icon

Koľko mesačne míňate len na svoje potreby/koníčky?

2. aug 2023

Ja miniem tak 400 eur mesačne na seba je to ok či už veľa ?

Strana
z4
timcik
3. aug 2023

Bola som v podobnej situácii... zarábala 800e (rok 2014) a tringelty denne 50e.
Dalo sa ušporiť, ale tiež som si povedala, načo. Treba si vymakané peniaze užiť. Neplánovane som otehotnela, hneď musela ísť na rizikové, a môj príjem bol zrazu nič... dodnes ľutujem, že som si peniaze nenašetrila viac... už mám syna 8 ročného, vtedy boli ceny relatívne ok, oproti tým dnešným, a tiež manžel ťahal všetko. Ale s dnešným pohľadom to vnímam za veľmi nezodpovedné odo mňa. Rodila som inak v 20tich.

adrianajozko
3. aug 2023

Tak ja nič len jedlo,obycajnu drogeriu pre celu rodinu,sem tam malovatko,lak na nechty,vonavka to vsetko dostanem k sviatkom. Vylety pre celu rodinu. Inak nic neminiem vsetko si sama robim nikde nechodim za sluzbami a tak mi to vyhovuje. Viac casu stravim s dcerkou a manzelom. Ked mam sviatok manzel sa ma spyta co chcem a co potrebujem a bud mi on vyberie alebo si ja idem oblecenie,obuv ale vsetko v tych normalnych cenach. Pre mňa rozhadzovanie peňazi za nič nieje uživanie si života a dožičenie si lebo som si zarobila. Ale každy nech si robi po svojom ako im to vyhovuje niesom proti mihalniciam,nechtikom,kadernicke,kozmeticke vsetko som si par krat vyskusala a to je vsetko. Som prirodzena zena.

luczach
3. aug 2023

Ja som toho nazoru, ze ked zarobis 700€ a vsetko plati tvoj partner, tak by si mala 500€ mesacne odlozit. Na seba 200€ max. A nadstandardne minas a ano, maj vycitky, ze si marnotratna, lebo Ta to moze v buducnosti mrziet.

katarinka289
4. aug 2023

No nemala som sa dostať k tejto téme.Doteraz som to nepočítali,ale tých 300€ miniem na seba tiež.Nechty,kaderníčka,kozmetika, oblečenie 🙈 Ale pracujem medzi ľuďmi,tak musím troska aj vyzerať 😄

blackcat8885
4. aug 2023

Nie som materialista takže nakupujem v sekaci aj to málo. Peniaze max fitko vstup 3€ nechty 20€ ak ratam že si občas kúpim kozmetiku tak možno dokopy za mesiac max 40€

autor
4. aug 2023

@alexandrahaspi našťastie som zdedila, takže muž býva u mňa ale on povedal že je rád že máme bývanie bez hypotéky tak že samozrejme že potiahne tieto veci okolo domácnosti.

natalienka12
4. aug 2023

Autorka, nie, neminas vela. Uzivaj si zivot a peniaze, ak si zabezpecena. Poviem ti inak, poznam zenu, ma 63 rokov, vyzera hrozne, vlasy si farbi doma, striha ju nejaka kadernicka doma v pivnici, vazi asi 120 kg pri vyske 150 cm, je rozvedena, muz od nej usiel a dcera zije daleko od nej. Vsetkym okolo robi zle, psychicky nevyrovnana osoba, pritom zaraba mesacne viac ako 5000 netto. Stale rozprava ako pojde ona na botox, lifting, blefaroplastiku, maderoterapiu ako si da urobit profi jedalnicek a rychlo schudne….a kedy? Ma 63, nic si neuzila, len setri do ponozky. Naco? Ja si doprajem tak primerane, podla toho aku mam naladu a chut minat na seba. Dopraj si urcite.

kristiii
4. aug 2023

Tak výraz "našťastie som zdedila" ma trocha zabil, aj keď chápem ako to myslíš.
Za mňa je to z tvojho príjmu veľa, nepoviem, keby zarobíš 2-3000, ale takto väčšiu časť svojej výplaty rozflákaš a to mi nepríde okej. Rovnako ani to, že nechávaš všetko platenie na mužovi, mne by to bolo blbé. Mimo obdobia RD samozrejme.
Koľko míňam na svoje koníčky ja ti neviem povedať. Na nechty, vlasy a podobné nechodím, wellnessy duplom, neznášam takéto aktivity, takže veľa to nebude. Skôr míňam keď tak na výlety či dobrú knihu. A v tvojom veku to bolo podobne, plus tam boli ešte do plusu koncerty, festivaly, zábavy, ale nikdy to nebola taká veľká časť môjho príjmu.

aliennka
4. aug 2023

@mikitilik29 asi tak, neviem si predstaviť,že pred 4 rokmi bol ten rodičak nejakých 120€🙈🙈🙈

kvetinka75
4. aug 2023

niekedy nič a niekedy aj stovku.

tvoriva_dusa
4. aug 2023

Júl 23: 20 EUR som darovala na charitu a teda som si nedovolila dať na seba nič.

77katarina
4. aug 2023

@tvoriva_dusa Jej aké pekné 😉 Ja zas pracujem pre charitu vyše 2 roky ....

betulinka1
4. aug 2023

Písala si, že v tej sume chodíš na wellnes a tak. Čiže podľa mňa je 400€ ok, ak ti to dovoľuje rozpočet. Nakoľko masáže, wellnes a relax je investícia do seba a nie vyhodené peniaze, to ti tvoje zdravie a telo vráti v tom, že nebudeš vyhorená unavená žena, čo chodí len do roboty a domov. Akákoľvek investícia do svojho zdravia, cestovania a relaxu nie sú vyhodené peniaze. Za mňa je väčšia blbosť, ak niekto míňa peniaze za 150€ krémy alebo predražené handry a kabelky.

romana1110
4. aug 2023

Keď som bývala u rodičov (slobodná , bezdetná ) som tak každý mesiac minula na seba cca 100€ +- podľa toho či som niečo potrebovala drahšie alebo nie ...
Dávala som rodičom peniaze na chod domácnosti (pltn , voda atd) plus nákupy potravín . Sem tam sme sa išli s babami najesť a vždy som si vedela aj veľa odložiť lebo som myslela aj na budúcnosť .
Keď som ostala na RD tak tie peniaze sa mi teraz hodia a som rada ,že som dokázala toľko ušetriť. Teraz moc na seba neminam v priemere za mesiac cca 20€ a raz za dva mesiace kaderník ....
Jediné kedy som minula veľa penazi bolo keď som si kupovala nový telefón (tak raz za 2-3 roky niekedy mi vydrží aj dlhšie ) a hodinky mám už 5 rok. 🙂
Neviem ja radšej odložím peniaze ako ich minúť 🤣🤣🤣

mell27
4. aug 2023

Ak ti to pomôže,tak ja na seba miniem mesačne asi 4-krát viac ... Baví ma investovanie 😁😁

silvia2013
4. aug 2023

berie sa ako koniček aj auto? 🙂)

nanulik
4. aug 2023

Moje koníčky su knihy a beh. Knihy kupujem keď su akcie, na rok to je cca 150€, na beh topánky do 100€raz za rok, plus občas niečo na oblečenie, cca tiež 100€. Na mesiac to vychádza cca 30e. Na kozmetiku, nechty nechodím,vlasy si nefarbim. Strihanie raz za rok cca 30e.

Strana
z4