icon

Koľko mesačne míňate len na svoje potreby/koníčky?

2. aug 2023

Ja miniem tak 400 eur mesačne na seba je to ok či už veľa ?

autor
3. aug 2023

@mary888999 no na to ešte nechcem myslieť mám 20 😃😃 ale ! Samozrejme že budúcnosť mi nieje ukradnutá

misinka0611
3. aug 2023

Podľa mňa z príjmu 700€ dať 400 na nepotrebné veci je dosť bez ohľadu na to, či ti stravu, účty, PH a pod. platí manžel alebo mama.

autor
3. aug 2023

@misinka0611 a kde ich mám dávať teda ? 🙂

stanulienkat
3. aug 2023

Tak zatiaľ ťa ospravedlňuje iba vek. Myslela som, ze mas prijem cez 2tis mesacne. Ja by som 400 eur neminula na hovadiny ani keby som mala 2000 eur v čistom. Pre mňa je dôležité byť zabezpečená do budúcna. Nevieš akú facku od života raz dostaneš a budeš mať kruté prebudenie. Samozrejme, že ti to neprajem. A takisto by mi bolo hlúpe, keby som všetky financie a ťahanie domácností nechala na manžela. Pozor na financnu gramotnost.

misinka0611
3. aug 2023

Teraz si sa opýtala ako keby si naozaj nevedela čo s peniazmi. Veď musíš aj jesť, tak napríklad do potravín, aj ty môžeš natankovať do auta keď ta vezie. Ako nepoviem keby si bola doma s detmi, že sú maličké a teda si na RD, že prenesieš väčšiu čas výdavkov na muža, ono to nejak k tomu aj patrí led sa staráš o deti, ale byt zarábajúca osoba a nechať všetky výdavky na muža zatiaľ čo ty viac ako polovicu svojho príjmu dáš na kadernicku, kavicky atď. a zbytok si nechas na úcte mi príde trošku zvláštne. Ako keby rolu tvojich rodičov prevzal tvoj manžel.

dajda_01
3. aug 2023

+- 150€...kozmeticka, nechty, nejaké šminky, kupujem si každý mesiac knihy rada čítam + cvičenie si platím🙂..slobodná, bezdetna

misulka22
3. aug 2023

Na seba miniem malo.na "konicky" cca 200€ niekedy aj podstatne viac

vroni
3. aug 2023

Ja netuším, ako to vypočítať. Ja na seba miniem tak na nechty plus nejakú kozmetiku, do tých 50 euro sa vpracem určite. Ale výlety, ktoré produkuje moja fantázia a môj muž s potešením realizuje - to je iná pálka. Ale alibisticky ju nerátam medzi "len svoje" položky...
Ale v 20, v mamahoteli by som zo 700 euro cca 300 odkladala, 200 obuchala a 200 odkladala na cestovanie, vzdelávanie a ďalší rozhľad.

jarka26011
3. aug 2023

Nič 💁🏻‍♀️ šampón za 3€ nepočítam 🤣🤣🤣🤣🤣

nikaeli
3. aug 2023

zarobíš 700€
z toho 250€ šetríš
a 400€ minieš na seba - wellnes, fitko, kozmetika a tak

kde bývaš? kto ti platí nájom? kto ti kupuje jesť?
ty máš vlastne celú výplatu iba pre seba 🤷🏻‍♀️ bez existenčných výdavkov a pravidelných mesačných platieb.. nie je o čom..

ale aby som ti odpovedala na otázku, na seba miniem max 50€ mesačne, aj to som asi prehnala..

znka121
3. aug 2023

Nemam to kazdy mesiac rovnake. Minuly mesiac som minula 325,70€ kozmetika,oblecenie,kadernicka,neake vylety. Kozmetiku nekupujem kazdy mesiac.tak isto aj oblecenie len raz za cas.

laurita285
3. aug 2023

10 mesiacov z roka míňam len 40€ na mihalnice, inak mi nič netreba. Potom príde čas zimnej dovolenky a to na seba opliaskam také cifry, že by tu ľudom z toho prišlo zle, ešte si prikúpim ako narodeninový darček niečo pekné a zas 10 mesiacov sedím na doprajem si len tie mihalnice, lebo nič iné ma nenadchne 😀

sheila121
Odpoveď bola odstránená
dexemposupoplex
3. aug 2023

Co sa berie na seba,lebo oblecenie potrebujem,aby aom nechodila otrhana.Kadernika tiez,kedze sama sa ostrihat neviem.Ale ziadne fitko,kavicky,nechty.Cize 0 eur,vsetko vkladam do dietata

mary888999
3. aug 2023

Že kde ich davať? Preboha😃, daj mne😘.
A teraz važne. Buď ich jednoducho odlož . Pomoz mužovi s platbami, ako nakup, energie, zaplať učty dovolenku.Ak je prachač a chce to platiť ok, maš auto? Vodičak? Externe študovať vš, nechceš cestovat? Nemyslim more ale spoznavať krajiny, kurzy nejake? Jazykove, tanečne,IT... Alebo vezmi hypoteku a kup garsonku, prenajimaj..mysli na zadne vratka , čo ak nebudeš mocť otehotnieť, vieš čo stoji umele?
Možnosti je veľa ....

btus
3. aug 2023

ak oblecenie tak 40E, koníčky sú samostatná kapitola a to sa kupuje jednorázovo na viac rokov - skial výbava cca 1500Eur, lezecky tak raz za rok a pol 140 eur, sedák . raz za 5 rokov 50 Eur, lano, expresky, - to kupujeme s manželom, oblečenie do hôr - cca 400 eur za 3 roky. Takže, asi tak. Špirálu a kozmetiku natvár nepočítam, to je cca 10 eur mesačne. Tak ak by som to rozpočítala tak asi 70Eur mesačne.

vespertine
3. aug 2023

Tiež úplne nerozumiem, ako z takého platu vieš dať 400 mesačne na seba...či bývaš u rodičov, kto nakupuje potraviny atď. Každopádne ja keď som mala 20, tak som chodila na výšku a nemala som žiadny plat 🙂 Keď teda porovnávame.

rebrambora
3. aug 2023

Takze su mesiace ked neminiem nic. Kozmetiku kupujem kvalitnu, cize tak raz za pol roka mozno 500€, oblecenie nejako nenakupujem a na konicky - fitko 25€ mesacne, raz rocne nova kiting vybava okolo 6000€.
V tvojom veku som vsetko prejdela alebo si obliekla, tak ak ta to neobmedzuje a mas pocit, ze vies usetrit, tak odloz viac.
Ale si este mlada, tak celkom rozumiem.

kamagma
3. aug 2023

Pri plate 700 eur je to vela. Ak by si zarabala 2000 ,je to ok. Radsej si setri,raz budes mat deti a z rodicovskej nevyzijes...

123kika1234
Autor odpoveď zmazal
123kika1234
3. aug 2023

Ak zarábaš 700 a bývaš u rodičov tak asi je to ok..ale keby žiješ sama tak asi nevyžiješ..

14petulka88
3. aug 2023

Uzivaj si, minaj na seba kym mozes ja som to nestihla, v 19 prva dcera v 22 syn. To uz peniaze isli skor na deti, teraz mam 1 rocneho drobca hypoteku, spotrebak atd.
Nehovorim ze neminiem na seba nic, ale skor len ked to potrebujem.

14petulka88
3. aug 2023

Ale zas ja som aj taka povah, priklad muz mi da 100€ povie urob si radost kup si daco a ja to miniem na deti 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

alexandrahaspi
3. aug 2023

Byvanie ktore je “vase”, je naozaj aj tvoje? Zdedila si? Alebo je to manzelove? Pretoze je vela takych zien ktorym ak nevyjde vztah neostane im nic a odidu s igelitkou. Ale ak je byvanie tvoje, alebo aspon zpolovice a netreba vam na nic setrit, napr na prerabku, alebo mate dostatocnu rezervu aspon na pol roka, tak si minaj. Len treba mysliet keby sa nieco stalo a skoncis sama, ci budes ok.

gerrwie_girl
3. aug 2023

@nikaeli toto inak tiež nechápem. Ja akonáhle som začala pracovať a ešte som žila s našimi, prispievala som im na bývanie. Bolo by mi maximálne trápne nechať sa takto živiť ci už rodičmi alebo partnerom a všetko minút len na seba.

bublinka1426
3. aug 2023

@jaroslav81 uplne suhlasim. mnoho zien ma zrazu deti, a potom placu, ze prezivaju z Materskej ci rodicaku...pritom je uplne zodpovedne setrit si na deti od brigady ....ja som si zacala setrit uz za cias na VS, mala som 3 brigady, a myslela ze raz do buducna chcem mat zabezpecene dieta. a neplacem na MK, ze nemam co detom dat do ust.
to je nezodpovedne, deti si robit, ale nemysliet na to ze je to predsa len zodpovesnost a vydaj ''navyse''

beata_k
3. aug 2023

Uf, autorka. Tak ked ta ten raz kopne do riti, tak ty veeelmi tvrdo dopadnes. Nechcela by som. Nebudes mat ani na najom a depozit.

natalka81
3. aug 2023

Je super ze zarabas a minas na seba a tešíš sa z toho 👍 vidno ze teraz nemáš o peniaze núdzu.
Skús si aj niečo investovať, ak to ešte nerobíš, neviem

angela85
3. aug 2023

Och bože ty si hlupucka. Žiješ na niekoho úkor a ešte sa z toho vytesujes. Buď rodičom alebo partnerovo. Veď keď 250€ ušetris a 400 minies na blbosti tak 50€ máš asi na ani neviem na čo, možno paušál.

alexchov
3. aug 2023

Zarábam 1000e, z toho keď odpočítam nájom, stravu, veci do domácnosti, šetrenie na výstavbu domu, výdavky na dieťa, auto, lieky, atď, ostane mi necelých 100 eur na seba. Teba živí muž, podľa toho čo si napísala, sama by si nevyžila. Predpokladám že do vlastného bývania si nedala ani cent. Tak si predstav že by si si to všetko musela zabezpečiť sama, bez pomoci chlapa. A hneď uvidíš že 400e je megaveľa...