icon

Manželke nestačí 500€

inhibiitor
16. jan 2022

Ahojte chcem sa spytat.. sme spolu 6 rokov a zena je na materskej resp. Rodicivskej. Ma 400€ a 100€ jej davam ja +platim hypoteku , nakupi robim , veskere naklady na domacnost riesim ja zo svojho platu, je podla vas 500€ tak malo aby sme sa stale hadali ze nevie usetrit ani cent a kazdy mesiac aj tak nakoniec este davam
Peniaze ja? Uz som zufaly ..

drahomirrra
Autor odpoveď zmazal
marca12
16. jan 2022

Pokial platis vsetko ty,tak si neviem predstavit na co moze zena minut 500€ mesacne a este jej je malo.

breznica
16. jan 2022

@kittykat22 a ty sa nauč čítať.pisala som o období pred vyše 10 rokmi, kedy som zo dňa na deň zostala sama s ročným dieťaťom s ťažkými diagnózami. Že som vedela zabezpečiť všetko aj z mála. Preto sa mám teraz ešte oveľa lepšie, lebo si viem našetriť na veci a hlavne zážitky, cestovanie, ktoré sú pre mňa viac ako hodiny u kozmetičky 🙈 a hlavne nemusím byť odkázaná na nejakého chlapa či mi niečo hodí 😃

cecilia29
16. jan 2022

500 eur stačí na výdavky na stravu, drogériu a ošatenie pre 4 člennu rodinu.

bmuller
16. jan 2022

@tramtada31 nechcem prudit, ale ak som vo financnej krize, nekupujem buchtu alebo rozok kus za 1,20, ktorych mozem upiect cely plech za par eur 😔 cize ty s rodinnym prijmom na tom asi tak zle nie si, aj pekarni treba dat zarobit.... ale niekto by si taketo nakupy naozaj mal rozmysliet...

dskjhfdlkdjhl
16. jan 2022

@drahomirrra no, ale mate to doma zjavne nejako zle poriesene, lebo ja som sice mala aj pred materskou karieru a teda som z platu klesla, ale nepocitila som to nijako, lebo my mame doma spolocne peniaze a prijem bol o ten moj plat nizsi, ale fungovali sme uplne bez problemov. Je jasne, ze sa vtedy usetrilo menej ako bezne, ale nikto nikoho nevydeloval, nikto necitil krivdu.

tramtada31
16. jan 2022

@bmuller tak neotáčame každé euro, ale zase kvôli dvom rožkom a dvom buchtam sa mi neoplatí ani ist každý deň do velkych potravin a stráviť tam hodinu, kým sa dostanem k pokladni a ani piect cely plech a stráviť nad tým tiež hodinu, keď by to nemal ani kto zjest(1,5 stoji tvarohova a 1,2 stoji lekvarova, ale sú kvalitne, 2,3 maly orechovnik, 2,5 chlieb asi 750g. Tie ceny sú ale aj podľa mna dosť vysoke)

bmuller
17. jan 2022

@tramtada31 ved rozumiem, jasne, ze clovek si rad kupi hotove... a tie lokalne potraviny alebo pekarne maju svoje caro, aj tie produkty vacsinou nie su take "masovky" ako v kazdom supermarkete. len teda, ze ano, ide to do penazi, takze ked rodina nemoze uplne vyskakovat, asi bude rozumnejsie hladat ine riesenie (bud napiect, alebo supermarket buchta za 0.50 e a chlieb za 1 e...)

drahomirrra
17. jan 2022

@cecilia29 Fu, tak to neviem teda. To je na dnesnu dobu strasne malo penazi.

annamalaga
17. jan 2022

Ináč pri 1200€, je 750€ hypotéka a ešte ku tomu poistky , auto, dieťa , jedlo veľmi malo. Čiže žena by mala rapídne šetriť alebo by si si ty mal hľadať lepšiu prácu. Nič iné Vám neostáva.

vikus17489
17. jan 2022

Presne tak, su zeny ktore toto maju ako svoj bezny plat a este z neho platia rozne vydavky. Pokial teda ty platis vsetko, na co ona tie peniaze mina?

ahaknaj
17. jan 2022

@inhibiitor niečo tu nesedí...načo nakupuje drogériu keď ty tvrdis že všetko kupuješ??? Toto modrý kon nevyrieši. Komunikuj doma so ženou, možno by ti mala plesknut na stôl vypísané výdaje 🤷

silvia_pekna
17. jan 2022

trocha nechapem, na co su jej vlastne peniaze, resp, na co ich mina, ked podla tvojich slov, vsetko platis a nakupujes ty? mal by si sa s nou rozhodne porozpravat a ak nie je schopna usetrit, uskromnit sa, tak by som jej ani tu stovku co jej davas, tak by som jej nedavala nic

ericka168
17. jan 2022

@zuzanockamt moja si si asi neprečítala dobre ma 400 a 100 jej dava on..😄

ericka168
17. jan 2022

@inhibiitor 500 € no tak to ma parádne ked platis este aj stravu. Ja mam 500 a z toho platim plienky stravu drogeriu. Samozrejme ze neusetrim lebo nieje to realne mam 2 deti a muz platí hypo byt energie, tankuje a popripade ak niečo je treba a ja uz nemam tak kúpi ale väčšinou to dam z tych 500

makova333
17. jan 2022

@inhibiitor takze nejako nam to tu nesedi, ze ano? Pocty ti nevychadzaju. A okrem toho, ty robis velke nakupy. Vies, ze aj male nakupy treba? Vies, ze ked kupis 3 pasty vo zvyhodnenom baleni, je to lacnejsie? Preco jej posielas 100€ ked tvrdis, ze vsetko kupujes ty? No ja mam taky pocit, ze 500€ ma zena na potraviny a drogeriu a ty sem tam spravis velky nakup a myslis, ze to staci. Srandista. btw dvaja normalni ludia by vo vztahu mali vediet spolu komunikovat. Aj o peniazoch. A v rodine by to nemalo byt JA a Ty, ale MY.

fineta
17. jan 2022

Tiez sa často zamyslam kde sa ten RP rozprchne. Poslem vreckové, par x natankujem, strhne sa elektrika, skocim minimalne raz v týždni do lidla kde necham 50 eur smahom ruky, drogeria.. Tiez manzel nakupuje, ale varim doma ja, nenapadne chlapovi uplne co vsetko potrebujeme v kuchyni. Nemyslim si, ze Vasa zena je marnotratna. 🤷‍♀️
@inhibiitor

dadis
17. jan 2022

@ericka168 Brala by som tie jeho reci s rezervou...pretoze z 350 eur nemoze vsetko zaplatit, co tvrdi...jednoducho nema prehlad on a ani jeho zena, co a kolko sa kde mina a co rodina stoji..

marty_4
17. jan 2022

@dadis hej hej akurat som to chcela napisat, ze mi tie vypocty nejak nesedia. Ono bohvie nakoniec, ako to cele je, no matematika ma veru nejak nepusta

cecilia29
17. jan 2022

@drahomirrra na stravu, drogériu a ošatenie ? Nepočítam do toho mobil, energie, benzín a nepredvídané výdavky. Strava tak 400 Eur , drogéria a ošatenie mesiac 100 stačí ak žena není nákupná maniačka.

soldi
17. jan 2022

velmi vela muzov ma pocit, ze plati "vsetko", lebo si zdaleka neuvedomuju skutocnu vysku vydavkov.
ja som si kvoli sudu robila presny rozpis svojich vydavkov - vsetko som platila kartou, takze som to mala prehladne.
Som ja plus 4 deti a vysli mi nasledovne mesacne vydavky za zakladne potreby:
strava - 750€
benzin: 150€
drogeria: 100€

cize spolu to je 1000€ bez nakladov na byvanie, oblecenia, skoly, kruzkov, hraciek, vyletov, atd...
moj muz mi daval mesacne 600€ a tiez cakal, ze z toho este usetrim a mal pocit, ze ked urobi dva krat do mesiaca "velky" nakup za 100€ (pre 6 ludi v tej dobe), ze plati vsetko 🙂

lenka2710
17. jan 2022

Neverím, že z 350€ si schopný zaplatiť poistky, telefóny, benzín, ošatenie a ešte aj stravu! No neverím, áno spravíš možno 3-4 veľké nákupy, ale mi nevrav že žena pri prechádzke s dieťaťom nejde do potravin a nekúpi co aktuálne na varenie potrebuje, alebo co sa minulo! Ja som minule poslala muža s listockom co treba kúpiť a nebol to žiaden veľký nákup a keď mi piplo 48€ skoro som skolabovala! Takže stačí keď kupi trebárs len chlieb alebo pečivo, maslo, jogurt a niečo malemu, tak nechá 10€ v obchode, ved len to maslo stojí teraz bez mala 3€! Bud nemáš prehľad koľko co stoji alebo ja neviem, môj muž má zhruba o 300€ viac ako ty, ale to je bezpredmetné, keďže necelých 300€ ide na odvody, keďže je na živnosť a ja mam rodicak a hypo mame omnoho omnoho menšiu a na konci mesiaca mame co robiť, ale zas hneď po výplate posielam peniaze na sporiaci! Takže z toho co si napísal, jednoducho neverim, žeby si všetko utiahol! Jedine zbierať bločky, alebo si nainštalovať apku do telefónu a všetko všetko, každý jeden nákup, blocik nechaj prejsť cez apku a na konci mesiaca uvidis, čo ste kde minuli a možno budeš prekvapený

drahomirrra
17. jan 2022

@cecilia29 My sme traja a 400 Eur za iba stravu padne ako nič. Keby bol plus jeden člen ešte, tak je to 500 a viac. Určite. A to žiadny kaviár doma nejeme.

dadis
17. jan 2022

@drahomirrra My byvame dve v domacnosti. Ja a akoro 13r dcera, Ja sa stravujem v praci, dcera obeduje doma..a pozrela som si vydavky za 11/2021 (ten december je taky klamlivy) a mam 389,- za stravu a drogeriu a 99 restauracie. Urcite by som usetrila, ak by som sa stravovala aj ja doma/nosila si jedlo do prace, ale pod 400 eur za 2 osoby by som sa ist nedostala. A to teenager nepotrebuje ani plienky, obrusky, vyzivky, kase ci umele mlieka.

drahomirrra
17. jan 2022

@dadis Áno. Ja naozaj netuším, ako ľudia dokážu takto šetriť na strave a skutočne by som sa rada túto "dovednost" naučila. Bez srandy a seriózne.

adriannasvk
17. jan 2022

@inhibiitor mna by zaujimala este jedna vec,preco mas tak vysoku splatku hypo 🙄 s tym by som nieco urobila

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
lenka2710
17. jan 2022

@evamarek77 súhlasím, hlavne strava je šialene draha a jest treba 🤷‍♀️ a to som tam ozaj ešte ani ja nezapočítala plienky, obrúsky, mlieko, kaše! Neviem ako staré je dieťa

annamalaga
17. jan 2022

Dobre, zarobíš 1500-750-300=450€, 100 dáš jej, ostane ti 350€, z toho ešte treba kopec veci platiť, osobne môj názor, žijete nad svoje pomery, máte vysoku hypotéku, buď sa žena spamätá , začne šetriť a nastúpi do prace alebo budeš musieť ty lepšiu prácu hľadať , inak to nedáte.

makova333
17. jan 2022

@annamalaga ako vies, ze zena nesetri? Ze ten rodicak a stovka k tomu nie je strava a dorgeria a bohvieco este musi platit. Ja mam fakt pocit, ze jeho zena nefici na La prairie kremikoch... ta je rada Loreal alebo Niveu.