icon

Míňam veľa, alebo žijem s lakomcom?

jamamina77
10. máj 2016

Ahojte maminky, rada by som si vypočula Váš názor, radu, prípadne aj kritiku, hlavne konštruktívnu....

Manžel mi vyčíta, že míňam moc, pár krát mi spravil scénu a reagoval fakt neprimerane. Sme 4 členná rodina, predpubertiak, ročné bábo, a my. Moj rodičovský príspevok slúži na (poistku, dochodkove sporenie, benzin, a poplatky na staršieho v škole: strava, družina, sem tam poplatok na exkurziu, vylet, knihy, pomocky a trening). Manžel má platiť ostatné výdavky. vreckové nemám ani korunu.

Pravda však je, že hoci (podla mňa) kupujem fakt len absolútne nevyhnutné veci, manžel mi neprispieva koľko miniem, a idem do minusu, teda chapte, do mojich uspor. Aj ked mi ,,dá,, nejaké peniaze, nie však toľko , koľko som minula. Povedala som si veľa krát, aj jemu, že to takto sa nedá, aj poukázala, na fakt, že kupujem len nevyhnutné. On mi na to flochol, že nech sa uvedomím, že iní dokážu bez problémov vyjsť s troma detmi na vysokej z 500e mesačne, a popritom platiť aj hypoteku, aj isť na dovolenku.....vraj jeho kolega a iní..že, z čoho by som prípadne platila nájom, alebo hypotéku?

Asi viac než rok si sama, vediem denník výdavkov, aby som mala prehľad. (hlavne na veci, ktoré má hradiť manžel, ale ja ich kupujem)To som už robila aj v minulosti, a, vždy sa mi to osvedčilo. Obyčajne, miniem týždenne okrem už spomenutého priemerne 75E a to je na všetko - teda potraviny, ovocie zelenina, drogeria - plienky, cistiace potr. std, lieky, doktori, oblečenie,telefon. no proste všetko. to na pravidelné výdavky. Ak je nejaký nepravidelný, ako napr. oprava auta, poistka na auto ,topánky pre deti... je to navyše a tak ,,týždenná suma,, sa vyšplhá o to viac, napr aj na 130 - 150. Najmenej som minula asi 50e týždenne na všetko.Okrem toho manžel tiež má nejaké výdavky, hlavne ked kupuje materiál na prerábku, ale aj na iné, ale nemám prehľad,

Kupujem pre deti oblečenie len v sekáči, ale topane vačšinou nové, mnohé oblečenie má menší po staršom, tak nekupujem. Aj ja by som sa rada nahodila ako iné baby, ale, nie je z čoho, nechodíme do reštaurácií, kín, proste nikde, akurát tak sa prejsť, tiež by som rada častejšie ku kaderníčke, nielen 2x do roka...a potraviny aj iné kupujem len základné, oblečenie pre mna či obuv prakticky nekupujem. On sám kúpi často iba ak v dome fakt už skoro nič nie je, alebo, ak zloženie chladničky nevyhovie jeho chutiam. žiadny darček, ani deckám. tiež však chcem sa aj ja obliekať pekne, a je toho viac. On skor to kupovanie necháva na mna. To sú moje predstavy a info pre utvorenie si obrazu.

Chápem, že chceme prerobiť dom, aby sme mohli čim skor bývať v svojom, ale, podľa mojho názoru, neplytvám, a preto, pripadá mi nefer ked manžel takto reaguje. On bol ,,stary mladenec,, a kym sme spolu začali, v podstate, staral sa len o seba. vedel, do čoho ide, že bude na čas živiteľ rodiny iba on. Ja na MD, plánovane.

Ja som mu navrhla, aby sme spolu zapisovali aj jeho výdavky, (nakoľko o nich nemám prehľad) aby sme mohli spolu upraviť naše hospodárenie. Tu však na môj čoraz vačší údiv narážam na nedostatočnú spoluprácu z jeho strany, doteraz, počas už asi 3 mesiacov, je hárok uplne prázdny, akoby nechce ma informovať, odmieta, alebo skor, neprizná mi výšku výplaty (je pohyblivá a robieva aj nadčasy), robí aj fušky pre iných, má bočný príjem, ale, akosi , ked sa zaujímam, zatajuje bližšie info, asi, aby som nemala prehľad..teda, taký mám z toho dojem.Tieto veci ma doslova šokovali, nakoľko je mi jasné, že takéto správanie nemá v manželstve miesto. Najviac ma však bolia niektoré je vyhlásenia, a tie pre dokreslenie situácie pridávam, napr. ,,ked som pýtala na bežný chod domácnosti, a dával mi málo tak povedal že viac mi nedá, lebo ho chcem zničiť a pripraviť o všetko,, alebo ,,vraj by ho alimenty vyšli na menej ako mi dáva,, a, že si bude musieť otvoriť ešte další ,,čierny účet,, o ktorom nebudem vedieť a že nie je dobre, ked viem detaily o fuškách,, a občasne tie komentáre typu, nech sa spamatám..., ked sa mi len chrbtom otočí..

Máme každý svoj účet, on si tie fušky minie na záluby, zatiaľ čo ja občasne privyrobené (za doučovanie) na chod domácnosti. Najskor som si myslela, že snáď bol zvyknutý z predošlého single života na kopenie korun na účte a miňanie na seba iba, avšak, po mojich snahách si čoraz viac myslím, že žijem s lakomcom,nakoľko normálny chlap by pochopil. Nemožem však nechat decka v topankach o 2 čisla menších alebo nezaplatiť stravu v škole, alebo, telefon. tak kupim, zaplatim, hoci mi na to neda...kolko by mal. do prace nastupit nemožem, nemám kde nechať dieťa, a opatrovatelka stoji viac, ako by som zarobila.
Ako by ste danú situáciu riešili Vy?

Za vaše príspevky dakujem.

whitecat666
14. máj 2016

@jamamina77 chudatko, toto je fakt strasne... ☹ ☹ ☹
Musi to byt pre teba tazke, na tvojom mieste by som sa mu ale nedoprosovala. Vykasli sa na nho, on zjavne nema zaujem aby ste fungovali ako jeden celok.

palomablanca
14. máj 2016

@jamamina77 na toto ma napadá jeden výrok zo Slunce, seno a pár facek, keď predsedovi JRD oznámili, že Blažena sa má vydať za doktora Káju...ten len stručne poznamenal - " tak to je teda kauf....." 😖

natalym
14. máj 2016

@jamamina77 To nie je pekné od neho. Mne môj muž nech je aký chce, takéto veci nikdy nepovedal, rozvod nikdy nespomenul, to len ja. Zváž a urobte to, nedala by som sa ponižovať.
Si šikovná, mladá nech sa strčí do zadku, nemal deti mať, rodine niečo stojí.

tomiholjubavi
14. máj 2016

@jamamina77 Nieco ti napisem ako rozvedena... nemusel sa vobec prejavit pred svadbou. mnohi chlapi su herci a ked vtacka lapaju podavaju vykon hodny oskara...nie je to tvoja chyba, absolutne. ked ti ponukol moznost rozvodu, vyuzi ju. takto sa budes iba trapit. a nakoniec, mozno alimentov od neho dostanes prisudene viac, nez to co ti teraz dava. neviem, ci dokonca nemozes ziadat aj vyzivne na seba, kym si na materskej... ja som sa rozviedla a nelutujem. zbavila som sa velmi podobneho typa ako je tvoj a teraz mam super dobreho mužíčka, s ktorym je to neporovnatelne.
a co sa tyka 17 euro za zeleninu... ☹ ked drzim dietu a stravujem sa na zelenine, pod 50 euro za nakup sa nedostanem. brokolica je draha, baklazan je drahy, banany su drahe, ananas tiez, jahody jak by dal. a nie, ze 17 euro za tyzden...to je uplne tragicke, ze ti vycita taku zanedbatelnu ciastku za niečo, čo potrebujete. keby to bolo za cigarety, piva..ale do mače za zeleninu a ovocie je mu vela dat 17 e tyzdenne? 😠 no tak to nech ide do prdele.

andrea_lokajova
14. máj 2016

Ahoj, je smutné čo píšeš. Mám otca, ktorý je podobný "lakomec" ako ten tvoj. Na základe odpovedí, ktoré si tu dostala, skús porozmýšľať nad odchodom od neho ak máš kam. Ber ohľad na deti, ktoré určite vnímajú viac ako si myslíš. U nás doma sa to tiež začalo, keď bola mama na rodičovskej dovolenke, zrazu bolo málo peňazí a otec si zriadil vlastný účet. Otec bol zvyknutý žiť na určitej úrovni, ktorej sa nechcel vzdať, aj keď sa mu narodilo tretie dieťa (úrovňou myslím každý deň cigarety, mäsko na tanieri, ... ). Ešte spolu žijú v jednom dome, ale každý na inom poschodí, otec si zamyká peňaženku v aute ☹ Mama sa s ním rozvádza takpovediac celý život, ale nemá kam ísť... A aj keď žijú v jednom dome, otec platí výživné na brata, inak by mama od neho nedostala ani cent.

natalka13
15. máj 2016

Utekaj !!!!! Bude ti lepsie samej, povedz mu ze podavas trestne oznamenie za ekonomicke tyranie / to ti inak aj pravnik poradi urobit/ a nech on poda o rozvod.

janickacrazy
15. máj 2016

@jamamina77 uf, tak to teda moc nedopadlo, ale možno rozvod bude pre teba vlastne vykúpením z takéhoto "úžasného" vzťahu a nezabudni si pýtať poriadne výživné na dieťa aj na seba, možno na tom budeš bez neho nakoniec lepšie, ved aj on čosi prejedol a platila si to ty, každopádne držím ti palce a veľa sily prajem

bluka2
15. máj 2016

Ako sme si na zaciatku mysleli, ze je to viac nez lakomec, proste hovado, ktore potrebuje niecim terorizovat zenu (vo vasom pripade cez peniaze). Skoda, no, rozvod bude v tomto pripade krok vpred... A tiez si myslim, ze nie vzdy (aj ked vela krat sa da) musi pred svadbou clovek vediet. Niekedy to ide pomaly, az to prerastie do extremnych rozmerov

koriblik
15. máj 2016

No teda sa to pekné rozbaluje :( no možno by to chcelo stretnúť sa s rodinkou ako vy, že majú dve deti a tak hodit reč kolko míňajú a podobne, nejakych jeho známych...možno by mu to doslo ...a keď nie, tak ísť preč, pokiaľ sa dá kam. Lebo s dvomi deťmi to nie je sranda...fakt vám nezavidim a drzim palce

jamamina77
autor
15. máj 2016

@tomiholjubavi
@janickacrazy
@natalka13
@natalym
ahojte, neviete nahodou, podla coho sa urcuje vyska vyzivneho? a, kolko realne moyem dostat na 18m krpca? mam este jedno dieta, ale z predosleho vztahu, nedostavam vyzivne, nevedia ho vypatrat, ale, aspon mam pokoj, ziadne nutene stretnutia. zarabala som predtym 400e, a viem, že ma naspäť už na 95perc nevezmu, do prace, musim hladat novu, avsak som na dedine a tu dostalo skolku len asi polovica 3roč deti bo malo miesta, moc deti. zatial sme u mojich rodicov, este sme nedorobili byvanie pre nas, no, tiež, niekedy to je daleko od idealneho.
no, to som dufala, že tento vztah bude ok a ,,naveky,, a fakt, šok

bluka2
15. máj 2016

@jamamina77 Urcuje sa z prijmu manzela a podla toho, ci on este nejake ine vyzivovacie povinnosti ma. Ak nie, lepsie pre Teba. Konktretnejsie neviem poradit.
(V Rakusku je na dieta do 2r. 16% z chlapovho platu, tak mozno pomoze orientacne, hadam to na SK nie je az taky rozdiel. Na vyzivne na manzelku nemam ani sajnu).

mijo53
16. máj 2016

@jamamina77 Ahoj nechce sa mi vsetko citat, tak ti napisem ako to robime myemoticon Ked sme sa vzali a mali dva prijmy, tak sme stale v druhej casti mesiaca zistili ze mame nejako malo penazi....potom sme par mesiacov odkladali kazdy jeden blocek a na konci mesiaca rozpisovali: byvanie, mobil, jedlo, drogeria...A zistili sme ze na jedlo ide strasne vela penazi....Potom som ostala doma na rodicovskom, mame dve deti za sebou narok na materske som nemala...V cistom mame spolu tak 800 eur, z toho ide vela na podnajom, naftu a vsetko mozne a na jedlo neostava viac ako 220 eur mesacne. A naucila som sa s tym pracovatemoticon Rozdelim to na 50 eur tyzdenne, za zvysnych 20 kupujem plienkyemoticon Nikdy nerobim velke nakupy vzdy len to co na dalsi den potrebujem. Varim na dva dni. A davam si pozor ze ked mam drahsie jedlo jeden den, tak dalsi robim lacnejsie. Tiez mame pekarnickuemoticon A naucila som sa ze 50 eur na tyzden proste staci
Toto je ukážka z témy "výjsť z peňazí" Tam si môžeš nájsť, píše mamička, ktorá už ma 3 deti a príjem sa asi nezmenil. Rodičovský je malý a on ti dá koľko ti dá . Ak ti dá 50 EUR na týždeň, tak musíš z toho výjsť. Si z Poltára, tam sa zarobiť veľa nedá, určite je zelenina lacnejšia ako v Bratislave, tak nedávaj za zeleninu a ovocie 15 EUR a tým ho provokuješ, hľadaj akcie. Pre porovnanie v Lidli stojí zelený šalát, reďkovka, cibuľka raz 55 centov a druhý krát 25 centov, kupuj vtedy keď je to lacné a rovnako kvalitné, žiadne zvädnuté, banány kupuj keď stoja pod 1 EUR a nie keď stoja 1,50, ja vtedy okolo nich len prejdem, v Milk-agro mlieko, jogurty lacnejšie utorok-piatok a myslím, že aj v sobotu, vtedy nakupuj a manžela posielaj na nákupy, nech sa spamätá a nerozmýšľaj len o rozvode. Kto sa raz začne zapodievať myšlienkou o rozvode, to je už koniec, nepokoj , HĹADAJ SPôSOBY, NIE DôVODY. Ja keď toto čítam, tak zisťujem, že mám doma anjela
Včera bola v kostole krásna, poučná kázeň, že dnešná doba si veľmi zakladá na vzťahoch vôbec. Pozrie sa niekto krivo, zle preloží nohu, neusmial sa a pod, hneď nastupuje nervozita. Často tu píšu ženy, aký je muž nevšímavý, tak všímajte si vy mužov, dajte mu bozk na čelo ako H. s L. a dookola, zaberá to.

natalym
16. máj 2016

@jamamina77 No podľa príjmu. Na toho väčšieho si vybav náhradné výživné.
No budeš mať asi problém bývanie, vyžiť. Možno prídeš na to, že lepšie Ti je zostať s ním a čo sa dá z neho dostať.

natalym
16. máj 2016

@mijo53 Pekne si to napísala, aj pravdivo. Mne sa najviac nepáči to jeho vykrikovanie, ako ho chce priviesť na mizinu - jeho? Keď už hádam ich, že sa rozvedie s tým začal on.
No čo mu na to povedať, na blbú otázku, blbá odpoveď, nie?
No a to jedlo, bože aj u nás je to podobné.

natalka13
16. máj 2016

Vyzivne nieje dane nejakou taxou, niekde sud urci 15% inde aj 30% z prijmu muza.
Bude to tazke , ale vezmi si to, ze ak by sa rozviedol on aj tak ta caka novy zaciatok ci chces alebo nechces.
Na starsie dieta nemas nahradne vyzivne? Utekaj vybavovat.

natalka13
16. máj 2016

Aky dom resp. koho dom prerabate?

jamamina77
autor
16. máj 2016

@natalka13 starsi u svokrovcov, mame tam ist byvat

jamamina77
autor
16. máj 2016

@mijo53 ahoj, zaujimalo by ma, kolko maju vase deti rokov. a, to vam vyde aj kupit na deti oblecenie, topanky? a ked je nejaka neocakavana situacia, napr. oprava PC, alebo auta, dalssie vydaje ako napr iba STK auta, poplatky v skole na knihy - my sme davali asi cez 60 eur na zac roka a asi 15 na zosity a pomocky, objednava to skola. No, a napriklad mesacne je to asi 15 eur na autobus do skoly, a podobne....kde mam ubrat? ja som mala ma auto aj havarijnu poistku, ale som ju yrusila, bo nemam z coho.....neviem, ako minut este menej....

moncicatko
17. máj 2016

@jamamina77 @mijo53 Mijo to napisala velmi pekne, my to mame podobne,kedze ja som doma na RD,mame dve deti,jeden skolkar,jedna este doma. Potraviny sa daju nakupovat za 200e za mesiac,no chce to vela vela discipliny a kumstu. Ja kupujem presne ako Mijo53, v akciach v Lidli (aj celkovo Lidl kvoli cenam),v milk-agro. Nekupujeme ziadne sladkosti a slanosti a ani balene vody ci stavy. V podstate ideme len po zakladnej liini potravin. Manzelovi sa tiez kde-tu nepaci,ze mame take jedla "chudobnejsie",ale kedze prijem mame aky mame,tak sa inak neda. Napr. minule - velky kel vystacil na polievku, privarok a este jednu davku som dala do mrazaku. Drogeriu kupujem v miestnej drogerii,kedze aj bez akcie su ceny nuzsie ako v supermarketoch. Oblecenie a topanky po sebe dedia, pripadne im kupuje krstna mama a moji rodicia. Svokrovci im daju 20e na jogurty raz za 6 mesiacov. A potom vsetky peniaze,co dostanu na sviatky a podobne,tak z toho vykryvame,co potrebuju deti. A neocakvane vydaje z fusiek manzelovych. Robime to vsak aj tak,ze ked nie je,pozicaju nam moji rodicia a potom po fuske vraciame.

natalym
17. máj 2016

Hej ono je to fajn hľadať spôsoby, ale a TO JE ALE, že oni tie peniaze majú, nie sú že ich nemajú, ale on ich odkladá a vlastne ukracuje rodinu. 😉

natalym
17. máj 2016

@moncicatko A manžel čo robí, keď mu stačí na obed kelový prívarok. Bez mäsa?

moncicatko
17. máj 2016

@natalym viem na co narazas,manzel restauruje, ale fyzicky sa narobi dost. Kelovy privarok bol s masom a zemiakmi,no ku privarku uz nepotrbujes kilo a pol masa a skor som chcela to,ze sa da jedna potravina za par centov/eur vyuzit niekolkonasobne. Neviem ako ini ludia,ale on si da tanier polievky a druhe jedlo a je najedeny.

natalym
17. máj 2016

@moncicatko Len sa pýtam. Môj prívarok a kelový vôbec nezje. Polievky veľmi málo a pracuje fyzicky. Tak si vyber.
Ja len sledujem tieto témy o šetrení a tak, lebo rada by som ušetriť, ale zatiaľ som na nič neprišla ako to robiť ešte lepšie. ☹

mijo53
17. máj 2016

@jamamina77 takto Ti poviem, ja už mám deti dospelé, ale mám vnúčatka, a tiež nechcem , aby sme s manželom my hladovali. Niečo malo si doma dopestujem a zvyšok kupujem tak ako som písala. Robím domáce kompóty z toho, čo sa nám urodí, napr. nemáme marhule, tak marhuľový kompót alebo džem nerobím, využívam to co "dum dá" ako Česi hovoria. Robím aj domáce džemy, malinový, ríbezľový, jablkový, hruškový a slivkový. Chodím do lesa na černice a huby. Huby mrazím alebo suším, tie sa dajú veľmi dobre využiť. Z mrazených urobím normálne nedeľnú polievku so zeleninou a rezancami, je lepšia ako z mäsa, urobím omáčku - knedlík, mäso môže a nemusí byť, veľa zeleniny mrazím -keď nemám svoju, kúpim na trhu vtedy, keď je najlacnejšia t.j. koniec sezóny. Uhorky nakladám, ale kúpim ich, lebo toľko nenapestujem, vždy je to lacnejšie ako keď kúpiš v obchode, kyslú kapustu nakladám do súdka ale kúpim nastrúhanú, je to lacnejšie a hlavne lepšia ako kúpená , nastrúhaj si napr. jablka do skla, tak bez cukru, zasterilizuj a máš na koláč, na ryžový nákyp, na žemľovku, ja varím všetko, nič nie je škodlivé, ak sa to je s mierou, napríklad teraz v záhradke rastie špenát, ak nemáš nazberaj mladú žihľavu a praženica so žihľavou na masle je super /moja dcéra má možno toľko rokov ako ty a zbožňuje to, pritom sa stravuje zdravo/, knihy deťom nekupuj, choď do knižnice, vypožičaj, prečítate a vrátiš. Nazberaj si postupne bylinky v prírode, vysúš a budeš mať v zime na čaj, nemusíš kupovať tie čaje, sypané ešte sú dobré, ale tie v sáčkoch mi vôbec nechutia a snáž sa sporiť aj z toho malo napr. 1 EUR hneď keď dostaneš peniaze, to nie je hanba, že tak malo, len aby si začala a bola zvyknutá, že aj sporiť treba, na konci roka budeš mať 12 EUR, teraz to myslím vážne.Sporí sa vždy na začiatku, keď prídu peniaze, nie na konci mesiaca, lebo vtedy už korunky rozhotuľané.

moncicatko
17. máj 2016

@natalym chapem,to ako moj otec. No manzel tiez niekedy ohrna nosom,ale zje. Nevravim,ze sa mu vzdy ponuka paci,ale tak co,ja nie som carodejnik, od malej este ist do prace nechcem a inak sa neda. tiez mi to chvilu trvalo sa dostat na to,co mame zabehnute teraz,ale tak vyjde mi aj na kacku ci lososa a nenavysim rozpocet,ale citim sa niekedy ako copperfield. 🙄

mijo53
17. máj 2016

@natalym tie kely by som mu odpustila. My máme radi polievky , ale napríklad nechutí mi brokolicová, kelová tak raz za čas. Kelový prívarok zbožňujeme, ale taký, ktorý som pred rokmi prvý krát jedla v Maďarku . Najprv sa podusí hovädzie /ja používam bravčové pliecko, to mi viac chutí/, stačí pre 4 osoby možno aj 0,5 kg., aby bola dobrá šťava, potom pridám kel /ten najprv odvarím, aby nebol horký od dusičňanov/ a potom keď je to už skoro mäkké, pridám na kocky nakrájané zemiaky a dusím, aby všetko bolo mäkké. Osolíme, okoreníme, použijem vegetu bez glutamenu a ja aj trochu magi , malinko podliať vodou, alebo vývarom , ani zahusťovať nie je treba, roztlačím zemiak vidličkou, ktorý sa v tom dusí a už je zahustené, k tomu dobrý chlieb. Toto nám veľmi chutí. Robím to večer, aby všetky chute do druhého dňa prešli.

natalym
17. máj 2016

@mijo53 Tak toto by som ja mohla aj týždeň. 🙂

jolinka
17. máj 2016

@jamamina77 jezismáááária, to co za pip pip pip 😠 😠 😠 mas. rozvod by som povazovala za to najlepsie riesenie pre teba a tvoje deti. Take typy by som kopala do riti, kym by mi noha neodpadla 😠 😠 😠 a potom este na barlach pokracovala druhou nohou 😀 😀

ake JEHO peniaze???? ked ste manzelia mate jedine SPOLOCNE peniaze. ak to nechce pochopit a delit sa , je obycajny sebec a prizivnik. tak on zere z rodicaku urceneho aj pre jeho dieta peniaze minute pre deti , na zakladne platby a zakladne zivobytie /pomaly na hranici biedy, lebo ty nenormalne skrblis/ on to povazuje za rozhadzovanie a ze ho privedies na mizinu 😠 😠 😠

no by som sa nasrala, nech si ich do gagora napcha, grrrr 😝 😝 😝

Jedine kto tu je ozobracovany a na mizine si TY, parazitom jednym, tak sluzby zadarmo, upratovanie, varenie, starost o deti / i keby sa to prve tvoje neratalo/ tak starost o dieta, sex v manzelskej posteli...tak toto zadarmo uzivat a vyzierat bude.

Tak nech zije sam... ty sa urcite postaras lepsie o deti, ak pojdes do prace. predstav si CELY plat bude len vas, a nebude ho odzierat ten 😠 😠 pip pip pip... a on nech si plati za upratovanie, varenie, sexualne sluzby. 😉

jolinka
17. máj 2016

@jamamina77 teraz byvate u tvojich rodicov, a prerabate u svokrovcov?? tam mate ist byvat?

no ako i pripade ovela lepsich vztahoch, byvanie u svokrovcov nerobi dobrotu, a v tvojom ani nehovoriac, on bude na domacej pode a este viac ti bude vykrikovat a bude mat podporu rodicov.

Preco nemozes ostat u mamy? Ja by som zatial kym nemas pracu ostala u svojej mamy a on nech si ide k rodicom. olutujes ak tam prides. este budes mat na tanieri, ze JEHO dom uzivas, este mu vysuchas topankami jeho dlazku a vydychas jeho vzduch, zabudes nesplachnut a minies vela vody 😝 😝 ci o sekundu dlhsie budes svietit. takym lakomcom ked drbne v bedni...vymysli take extremy ze az , nakoniec ty ziskas zo stresu nejaku chorobu.

jolinka
17. máj 2016

@mijo53 vis co...ty si ani nepochopila vobec princip toho ich "spoluzitia" tu absolutne nejde "vychovu" marnotratnej manzelky ku setreniu. tu nejde o to aby ho ona "neprovokovala" ako si to nazvala , ze rozhodi 15 eur za zeleninu na tyzden 🙄 🙄 🙄 no to ti je ale preukrutne rozhadzovanie 😕 😕 😕 😕

Ze citujem ta...rodicovsky je maly a on ti da kolko da, " mila pani , on jej nema co DAVAT... chapeme sa, oni su totiz MANZELIA a ich prijem je spolocny a nedelitelny, preto sa to vola... bezpodielove spoluvlastnictvo manzelov... rodicovsky je prispevok statu na starostlivost o dieta, nie jej prijem.

oni nie su druh a druzka /casto taki hospodaria i spravodlivejsie ako manzelia 🤐 / bez ohladu na to, co momentalne kto zarobi, ich prijmy su spolocne takisto aj vydavky. ona nepracuje, lebo sa vzdala prijmu v prospech vychovy spolocneho dietata.

Tu nie je spolocna dohoda o setreni ci uskromneni sa z titulu spolocnym malych prijmov...nie pan "manzel" povazuje svoje peniaze len za SVOJE a jej prijem za SPOLOCNY ona z rodicaku plati deti, stravu, obedy, takisto jeho jedenie... a jemu vyplata ostava lebo to povazuje za SVOJE, este ma krivdu ze svina jedna, svoje si pominala /na deti a domacnost nie na norkove kozuchy a welnes/

Manzelstvo ma naplnat toto poslanie o spolocnom zdielani zivota, a to zahrna...spolocne deti, spolocnu postel, spolocne financie, spolocne rozhodovanie... ak to jeden z nich nenaplna, zradza tym manzelstvo.... neplni to co slubil, tak to je. 😔