icon

Koľko by mi mal priateľ prispieť?

5. feb 2023

Ahojte. Som na RD. Priateľ pracuje jeho plat je cca 1030€. Všetky platby ohľadom byvania strhavaju z môjho účtu (450€). Chce mi posielať 250€ že to mi musí sačiť. Nakupujem ja aj on.Aký je váš nazor nato?
( +3deti).

Strana
z5
kaktusik007
5. feb 2023

za mna takto v poriadku --- 250 za byvanie, po 230 na kazde nase spolocne dieta a v podstate dalsie nakupy uz ani robit nemusi..

judit47
5. feb 2023

Vsetky 3 deti jeho?

Koho je byt?

anjelicek26
5. feb 2023

Nerozumiem tak uplne otazke... to ma byt vyzivne alebo co? Preco vsetky platby okolo byvania idu z tvojho uctu? Ved ked zratam len povinne platby a energie pri troch detoch s kazdodennym kupanim a pranim uf... to vychadzat nemoze... asi jedine ist do prace, pri troch detoch je to priliz nizko kalkulovany rozpocet na dnesne ceny :(

autor
5. feb 2023

@judit47 jedno najmenšie je jeho

autor
5. feb 2023

@anjelicek26 na chod domácnosti

anjelicek26
5. feb 2023

Vyzivne mas kolko? Na tie dve starsie? Na ich stravovanie a reziu prispievat nemusi... ak robi nakupy a bude posielat 250e na reziu, tak je to asi ok...

galganka
5. feb 2023

Tebe prispieť? Chodí iba na občasné návštevy, keď chce "prispieť"? Lebo ak ste rodina a žijete spolu, tak by nemal prispievať, ale mali by ste spolu hospodáriť.

zmrzlinka2021
5. feb 2023

No pokial sa chcete hrat na rodinu, mala by si mat pristup k jeho celej vyplate. Peniaze napr. v manzelstve su spolocne.
A kedze mate dieta a ste "akoze rodina" aj vy dvaja, je potrebne si sadnut a brat prijmy vas oboch ako spolocne a mat z oboch stran k nim pristup.

syslik81
5. feb 2023

tak zalezi ci spolu byvate ... to ste mali riesit uz pred dietatom .. dava ti polovicu na ucty -ale co jedlo? co dieta? mu to vysvetli ze aj je aj dieta spravila a to sa musi obliect najest etc .. takze 250 nech ti da na dieta a ide byvat k mame ta nech mu vari pere a tak

matkahelka
5. feb 2023

toto si si mala s nim vydiskutovat pred tym, ako ste si urobili spolu dieta, lebo mas slusne nasliapnute na to, aby tak - ako nezijes s otcom prvych dvoch deti - si nezila ani s otcom toho posledneho dietata

ropucha6
5. feb 2023

Nechapem, to spolu byvate ci to je akoze vyzivne?

ropucha6
5. feb 2023

RP je kolko 400E? Plus asi mas nejake dalsie vyzivne? To ako sa da vyzit alebo tahas z uspor?

tosomja
5. feb 2023

Nečítala som reakcie, ale... bývate spolu, ale každý zvlášť si hospodárite? Keď máš s materskou, výživným a rodinnými pridavkami 700€ a on ti dá 200€ tak by som to brala, s tým, že on sa bude sám stravovať, alebo ešte platiť plus stravu, kozmetiku, a iné výdavky na polovicu.
Ak ti dáva daňový bonus na dieťa, ktoré on poberá. 😋

kitycat
5. feb 2023

Nech ti nic neposiela, nech sa stara a nastavi inkaso, nakupi jedlo... Ste sa zobudili teraz?

Este ti budevonedlho vycitat, ze 250 ti MUSI stacit.. 🙄🙄

dianka555
5. feb 2023

Nehnuteľnosť máte v prenájme spoločne? Alebo si majiteľka nehnuteľnosti? On by mal zabezpečiť svoje dieťa, a vy bývate spolu ako rodina všetci 4?

rachel36a
5. feb 2023

Ja toto raz nepochopim..ak sme raz rodina a zijeme spolu, tak spolu hospodarime a nie, ze kolko mi ma priatel dat...tiez som si nasla priatela a už som mala jedno dieta, akonahle sa ku mne nastahoval , tak uz sme vsetko riesili spolu...nikdy som nesledovala ci dam viac ja alebo on, peniaze su spolocne

gladys_07
5. feb 2023

Mate na dnesnu dobu a tri deti dost maly prijem. Najlepsie by bolo ist do prace. Ale teda ak nedas viac informacii (dostavas vyzivne, koho je byt, plati sa tvoja hypoteka alebo najom?) je velmi tazko nejako konstruktivne radit

spadnutaslivka
5. feb 2023

nepýtaj sa žien na MK, sadni si s ním a prediskutujte svoje príjmy a výdaje. Nevieme, čie je bývanie, koľko máš príjem, kto poberá prídavky na deti (asi ty), kto poberá bonus na deti, či s vami býva alebo len k tebe chodí prespávať,... aké máte ešte iné výdavky, čo všetko on ešte platí, čo ani nevieš... Väčšina vecí spoločnej domácnosti sa riešia pred plodením detí, po sa riešia veci, ktoré vám možno nenapadli, ale hlavne to riešite vy medzi sebou. Potom baby plačú, čo za čudo to s nimi zdieľa posteľ... nuž...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
5. feb 2023

@spadnutaslivka bývame v najme. Výživné na deti mam 300€. Posielal mi 300-330€ a teraz mi povedal že mi bude posielať 250€ lebo sa mu pokazilo auto a on nemal na opravu, lebo si nevie odložiť. Takže mne chce ubrať. Ja platím este poistku mne a dvom staršim. Teraz už aj za obedy doplácam v škole( boli zadarmo lebo nikto na nich nepobera DB), deťom oblecenie a všetko co potrebuju, lieky... Doteraz som vyžila ale keď bude posielat menej tak to bude o držku. Daňový bonus mi neposiela. Žije normálne spolu. Ale je žgrlavy mi davať peniaze.

lesana25
5. feb 2023

Ty si nezisková organizácia, že ti má prispievať? Mali by ste byť rodina a tak sa aj správať, len to by bolo potrebné riešiť ešte predtým, než ste si zamiesili na dieťa.

loginexistuje
5. feb 2023

a ty mu aj varis ? nedavala by som mu jest nech si kupuje sam neprala a naco si ty platis poistky ? ved si na hranici chudoby to nema zmysel treba ist do prace aspon brigadne postriedat sa pri detoch

zooeynka
5. feb 2023

Tak ale 2 deti su pre neho cudzie, o tie sa mas postarat ty a tvoj ex a nie zivit ich on z jeho nic moc platu.

0silvia0
5. feb 2023

To akoby ti posielal vyzivne na vase spolocne dieta tych 250€, a jeho byvanie a stravovanie mas platit ty? No pekne, ked uz takto delite peniaze na tvoje a moje tak mu vycisli skutocnu sumu, ktoru ty platis aj za neho.

tiezjedna
5. feb 2023

@zooeynka to určite vedel, keď si s ňou spichol to svoje... To je argument jak noha🙄 Čo tam máš ďalej?

ketrint
5. feb 2023

A kto poberá na deti teraz daňový bonus? Ten Ti snáď vypláca v plnej výške…

zooeynka
5. feb 2023

@tiezjedna ty by si zivila dve cudzie deti, ktore maju svojich 2 rodicov? No nech sa ti paci....

spadnutaslivka
5. feb 2023

nechápem alebo splietaš piate cez deviate? Máš 3 deti s 2 chlapmi... 300 ti posielal ex a teraz chce posielať len 250? a terajší ti dáva 250? alebo to terajší ti dáva 250e a ex ti nedáva nič? akože mne je to jedno, len ti vravím, spočítaj si príjmy, výdaje a pohovor si s chlapmi.

autor
5. feb 2023

@ketrint on mi pošle jeho určenú ciastku, nepovie ze mas v tom aj DB..na dvoch staršich nepoberá nikto mám zadarmo obedy v skole miesto toho.Nechcem aby poberal ich otec lebo keď poberal nedaval mi ho. Keď som pred materskou robila poberala som ho ja.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Strana
z5