icon

Koľko dávať svokre na nájom a stravu?

Včera o 15:01

Ahojte, aj keď som sa veľmi bránila, ale kým s priateľom nepostavíme dom tak som pristúpila na to, že pôjdem bývať ku svokre, max na 2 roky. Chcem sa opýtať, koľko by som jej mala mesačne prispievať na chod domácnosti a stravu? Môj priateľ jej dáva 100€, ja som ochotná jej tiež dať 100€, síce povedala že nič odomňa nechce, ale chcem jej prispievať, nechcem aby ma živila, predsa len chudina ešte pracuje a chodí aj na nočné, plat má mizerný, varí každý deň. Myslite že 100€ bude v poriadku ? Koľko ste platili alebo platíte vy ? Ja mám plat 1000€ v čistom plus s priateľom šetríme na dom. Ď. 🙂

katkazatka
Včera o 15:40
@anonym_5829fe

@anonym_autor Jeeejda, ja som taka vdacna za moju svokru ktora uz nie je medzi nami, ze od nas s muzom nechcela ani cent. Byvali sme u nich cca 1rok. Ja som vtedy ani nepracovala, robil len muz, ale nezobrali od nas absolutne nic. Pomahali sme so vsetkym co bolo treba ci v dime, kuchyni, v zahrafe, na poli, vinici a pod. Ale peniaze nechceli vobec. Chvala Bozku aj za takych dobrych ludi. Potom sme si kupili byt a sli do vlastneho.

@anonym_5829fe chces povedat, ze tato svokra vlastne nie je dobry clovek, ked ich nezivi zadarmo? Aj sa zamyslis, kym nieco napises? Ja ti prelozim uvodny prispevok: Svokra je sama, nema manzela, ktory berie dalsi plat. Chodi na nocne za mizerny plat. Zrejme nema v pancuche odlozenych zbytocnych 100 tisic e. Autorka, aj jej partner pracuju=2 platy a celkom slusne. Takze este raz si to porovnaj s tvojim prispevkom a najdi rozdiely. Je ich docela dost, ze?

luccys
Včera o 15:40

Ja sa cudujem tej "svokre". Ona sa tam zodiera po nocnych, kupuje jedlo a aj vari, a syncek s priatelkou jej velkoryso daju 200 e...wow. Akoze svojho syna milujem, ale viem, ze takato blba isto nebudem.

anonym_f79b6a
Včera o 15:41
@anonym_9f9193

@anonym_5829fe vám to nebolo ani trošku trápne?

@anonym_9f9193
vidíš nebolo, a ešte si princezná aj šunky doma váľala. 👎

anonym_5829fe
Včera o 15:43
@mondolina

@anonym_5829fe
tak asi nie každý je ochotný živiť, dvoch dospelých pracujúcich ľudí, či?
a nikde nepíše o " svokrovi".
nie každý je rovnako majetný.

@mondolina No ved to urcite, to nevravim, kazdy ma trosku inu situaciu. My sme sa s muzom zobrali a sli byvat k svokrovcom, kym si nekupime a neprerobime byt. Do roka sme uz byvali vo svojom. Zas poviem rovno, svojrovci mali ( svokor stale ma) veeelmi slusne dochodky, zije tam aj bezdetny a zarabajuci dalsi syn ( muzov brat), takze oni vsetci mali penazi celkom dost. Kdezto ja som robotu nemala a potom som uz otehotnela, takze som sa uz nezamestnala. Muz pracoval, ale vravim, svokrovci nechceli od nas nic. Tak sme mohli trosku odkladat ci uz na dieta, ci na byt.

autor
Včera o 15:44
@katkazatka

@anonym_5829fe chces povedat, ze tato svokra vlastne nie je dobry clovek, ked ich nezivi zadarmo? Aj sa zamyslis, kym nieco napises? Ja ti prelozim uvodny prispevok: Svokra je sama, nema manzela, ktory berie dalsi plat. Chodi na nocne za mizerny plat. Zrejme nema v pancuche odlozenych zbytocnych 100 tisic e. Autorka, aj jej partner pracuju=2 platy a celkom slusne. Takze este raz si to porovnaj s tvojim prispevkom a najdi rozdiely. Je ich docela dost, ze?

@katkazatka svokor pracuje v Nemecku. Zarobí dobre len chodí domov veľmi malo

pikachu999
Včera o 15:45

100 prejes ss frajerom za týždeň takže na stravu aspoň 400 a energie nech vydeli tromi

betulinka1
Včera o 15:46

@anonym_autor ak sa stravujete cez obed v praci a riesite len vecere, tak za mna je sice 200€ stale malo byvanie a strava. Ale davajte jej 200€ + urcite nakupy, navaris z toho aj ty pre nu, kedze robi na smeny. Takto jej pomôžete aj vy, ze pride domov a ma veceru. Samozrejme prasok na pranie a tak, to si kúpite svoje. Podla mna vam chce aj pomoct aby ste sa dlho nezdržali. Ved to je uplne normalne, ze rodicia chcu pomoct. Nebudete robit trojchodové menu.

januska12323
Včera o 15:46

Ste traja dospelí tak by ste všetko mali deliť tromi a stravu si kupovať vlastnú a občas aj uvariť.

marsmykkok
Včera o 15:48
@anonym_5829fe

@anonym_autor Jeeejda, ja som taka vdacna za moju svokru ktora uz nie je medzi nami, ze od nas s muzom nechcela ani cent. Byvali sme u nich cca 1rok. Ja som vtedy ani nepracovala, robil len muz, ale nezobrali od nas absolutne nic. Pomahali sme so vsetkym co bolo treba ci v dime, kuchyni, v zahrafe, na poli, vinici a pod. Ale peniaze nechceli vobec. Chvala Bozku aj za takych dobrych ludi. Potom sme si kupili byt a sli do vlastneho.

@anonym_5829fe nesúdim, nerýpem, mne by to bolo blbé bývať zadarmo niekde... Ako píšem vyššie, nemyslím že svokra peniaze čo dajú prepije, ak ostanú ušetrí a dá im ich napríklad ked budú odchádzať na zariadenie domčeka... A teda kvôli tomu že je to mi blbé by som rovnako robila keby mám syna, zoberiem niečo od nevesty aj syna a ak mi ostane neprepijem to určite, budem to odkladať a dám im to potom ako dar.

katkazatka
Včera o 15:50
@anonym_autor

@anonym_autor ok. Beriem. Len si to nenapisala v uvode. Ber to tak, ze za 200e sa nikde neprestravujes, ani nebyvas.

anonym_619ad3
Včera o 15:50

Ponukla vam byvanie, vy by ste mohli zato ju zivit, v zmysle nakupit 100%potravin pre vas troch. To by sa mi zdalo spravidlive. Ak je tvoj jedinacik, je to zase ina situacia.

mondolina
Včera o 15:52
@anonym_5829fe

@mondolina No ved to urcite, to nevravim, kazdy ma trosku inu situaciu. My sme sa s muzom zobrali a sli byvat k svokrovcom, kym si nekupime a neprerobime byt. Do roka sme uz byvali vo svojom. Zas poviem rovno, svojrovci mali ( svokor stale ma) veeelmi slusne dochodky, zije tam aj bezdetny a zarabajuci dalsi syn ( muzov brat), takze oni vsetci mali penazi celkom dost. Kdezto ja som robotu nemala a potom som uz otehotnela, takze som sa uz nezamestnala. Muz pracoval, ale vravim, svokrovci nechceli od nas nic. Tak sme mohli trosku odkladat ci uz na dieta, ci na byt.

@anonym_5829fe
takže to nie je ani tak o dobrote, ale o možnostiach.

martinka13
Včera o 15:53

100....? Veď si spočítaj náklady na živobytie dospelého človeka na mesiac. To by mi bolo trápne ponúknuť. 2 dospelí a zarábajúci minimálne 600-700 eur spolu. A to ani zďaleka nebude pokrývať náklady.

sasa1310
Včera o 15:57

@anonym_autor no koľko 1/3 energie budeš platiť ty, 1/3 energie tvoj priateľ a 1/3 energie tvoja svokra. Rovnako stravu. Každý na tretiny

cusik
Včera o 15:59

Záleží od mnohých faktorov. Napríklad od toho, koľko vyjde mesačná suma za inkaso, či napr priateľ prispieva napr aj naturáliami, napr nákup potravín, drogerie...
Vo varení sa môžete striedať alebo nech sa častej varí aspoň na dva dni.
Je rozdiel, či je výška inkasa 150 alebo 400€, či svokra byva co svojom alebo v prenájme, či bývate v dome alebo v byte, či máte napr záhradku alebo zvieratá a tým pádom aj možnosť vlastných zásob ovocia zeleniny mäsa....

anonym_b7381a
Včera o 16:00

100€ za byvanie plus strava samozrejme
Ze si šetrite je pekné ale dávaj jej normálne a už bude na nej ci vám to velkoryso odloží alebo proste bude za to ti nakupovať

alison11
Včera o 16:12

@anonym_autor My z mužom v roku 2007 sme platili v Sk 3000korún len za elektriku,plyn a vodu potraviny sme si kupovali sami a aj varili si. Ak platíte po 100eu čiže spolu 200eu tak si potraviny nakúpte aj hygienické veci a pracie.

anonym_a2149e
Včera o 16:13
@anonym_autor

@anonym_autor svokor ale asi nechodí makať do Nemecka, aby jeho manželka živila dvoch dospelých ľudí, že? pred dvomi rokmi som žiadala o vyššie výživné na dcéru, ktorá mala vtedy 15. Prerátala som všetky platby kartou v potravinách a vyšlo mi na ňu cca 120€ mesačne. Len strava doma. Študentka SŠ. Ty si pracujúca. Ja by som jej teda dávala viac a bolo by fajn urobiť raz za čas poriadny nákup. Mäso, vajcia, syry,....

abbey1
Včera o 16:13

@anonym_autor Fuha, za 100 eur mesačne pôjdem i ja rada niekam bývať a stravovať sa.

luccys
Včera o 16:17
@anonym_a2149e

@anonym_autor svokor ale asi nechodí makať do Nemecka, aby jeho manželka živila dvoch dospelých ľudí, že? pred dvomi rokmi som žiadala o vyššie výživné na dcéru, ktorá mala vtedy 15. Prerátala som všetky platby kartou v potravinách a vyšlo mi na ňu cca 120€ mesačne. Len strava doma. Študentka SŠ. Ty si pracujúca. Ja by som jej teda dávala viac a bolo by fajn urobiť raz za čas poriadny nákup. Mäso, vajcia, syry,....

@anonym_a2149e Asi tak. Autorka to napisala ako argument, akoze vsak maju dost penazi😄😆

nela82
Včera o 16:18

@anonym_autor stravovať by ste sa mali tak ci tak sami.

brrunetkaa
Včera o 16:24

To nie je o tom, že ,,chvalabohu dobrá svokra nechcela ani euro”, ale o tom, že si to nepovie a nechce brat od syna a nevesty, ale sama ma malo a bude si ďalej len od úst odtŕhať a makať na nočných aby bolo dosť pre všetkých. Minimálne každý z vás po 200€ ale to minimálne 🙈 alebo robte nákup potravín vy, pripadne plaťte inkaso atd… Keby má svokra plat 5K a nevie čo s peniazmi, tak pochopím, že nic nechce, ale sama nemá veľa a mne by bolo vyslovene sprosté sa nechať takto kŕmiť a využívať ju….

anonym_158ed5
Včera o 16:49

máš u svokry všetky chody? raňajky, obed, večere? lebo 100 e to je tak na obedy, aj to nie na celý mesiac.
300-400e

anonym_53972a
Včera o 16:54

ty si len priatelka jej syna pre nu cudzia osoba a chces aby ta minimalne dva roky zivila a dala ti byvanie atd, to je proste drzost z tvojej strany, kde teraz byvas ? kto ta vlastne zivi?

na koho je pisany ten pozemok kde idete stavat?

anonym_79b8f4
Včera o 17:02

Ja ti odpoviem trochu inak. Ak tam budeš bývať zadarmo, svokra ti dá mesačne (iba tebe) cca 300 €. Ak jej prispeješ 100 € mesačne, akoby ti dávala ona 200 € za mesiac. A to rátam skôr s nižšími nákladmi. Podľa toho sa zariaď.

rachel36a
Včera o 17:20

Fu, že 100€... by ma hanba fackovala...

gribka1
Včera o 17:22

Čo keby ona vám prispievala, tretinu za nájom a tretinu za stravu? Akú už má ona spotrebu? Stále vás to bude stáť menej ako podnájom u cudzích. Keď ste dospelí a zarábajúci ľudia.

anonym_662dce
Včera o 17:23

tých 400 € za dvoch by svokra mala dostať aby nebola v mínuse, počítam, že obedy máte v práci, takže raňajky, večere + víkendová celodenná strava. Vy stále ušetríte a ona to bude mať aspoň na náklady.

jaond19
Včera o 17:30

@anonym_autor takze ona este pracuje, dokonca aj nocne a este vam bude aj nakupovat a varit?? Od tohto by som ju ja osobne odbremenila. Nakupujte potraviny aj pre nu a varte vy dvaja. Ako vdaku za to, ze mate docasne velmi lacne byvanie.

cecilia29
Včera o 17:56

Je sama? Ak ste traja v dome, tak náklady môžete rozpočitat na tretiny.