Máte životné poistenie?
Ahojte, mate? Ja rozmyslam, ze ju zrusim... Kopa penazi.... 😏
mame poisteneho muza na hypoteku mame poistenu domacnost a mamee poistene auto havarijnu
take tie zivotne poistky so sporenim su hlupost
Neriskovala by som tým, že by nebol živiteľ rodiny poistený.
My máme poistku obaja. Stať sa môže kedykoľvek hocičo a potom stresovať z výpadku financií pri všetkých ďalších komplikáciach .. No nechcela by som. Rovnako tak deti - ak by sa nám niečo stalo, tak budú mať aspoň niečo na začiatok.
Treba myslieť dobudúcna.
Akurát včera som sa na mojom firemnom profile na Facebooku k tejto téme vyjadril. Zazdieľam Vám na to môj pohľad, teda text včerajšieho príspevku:
"V prvom rade si treba uvedomiť riziko, ktoré podstupujeme ak nemáme životné poistenie. Ak sme živitelia rodiny, máme deti a prípadne aj úverové záväzky, životné poistenie je pre nás nevyhnutnosť ❗️
Ako nám vie pomôcť správne nastavené životné poistenie?
🤝 v prípade našej smrti bude o rodinu kvalitne postarané a zároveň budú splatené všetky dlhy
🤝 v prípade invalidity nám bude vyplatených dosť peňazí na pokrytie každomesačných nákladov
🤝 v prípade PN-ky nám bude vynahradený príjem dávkou z poistenia
🤝 v prípade vážnej choroby alebo úrazu dostaneme dosť peňazí na vyliečenie sa a zabezpečenie našej rodiny v čase liečenia
Väčšina ľudí si nevie predstaviť, koľko peňazí v dnešnej dobe stojí napríklad liečba rakoviny, koľko peňazí budú potrebovať ak sa stanú invalidmi alebo koľko peňazí ich rodina bude potrebovať ak už nebudú na svete. Je to rádovo v desiatkách až stovkách tisíc eur. 💸
📍 Životné poistenie veľmi odporúčame, no treba si dať veľký pozor na poistenie so sporením (vôbec to neodporúčame, hlavne kvôli skrytým poplatkom a minimálnej flexibilite produktu). Takisto si je potrebné vždy zvoliť kvalitnú a overenú poisťovňu, na ktorú sa viete spoľahnúť pri vzniku poistnej udalosti."
Takisto je dobre učiť sa od "rozumnejších" (západných) krajín. V USA v nejakom väčšom meste ak by som povedal, že nemám a neplatím si životné poistenie, tak by na mňa väčšina ľudí pozerala ako na mimozemšťana. 😀 Nechápali by to, aký som nezodpovedný. U nás taká mentalita ešte nie je, no predstavme si situáciu, že by sa fakt niečo stalo, napríklad by sme dostali rakovinu, vážny úraz, stali sa invalidom atď. Liečba napríklad rakoviny stojí kľudne aj 3/4 tisíc eur mesačne. Väčšina ľudí nemá ani takú finančnú rezervu. Bohužiaľ sa potom robia zbierky na internete.
Viac k životnému poisteniu som písal aj v niektorých príspevkov v mojej finančnej proadni tu na MK: https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/financn... alebo potom na mojom webe v článku, či sa oplatí životné poistenie: https://relyon.sk/poistenie/zivotne-poistenie/
Vzdelávajme sa aj vo finančnej gramotnosti a buďme zodpovední voči svojim rodinám. A takisto buďme radi ak sa nič nestane, no zároveň majme zadné dvierka ak by aj áno. V opačnom prípade nám netreba ani bezpečnostné dvere či airbag v aute.
Ahojte.
Nakoľko pracujem v poisťovni napíšem to priamo. Poistenie má funkciu pri výpadku príjmu a úraze. Základné veci, ktoré tam treba mať je pokrytie úrazu, PN, Invalidity a úmrtie. Sú produkty, ktoré ponúkajú aj sporiacu zložku, tá je však nevýhodná pre klienta.
Áno, čítate správne poisťovák napísal že investičné životné poistenie je nevýhodné.
Radím sa totiž k agentom, ktorí radšej poradia, ako majú iba zobrať províziu a vykašľať sa na klienta. Sporiť a investovať sa da rôzne a výhodnejšie, to je už iná téma.
Takže - Rizikové poistenie - ÁNO
- Investičné poistenie - NIE
Poistku si treba dať skontrolovať a meniť podľa aktuálnej potreby, nakoľko sa životné situácie menia ( zmena zamestnania, narodenie dieťaťa, hypotéka, rozvod.....)
Ak máte nejaké konkrétne otázky a nechcete detaily riešiť verejne, kľudne napíšte správu.
@viestta sporením v poistke máte na mysli, že máte investičné životné poistenie ? To rovno zavolajte svojmu agentovi a poďakujte mu, že prichádzate o peniaze. Poistka je o poistení, nie o sporení a investovaní.
Nerušte si to, len znížte mesačné poistné. Nechajte len tie pripoistenia, ktoré kryjú najhoršie veci - u tých je poistné najnižšie. A ak sa niečo stane, tak zrovna v takých prípadoch treba najviac peňazí.
kľudne mi napíšte. ja vam viem dobre poradiť a hlavne van pomôžem vybrať dobre pripoistenia.
Ja mám životnú, kde som si nastavila aj hospitalizáciu, v pohode my vyplatili peniaze, nebol žiaden problém
Dobrý deň, pripade akýchkoľvek otázok alebo cenových ponúk na životné poistenie ma neváhajte kontaktovať.
Súkromný email: tomasskoda1@gmail.com
@viestta Dobrý deň, rád by som upozornil, že to nieje správne nastavené životné poistenie, v poistení by ste mali byť v prvom rade krytý, odkladať si peniaze v poistke je zvyčajne vysoko nákladné, čo znamená, že ak nákladovosť zmluvy je 30% z Vašich naposielaných 10 000 ostane 7 000

Máme obaja.. aj na choroby aj v prípade úmrtia. Človek nikdy nevie čo sa môže stať, a nechá toho druhého s hypotékou na krku. Dali sme si tam naozaj iba nutné veci, žiadnych 7€ za deň v nemocnici a podobné somariny.. tých 50€ mesačne nás nezruinuje