Ste spokojní s energopomocou?
Ahojte, ako ste spokojní s energopomocou? Pomôže vám to?
@mizoko tym, co kuria drevom, by som dala poplatok za znecistovanie ovzdusia a nie energopomoc
@anonym_4a6c2c prosím? Tu si dobre trafená 🤣🤣🤣 kúriť drevom je v pohode pokiaľ máš kvalitné drevo a kotol. Kúriť uhlím je už trochu o inom. A vieš o Tom,že vo veľa dedinách nemajú zavedený plyn? A koho je to chyba? Nemajú dokonca ani kanalizáciu. Ale hlavne že je zavedený internet aby mohli ľudia platiť. My v dome nemáme zavedený plyn. Vcul čo teraz? A naša chyba to nie je 🙂 takže páni múdra,čo poradis? Choď napísať papalášom že prečo nie je v každej dedine plyn a kanalizácia.
@anonym_4a6c2c drevo je este ok, ale tym co kuria kadejakým odpadom, vsetko co doma najdu, este zvykli aj zelezničnými podvalmi a pod...
@oriesocek napísať,že kúriť drevom je zle je dosť mimo. Pokiaľ máš kvalitné drevo a moderný kotol je to ok. Otázka je ale,prečo má veľa ľudí na dedinách stále kúrenie tuhým palivom? Nebude to tým že vo veľa obciach nie je zavedený do domov plyn? Juuuj to asi nikoho nenapadlo.
@mizoko tym, co kuria drevom, by som dala poplatok za znecistovanie ovzdusia a nie energopomoc
@anonym_4a6c2c takže ty by si starým ľuďom a ľuďom v hmotnej núdzi naparila pokutu lebo v obci add A, nie je zavedený plyn do domov. Add B, fakt majú hlboko do vrecka že kúriť elektrinov by ich úplne položilo,ale papalášom kľudne doprajes vyhrievané bazény a garáže 🤣🤣🤣 úžasná si. Pravý ludomil.
Rodicia dostali presne 22 € na stvrt rok. Otec je dochodca (+900€ penzia) a mama este pracuje (zaraba okolo 1500). K comu je to dobre naozaj neviem.. Navyse si musi ist sek vybrat osobne na postu kde budu teraz stovky ludi, v case chripky. Nemohli im to rovno poslat na ucet z ktoreho platia alebo znizit sumu vo vyuctovani? Je to cisty nonsens. Maju robit opatrenia logicky a spravodlivo. Btw.poznam 2 doktorov ktori dostanu tiez energopomoc, tam o zarobkoch radsej pomlcim..
Právo na uplatnenie adresnej energopomoci za dodávku elektriny
Vážený zákazník,
dovoľujeme si Vás informovať, že Vaše odberné miesto v kategórii domácnosť s EIC:
123456789
bolo zo strany Ministerstva hospodárstva SR identifikované s právom na uplatnenie adresnej energopomoci za dodávku elektriny v zmysle zákona č. 260/2025 Z. z. o adresnej energopomoci.
O uplatnenie energopomoci nie je potrebné požiadať dodávateľa, bude uplatnená automaticky. Ceny za dodávku elektriny so zohľadnením adresnej energopomoci Vám budú uplatnené vo vyúčtovacej faktúre v roku 2026.
V prípade nezrovnalostí alebo potreby bližších informácií o energopomoci týkajúcich sa Vašej domácnosti navštívte, prosím, webovú stránku www.energopomoc.sk alebo najbližšie pracovisko Okresného úradu alebo kontaktujte call centrum Ministerstva hospodárstva SR na tel. čísle 02/33003300.
Na tento e-mail neodpovedajte.
S úctou
Vaše SPP
zemy, ako to vlastne funguje ?
prosiem mi mail, ze na domacnost, kde mam TP a zije tam moj otec je schvalena tato energopomoc...a ze nikam nemusim ist a bla bla.
co sa bude teraz diat
pochopila som spravne, ze budem platit vyssie predfdavky a v roznom zuctovani to bude potom nejak vratene ?
@nyusika vyššie preddavky dostanú tí, ktorých sa netýka energopomoc. Ak otcovi vyšla, bude to tak ako mal doteraz. Mesačné preddavky aké má, a vo vyúčtovacej faktúre za 12-meačné obdobie bude mať cenu nižšiu, nie akú tí bez energopomoci. Každý dodávateľ by mal mať na stránke zverejnený cenník pre domácnosť, a malo by tam byť vidieť aká je cena s energopomocou a aká je bez energopomoci.
@anonym_4a6c2c takže ty by si starým ľuďom a ľuďom v hmotnej núdzi naparila pokutu lebo v obci add A, nie je zavedený plyn do domov. Add B, fakt majú hlboko do vrecka že kúriť elektrinov by ich úplne položilo,ale papalášom kľudne doprajes vyhrievané bazény a garáže 🤣🤣🤣 úžasná si. Pravý ludomil.
@mizoko elektrinou 😅 oprava
@nyusika vyššie preddavky dostanú tí, ktorých sa netýka energopomoc. Ak otcovi vyšla, bude to tak ako mal doteraz. Mesačné preddavky aké má, a vo vyúčtovacej faktúre za 12-meačné obdobie bude mať cenu nižšiu, nie akú tí bez energopomoci. Každý dodávateľ by mal mať na stránke zverejnený cenník pre domácnosť, a malo by tam byť vidieť aká je cena s energopomocou a aká je bez energopomoci.
@tarra6 dakujem za vysvetlenie 🙂
@oriesocek napísať,že kúriť drevom je zle je dosť mimo. Pokiaľ máš kvalitné drevo a moderný kotol je to ok. Otázka je ale,prečo má veľa ľudí na dedinách stále kúrenie tuhým palivom? Nebude to tým že vo veľa obciach nie je zavedený do domov plyn? Juuuj to asi nikoho nenapadlo.
@mizoko treba čítat s porozumení - napísala som, že drevom ok, ale nie odpadom a podobnými somarinami, co riešia v domoch.
@mizoko treba čítat s porozumení - napísala som, že drevom ok, ale nie odpadom a podobnými somarinami, co riešia v domoch.
@oriesocek a áno,viem čím všetkým vedia ľudia topiť. Mali sme takú susedu,pred rokmi keď stúpla cena topenia tam začala topiť v inom kotly a ten mal komín smerom do môjho okná. A topila tam takými vecami že som ju začala volať Čubírková ( vyhľadajte si to ak neviete o koho ide a čo tá pani pálila 😌) a vlastne absolútne som nemohla otvoriť okno lebo všetok ten hnus mi šiel do okna
@oriesocek a áno,viem čím všetkým vedia ľudia topiť. Mali sme takú susedu,pred rokmi keď stúpla cena topenia tam začala topiť v inom kotly a ten mal komín smerom do môjho okná. A topila tam takými vecami že som ju začala volať Čubírková ( vyhľadajte si to ak neviete o koho ide a čo tá pani pálila 😌) a vlastne absolútne som nemohla otvoriť okno lebo všetok ten hnus mi šiel do okna
@mizoko jasne viem cim kurila... nas sused, kde máme rodicovsky dom robil na zelezniciach a fasovali tie podvaly. Akoze asi vacsí humus neexistuje na kurenie - robila som v laboratoriach a tieto podvaly sme analyzovali pre enviro kriminálnu a na niektoré projekty, ze co sa s tým dá robit....
Odkiaľ viete koľko budete platiť? Mne ešte nič neprišlo.
@mizoko jasne viem cim kurila... nas sused, kde máme rodicovsky dom robil na zelezniciach a fasovali tie podvaly. Akoze asi vacsí humus neexistuje na kurenie - robila som v laboratoriach a tieto podvaly sme analyzovali pre enviro kriminálnu a na niektoré projekty, ze co sa s tým dá robit....
@oriesocek to ja som vypichla pre všetkých ak by nevedeli čím Čubírková kúrila,lebo nie každý vie 😁 ale smrad to bol obdobný isto od mojej susedy. Tá asi handry pálila alebo čo. O tých podväzkoch som tiež počula. A keďže je to plne chemikálií tak je to riadny hnus. No len povedz to tým ľuďom a budú ťa hnať vidlami. Ťažko s niektorými ľuďmi jednať. A zase sme pri Tom,že kúriť kvalitným drevom je celkom ok ak máš aj dobrý kotol 😌 navyše my máme kotol v ktorom nemusíš topiť vkuse ale raz za tri dni v zime a v lete len raz za týždeň. Takže aké znečisťovanie? O to ide. Ja viem že ty vieš,ale iní zjavne nevedia aké sú moderné kotly. Ze to už nie je to čo bývalo
@sisska96 moja mama nemá nárok - je dochodca a popri tom robi, prijem je v hrubom 1900 eur. co je v cistom cca 1450. ked nemas deti a bývas sam, tak ti nevyjde.... ak si privyrabas k dochodku....
@oriesocek ja som čítala, že 1650 keď máš v čistom tak až nad 1650 nemáš nárok,tak keď má 1450e nemala by teda mať vyššiu cenu a teda má dostať energopomoc...ja mám 1400v čistom, bývam s mamou-má dochodok (prekročíme 1900 určite)a prišiel mi email, že mám nárok..tak nechápem
@oriesocek ja som čítala, že 1650 keď máš v čistom tak až nad 1650 nemáš nárok,tak keď má 1450e nemala by teda mať vyššiu cenu a teda má dostať energopomoc...ja mám 1400v čistom, bývam s mamou-má dochodok (prekročíme 1900 určite)a prišiel mi email, že mám nárok..tak nechápem
@carrot_apple to sa pocita na 2, ked bývate dvaja. Mame ma prijem sama. dochodok + plat, kedze robi.
nemam narok , aspon viem , že patrim medzi hornych 10 percent , či? 💃
nemam narok , aspon viem , že patrim medzi hornych 10 percent , či? 💃
@princkrason no nemusíš, ostatní to vedia lepšie “obísť” vo firmách ….
Caute, dnes mi prisiel ten slavny sek na centralne vykurovanie. Dobre tomu rozumiem ze peniaze ktore sme dostali koniec koncov aj zaplatime v roku 2027 vo vyuctovani?
@anonym_15ebc5 presne tak.
Caute, dnes mi prisiel ten slavny sek na centralne vykurovanie. Dobre tomu rozumiem ze peniaze ktore sme dostali koniec koncov aj zaplatime v roku 2027 vo vyuctovani?
@anonym_15ebc5 ticho, to je tajomstvo. Ved to je zadarmo jak tie 13. dochodky, ci? Ci?
@carrot_apple ja mam TP v byte, kde zije moj otec, cize posudzovali asi aj moj prijem - otec ma dochodok z tych vyssich, ja nezarabam uplne malo - a prisliel mail, ze mame narok na energopomoc (zxatial iba od SPP)
tiez tomu nerozumiem
@anonym_autor nie, niesom spokojny s energopomocou, stat si totiz na nu musel zas pozicat 0,45 miliardy €, dostanu ju ludia ktory ju vobec nepotrebuju, obycajny ludia tieto peniaze pouziju na ine veci a ceresenickou na torte bude ked bude chory Fico odteraz opakovane kazde 3 mesiace vyblakovat obcanom ako im on strasne pomohol, ako im zachranil krk, ze on jediny je skutocny spasitel, tiez preco to muselo ist cez zdochynajucu slovensku postu? Ved pobocky porusila a okienok je pramalo, dtat mal jednoznacne kupit Slovenske elektrarne, dnes mame energie prebytok, pre svojich obcanov by cez URSO nastavil ferove ceny a co by zostalo, predal by na energetickom trhu na zapade , bol by x toho len zisk a zisk, radsej to stat nechal padnut do ruk nenazrateho Kretinskeho, coskoro pojdu do dochodku Husakove deti, posledny nech zhasne.

Ja som zistila, že sme vlastne strašne bohatí, lebo nárok nemáme 😀 Dobre vedieť.