Prečo nejazdíte autobusom?
jazdíme autom aj autobusom, chcela by som ťa vidieť ako tovar vozíš autobusom
Kedze denne idem autom cca. 150km (rozumej deti do skoly, na kruzky, praca) tak cisto casove hladisko neexist cakat dedinsky autobus, co ide raz za 35 minut... u nas na dedine sa vrany otacaju, nemame tu skolku, skolu a ani obchod... o vlaceni nakupu pre 6 clennu rodinu v autobuse sa ani bavit radsej nejdem...
Jazdím aj aj. Niekedy keď viem, že sa budem počas dňa veľa presúvať, tak by som to autobusom nestihla a beriem auto. Alebo ak je veľmi zle pocasie, tak tiež auto
Ale snažím sa, aby som v aute nebola sama, beriem kolegyňu, alebo v iný deň, berie kolegyňa mna
každý sa vozí na tom, na čo má... Niekto na limuzíne za firemné zdarma, niekto busom, niekto svojím autom, niekto na skútri, niekto na kolobežke, na biku... aj keby na poníkovi čo koho do toho :D
@daniela2202 lebo bicyklom zájdeme rýchlejšie ako MHD. Autom sa snažíme jazdiť čo najmenej, ak sa dá, ideme na biku alebo MHD, zajtra ideme s
deťmi na výlet vlakom.
Chodim autobusom,este nie som uplne odhodlana soferovat po meste
A kam? Do práce pešo, na nákupy pešo, na výlety autom, do Talianska lietadlom, do Košíc vlakom, k našim autobusom
@daniela2202 od nás chodí autobus za 24 hod. iba sedem krát , cez prázdniny, víkendy sviatky 2-3 krát za deň. Poobede po 16:20 nič do ďalšieho rána odkedy nám zrušili vlaky. Kým končím v práci sa už nedostem domov. Nemáme v dedine obchod takže aj nákupy.
@lucka_ke myslela som prácu, vybavovačky, určite nie veľký nákup
@daniela2202 lebo milujem ten pocit slobody v aute. A soferovanie je moje hobby. 🙂
pretože bývame na dedine, kde nie je ani obchod, nieto škola a škôlka. Všetko + prácu máme v okolitých dedinách a v meste a je nemožné to bez auta zvládnuť, ak má človek deti, ktoré chodia do škôlky a / alebo do školy. Dokonca musíme mať dve autá, pretože manžel pracuje na zmeny a on robí nákupy, tie spoje sú katastrofa a nie každý ide až hore do dediny. V podstate všetky mladé rodiny s deťmi v dedine majú dve autá. Dokonca sú prípady, kedy nevezmú jednej mame dve deti do rovnakej škôlky tak jedno dieťa do jednej dediny, druhé do druhej a bývaš v tej tretej, muž pracuje v meste, nákup iná dedina alebo mesto... Ak by sme bývali v meste (čo nechceme), mali by sme len jedno auto (veľké nákupy, doktorka...). Nenávidím šoférovanie, aj keď som dobrý vodič a denne jazdím viac než dosť. Je to daň za bývanie jednou nohou v lese.
@dazdovka 👍👍👍
pretoze ked ideme autom nie sme casovo obmedzovany, mozeme toho vziat so sebou kolko chceme, nemusime v dazdi, v zime vystavat na zastavkach.
Jazdíme. A ty prečo sa pýtaš?
Jazdím autobusom, zastávku mam par m od domu, a takisto od obchodu, nemusím vláčiť tašky a nemusím ísť autom. Do prace to nie je možné nakoľko v čase keď začínam ešte žiaden vlak a autobus nechodi
Byvam v zahranici, cca 20 km od krajskeho mesta a nejazdim autobusom, pretoze mi odtial nejde domov ziaden priamy spoj. Zato mame priame zeleznicne spojenie, odkial mi kazdych 20 min ide vlak. Takze jazdim vlakom 🤷♀️
Pracujem v centre, 5 min od zeleznicnej stanice a bola by blbost cestovat autom a cakat dalsich 40 min v zapche. Takto som v praci skor ako kolegovia, byvajuci v meste. Do prace ale chodim max. 3x mesacne, tak to nie je take hrozne.
Inak pouzivame aj auto, najma ak ideme na nakup alebo niekam na okraj mesta, kde sa da dobre zaparkovat. Na dlhsie vylety beriem vzdy auto, nechcem byt obmedzovana autobusmi.
@daniela2202 lebo bus nechodi v casoch, ktore potrebujem…
Pretoze mi to trva podstatne kratsie (viac ako raz toko casu potrebujem autobusom (cesta do prace trva 15min autom + 10min pesi, namiesto 10min pesi+25min autobus+chodza na prestup 5min + cakanie na spoj 12-15 minut+cesta 15min. + dalsich 10min pesi)
@daniela2202 to mas tak, Slovak si teraz uziva ze si (kazdy) moze kupit auto, uz to nie je tak nedostupna komodita a nejake uvahy o obmedzovani sa kvoli vyssim cielom su prenho len cestou spat. Ziadne take, ze kolektivna zodpovednost za stav atmosfery, vplyv na globalnu klimu, uskromnenie sa kvoli vyssiemu dobru (netankovat - nepodporovat krvavy biznis ropnych spolocnosti, alebo znizit celkovu spotrebu? co siiii), toto Slovak este nepochopil a ani tak skoro nepochopi... Vo Svajciarsku sme zili cca rok a ked vidis ako tam funguje MHD, vlaky, vsetci ich vyuzivaju, aj riaditel institutu na ktorom pracoval manzel chodi MHD-ckou, tak ti pride luto vracat sa k slovenskej mentalite, kde je vozenie autom stale statusovou zalezitostou, bude to trvat este nejaky cas u nas, sme zaostaly narod...
Jazdim autom vsade lebo je to rychlejsie pohodlnejsie. Ano som pohodlna… chodila som busom do prace pred materskou ale nazad z prace chodil muz premna. Samozrejme keby musim idem busom
Ja som "autobusar", po aute a strese za volantom netuzim, vsade chodim vlakom a MHD ... aj s malymi detmi, az nado mnou znami hlavou krutia 😄 ale - byvam v Bratislave, kde je vsetko dobre zosietovane. Na dedine alebo mensom meste by som asi bola vdacna za auto. Moj muz jazdi autom do roboty kvoli casovej uspore a na nakup zas autom preto, lebo by to v rukach neodniesol (ak robi mensi nakup, ide pesi)
Chodim pesi do prace, deti MHD-ckou...
@dazdovka 👍👍👍👍👍👍👍👍
Ja som autom v praci za 17 minut. MHDckou hodinu plus 20 minut cesta k MHD. A ked autobus zastane v kolone tak tam stoji aj do vecera, lebo je to jeho trasa. Ja to autom obidem. Tymto stylom nemozem stihnut vybrat deti zo skoly a skolky.
@martinq54 pýtala som sa , prečo nešoférujete?

pretože bývam na dedine, kde ide autobus raz za hodinu a navyše v čase, ktorý mi nevyhovuje? Pretože robím veľké nákupy pre rodinu a ťahať 3 tašky autobusom sa mi nechce?