Riešenie vysokých úverov
Spotrebný úver 89e
Hypteka 340e
Pss 250e ( vo vymahani, zosplatneny uver )
Bytové družstvo 200e
Elektrika 60e
Moj príjem cca 1000e manželov 1200e plus
Rd do apríla 2026
Rodine sa nepáči myšlienka predaja bytu ale ja mam pocit, že to nedáme. Bojím sa tej pss, ze zvýšia splátky sú tam veľké úroky.
Predali by ste ? Alebo by ste skúsili ostat ?
Ale však máš dosť peňazí , z ktorých sa dá vyžiť a určite nepredávajú svoju nehnuteľnosť keď tak choďte bývať k rodine a túto nehnuteľnosť prenajmite a možno ušetrite
@janai1 este strava, poistenie, paušál, tv, internet. Rd mame lem do aprila to bude hneď mínus 470.
@anonym_autor necelú tisícku máme aj my na mesiac po zaplatení všetkého a máme jedno dieťa a psa veľkého plemena, a vieme vyžiť 🤔🤔 niekde robíte chybu
Ale však máš dosť peňazí , z ktorých sa dá vyžiť a určite nepredávajú svoju nehnuteľnosť keď tak choďte bývať k rodine a túto nehnuteľnosť prenajmite a možno ušetrite
@andrejka1974 aj táto otázka je v hre, len tam mam trocha problém s cestovaním do prace a z prace ... také blbé spoje.
Na vašom mieste by som sa naučila hospodáriť.Ak traja ľudia z toho jedno veľmi malé dieťa nedokáže vyžiť z 1200 €,ktoré vám ostanú tak robíte niečo zle.
@anonym_autor v ziadnom pripade by som byt nepredavala.ludia robia aj nemozne, aby ziskali hypo a neplatili drahe najmy. kto ma viac € kupuje nehnutelnosti na investiciu, lebo podnajomnici mu prakticky splatia hypo a ty vobec uvazujes, ze ides predat svpj byt. ach zena. najom nikdy na SR nebude vyhodnejsi ako vlastne byvanie, nikdy. uskromnite sa na inom, kupuj oblecenie v sekacoch, chlap nech si skusi najst lepsie platenu pracu, cokolvek, ale byt urcite nepredavajte. viac sa k vlastnemu byvaniu uz nedostanete.
@anonym_autor finacna gramotnost je u teba zrejme na nule. Ked ti zvysia splatku na uver na byt, tak znizis vydavky niekde inde. Prehodnotis pausaly, internet, televiziu. Tam sa da celkom slusne usetrit ked clovek vybera z rozvahou. Usetrit sa da aj na vydavkoch na oblecenie a obuv, nieco malo aj na strave. Prenajom bytu nikdy nebude vyhodnejsi ako splacat uver na vlastne byvanie.
@viestta musím povedať, že u mňa bol výhodnejší nájom. Ale nepredala som, prenajala som. Kúpila som veľký byt,. Chvíľu som v ňom žila a potom som našla lacný malý krásny bytík na prenájom. Išla som do neho, svoj byt som prenajala tak, že mi splatil splátku úveru aj môj nájom a ešte niečo mi zostalo. Z môjho platu som si pekne odkladala na horšie časy. Žila som takto 10 rokov. Potom som byt prerobila z ušetrených peňazí a dnes v ňom bývame aj s manželom a dieťaťom.
@anonym_autor Reálne neviete z 1000 eur pokryť stravu a bežné výdavky na oblečenie, lieky a drogériu? Kvôli tomu chcete riskovať vlastné bývanie?
To je neskutočná hlúposť.. Mať vlastné bývanie je základ. Ostatné už vždy vieš nejako lepiť
@anonym_autor nikdy nepredaj svoj vlastný byt!!!
Ísť do prenájmu, lebo som predala vlastny byt sa volá finančná negramotnosť.
Nejak to ešte vydržte, bude lepšie neboj 🌝
Ak ste tento uver vydokladovali spravne od pss,tam by vam nemali preco spoplatit uver.A ked ste predosly uz vyplatili cely,tak sa neni,co ho bat.Pri pss je iba 1 vyhoda,ze mas splatku za celu dobu rovnaku a nikdy sa ti nemeni.Iba prve roky platis len uroky a az potom uver,takze ked vam teraz prva polka konci ste zaplatili prave tie uroky a teraz budete platit uver.
Teda pokial vam neprisiel nejaky dobry dopis,ked sa tak moc bojis.
@anonym_autor
Podla toho co pises by ste nemali mat problem.
Akeho zvysovania splatky/uroku sa bojis? Pises o tom opakovane, ale nejasne.
Mala by si vzdy vediet, aku vysku splatky budes mat. Ak nevies, musis ist naspat a nechat si to prepocitat. To je podla mna jedina cesta, ako ti naozaj poradit.
Podla aktualnych cisel to zvladnete. Nepredavala by som, radsej nech si jeden z rodicov najde na chvilu druhu pracu.
@anonym_autor
Podla toho co pises by ste nemali mat problem.
Akeho zvysovania splatky/uroku sa bojis? Pises o tom opakovane, ale nejasne.
Mala by si vzdy vediet, aku vysku splatky budes mat. Ak nevies, musis ist naspat a nechat si to prepocitat. To je podla mna jedina cesta, ako ti naozaj poradit.
Podla aktualnych cisel to zvladnete. Nepredavala by som, radsej nech si jeden z rodicov najde na chvilu druhu pracu.
@veselo_neveselo veď to niekoľkokrát píše, zosplatnili im uver, povolili splátky do decembra. Bojí sa, že od decembra budú pýtať zvyšok dlhu, alebo zvýšia splátky.
Počkala by som, čo pss a potom sa zariadila ďalej. Ale predať byt by bola tá úplne posledná možnosť, keby už nič iné nebolo. Už nikdy nekúpite byt takto " lacno", ceny stále stúpajú.
@anonym_autor ja ale nevidím problém vo výške splátok voči vašim prijimom.
Vy to nezvladate platiť alebo kde je problém, ako to ze to nezvladate platiť.?
Ako vás vôbec mohla napadnúť takáto hlúposť. Že predať byt. 🤦 Toto by bolo najhoršie možné riešenie vašej situácie. Muž zarába strašne málo. Buď zmena práce, alebo ešte jedna cez víkendy.
Nepredávať byt. Škoda že ste to v tej pss nechali zájsť až tak ďaleko.. uvidíte ako sa to ešte vyvinie, ja by som už teraz sa dohadovala s pss ako to bude od januára. Kľudne cez finančného poradcu začala vybavovať alebo aj do centra právnej pomoci sa ísť poradiť. Určite by som nečakala do decembra ísť zisťovať že čo ďalej na poslednu chvíľu...
@lucia147852 tam nešlo o neplatenie, boli v tom iné veci. Mŕtvu myš nehrám. Toho sa rodina neboji, pretože nám navrhli nech ideme bývať aj ku nim ak chceme a pristúpili by sme na ten predaj .
@anonym_autor potom ste museli nevydokladovat prerabku. Ste vtedy sa hosplatni úver. Každopádne predať byt je najväčšia hlúposť akú môžete urobiť. O 5 rokov už žiaden nekúpiš, lebo ceny budú obrovské
A preco vlastne platite 2 uvery? A preco zosplatnili pss? Ved z 1260 eur je pekne na vyzitie. Ci si este nieco nenapisala?
A preco vlastne platite 2 uvery? A preco zosplatnili pss? Ved z 1260 eur je pekne na vyzitie. Ci si este nieco nenapisala?
@anonym_aee7c8 hypo, spotrebak kupa, pss prerábka. Ved klasika potraviny, paušál, tv, internet, poistenie, ošatenie keď treba.
Nepredávať byt. Škoda že ste to v tej pss nechali zájsť až tak ďaleko.. uvidíte ako sa to ešte vyvinie, ja by som už teraz sa dohadovala s pss ako to bude od januára. Kľudne cez finančného poradcu začala vybavovať alebo aj do centra právnej pomoci sa ísť poradiť. Určite by som nečakala do decembra ísť zisťovať že čo ďalej na poslednu chvíľu...
@anonym_4c33d3 tak my sme to nečakali. Práveže sme v rámci pss spolupracovali s finančným poradcom, človek spravi co to aj svojpomocne. Kameňom úrazu bol doklad, ktorý doložil poradca. Pritom ten doklad už raz bol použitý na dokladovanie.
@anonym_4c33d3 tak my sme to nečakali. Práveže sme v rámci pss spolupracovali s finančným poradcom, človek spravi co to aj svojpomocne. Kameňom úrazu bol doklad, ktorý doložil poradca. Pritom ten doklad už raz bol použitý na dokladovanie.
@anonym_autor a vy ste suhlasili s dokladom navyse?
@anonym_autor a vy ste suhlasili s dokladom navyse?
@zltalienka áno, ved píšem, že sme urobili nejaké veci aj svojpomocne a zdokladovat sme to nejako museli.
@zltalienka áno, ved píšem, že sme urobili nejaké veci aj svojpomocne a zdokladovat sme to nejako museli.
@anonym_autor tak potom tazko z toho von. Voci PSS ste urobili podvod a prisli vam na to.
@anonym_autor tak potom tazko z toho von. Voci PSS ste urobili podvod a prisli vam na to.
@zltalienka sme si toho vedomý, nenamietali sme, len sme sa dohodli na splátkach.
kedy ste brali hypotéku? neoplatí sa urobiť refinanc? prípadne žeby ste tou hypotékou vyplatili PSS?
kedy ste brali hypotéku? neoplatí sa urobiť refinanc? prípadne žeby ste tou hypotékou vyplatili PSS?
@arieska pre zosplatneny uver od pss sme v registri.
@anonym_autor ak predáš byt teraz , do budúcna zabudni na vlastné bývanie. Príjem máte slušný len si treba nastaviť ostatné výdavky, poprípade manžel môže ísť privyrábať.
@zltalienka sme si toho vedomý, nenamietali sme, len sme sa dohodli na splátkach.
@anonym_autor dohodli ste sa na splatkach a Ty nevies akych vysokych...
@anonym_autor dohodli ste sa na splatkach a Ty nevies akych vysokych...
@zltalienka neviem ci si sedíš na ušoch, splacame 250e mesacne do decembra. Pan mi povedal, ze ma bude kontaktovať... ak sa chcete zapájať, prečítajte si všetko
Toto nemyslíš vážne že predať byt a ísť do prenájmu. Keď len za zdieľanie izbu pýtajú 300e
@sense toto ja nechapem.nema ako vyzit a platit 650- 700eur prip voac za podnajom ma?

@anonym_autor podla mna 1200 € pre 3 osoby uplne v pohode date. Dalsiu moznost mas, daj do prenajmu vas byt, to ti bude platit hypo. Chodte na rok dva kym sa nejako nezmobilizujete, ze co a ako. Predat byt a ist do podnájmu, ti to podla mna nevyriesi. Lebo je to to iste. Co to budes tahat z peniazmi z predaja? Dalsia moznost je, teraz idu uroky v bankách dole, ist na refinanc a zvysit sumu uveru aby ste splatili PSS. Skočte za finančným poradcom.