icon

Nekúpila som maslo a olej, lebo boli drahé

3. júl 2022

Kam to už spejeme? Včera som bola na bežný nákup a normálne som si polovicu vecí rozmyslela pri pohľade na ceny. Nekúpila som ani maslo ani olej, o nejakej sladkosti ani nehovorím. Mám rodičák a dve deti a neviem ako mám s tým slušne vyjsť 🤔 Samozrejme, mám aj chlapa, ale tiež nezarába milióny. Och, normálne mám zlý pocit z toho... Mne bolo vždy dať ľúto peniaze za jedlo, ale toto je extrém už. (Prosím vás, nepíšte mi tu, že som si nemala robiť deti, ďakujem)

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
liljana
3. júl 2022

Prepac, ale bez batatov by deti neprezili? Byt na rodicaku, kupovat modne somariny (bataty, kadejake bio,...) a stazovat sa, ze bataty su drahe? No drahe su, lebo sa dovazaju cez pol sveta, nie je to "nasa" plodina. Mame nase tradicne ovocie a zeleninu ako zemiaky, jablka,... teraz bezia jahody, za chvilu marhule, broskyne, melony, je sezona paradajok, papriky,... ale nase plodiny a v akciach asi kupuju iba socky.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
solange7
3. júl 2022

Fascinuje ma ta veta, ze ti bolo vzdy dat luto peniaze za jedlo. Takze si vzdy setrila alebo nevies hospodarit. Setrit na jedle sa nevyplati.

simonkasim
3. júl 2022

Da sa nakúpiť ak kvalitne a zdravo aj nedať za to majetok.Batat môžeš nahradiť obyčajným zemiakom .Sú takmer rovnaké čo sa týka Obsahu živín naozaj .Akože Ja sa smejem ako tu všetky píšu že neľutuj kupovať kvalitne potraviny.Ano zdravo jesť treba ale Teda neviem čo je kvalitne na slnecnicovom alebo repkovom oleji ešte keď sa na ňom vysmaza a o masle ani nehovorím .ale nevadí ..autorka chápem tá ,tiež mi ostalo zle keď som prišla do obchodu a zbadala som tie ceny .som na materskej a teda kupujem kvalitne potraviny snažím sa ale tak aby som zjedla lebo teda väčšinu času som sama doma muž je v zahraničí . Kupujem vždy s kupónmi a s kartičkami a navečer to sú vždy nejaké zľavy a akcie aj v Kauflande v lidli a treba hľadať kde je co v akcii ak chceš aj kvalitne aj zdravo . Všimla som si že sa to da akože keď ideme na nákup s mojim on si z každého vždy čosi kúpi a platím aj 150€ keď idem sama a kúpim viac toho lebo s malou sa nikam nedostanem takmer tak platím tak 60€ čo je na dnešnú dobu a to že mi to dlho vydrží luxus 😂 ale ano tiež som sa zamyslela nad tým že kupujem stále to iste a platím viac a viac a teda plat ani materská respektíve rodicak nejdú hore a obdivujem ženy čo sú samé že nemajú iný príjem a majú viac deti alebo tak . Ešte k tomu oleju ,my kupujeme olivový olej a teda ten je stále drahší odjakživa , teraz sa cena rovná tomu slnecnicovemu takmer a už sme si zvykli túto položku zarátať . A keďže som bola kedysi fajčiarka teraz už nie som ,môžem si radšej kúpiť niečo kvalitnejšie a aj nejakú maličkosť pre mňa pre dieťa . Neviem teda. Či doma fajčíte alebo pijete pivo ,víno po večeroch ale toto sú presne tie zbytočne drahé položky 😏

autor
3. júl 2022

@solange7 nepoznám človeka, ktorý ide s radosťou míňať € do obchodu na potraviny. Asi žijem v nejakom inom vesmíre ako mamičky z modrého koníka

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
solange7
3. júl 2022

Tak ja sa vzdy tesim ked kupim nieco dobre pre deti seba a manzela. Rozhodne tam neplacem nad kockou masla.

loginexistuje
3. júl 2022

ty mas zjavne iny problem ako cenu masla. potraviny nakupujes pre vyzivu svojej rodiny a nie pre radost ci smutok uplne divne myslenie

roni1704
3. júl 2022

Ahoj, ja by som Ti chcela poradiť ohľadom nákupu. Síce sa tým nechcem chváliť, a najradšej by som kupovala domáce potraviny na trhu a kvalitné, tak ja sledujem letáky. Chodím na veľký nákup 1 krát do týždňa a kupujem podľa akcií, nemyslím zase len všetko akciové, ale veľmi to pomôže. Myslím si že Tesco je najdrahší a najnekvalitnejší reťazec. Rada chodím do Kauflandu. Tam majú napriklad teraz v akcii maslo. A keď je v akcii kúpim aj 6 a potom aj upečiem aj nejaký maslový koláčik.
Situácia na sk je naozaj na zaplakanie a veľa ľudí je zúfalých. Ak sa Slováci nezobudiaa nevyjdú do ulíc tak to bude po malých krokoch stále horšie 😔

leadan
3. júl 2022

Aj ja som tak raz bola v obchode a "z trucu" že je to drahé som nekúpila ani maslo, ani olej, no na druhý deň keď som to potrebovala, som kúpila aj drahé 😂 už som sa prispôsobila cenám a neriešim koľko potraviny stoja, pretože jesť sa musí a lacnejšie to nebude. Vyriešila som to tak, že som prestala nakupovať fast fashion a radšej zájdem pre nové šaty do second handu, kde kúpim nie len lacnejšie ale často krát aj kvalitnejšie 😉 Pred tým som v obchodných domoch nechávala veľa peňazí za "handry" teraz tam zájdem už len pre novú obuv pre deti.

simonkasim
3. júl 2022

@autorka myslím že celkovo si skôr že nerada vôbec minas peniaze nie len že za jedlo ,lebo nad tým moc premýšľaš .Ja radšej miniem peniaze za jedlo beriem to automaticky ako minút na handry cigarety a chlast .Jedlo tá drží pri živote . Môžeš si aj vypestovať aj zeleninku neviem či ste na dome na byte ,dá sa aj na byte a aj zemiak 😂 aj rajcinky dá sa naozaj .. ale o5 chápem tá je to stres aj ja ho občas mám že čo ak , čo ak budeme na tom tak zle že nebudeme mať na stravu .musíš si to trošku tak prebrať v sebe ja som s týmto bojovala dlho že nechcem púšťať peniaze a chcem mať všetko na úcte a teda uľaví sa ti ked to prestaneš moc riešiť ,samozrejme nemyslím rozhadzovať ako splašená ale skús lepšie hospodáriť ( no z tej almužny čo dostávame ,ten úžasný rodicak ťažko ja viem )a potom nebudeš mať ten stres naplánuj si celý mesiac kde čo minieš a nebudeš tak stresovať s tým sleduj ceny letáky naozaj 🙂

autor
3. júl 2022

@roni1704 nie, Slováci sa nikdy nezobudia, viď komentáre a zmýšľanie "národa"

roni1704
3. júl 2022

@simonkasim
@roni1704 olivový olej je určený len na studenú kuchyňu. Pri vysokých teplotách sa v ňom tvoria škodlivé látky.

tncka
3. júl 2022

Neviem kde nakupujes ale ja v lidli napr.som videla teraz maslo za 1.69e,olej tam je tiez lacnejsi,neviem presne kolko. A liter oleja ked nevyprazas ti vydrzi pomerne dlho. Ked porozmyslas a posurfujes na nete,najdes aj recepty ktore nie su len o mase a da sa z nich celkom fajn najest,len to chce trochu snahy,nic zlozite.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
roni1704
3. júl 2022

Viem, nechápem slovenskú mentalitu🙄 som z toho smutná čo sa tu deje.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
simonkasim
3. júl 2022

@roni1704 https://online-recepty.sk/olivovy-olej-na-vypra... , nesúhlasím treba si veľa naštudovať . A hlavne my doma nerobíme rezne hranolky a podobne veci v litri oleja .máme teplovzdušnu fritezu kde len pokvapkame olejom takisto panvicu kde stačí pár kvapiek oleja na mäso a podobne 🙂

bessie12
3. júl 2022

@roni1704 ja pouzivam olivovy olej vyhradne na smazenie a pecenie.

liljana
Autor odpoveď zmazal
dkethe
3. júl 2022

Este sa mi nestalo, ze by som sla do obchodu a nekupila maslo pre vysoku cenu. Vies preco? Lebo maslo je jedna z tych poloziek, ktore nakupujem vo velkom v akcii, a potom 2m vytahujem z mrazaku. Ani by ma nehlo kupit maslo za beznych 3€ 🤦

majamat
3. júl 2022

nesetrit na jedle, to ej nezmysel. nesetrit a nesetrit nie je to iste. ak je velkou polozkou z vydavkou strava, tak sa setrit musi na strave, ale da sa z rozumom.

co sa tyka masla, treba hladat akcie, ak sa da, kupit aj dopredu, nahradit maslo margarinmi, ktore sice nie su idelane, ale zas esm tam si myslim, ze neuskodia. cize moze sa pouzivat aj aj. napr, cisty margatrin na chlebe mi nechuti, ale pod sunkou a syrom mi nevadi.
olej, tiez hladat akcie. neprehanat to s pecenim a vyprazanim. robim casto maso dusene a tam treba oleja malinko.

samozrejme okrem tychto dvoch potravin treba rozmyslat aj pri nakupe ostatnych.

viestta
3. júl 2022

@dadanu5 a komu utekali peniaze pre jeho ľudí? Ja presne viem, kde je príčina, že sme v pierdeli. Táto vláda nastúpila do pandémie, po pandemii prišla hospodárska kríza v tesnom závese s vojnou, ktoré setkh tri dokopy zasiahli ekonomiku. Kde sú tie penzia, e, keď sme mohli ako štát hospodáriť s prebytkom? Kto nič nevybudival v časoch keď bo z čoho? Za tie roky nebi schopní ani tie podrbane a dodrbane Rascochy zbúrať, nie to aby ich postavili. Za tie roky položili na kolená polnohospodarstvo. Čakás, zázrak za tri dni?

nikyball
3. júl 2022

A na čo ti nie je ľúto míňať? Mne napr na potraviny nie, jesť sa musí

zmrzlinka2021
3. júl 2022

O akom zobudeni hovoris?
Akoze protest za nizsie ceny?
A co zosekas mzdy ludom, co tie potraviny na uzemi slovenska vyrabaju? To je riesenie?

Si predstav ze si pekarka a zarabas teraz dajme tomu 700 v cistom a niekto ti povie, ze pojdes na 500 eur mesacne aby sa nemuseli zvysovat ceny peciva a chlebov... pacilo by sa ti to?

viestta
3. júl 2022

Však aj ty by si zvládla okopavat kaleráby. Ci?

zmrzlinka2021
3. júl 2022

@viestta

Ten "nadbytok" ficko rozdrbal pre svoje zaujmy, svojich ludi a pre produkty pre plebs akoze "zadarmo"...

Len skoda, ze slvoaci a slovensky si nevedia zratat dva plus dva...opijes ich doslova rozkom

anonymous87
3. júl 2022

@elementissa ahoj, zaujali ma tie oleje. Vies dat tip kde kupujes a ktore su kvalitne? Ja pouzivam viac menej mast domacu, oli olej, sem tam maslo a slnecnicovy len na rezne 😂
Ale uz som poskulovala aj po inych druhoch. Len sa v tom nevyznam a chcela by som aby boli kvalitne. Kedze mladsi je viac menej na suchych cestovinych s oli olejom 🙈

autor
3. júl 2022

@nikyball napríklad by som si chcela dovoliť zo všetkého niečo. Kúpiť si malovatka, oblečenie, ísť ku kaderníčke, ísť s deťmi na výlet, na zmrzlinu, kúpiť im hračku, kvalitné topánky atď a nie všetko minúť na žranicu, pre boha čo je na tom také nepochopiteľné 🤦