Nekúpila som maslo a olej, lebo boli drahé
Kam to už spejeme? Včera som bola na bežný nákup a normálne som si polovicu vecí rozmyslela pri pohľade na ceny. Nekúpila som ani maslo ani olej, o nejakej sladkosti ani nehovorím. Mám rodičák a dve deti a neviem ako mám s tým slušne vyjsť 🤔 Samozrejme, mám aj chlapa, ale tiež nezarába milióny. Och, normálne mám zlý pocit z toho... Mne bolo vždy dať ľúto peniaze za jedlo, ale toto je extrém už. (Prosím vás, nepíšte mi tu, že som si nemala robiť deti, ďakujem)
A prečo ti teda tie pokusy nevyšli?
Autorka, Ty si taka kuzelna. Na jednej strane Ti vadi, ze sme Ti napisali svoj nazor, na druhej strane kritizujes, ze ludia drzia hubu a krok😉
Neľutuj dat leniaze za kvalítne potraviny. Áno, dosli sme do doby, keď treba sledovať za co míňame. Aspoň sa od učíme plytvanie. Ale ej, akokoľvek drahy, nie je ta najvacsia položka v mesačnom súčte. Horšie je, že zdraželi aj iné potraviny, a lacnejšie už nebudú.
Tak si mala kúpiť klasika zemiaky .... Nie bataty a vystalo by ti aj na olej ... Popr. Masť a lacnejšie maslo
Tiež mi tento týždeň kamoška povedala, že od nervov, keď videla tú cenu masla - 4€ (Billa - BA), tak ho nekúpila (keďže ho potrebovali, tak na druhýkrát ho už do toho košíka vložila). Povedala som jej, že treba popozerať letáky všetkých obchodov a to, čo nevyhnutne potrebuje, kupovať v akcii. Viem, viac sa nachodí, nie každý má viac marketov pri sebe, ale iné východisko nevidím, ak chce človek ušetriť. Tie ceny sú v niektorých obchodoch nenormálne predražené. Ja som minule pozerala sójovú tyčinku s kakaom (ešte som ju nejedla a chcela som ochutnať) v Jednote, že 61cnt. Vravím, tak to za ten kúsok nedám, počkám, kým bude v akcii. Po ceste sme sa ešte zastavili v Tescu a tam tú istú tyčinku mali za 30 cnt. Podotýkam, že nebola v akcii, ale mali ju tam v klasickej cene. Takže si naozaj treba dať pozor, čo kde kupujem a za akú cenu.
Za drahy benzin, plyn, olej a pecivo treba podakovat Putinovi. Za vsetko ostatne vladam, ktore nezmyselne tlacili peniaze cez covid. Dobra sprava je, ze inflacia uz dosiahla svoj vrchol. Ceny komodit, ktore urcuju inflaciu, padaju uz niekolko tyzdnov dole. Este ukoncit nezmyselnu vojnu a veci sa vratia do 1-2 rokov do normalu. Ludia si aspon budu viac vazit, ze bezpecie, praca a lacne kvalitne jedlo nie je samozrejmost.
Tu ani nejde o to blbé maslo ale o to ze ceny fakt zacinaju byť neúnosné a my s tým nič nerobíme netlacime vôbec na vládu ani nikde, proste kúpime ponadavame a konečná a nase krásne médiá to ešte pomasiruju, namiesto toho aby tiez zatlačili politikov alebo koho a toto je to frustrujúce a ked sa náhodou niekto ozve hned je dezolat a neviem čo....
Presne tak ja tiez ked idem do obchodu je mi z tych cien na grc a tym ze my sme taky narod ze drzat hubu a krok tak sa nebudem cudovat ked maslo bude stat o mesiac 10 eur ale ved co treba sa uskromnit 😀 treba ist do ulic a to vsetci do jedneho inak sa to nikdy nezmeni...
Tak si kúp smotanu a urob maslo doma a usetris aj keď bude maslo za 20e ..
Myslis, ze ked pojdes do ulice, vlada prepise cenovky v sukromnych retazcoch s potravinami o 30% dole? Vsetko slo hore, vstupy (mzdy, paliva, energie,...), z ktorych vyrobcovia jedla vyrabaju jedlo. Zaplatia to konecni uzivatelia. Ked idu ceny hore, tak ako prve treba premysliet, bez coho sa clovek obide. Obides sa bez batatov, novych handier, noveho auta,...
@dskjhfdlkdjhl no lebo vyskakovanie do matky s dvomi malými deťmi úplne pomôže 🤦
Este pred nedavnom tu boli diskusie, aky je bio chlebik z yeme za 3-4 eur super a iny by ludia ani nejedli. Kto nekupoval v yeme, bol socka. Dnes sa nadava na cenu oleja a masla a ze treba ist do ulic protestovat proti cenam.
@elizabet173 áno napríklad. Rada vyjdem do ulíc, ale samozrejme nie je v mojich možnostiach zorganizovať protest
Myslím že toto si niekto robí srandu.
Prepac, ako chces protestami ovplyvnit ekonomicke cykly a to ze Putin zautocil na Ukrajinu. Chod protestovat za to, aby sa Rusko stiahlo z Ukrajiny, ukoncil blokadu vyvozu obilia, to jedine ma mozno este ako tak vyznam.
Ja som kúpila včera v kaufe maslo 200 gramove za 1,69 🤔 a vzala som dve 🤔
Ja mam tiež malé dieťa a bývame na dedine kde je len cba a tie ceny sú ešte horšie tak muž chodieva 1-2x na nákup do meste do tesca, kauflandu a lidla a maso si dám do mraziaka inak by sa to nedalo a to nemáme auto takže ešte horšie 😕 tak možno keby to tiež tak robíte ze pokukať kde sú akcie a takto 1-2x do mesiaca idete nakúpiť by bolo lepšie ja si mäso dávam do mraziaka lebo tuna ho kúpim neskutočne drahé
My sme nedavno dojedli maslo z mrazaka, nakupene 12 ks, ked bolo este za 0,9 eur.
A čo podporit domacu produkciu nech nie sme tak zavisli od dovozu
@liljana môžu napríklad zničiť daň na potraviny a detské potreby ako v poľsku. Napríklad...
@liljana *znížiť
Tak zacni chlieb piect doma, maslo mozes vyrobit zo smotany, zeleninu pestovat na balkone ( paradajky, papariky a neviem co este sa da tam pestovat ), kup slaninu, ktoru vyskvaris a budes mat domacu mast a tym padom nemusis kupovat drahy olej. Snaz sa hladat nejake akcie v roznych obchodoch a urobit si tak aspon male zasoby.
@lorin29 mne teraz príde daňový bonus, tak ho vezmem a pôjdem do Poľska urobiť veľký nákup (aj plienky, drogériu, trvanlivé potraviny...) lebo na Slovensku sú tie ceny neúnosné
"môžu napríklad znizit daň na potraviny a detské potreby ako v poľsku. Napríklad"
A z coho ti potom, ale vyplatia rodicak a dochodky? DPH je prijem statu, z ktoreho sa platia davky a chod statu. Ked sa vyplacali pandemicke ocr, podpory firmam, ktore nevykonavali cinnost, kazdy hrabal vsetkymi styrmi. Nikoho nezaujimalo, ze tie peniaze budu neskor chybat.
Skus si sledovat akcie, teraz je maslo v kauflande za 1.65 200 g. A kupit co potrebujes lacnejsie do zasoby. Olej bol tiez za 2.49. Urcite takto nemalo mesacne usetris.
Ja tiež drahe nekupujem, čakám radšej na akciu, potom
Nakupim viac kusov. Ja viem byť lakoma a nie je mi to ľúto. Véd vždy sa dá kúpiť niečo iné, napríklad banovecka nátierka. A teda my biedu vôbec natrieme, mame sa nadstandardne