Predaj bytu verzus jeho prenajímanie
Ahojte dievčatá, prosím máte niektorá osobnú skúsenosť s prenájmom nehnuteľnosti? Zvažujem či byt predať alebo ísť do prenajímania. Zo začiatku som si hovorila, že s tým nechcem mať zbytočné starosti, ale tak sa zamýšľam, že by to bola dobrá investícia, nechať si byt vo vlastníctve. O rok sa sťahujeme do novostavby. Vopred ďakujem za Vaše skúsenosti.
Nepredat....vzdy mas zalohu a ceny bytov budu vzdy rast.Aj, keby si mala mat z toho len malu sumu vzdy lepsie ako nic
Splatiť hypotéku za 7 rokov... veru mudre riešenie nebolo. To Vám povie, každy, kto trochu peniazom rozumie... či predať alebo prenajať ak mate pover príjmy / vydavky v pohode a nepotrebujete teraz peniaze, je rozumne ho prenajímať.
ALE pri prenajme sa peniaze same nesypu, o byt sa treba starat, veci sa nicia kazia, najomnikov treba kontrolovať, kedže za byt zopovedate vy , až si to cele zratate velmi sa to nevyplatí. .... Teda ak si poratate co na tom zarobíte. Zvýši sa Vám sice hodnota nehnuteľnosti, ale to je tak všetko. Ak Však nemate lepší napad čo s peniazmi za predaj bytu - kde ich investovať, tak prenajom je je lepšie riešenie ako peniaze na účte v banke.
Ahoj, ja prenajímam svoj byt. Máš nejaké konkrétne otázky?
@penelope10 preco nie je mudre riesenie splatit hypo cim skor?
@savanna cudzie peniaze su skvele, nikdy by som neplatila viac ako musim... ak mas peniaze navyše, treba s nimi niečo robiť nie ich vracať banke. To však chce nápad, odvahu a podnikaveho ducha. Treba sa len preniesť cez divny pociť že voci banke si dlžníkom. 😉
@penelope10 aj mna to zaujiwa
@penelope10 ved ked splatis skor tak je to bez poplatku nie? Nerozumiem preco nie je mudre splatit uver skor.
@dadka_bb lebo síce si bez dlhu, ale aj bez peňazí. Skus si pogoodliť nazory ekonomov na nete. Je to presne to iste ako ked kupujes byt za 200.000 , ktore mas na účte, čo urobiš ?
1. použiješ vlastne peniaze
2. požičiaš si z Banky
Podľa toho ako odpovieš na tuto otázku, bude jasne, ako sa správaš k peniazom, aku maš finančnu gramotnosť a ako vieš s nimi narábať. 😉
@penelope
@penelope10 to co je za blbost 😂 si bez dlhu ale bez penazi? Sak ked mas hypo tak mas dlh a si bez penazi 😂😂 kristove rany.to uz ktory pan ing.toto vymyslel. Ak mas 200 000 tak mi chces povedat ze podla tvojho nazoru a financnej gramotnosti je lepsie si ich nehat a vziat byt na hypo hej? 😂😂 radsej mi ani neodpovedaj.uz viem co som chcela.dakujem
No moja ... ak mas na účte 200 a za 200 kupiš byt, más byt no žiadne peniaze. Ak takto uvažuješ, tažko sa môžme dalej o niečom baviť.
ÁNO, je lepsie si ich nehat a vziat byt na hypo to ti povies každy, kto ma v hlave nieco a mysli EKONOMICKY
No musiš aj vedieť čo s tymi 200 na učte urobíš a to už chce plan a podnikaveho ducha. Treba prekročiť uroveň slepice. Ktora všetko čo ma minie na vlastne bývanie, lebo zabezepečie vlastneho byvania nie je investícia. Ako to ludia často radi nazývajú, je to len zabezpečovanie vlastných potrieb.
Investicia by mala prinášať ZISK.
Potom sa v živote môžeš pohnuť ďalej moja. Lebo davať vyrehotane smile to je teda uroveň komentovania.
@penelope10 Všetci majetnwjnejsi ľudia, ktorých poznám veru majú hypo.. Keby som dostala na ruku 100 000,nikdy,naozaj nikdy by som tie prachy nevrazila na splatenie hypo.
@oblecenie99 súhlasím úplne.
@penelope10 ten co ma 200 a kupi byt za 200 ma predsa byt,to je hodnota. A ma plnu vyplatu,a pokoj na dusi. Pripadne ma 200,a kupi byt za 180 000 a neha si rezervu.hadam nebude 30 rokov krmit banku ked nemusi. Ja mam skor tusak ze ty budes zrejme pani financna poradkyna ovb,alebo winners..
Mimochodom kolko poznas ludi co len tak dostanu 200 000 😂 takí co maju 200 000 tak bud uz maju nejake dobre zazemie.alebo uz podnikaju a znamosti. Ja poznam vacsinu co maju hypo a kvoli tomu obmedzeny mesacny rozpocet tak neviem ,dovolim si tvrdit ze vacsina ak by im spadlo z neba 200 000 tak si splatia dlzobu a maju klud. A nekrmia 30 rokov banku urokmi,a mesacne im ododchadza 600 eur na hypo a boli by happy.. alebo nezijes na slovensku.ale to sa uz asi opakujem
Vidim to skor na to poradenstvo o investovani,a portfoliu typu winners ,len krmit banky a poistovne, a poistku na poistku este si dat ,
. No nic. Nazory sa nam nestretli.ako vravim nemusime si nic komentovat . Kazdy mame vlastny nazor .
@dadka_bb súhlasím s tym, že ty preferuješ pokoj na duši.
Ja vidim príležitosť zhodnotiť požičane peniaze...
Nie som žiadna poradkyňa.
Byt v ktorom byvaš nie je žiadna hodnota. lebo o potrebuješ na byvanie.... ale to by si musela trochu mat ekon. myslenie, aby si pochopila, co sa ti snažim vysvetliť. Ja ti rozumiem, že ho predaš a mas prachy... len kde pojdes byvať k rodičom.. ? Preto to nie je hodnota ! Lebo niekde byvať musíš.

@rainee pisem ti ip