icon

Nekúpila som maslo a olej, lebo boli drahé

3. júl 2022

Kam to už spejeme? Včera som bola na bežný nákup a normálne som si polovicu vecí rozmyslela pri pohľade na ceny. Nekúpila som ani maslo ani olej, o nejakej sladkosti ani nehovorím. Mám rodičák a dve deti a neviem ako mám s tým slušne vyjsť 🤔 Samozrejme, mám aj chlapa, ale tiež nezarába milióny. Och, normálne mám zlý pocit z toho... Mne bolo vždy dať ľúto peniaze za jedlo, ale toto je extrém už. (Prosím vás, nepíšte mi tu, že som si nemala robiť deti, ďakujem)

mamadievcatiek
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
4. júl 2022

@letfenixa tak o jaslickach netusim, ci boli protekcne 🤷‍♀️ A maminka uz, bohuzial, nezije, tak sa jej neopytam.

juliasb
5. júl 2022

Tak olej nekupuj. Ja s sa naučila (nie kvôli peniazom) olej takmer nepoužívať a nikomu nechyba. Kopa veci sa dá spraviť bez neho. Všetko čo som vyprazala (fašírky, file, rezne atd) robím v rúre na papieri na pečenie. Palacinky skutocne spravíš aj bez oleja, ak máš dobrú panvicu. Ryža sa dá variť úplne inými spôsobmi ako sa nari tu na Slovensku s olejom. Maslo tiež veľmi nepoužívame, na raňajky robím rôzne nátierky ale to je asi ešte drahšie takže v tom ti neporadím

jonki
5. júl 2022

@juliasb co davas do natierok ? Ramu?

valeria_h
5. júl 2022

Bože baby, Vy ste múdre ako rádio poniektoré 🤦 Na všetko máte odpoveď, riešenie, Vás je škoda tu na koníku, Vy by ste mali robiť ekonomických poradcov vláde 😁

gertrudaosem
5. júl 2022

U nás je maslo vyše 3€ a olej najlacnejší je 3,59

bosorka2302
5. júl 2022

@jonki ja robim natierky kde maslo vobec nejde ale tvaroh, jogurt a pod.

lienka.7
5. júl 2022

Takéto prispevky tu je škoda pisat.
Tu sú iba "milionarky" ktorým je prakticky jedno co koľko stoji. Vsak oni na to maju.
Cize rady pre teba (myslene ironicky samozrejne):
1). Nemala si si robit deti ked sa o ne nevies postarat
2). Nemáš peniaze a si na RD? Tak co sa ešte valas doma, padaj hned do prace!
3). Mas maly plat? Tak si asi blba socka, vsak pracuj na sebe konecne nech sa môžeš mat tak "dobre" ako ony! Dôvody ci príčiny nižšieho platu tieto "milionarky" proste nechapu
4). Nezaraba tvoj chlap aspoň 3k v čistom? No vudis, zase tvoja chyba, vybrala si si neschopneho idiota...
Atď. Atď. Atď.
Na podstatu tvojej otázky odpoved nedostaneš.
Jaj, este tie "mudre" rady ze nepouzivaj olej a maslo🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Nekupuj potom ani chlieb a pečivo, múku, ryžu, mäso.... a vlastne nič neminies a parádne usetris👌👌👌

jonki
5. júl 2022

@lienka.7 myslela si podstatu otazky : kam to spejeme? Nekúpiť maslo a kupit bataty miedto zemiakov a riesit ze nemam na šminky? A nie nie som milionár - som matka s troma detmi na RD bez partnera.

zmrzlinka2021
5. júl 2022

@lienka.7
A čo si jej poradila ty?
Pri jednom pracujucom cloveku, ktorý živý celkom 4 ľudí?

Myslís si, ze je lepsie ju podporovat v sebalutosti, negativite, v stazovani si? Ze ju to niekam posunie a pomoze jej vyriesit jej situaciu, ze ma menej penazi na malovatka, kaderničky, vyletiky,...?

Ono ja chapem, ze slovenskym narodnym sportom je "pindanie", ale čo tak minat tu energiu a cas, ktory vynakladame na stazovanie sa, na niečo, čo nám reálne pomoze zlepsit nasu situaciu? Napr. sposoby vedenia domacnosti a setrenie penazi, zvysovanie kvalifikacie, atd...

Comu venujeme nas cas a energiu, to "polievame" v nasom zivote a to nam rastie...

Zeny, co tu pisu, nie su milionarky, len proste maju inak nastavene myslenie - pride problem, idu riesit, hladaju sposoby, aj ked sa situacia len malinko zlepsi.. nevzdavaju to, su vytrvale a nehladaju chyby na inych, vo vlade... proste su naucene prevziat zopdovenost za svoje zivoty.

valeria_h
5. júl 2022

@lienka.7 Alebo ešte si nájdi druhú prácu a keď ani tak nevychádzaš tak smola, mala si sa lepšie učiť 😂

loginexistuje
5. júl 2022

@lienka.7 a co radis ty ? kradnut alebo zobrat ? 😉

zmrzlinka2021
5. júl 2022

@valeria_h Lenze u nich pracuje len jeden clovek. S jednym platom maloktora rodina dokaze fungovat podla svojich predstav. A ak iektora zena ma take predstavy, ze ano, treba sa vydat za iny typ muza z inej prijmovej kategorie.

zuzuliennka1
5. júl 2022

@lienka.7 na podstatu otazky nedostala odpoved ani od teba.
a co jej mame teda poradit? no bud sa moze dalej lutovat, alebo premyslat.
potraviny sa daju kupit v akcii dost vyhodne, maslo sa da kupit priemerne od 0.89c az po 4€, treba sledovat, co kde maju, olej to iste, chlieb tiez, u nas na vacsie nakupy chodi po praci muz, pozera cenovky, ja na to pri nakupe so synom prilis priestoru nemam, zdrziavat sa, ale uz mam napr. v kauflande svoje oblubene vyrobky, viem ti z hlavy povedat aj cenu, a idem priamo po nich - chlieb (1.19), mlieko do kavy (49c), sunka 100g (1.20), vajicka 10ks (1,20-1,30),…
pracuje len muz, ja som na rodicaku, da sa to, nekupujeme somariny, a vsetko v akcii

lienka.7
5. júl 2022

@zmrzlinka2021 ano ano, uz som si akosi zvykla ze tu su same superzeny💪a keď náhodou sa tu nejaká postačuje,hmed hu zhejtuju ze si je v podstate na vine ona sama.
@loginexistuje zracionalizovat výdavky, nevyhadzovat peniaze na hluposti... Je tu kopec diskusii, kde len ziram. Ludia su iba zhyckani. Ked tu čítam niekedy tie rady vasilis ze vsak chod do prace... autorka by asi sla keby to bolo také jednoduché, nie? 😉
@zuzuliennka1 autorka sa chcela len postazovat, predpokladám, ze ma svoju hlavu a vie co a ako.
Ja dokážem usetrit na sebe, na deťoch nesetrim. Aj keď samozrejme nerozhadzujem. Ale kupim radšej malej šunku a pribinacika ako snívať o kine, divadle a pod. (Toto narážam na ine diskusie). Ludia žijú z oveľa menej peňazí, len také tu nenapisu... realita je však úplne iná.
Inak daj prosím kde je maslo za 0.89€ a najmä ake veľké. Lebo v Bille testu ci lidli ani v akcii . A myslím maslo nie 50% náhrada co sa akoze vydava za maslo.

zmrzlinka2021
5. júl 2022

@lienka.7
Je zle byt super zenou? Je zle byt bojovnickou? Je zle celit v zivote problemom a riesit ich?
Ci je lepsie podla teba cely zivot mentalne prezivat, stazovat sa, byt nestastna a frustrovana a toto ma byt prototyp slovenskej pospolitej zeny?

lienka.7
5. júl 2022

@zmrzlinka2021 🤦‍♀️ jezisi, ako vidno nic si nepochopila🤦‍♀️
na rečnícke otázky a úvahy o nesmrteľnosti chrusta fakt nemám dnes náladu, prepac. Pekny den ti prajem

zmrzlinka2021
5. júl 2022

@lienka.7 Praveze som dobre pochopila. Je dolezite aby sa zeny podporovali v hladani rieseni, nie v sebalutosti, v obvinovani spolocnosti, vlády, atd... Problemy vzdy boli aj budu, ale treba spolocne hladat riesenia, komunikovat o tom a hlavne neminat cas a energiu na stazovanie sa.
A kedze ty tu spominas super zeny, tak ja som ti objasnila, v com je ich postoj iny ako tvoj a preco im nerozumies. Nie je to v platich, v bohatstve, je to v zivotnych postojoch, v pristupe, v odhodlani

zuziiiii
5. júl 2022

Od zajtra je v Bille 250g maslo Rajo za 2,39 eur
Ja kúpim hneď 6ks odložím do chladničky, mrazničky a mam pokoj zas kým nebude v akcii.

zuziiiii
5. júl 2022
loginexistuje
5. júl 2022

@lienka.7 pozri ja som zazila situaciu ked sa nam naodilo dieta a muz prisiel o pracu ze som proste musela doucovat vysokoskolakov matematiku v podstate od navratu z porodnice po veceroch a nociach proste ked musis tak musis a robit som sla od 1,5 roka malej (vtedy sa nepoberal ro subezne so mzdou) lebo to bolo treba
a jasne ze sme obmedzovali vydavky atd ale ja som vzdy aj za zvysenie prijmu (aj ked upratovanim a pod)
fnes sme v inej financnej situacii (vypracovala som sa sama studiom a pracou po nociach ) ale to neznamena ze sa nesnazim mat vydavky pod kontrolou ak ale nemam na maslo nekupim bataty alebo ak chcem aj bataty tak ide si privyrobit

lienka.7
5. júl 2022

@loginexistuje ja s tebou plne súhlasím. A klobúk dole pred tebou. Mimochodom, ja som hneď po skončení MD tiez nastúpila do prace. Nie som proste typ co bude 3 roky doma, ale keď niektorá to chce, budis, je to jej rozhodnutie.
Len treba myslieť na to, ze nie každej sa vsetko da ako tebe, ci mne. Su rôzne ci uz subjektívne alebo objektívne príčiny. Nie lenivosť a pod. Nie každá byva v meste a ma pod oknom lidl kde moze ist brigádovať... Fakt sa mi to tu nechce rozpisovať, myslím ze ty to chapes ako to myslím 😉

loginexistuje
5. júl 2022

@lienka.7 v com myslis ze som to mala jednoduchsie ako ine ?

lienka.7
5. júl 2022

@zmrzlinka2021 neviem, potom mame asi inak nastavene to chápanie podpory tu... nakolko väčšina príspevkov sa tu aj tak vždy zvrhne na neschopnosť autorky. A pomenovanie superzena bolo myslene ironicky.
Ako som písala, každá mame ine možnosti a schopnosti.
Poprosím ta ešte o to maslo za 0.89 kde kupim(e). Vdaka

lienka.7
5. júl 2022

@loginexistuje uz som napísala ze nie každá mame rovnaké možnosti a prilezitosti

juliasb
5. júl 2022

@jonki nie nie, Rama obsahuje palmový tuk a to už vôbec nejeme. Ja tam dávam Lúčinu

jonki
5. júl 2022

@juliasb presne preto sa pytam, ja tiez lucinu alebo iny cerstvy syr ale to lacnrjsie ako maslo isto nevychadza.

loginexistuje
5. júl 2022

@lienka.7 to su hlupe vyhovorky 😉

lienka.7
5. júl 2022

@loginexistuje oki 😉