icon

Koľko minúť na školské pomôcky bez zruinovania rozpočtu?

1. aug 2025

Dobrý deň,

zaujíma ma, koľko plánujete minúť pred začiatkom školského roka na pomôcky pre deti do školy? Keďže tie ceny v obchodoch sú šialené. Tak ako si poradiť, aby to nezruinovalo rozpočet.

Strana
z3
vieronika14
3. aug 2025

@anonym_autor ahoj objednavala som v juni pre prvacku podla zoznamu, platila som cez 100e
Daffer papiernictvo co mi odporucila sestra,rychle dodanie bolo

lenkakravcova
4. aug 2025
@adreena

@lenkakravcova tak jedine že taška z bazaru....mňa toľko vyšiel len školský batoh, a to bol v akcii z minuloročnej edície.

@adreena v Tescu na konci akcii. V 70% zľave bola školská taška z 80€ na 19.90€ 🙂

simca06022011
4. aug 2025
@vevesh

@simca06022011
@sense ja s tym bojujem uz druhy rok, ze chcem recyklovat. Dovtedy som kupovala tak, ze prisiel zoznam a nakupila som podla neho. Ale pri 3 skolopovinnych detoch som uz nazbierala dva kartony zositov a pomocok, ktore boli na listinach a neboli minute takmer alebo vobec😬🙄. A ani nemam co s tym, lebo kazdy chce u nas nove a ani darovat - tu sa predbiehaju utecencom kupovat nove (lebo si to vedia odpocitat od dani)🙄. Normalne by si 2 deti vystacili u nas s jednym setom voskoviek, ci jednym setom tusu. Nie, kazdemu musim kupovat extra. Dokonca kalkulacky ma kazdy ucitel "svoj model", takze decka sup kazde ina kalkulacka, i ked doma sedi uz ina... To iste so sanonom do triedy a uplne super, ked sa menia ucitelia (tak 2x do roka) a novy pozaduje nove veci uuuplne inaksie ako ten stary...😬😬😬😬😬 ja by som nemcov vystrelila na pluto za toto a stale len pocujes, "ako sa ma setrit zivotne prostredie...."

@vevesh vsak ale to si treba v skole vyriesit... nastastie u nas ked vidime ze nieco je zbytocne, kopa rodicov si povie svoje... a ze znacku kalkulacky? no isto :DDD moja nosi este moju kalkulacku do skoly vedecku :DDD predtym som jej dala hocijaku zakladnu z kancelarie ak potrebovali.
ja napr pri tych veciach na vytvarnu specialnych nechapem, lebo u nas triedne fondy funguju, a staci par ks na triedu/na lavicu.. vsteko sa to potom vyhadzuje. Kopa pomocok proste vyschne.. a zosity.. so zositmi uplne ignorujem zoznamy. Zosit mam doma jeden nahradny max s kazdeho druhu a vybavene.neexistuje ze ostanu :D a naaastastie triedna na zs si kupovala zosity podla potreby sama a aj tak to bolo zbytocne.. vo vacsine zapisali par stran...

vevesh
4. aug 2025
@simca06022011

@vevesh vsak ale to si treba v skole vyriesit... nastastie u nas ked vidime ze nieco je zbytocne, kopa rodicov si povie svoje... a ze znacku kalkulacky? no isto :DDD moja nosi este moju kalkulacku do skoly vedecku :DDD predtym som jej dala hocijaku zakladnu z kancelarie ak potrebovali.
ja napr pri tych veciach na vytvarnu specialnych nechapem, lebo u nas triedne fondy funguju, a staci par ks na triedu/na lavicu.. vsteko sa to potom vyhadzuje. Kopa pomocok proste vyschne.. a zosity.. so zositmi uplne ignorujem zoznamy. Zosit mam doma jeden nahradny max s kazdeho druhu a vybavene.neexistuje ze ostanu :D a naaastastie triedna na zs si kupovala zosity podla potreby sama a aj tak to bolo zbytocne.. vo vacsine zapisali par stran...

@simca06022011 vsak som napisala, ze s tym bojujem, lebo najprv velke reci ako setrime zivotne prostredie a daju sa pouzivat veci z minuleho roka a potom prd makovy, lebo chcu taku a taku znacku a nove. Napriklad pri kalkulackach, ich ucia presny postup v ratani (ake tlacitka za sebou stlacit🙄), ak kupis iny model, dieta ti tie veci nevyrata, lebo mu nesedi postup (zazite...).😬😬😬

simca06022011
4. aug 2025
@vevesh

@simca06022011 vsak som napisala, ze s tym bojujem, lebo najprv velke reci ako setrime zivotne prostredie a daju sa pouzivat veci z minuleho roka a potom prd makovy, lebo chcu taku a taku znacku a nove. Napriklad pri kalkulackach, ich ucia presny postup v ratani (ake tlacitka za sebou stlacit🙄), ak kupis iny model, dieta ti tie veci nevyrata, lebo mu nesedi postup (zazite...).😬😬😬

@vevesh ale ked to chytite doma do ruky a ukazete tak bude vediet, ked uz to v skole nezvlaadaju... funkcie maju rovnake tie kalkulacky a proste treba si pozriet co robia. Len bohuzial na to su dnes ucitelia tiez lenivy riesit a vysvetlovat. Natukaju to zaradom, napapagajuju... a vybavene. Vsak nech si ucitel kupi iny druh :DD to by sa mu hned nepacilo..
ako taketo podmienky si neviem ani predstavit pred 20r v skolach :DDD

maciatkolulu
4. aug 2025
@vevesh

@sense toto je uplne super. U nas plne reci ako sa daju veci spotrebuvat a ked pride na vec ,tak ucitelia terorizuju, aby dieta malo nove..🙄🙄🙄

@vevesh tak záleží asi od učiteľa a školy. My sme mali skoro 4 roky všetko len sa dopĺňali ceruzky. Zošity sa napísal ročník nový a pokračovali akurát sa dávali na začiatok peniaze na pracovné zošity. Okolo 40 eur. Teraz nastupuje do prvého na gymi,zoznam statočný ... Ale dá sa. Okolo 100 eur bez tašky ťa mu vydržala celú volk aj s Vorschul

breznica
4. aug 2025

Keď ti vybavenie pre dieťa zruinuje rozpočet, spomeň si na rodiny ťažko postihnutých detí- rehabilitácie za tisícky eur,terapie mesačne desiatky eur,špeciálne pomôcky, vozíky v cene jazdeneho auta. A to je len na 1 rok. Deti potrebujú starostlivosť desiatky rokov. Tvoje bude dávno samostatné, s vlastnou rodinou a tieto detí budú stále potrebovať to isté ako keď mali 5,10,15 rokov

adonish
4. aug 2025

@anonym_autor dcéra nastupuje do 1.rocnika, išla som podla zoznamu zo skoly (okrem pera mam vsetko) a je to "az" 45,35 eur... Nakupovala som v miestnych papiernictvach, nakolko cena v nich bola častokrát aj o polovicu nizsia ako v internetovych ako Sevt, Daffer a podobne.

Najvyssie výdavky boli na skolsku tasku (sada aj s vybavenym peracnikom), stol, stolicku, ale to je zas nase rozhodnutie, ze jej chceme kupit take veci. Vela deti sa uci v kuchyni, nabytok teda netreba riesit.

Skor som zvedava na dalsie poplatky, to bude o inom. Ale do vzdelania rada investujem.

natalka13
4. aug 2025
@kacena2022

@anonym_autor Ja budem mať od septembra syna prváčika,dostali sme na zápise zoznam čo kúpiť teda cca 200 eur som minula na pomôcky plus školská taška za 60 eur.A dcéra pôjde na SŠ do prvého ročníka jej tiež rátam cca 200 eur ak nie viac.Najviac treba nakúpiť prvakom,potom ostatné ročníky stačí len dokupovať čo chýba,to sa mi osvedčilo pri dcére.

@kacena2022 co si vsetko kupovala?

veronicka1901
4. aug 2025

Ja mam dve skolopovinne deti, jednu skolkarku. Nastastie najstarsej dcere uz dlhsie nerastie noha, takze tenisky, aj prezuvky vydrzia par rokov. Takisto skoncila s vychovami, takze zasa o starost menej. Prostrednej som objednala nove tenisky a prezuvky v juli, ked boli este vypredaje. Zosity kupujem normalne v papiernictve, dceram sa akosi zle pise do tych z recyklovaneho papiera z Tesca. Papiernictva navstevujem dve, kde viem, ze nemaju take predrazene veci ako napriklad Sevt. Kedysi som objednavala pomocky online, to vyslo super, lenze v poslednej dobe dostavaju dcery zoznamy az na zaciatku roka a to uz by neprislo. Pera, ceruzky, atd, este pozostavali, co bude treba, este dokupim. Ja ta chapem, nie je to malo penazi, ja osobne uz od maja odlozim kazdy mesiac 50 eur, aby to potom nebolo naraz vela. A aj tak este chyba, lebo aj skolkarke treba pyzama, nove papucky, rychlo rastie. Jedine naozaj odlozit po troske dopredu, chapem, ze pri viacerych skolopovinnych detoch, ked treba aj nahodou novy ubor, peracnik, atd to moze byt kludne aj suma 500 eur.

kacena2022
4. aug 2025
@natalka13

@kacena2022 co si vsetko kupovala?

@natalka13 Synovi toto a dcére na SŠ som zatiaľ dokupila len zošity a jej ešte nedali zoznam tak čakám v septembri.

vevesh
4. aug 2025
@simca06022011

@vevesh ale ked to chytite doma do ruky a ukazete tak bude vediet, ked uz to v skole nezvlaadaju... funkcie maju rovnake tie kalkulacky a proste treba si pozriet co robia. Len bohuzial na to su dnes ucitelia tiez lenivy riesit a vysvetlovat. Natukaju to zaradom, napapagajuju... a vybavene. Vsak nech si ucitel kupi iny druh :DD to by sa mu hned nepacilo..
ako taketo podmienky si neviem ani predstavit pred 20r v skolach :DDD

@simca06022011 ja som ich zazila aj pred 30 rokmi takto- len kalkulacky nam vtedy este nediktovala...ale inac sa nic nezmenilo v nemeckom system🫣😀😬🙄🙄🙄🤐

sara005
4. aug 2025

Ja nakupujem v Sevte, v prvaku som mimo skolskej tasky dala za pomocky cca 120 eur (vtedy som par veci kupovala aj v ikea). V druhaku som dokupovala pomocky v Sevte za zavratnych 30,5 eur. V tretiaku o nieco viac, ale tam som uz kupovala nejaku vybavu aj predskolakovi (pytali zo skolky). A tento rok budeme mat prvaka a stvrtacku, tak uvidime kolko to vyjde, ale uz som si spisala veci, mnohe vyuzijeme co mame doma a bude sa dokupovat pomerne malo veci. Vsetko sa to da zohnat aj v lacnejsich obchodoch, v akciach… skolske tasky mali obe deti do 80 eur. V priebehu skolskeho roka sme zvykli dokupovat hlavne pera (postracala), nahradne tuhy, minuly rok kruzidlo (to bude potrebovat nove). Este nejake peniaze davame na knihy z aj pre starsiu kazdorocne v septembri a mladsiemu musime kupit nejake pracovne zosity na pisanie…

lenka.25
6. aug 2025

Všetky školské potreby máš v rôznych cenových skupinách . Takze je na tebe . Celu skolku výbavu ore orvaxika vies kľudne kúpiť aj do 50€ ( mimo tašky ) , ale vies to kúpiť kľudne aj ha 200€ . Však to je na tebe a tvojich finančných možnostiach .

Strana
z3