icon

Koľko zarábajú vaši partneri?

18. aug 2023

Ahojte, mňa by zaujímalo koľko zarabajú vaši partneri, manželia. Chceme ešte 4 dieťa a manžel zarába 1860€ aj s daňovým bonusom.

sense
18. aug 2023

Co ti pomôže príjem iných,... Keď chcete 4 dieťa, si viete aj sami zrátať ci to uvladzete... A ako ste na tom finančne už teraz s troma. A takisto ako by ste na tom boli keby muž o jeho príjem príde

olimuc
18. aug 2023

Otazka nie je kolko zaraba manzel, ale ci vies uzivit 4 deti ak by si bola sama. Uzivila by si tie tri co uz mas?

mamina7070
18. aug 2023

odrataj danovy bonus ten je neisty a je schvaleny len podmienecne

potom tu sumu co ti ostane vydel poctom osob napr 1800€ /6 osob mas 300€ na osobu a to je dost malo popravde na fungovanie aktualne

nelca84
18. aug 2023

@andrejka1974 tak ale ratat s tym, ze dieta bude od 16-tich zarabat na zakladne potreby rodiny, to snad nie. Dieta sa ma v 16-tich v prvom rade venovat skole, sportu, svojim konickom... Ak si nieco privyrobi, tak to ma len ako prilepsenie. A nie ze zarabaj, lebo my sme si spravili 4-5 deti a nevychadzame s peniazmi...

nelca84
18. aug 2023

@viestta teraz citam, ze som vlastne napisala to iste co ty 🙈

hladamematku
18. aug 2023

😃😃😃😃👍😃😃😃😃

danica2711
18. aug 2023

nechápem, načo ti to je vedieť. Môj manžel tvoje deti živiť nebude

betulinka1
18. aug 2023

To je strasne malo pre 6 člennú rodinu. Za mna urcite nie. Ak ti ostávajú peniaze nazvyš, tak šetri detom, ktore uz mas.

candii
18. aug 2023

@andrejka1974 1300€ a 5 deti? Nič vo zlom ale to nemôže byť dobrý život .. z ruky do úst. Keď si robím deti, chcem im aj niečo dopriať, niekam ich zobrať a nie len žgrlošiť. Kolko vyjde také kúpalisko pre 7 osôb? Kino? Výlet ? Či nikam nechodíte ?

jaroslav81
18. aug 2023

Tak nechcite štvrté, aké jednoduché... V dnešnej dobe sú aj tri veľa

viestta
18. aug 2023

@candii vsetko vymenovane su zbytocnosti...

taminka1986
18. aug 2023

No zbohom. 4 deti pri jednom prijme? Este aspon jeden taky ale aj tak pri dnesnych cenach by som do toho nesla.

candii
18. aug 2023

@viestta možno pre niekoho ano ale pre mňa nie. Nerobím si deti aby boli len doma na dvore a doma .. taktiež nechcem aby chodili v oblečení po najstaršom súrodencovi .. a tiež keď majú na niečo chuť napríklad na zmrzku v lete im poviem nie, lebo na to nemáme. Podľa mňa je to smutný život

taminka1986
18. aug 2023

@candii presne. Prezit sa da ale aka je kvalita zivota tych deti? Radsej budem mat 2 a doprajem im nejaku zabavu,vylety ako mat 4 a budu po sebe dedit oblecenie a dufat ze im mama bude mat za co nakupit v septembri skolske potreby 🤷

viestta
18. aug 2023

@candii pre mna to nie su zbytocnosti, mozno pre tu, na ktoru si reagovala, kedze z takeho prijmu urcite na kupko ani nezajdu ako je rok dlhy

zaba21
18. aug 2023

@candii
Ale však andrejka1974 má už 3 dospelé deti, ktoré už predpokladám podľa veku aj zarábajú.
Tak asi je iné hodnotiť plat 1300 eur pred niekoľkými rokmi, keď boli iné ceny so situáciou posledných dvoch rokov. A zrejme už tiež nemusí riešiť hypotéku, ako väčšina mladých. To len na ozrejmenie.

jaroslav81
18. aug 2023

Fakt nechápem načo niekomu 4 deti... A že chceme 4. dieťa...dám ruku do ohňa za to, že ho chceš len ty a nie manžel... Keď odratám daňové bonusy, ktoré môžu kedykoľvek zrušiť, tak zarába ledva 1400€

mamusa123456789
18. aug 2023

Na čo ti je vedieť koľko zarábajú naši partneri? Keď napríklad jedna rodina môže tankovať za 50e druhá za 300e mesačne, v jednej rodine môžu mať špeciálnu diétu niekoľký členovia domácnosti, v druhej nikto, v jednej rodine deti možno nechodia na krúžky, v druhej môžu v priemerne dávať 200-300e na krúžky pre všetky deti, jedna rodina môže platiť hypo 500e,druha nič... A môžem pokračovať v ďalších milión prípadoch, ty musíš vedieť, ci to dokázete utiahnuť alebo nie, my nepoznáme vaše nároky, ale ty hej a už máš 3 deti tak vieš si hrubý zrátať koľko to dieťa mesačne bude stat

jaroslav81
18. aug 2023

Život so 4 deťmi s takým príjmom je asi ako ten vtip: Mama, kúpiš mi nové topánky?
Načo, ešte si nezodral korčule..

candii
18. aug 2023

@zaba21 no tak potom jej komentár nemá žiadnu váhu. Pretoze dnes sme na Tom trošku inak ako pred 20-timi rokmi, v tých časoch toľko zarábať bol luxus .. teraz je to zivorenie

andrejka1974
18. aug 2023

@nelca84 ja som to myslela tak,že od 16 si už privyrobi sám určite peniaze nebude dávať rodičom

andrejka1974
18. aug 2023

@zaba21 áno mám už troch dospelých synov sú už preč a vermi vždy sme zvládli žiť väčšinou z jedného platu ja som bola pri deťoch stále do práce som išla až keď mi najmladšiu vzali do škôlky čiže pred 8 rokmi aj to nie na celý deň ale len na pol úväzku a môj muž nemal nikdy vyšší plat ako 1300 eur a všetko sme zvládli a vermi aj na krúžky chodili všetky deti a nikdy sme netreli biedu a deti boli šťastné a spokojné teraz mám doma dve dievky z toho mladšia je autistka ,takže u nás je to už o niečom inom ,dokázali sme si našetriť aj na domček starší všetko sa dá

vevesh
18. aug 2023

@nelca84 reagujem na "dieta sa ma v 16tich venovat skole, sportu, konickom"- to je ake sci-fi. 90% sucasnych 16rocnych presedi na nete a na nakupovani v obchodnych centrach. Sport? Neviem ako u vas, u nas stoji fitko pre nastrocnych 16e/mesiac- co im z platu vyjde kralovsky. A nie kazde dieta ma na vs, myslim, ze sa znova konecne vratia aj na sk casy, ked sa na vs dostane minimum ludi a nie kazdy- a znova budeme mat vela mladych ludi, ktori budu mat skolu uz v 19tich ukoncenu. Ani za nasich cias sme v 16tich nerobili to, co si vymenovala -ako jasne, neposlem dieta makat od nevidim do nevidim od utleho veku, ale na brigade v 16tich este nikomu ruky neodpadli, aby si zarobil na "vlastnu zabavu". A na ten zvysok z platu v pohode vsetko vyjde aj pre 4 deti- aj kultura, aj cestovanie, aj zazitky.

zaba21
19. aug 2023

@andrejka1974
Ja nespochybňujem čo píšeš, ale teraz je iná doba, náklady na život a hlavne bývanie rastú a spoliehať sa, že muž utiahne toto všetko pre 4 deti z jedného platu je odvaha. Ja mám dospelé deti, viem aké majú náklady na život. Samozrejme, dá sa žiť aj skromnejšie, vždy sa dá niečo ušetriť, ale človek chce tým deťom aj niečo dopriať. Je to samozrejme každého vec, koľko má deti, každý si zariadi život po svojom.
Ja som mala deti dve, nikdy sme si nemohli veľmi vyskakovať ako sa hovorí, ale deti mali čo potrebovali aj zážitky im boli dopriate. Ale stalo sa to, že sme si s mužom prestali rozumieť, rozišli sme sa a časom som na deti ostala sama, hlavne čo sa týka financií. Nebolo to jednoduché, ale deti už boli väčšie, neviem si predstaviť, že by som tak ostala s malými deťmi. A to teda môžem povedať, že s exmanželom sme sa korektne dohodli a nerobil žiadne podrazy.
Môj názor je taký, že žena by mala mať toľko detí, koľko by dokázala vychovať aj sama. Lebo v živote sa stávajú rôzne situácie.

zaba21
19. aug 2023

Pre autorku:
Pri plate 1860 € a troch deťoch do 18 rokov tvorí daňový bonus 420 € a čistá mzda 1440 €. Daňový bonus v tejto výške sa zrejme časom opäť zníži, preto rátať s touto sumou je otázne. Ostáva teda suma 1440 € na život plus u ženy materská a časom rodičovský príspevok. Keď sa maju sa z tejto sumy uhradiť všetky náklady pre rodinu, nemyslím, že je to až tak veľa peňazí, hlavne ak tam je aj hypotéka. Ale hlavne treba myslieť na situáciu, keď by živiteľ rodiny ostal dlhodobejšie na PN....vtedy je aj pokles príjmu a nedostane ani daňový bonus.

janage
19. aug 2023

@vevesh tak moje 16 sa venovalo škole, športu síce raz do týždňa, čo stalo cca 16e týždenne a ZUS plus rôzne aktivity, kde síce prispela niečo škola, ale doplacali sme dosť aj my rodičia napr cestovné, vreckové, ubytko.
A to máme ešte jedno, ktoré sa aktívne venuje viacerým záľubám a finančne vrátane oblečenia, štartovného, úbytka pri sutaziach to ide naozaj do peňazí.
Áno dá sa aj za menej peňazí kvalitné nájsť, ale ten výber už je zúžený. Najlacnejšie sú krúžky v škole cez CVC na vzdelávací poukaz a štátne ZUŠ.
Bez sústredení, súťaží atď. Ak sú deti s menším vekovým rozdielom je to pre rodinu finančná záťaž.

smajliica
Autor odpoveď zmazal
smajliica
19. aug 2023

@andrejka1974 ale vy máte veľký vekový rozdiel medzi deťmi, čiže keď sa najmladšie narodilo predpokladám že najstaršie už bolo skoro vonku. Mali ste ich všetky doma naraz 13 rokov dozadu keď ceny boli úplne niekde inde. A predpokladám že ste dostali nejaký byt ešte na začiatku 90 tych rokov na štart do života.
Tiež záleží kde autorka žije a aké staré sú tie deti čo už má. A či majú hypotéku. Osobne by som do toho nešla ani náhodou.

smajliica
19. aug 2023

A to ja si ani nemyslím že deti potrebujú drahé krúžky, tábory a sústredenia a aj by som očakávala že si po 15 začnú zarábať na svoje záujmy. Ale stále mi to nevychádza.

nelca84
19. aug 2023

@vevesh tak ja neviem v akom okruhu ludi sa pohybujes, ale ja mam 17-rocneho syna a pisem podla toho. On chodi dvakrat do tyzdna do jazykovej skoly, raz do tyzdna gymnastika, raz do tyzdna plavanie. Okrem toho si chodi zahrat basketbal a tiez rad cesruje vlakom po slovensku s par spoluziakmi. Teraz ide robit este vodicak. Okrem toho studuje dost narocnu strednu skolu. Na brigadu mu zatial nezostava ziaden cas a ani to od neho nechceme. A ano, chysta sa aj na VS, dokonca do zahranicia. Takze viem co pisem, nas aj jedno dieta stoji celkom dost penazi a naozaj si neviem predstavit toto vsetko dopriat styrom detom. Ale ak niekoho deti cucia len doma do obrazovky, tak ano, vychovali by sme aj styri. Ale ja to takto nechcem.