Koľko eur mesačne miniete iba na seba?
Ahojte. Zaujímalo by ma, ako to máte vy. Koľko eur miniete na veci len pre seba (kozmetika, oblečenie, kávička vonku, nejaká kniha,…). Či ste si na to nastavovali nejaký limit, že max toľko a viac nie a radšej čo mám nazvyš odložím do úspor, alebo si doprajete čo môžete.
Som nastavena na taky skromny rezim uz od cias covidu kedy som prehodnotila oblecenie, kozmetiku a celkovo nakupy vecí ktore nepotrebujem, ale iba chcem. A je mi tak fajn 🙂 cenovo sa vojdem mesacne do 30-40€.
@h2 ale to je moje hobby
@janai1 ano😍
Toto je u mňa veľmi nerovnomerne..niekedy nič keď mám všetko čo potrebujem a napr deti choré tak musím robiť z domu a inokedy mi treba snáď všetko 🙈 ale dala som sa na cvičenie takže momentálne tam dávam nejaké peniaze...limit nemám, najprv uprednostním deti co treba a tak riešim svoje koníčky 🙂
@zuzka1117 tak ja napriklad oblecenie a kozmetiku tiez nekupujem dokym sa nerozpadne. Knihy kupujem, lebo nie vsetko maju v knizniciach a sluzby zminimalizovat neviem. Ale tiez milujem minimalizmus🙂
Na seba asi 3x menej než na deti. Nejako už takmer všetko mám. Len keď sa niečo zoderie alebo je to veľmi špecifický pekné 😀 ale skôr nakupujem väčšinu už deťom. Tam radšej nepíšem koľko..
@lakebabe ja nevravim o pedikure, manikure , kadernicke, kozmeticke, to ano. Snad si nemyslis, ze zijem v džungli🙂, manzelka chodi tiez. Narazam na plasticku operaciu prs, ci v pripade nyusiky na kabelku za 1700 eur. Toto si väcsina žien u nas nedovoli, ci radsej voli variantu miniem peniaze na nieco spolocne s rodinou.😉
@mk1111111111
komu som sa vysmiala ?
pls, konkretne
@mk1111111111 na to má veľa žien, ale mnohé majú aj niečo v hlave, tak peniaze utrácajú na prospešnejšie veci 😉
@mk1111111111 ja nerozumiem kde si videla akýkoľvek výsmech voči hocikomu slušne som mu odpovedala. Nikto sa nikomu nevysmieva, odpovedala som na dotaz, že štandardná slovenská žena nemá na zákroky, čo je realita, že veľa ma. Ak si v niečom videla výsmech tak ma to mrzí ale nemám dôvod hocikomu sa v niečom vysmievať
@mk1111111111 nevedela som, ze pisat mozu len tie, co utratia menej, nez 50 eur mesacne.
vo februari som ale utratila len 20 eur za pedikuru ,23 za manikuru a 30 eur za masaz...a nieco na oblecenie - ale viac eur som utrzila za predaj oblecenia , takze toto sa asi nepocita.
@hellwant ja to hovorím komplexne skus sa prejsť niekedy do Žiliny, keďže si zo skaliteho nemas to ďaleko. Každá druhá mladá baba aj predavačky v Auparku majú urobené prsia príp ine zakroky. To , že ty to tak nevidíš je len vďaka tomu, že väčšina tých veci je urobená tak estetický ,že pokiaľ ti to niekto nepovie tak si to nevšimnes. X krát som bola veľmi prekvapená, keď mi nejaká žena povedala, čo má spravené, lebo to nebolo vidno.
Ale neodsudzujem ich preto aj keď ja ich spravené nemám. A co sa týka kabeliek poznám viac žien, ktorým muži kúpili na sviatky dráhu kabelku alebo si , žena kúpila sama. A bol by si prekvapeny aj z okolia tvojho bydliska. Preto opakujem každý podla svojich možností
Su mesiace ze neminiem nic, dakedy do 20 €, dakedy do 50€. A ked pride cas na moj konicek, tak aj 1500 € (novy objektiv). Rada si kupim aj kvalitne oblecenie. Ale som minimalista. Tak toho moc nie je. Cize je to rozne.
@lakebabe V Ziline som casto, kedze tu robim. Ja zas viem, ze krajske mesta a hlavne nie su vmcele Svk a vidim v okoli rodiny ako ziju a viem, ze na nieco take nedaju(jasne, ze solventnejsie zeny, ci ich partneri su aj v dedinach a tie si to urobia) Ale ak aj daju je mi to jedno, su to ich peniaze, môzu robit s nimi co chcu🙃
30eur fizio aktuálne+kozmetika cca 30eur(rátajú aj šampón a kond)+raz za tri mesiace 20-30eur kaderníčka. V lete trikrát pedikúra k tomu(raz za 5-6tyzdniv)oblečenie a topánky podľa potreby snažím sa nerozhadzovat
Asi dosť. Radšej to nerátam 😅
30 eur nechty ruky, každý druhy mesiac 27 eur pedikura+nechty. 2 krát do týždňa cvičím s fyzio to stojí 140 eur. Oblečenie tiež niečo.
30 eur na mihalnice 🙂 ... nemaľujem sa a krém a alebo šampón nepočítam ako moje výdavky.
Nemam vyhradene cisto peniaze pre seba. Kupim si co potrebujem.

@babulkomale možno preto, že je bezdetná 😂