Kto si vie dnes kúpiť dom v meste za 400 000 eur?
Len taky namet na diskusiu. Pozeram nehnutelnosti, potrebujeme menit, nakolko sme sa rozrastli. Ale som uplne v soku z tych cien. Napriklad taka Trnava dom 400 000 eur. Ale ani v okoli to o nic lacnejsie nie je. Poznate niekoho kto si to vie kupit za taku cenu s takymi urokmi...
Aby sme tu nemali len vzorku strašne prachatých diskutujúcich, čo by si ho mohli kúpiť hneď zajtra a za hotové.. ja za seba hovorím že by som si taký dom nemohla dovoliť. Takú hypotéku by mi nedali ani v inom vesmíre, ani 20% by som nemala odkiaľ doložiť, ani nemám investičné nehnuteľnosti, ktoré by som predala .
@buberova ako vacsina na SK.to len na modrom konikovi sa rada prezentuje vzorka zamoznych.
@zuzinabila hej lebo na internete človek skôr má potrebu vyjadriť že je ťažko za vodou a vy obyčajná slovač hľaďte a obdivujte ma, ako to, že som priemerne zarábajúci človek s priemerným bývaním
Nuž, dom v meste je luxus pre tých, ktorí si to vedia zabezpečiť.
Dom v meste nikdy nepatril plebsu.
@zmrzlinka2021 ano novostavba. Samozrejme brutal lokalita nie, ziadny skypark bohuzial. Ale tak s dvoma detmi, plus ked obaja mame pracu, kde uz je kvazi nutny aspon ciastocny homeoffice, tak jednoducho potrebujeme viac priestoru (a to stale len troizbak). Je to inak hrozne, ze ked chceme zostat v priaznivej lokalite v Ba, tak treba obetovat dvojizbak v 6r novostavbe a dalsi starsi trojizbak v okrajovej casti.
@alexandra383 a kde?
Som si myslela, ze ako sa mame dobre s nasimi vybornymi platmi ale modry konik opat nesklamal😂 zasa tu vacsina ma 2 nehnutelnosti bez hypo a nasetrenych 50tis😂
Neviem co sme zle urobili🤭😝
@zmrzlinka2021 napriklad ruzinov, petrzalka v dostupnej vzdialenosti k centru. Vela novostavieb s trojizbakmi nad 80m2 plus parkovacie statie v garazi stoji cca 400k.
@hederamonstera tiež pozerám že my sme nejakí srokari oproti väčšine diskutujúcich 🤣a to máme len 1 byt,muž kariérne za vodou (v najlepšej platovej triede) ,ja síce len učiteľka 🤣ale to som si myslela že sme na tom celkom dobre,tiež neviem kde som spravila chybu,asi nezaspím ,🤣
@negymama takýchto ponúk v rámci Košíc napočítaš na jednej ruke, inak tu domy stoja od 400 000€ a viac. Štandard skôr 450 000€-550 000€. V okolí Košíc je to od 200 000€, ale to píšem o novostavbách v stave holodom. V tej ponuke, ktorú si sem hodila ten dom v podstate nemá žiadny pozemok, to je naozaj ako byt a predpokladám, že ak niekto ide do domu, tak je to aj kvôli tomu, že chce mať nejaký priestor v záhrade.
Kopec ľudí po 40tke si vie taký dom zadovážiť bez hypo...a aj si zadovážia a aj drahší.
@casillas28
To sa potom ale nie je moc čím chváliť.. Ja som aj kúpi pozemok, aj postavil bez hypo a ani manželku som na to nepotreboval. A ani som na sebe nemakal..🤔
@ildiko36 ano do dzuri, tam kde nikto nechce ist, k madarom, kde nic nie je, najdes dom za 30 000
Ceny sú hrozne všade. Staré domy na kompletnú prerabku začínajú v Hlohovci na 200000.
@hederamonstera neboj, v tychto majetkovych a platovych temach sa vzdy vyskytnu tie iste nicky. Cize to budi dojem ze kazdy modrykonikovec je brutalne za vodou. Nie je to tak, vacsina si zije svoje financne priemerne zivoty.
@modraslamka to si pekne urážlivo napisala, len preto lebo som maďar, nie som menej cenny človek od teba.Nie je podstatne kde clovek byva, hlavne je, že je spolu zo svojou rodinou
@ildiko36 obranovat ju nejdem ale asi tym chcela povedat,ze Slovakom sa nebyva lahko medzi madarskym ó byvatelstvom.kamoska byva pri Komarne a nie je to med lizat.deti v MŠ len po madarsky vedia,jej dcera po slovensky..rovnako obchody,urady,ked na teba niekto zacne po madarsky,clovek sa citi hocijako.vlastna skusenost.a juh Slovenska vela prace neponuka..sice pises ze je jedno kde clovek zije lebo praca je hocikde,ale uprimne.kde davas deti,ked si ty v robote v Nemecku?
@ildiko36 vies,pre mnohych nie je riesenim odist daleko od rodiny za prácou.len v krajnom pripade ked hrozi bieda a ina moznost nie je.
@laurita285 dom v meste nikdy nepatril plebsu? Akože keď sa niekto nemá finančne tak dobre, tak je plebs? To ani nepotrebuje komentár. 👎🏻
@nepic a urcite v BA vsak? 😅 vsak tvoje stastie...ja som dva roky po VS a rodicia ma nedotuju od 15 rokov ako niektorych ;) idem od nuly co ty pochybujem...a kolko je takych ako ty? Ze kupia a postavia bez hypo? Moc nie...takze bud stastny za to co mas...ja som na seba hrda ze krok za krokom to ide 🙂
@casillas28 ale dosť ľudí hypo na 30 r splatí do 10-15 rokov
@zmrzlinka2021 netvrdim ze nie..vsak da sa ;)
@casillas28
Ja som len reagoval na tvoj nadradený príspevok ako na sebe makáš. A áno,tiež som bol na všetko sám,od rodičov som odišiel s jednou igelitkou a či vodičský či ostatné, všetko som si financoval sám. Rodičia podporujú a pomáhajú len neschopným deťom,tie schopné sa vedia o seba postarať. Len to bolo 30 rokov dozadu čo som dospel a nie nie je to v BA,tam by som nechcel ísť ani zadarmo. BA mi príde taká žumpa Slovenska. Žijem na Považí.
@nepic práveže BA je topka, veľmi pekne menšie mesto, krásne malé Karpaty, kultúra, akcie
Hocikto? Si robíte srandu? No minimálne 80% ľudí na SK si to nedovolí. Ale poznám pár pomerne jednoduchších, ktorí zdedili a ľahko prišli k peniažkom. Dnešní mladí by nemali ani tých 30% lebo ako z čoho a podmienky získania úveru po 40-tke sa momentálne zmenili tak, že dostanete 50-60% z toho, čo by ste dostali pred 40-tkou. Ale aké magnátky 😀
@alexandra383 My sme pozerali okolo 76 na začiatku Petržálky za vyše 200 000,- tak neviem kde chodíš na také sumy 😀
@sasa1310 Choď s tým nápadom do banky, aby si nebola prekvapená.

400 000 by som za dom nedala ani keby čo bolo 😂 A že v Trnave 🤦 tvl