpovednejsia' a najlepsia, vie mi niekto poradit? Chceme ho splatit cim najrychlejsie, tak do 2 rokov. Z nebankovych poskytovatelov uverov, ako Cetelem a podobne, sa asi neoplati brat uver, ze? Pozerala som flexihypoteku, primabanku, lenze na strankach su len reklamy, ziadne nic konkretne.

Manzel je z UK a na Slovensku ma trvaly pobyt, pracuje na Slovensku a dostava vyplatu sem. ja som normos Slovenka z TP a teraz na rodicaku.

Uver potrebujeme na doplatenie hypoteky v CR, teraz sme predali dom, ale museli sme ho predat pod cenu a nemame na splatenie hyposky.
Dost mi to suri, potrebujem ten uver vybavit cim najskor a tym padom nemam cas obiehat banky, tak prosim o radu. POMOC! Dakujem.

linda20111
11. okt 2013

@wilikiki V prvom rade musis vediet rozdiel medzi hypotekou a spotrebnym uverom. Hypoteka je to kde rucis svojou nehnutelnostou - dom, byt, spotrebny uver ti daju aj ked nevlastnis nehnutelnost. Ja by som ti tak na rychlo odporucila Slovensku sporitelnu, nedavno sme tiez riesili spotrebny uver a tam mi to vyslo najlepsie. Dobre je este aj VUB. Presne podmienky uveru, ked nieste klientom banky sa treba ist spytat osobne, tam ti aj povedia ake potvrdenia su potrebne - napr. vypis uctu, potvrdenie o prijme...V ziadnom pripade neodporucam Provident, cetelem, quatro, tesco pozicky a podobne hluposti. Dobry urok na spotrebnom uvere je do 1O-11 percent. Ked je uz viac, tak to neber. Slovenska sporitelna a Vub su dve banky ktorym verim a su tu dlho, maju tradiciu a naozaj najlepsie ponuky.

wilikiki
autor
11. okt 2013

@linda20111 dakujem, ja samozrejme viem rozdiel medzi hypotekou a spotrebnym uverom. Uz som presla hypotekami dvomi 😕 za svoj mlady zivot 😅 o spotrebnych uveroch ani nehovorim 😅 Flexipozicka je vlastne VUB, ze. A myslis, ze nie je problem ked tam nie sme klientami?

billam
11. okt 2013

Musíš ist do viacerych bank - unicredit, tatrabanka, sporitelna...porovnaj percenta a mesacne splatky. Teba nebudu ratat, lebo si na rodicovskom bez prijmu. Otázka je, či muž má minimálny prijem 6-9 mesiacov na SVK.

wilikiki
autor
11. okt 2013

@billam ano, ma, pracuje tu uz dva roky. Prijem ma dobry. Oprava, pozicat si musime 10 000. Prave nemam cas na obiehanie bank, skor moja otazka smeruje na tych, ktori maju momentalne skusenosti so spotuvermi.

jaruska6
11. okt 2013

@wilikiki Ahoj, no najlepšie je obehať si viac bánk, skús Tatra banku, VÚB, ČSOB banku, Poštovú banku, SLSP.Určite nie žiadny Provident, Cetelem Quatro, Pôžičkáreň...., to by si strašne preplatila.Úrok 10-11% si nemyslím, že by bol nejaký super. Keď nemáš čas behať po bankách, zober mobil a každá banka má na svojej stránke uvedenú on -line linku, kde sa môžeš informovať o podmienkach úveru, výške úveru, úrokovej sadzbe a poplatkoch za úver.
Napr. na stránkach ČŠOB banky je kalkulačka na úver na čokoľvek, keď potrebuješ 5000 €, na 24 mesiacov,splátkka vychádza cca 230€ , úrok: 8,9%.Poplatky spracovateľský poplatok: 100 € + mesač.poplatok za poistenie úveru cca 6,21€.
Na stránke VÚB je kalkulačka na flexipôžičku, kde vychádza 5000 € na 24 mesiacov, splátka 232,81€, úrok: 10,90% , poplatok za poskytnutie úveru:0 €..... sú to všetko len informačné údaje, ale dá sa ja takto.
Držím palce, dobre sa rozhodnite.

billam
11. okt 2013

Mala by si si pozriet rôzne banky, lebo ponúkajú dost podstatne rozdiely. Aspoň na nete, i ked v pobočke ti vypracuju konkrétnu ponuku. A pri sume nad 8.000 eur musi pristúpiť k spoludlznictvu aj manželka, tak neviem či Vam 10.000eur schvália.

alex31
11. okt 2013

@wilikiki ... ahoj musis si to trochu pochodit ... myslim tie banky a urobit si sama prehlad kde je to pre Vas najvyhodnejsie ... ja osobne nedam dosputit na Tatrabanku ... mozno budem robit reklamu ale este zatial ma nikdy tato banka nesklamala a vzdy som natrafila na strasne mily personal ochotny mi pomoct a najst to najlepsie riesenie ... a podotykam urcite nie som zamestnankyna TB .. mam tam ucet od kedy pracujem aj nejake uvery som uz mala aj HU a vzdy som bola spokojna 🙂 ale ked som potrebovala uver este ked som len zacala robit tak som pochodila asi vsetky banky ktore na SR boli a vypocula si kazdej navrh a az potom som sa rozhodla pre TB a nelutujem .... takze aj ty si musim najst tu "svoju" banku 🙂

wilikiki
autor
11. okt 2013

ano ano mate pravdu, ide mi o to mat odporucanie na 5-6 bank, ktore su momentalne ok na uvery a z nich potom vybrat, pobehat. Tych bank je hrozne vela a ja tie peniaze uz bohuzial buduci tyzden potrebujem mat na ucte. Myslite, ze mam teda skusit:

vub
tatra
sporka
postova
co taka primabanka?

Ide mi aj o to, kto bude robit najmensie problemy, akoze napr nesmie byt cudzinec, alebo budu potrebovat nejake dementne potvrdenia odomna ze poberam rodicak atd. Potrebujeme, aby stacilo potvrdenie od manzela a nase trvale pobyty. kde nezalezi na tom ze manzel je cudzinec.

Dakujem vsetkym.

wilikiki
autor
11. okt 2013

Inak mame ucet v CSOB, od nich si berieme uver 25000, pretoze to je celkom bez problemov, ale este potrebujeme 10000,. to je hruza 😕

billam
11. okt 2013

@wilikiki zabudni na to, že buduci tyzden budes mat vybavený úver a 10.000eur na ucte...nemožné!!!

wilikiki
autor
11. okt 2013

@billam preco nie?

billam
11. okt 2013

@wilikiki pretoze žiadosť ide pri takejto vyššej sume na centralu, k analitikom, kym sa oni k tomu vyjadria to trvá vecnost...a opakujem pri sume nad 8.000eur vstupujete obaja ako dlznici a od teba budu požadovať rôzne papiere. Navyse, ak pojdete do banky, kde nema tvoj muz účet, musíte si vypytat 6 mesačne výpisy /ak ich nemáte/, ďalej potvrdenie od zamestnávateľa...a ak Vam schvália úver, trvá to 24hod. pokial Vam natipuju peniaze..
Rozumne je ist do tej istej banky kde má muz účet...ale tiež necakaj, že to bude hned. Oni vsetko kontrolujú cez register neplatičov, kde je vsetko, aj male omeskanie nejakej splatky a automiticky je úver zamietnuty. Ďalej kontrolujú cez socialnu poisťovňu.

wilikiki
autor
11. okt 2013

@billam jasne, hovorim ze z nasej banky si vycerpame maximum. No uvidim. Ale diky.

zuzinkabluzinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
havana_frost
11. okt 2013

@wilikiki
Ja odporúčam UniCredit, pri 5000 veľa nepreplatíš a je tam 7% úrok na spotrebný úver, mne schválili do dvoch dní.

kukucka1979
11. okt 2013

odporucam postovu banku 🙂

wilikiki
autor
11. okt 2013

pisem si, unicredit, postova, dakujem
@havana_frost
@kukucka1979

h0sher
12. okt 2013

@wilikiki velku ulohu zohrava aj bonita manzelov
je to tak presne ako pise @billam

havana_frost
12. okt 2013

V Unicredit do 5000 € nepotrebuješ súhlas/podpis druhého manžela, preukazuješ príjem od zamestnávateľa a výpisy za posledné 3 mesiace z banky, kam výplata chodí (ak nie k nim).

wilikiki
autor
12. okt 2013

kukam ze teraz maju unikredit nejaku akciu 7% do konca mesiaca? Budeme si brat 9500 alebo 10000. Manzelova bonita je okej, prijem ma dobry

nienna
12. okt 2013

@wilikiki ahoj, ak ste manželmi menej ako 2 roky tak by ste ešte mohli pouvažovať nad mladomanželským spotrebným úverom. tam je zľava 4,5% z úrokov. poskytujú ho VUb, Unicredit, CSOB a Primabanka. Neviem ako to síce funguje v realite, tiež som sa o tom len teraz dozvedela, ale za opýtanie to stojí 😉

wilikiki
autor
12. okt 2013

nie, manzelia sme uz 4 roky, na mladomanzelsky nemame.
@nienna

wilikiki
autor
16. okt 2013

Dobry vecer, tak sme si vybrali Unicredit a bez problemov, peniaze budu nabuduci tyzden. Dakujem Vam vsetkym za rady! Nakoniec sme teda radsej obiehali vsetky banky v auparku a nalepsie nam z toho vysla teraz tato banka. Ale niektore tie produkty boli hodne podobne.

zuzana030
8. nov 2013

@wilikiki
ahoj, tiež zvažujeme spotrebák menší a uvažovala som nad touto bankou, prosím ťa a ako dlho trvalo schválenie od podania žiadosti? my by sme brali pravdepodobne len cca 2000 eur. dík moc
a super sa ti podarilo vybaviť teda, tak prajem nerušené splácanie 🙂

wilikiki
autor
8. nov 2013

@zuzana030 ahoj funguje to tak, ze ty predpoziadas, oni ti ho priamo tam akoby predschvalia a povedia co vsetko potrebujes doniest, my sme potrebovali manzelovo potvrdenie o prijme vlastnw len. Potom sme prisli s tym zas tam a ona uz mala ziadosti predvyplnene a ofiko sme poziadali o uver, za par dni si to oni overili v soc poistovni manzela ze ci je tem zaevidovany a ci nemame ziadne dlhy niekde inde a potom mi uz len volala ze je vseko ok. Potom sme prisli uz len dopodposat ze teda naozaj uz zmluvu. Takze celkovo sme tam boli trikrat a trvalo to asi dve tyzdne...i ked dalo by sa aj skor, my sme skor nejak nemojli a potom im vypadol ten schvalovaci system tam to nemohli prejst cez pocitac, myslim zr za tyzden by sa ti dalo zvladnut. Odporucam viac unikredit teda...

wilikiki
autor
8. nov 2013

Sorry za chyby pisem cez mobil

zuzana030
8. nov 2013

@wilikiki v pohode, mm je zamestnanec v zahraničí, tak musím pobehať asi ak do toho vôbec pôjdeme, budeme to mať asi komplikovanejšie, čo už, 😉
už sme riešili prednedávnom hypo a katastrofa, vidím to podobne aj u teba, že až tak rýchlo to fakt nejde, tie ich výhovorky na všeličo 😀 😀
ale dík za info

wilikiki
autor
9. nov 2013

Najlepsie je si tam zbehnut a spytay sa presne na vas pripad...drzim palce.

ala1970
25. aug 2014

Já myslím, že je jedno odkud jste nebo kde chcete čerpat úvěr jestli ČR nebo SK? Co jsem se dívala na podmínky úvěru u větších firem http://www.vbleasing.cz/forms-of-financing?tab=3 tak jsem si nevšimla, jestli je to podmínka...

gasko179
11. sep 2014

Chcete si zobrať nový úver alebo refinancovať starý a ešte na tom zarobiť? Chcete vedieť ako? 0908420841 Žilina a okolie