VÚB - podvod
Ahojte, dnes som naletela na podvod cez sms vub banky ...hned som volala do banky zablokovali kartu vsetko spisali rwklamaciu...prosim vas stalo sa vam to ? Uznali vam reklamaciu a vratili peniaze ?
@liz_lemon za opytanie v banke nic neda. Existuju take postupe v inych pripadoch ako je phising. Preco by sa nemohla opytat. Napisala som to ako moznost, vyskusat. Ty by si sa neopytala/neskusila "pre istotu"? A nikde som autorke nepisala ze to stopercentne ide. A viem ze do urcitej miery domovska banka dokaze "komunikovat" s opacnou bankou. Ale na 99,99% sa to nepodari. Za opytanie da len jednu dve vety.
@pink_lady heknúť kreditku a dať doborovoľne niekam prihlasovanie údaje sú dve rozdielne veci. Za to, že ti niekto hekol kartu nemôžeš. Preto ti banka reklamáciu uznala. Ale autorka otázky dobrovoľne niekomu poskytla prihlasovacie údaje, to je jej chyba a preto jej to banka neuzná.
Mňa len fascinuje, ako niekto dostane podozrivú sms a ide to proaktívne riešiť...
Však nechám vyhnit a sledujem, co bude nasledovať. Zväčša nič. 🕷️
Toto je dobre známy trik. Bohužiaľ stala si sa obeťou phishingu. Banka neupozornovala na to? Teda moja upozorňuje a ja som už tak naučená že keď sa mi niečo nezdá volám do banky. Veď je divne že len tak by ti niekto blokoval kartu. Pokiaľ neplatíš , nevyberáš väčší obnos penazi v zahraničí a príde im to podozrivé tak sami od seba to neurobia.
Obavám sa že to neuznajú..:(
Takže žiaľbohu, aj u nás v rodine sa stal ten istý prípad a to ako čítam v tej najhoršej banke , vo VÚB, to už smrdí podvodom v ktorom majú asi aj oni prsty. Prišlo sa o nemalú sumu. Aj keď v tom ma človek sám chybu, treba povedať, že tí zlodeji odniekaľ majú vaše číslo, zároveň posielajú sms z čísla, ktoré je vedené na VúB a čo ešte?, deje sa to mesiace a oni s tým asi evidentne nič nerobia. Nestopnú platbu, nedajú príkaz na prešetrenie, prsote ruky preč od toho, pričom majú na tom podiel viny, že nie sú dostatočné bezpečný. Mne doteraz nedošla ako tiež klientovi VÚB sms, že chodia správy a čo obsahujú ,proste oni na to kašlú!!!!. V tomto prípade odišli peniaze do Írskej spoločnosti REVOLUT.
My sme volali do baknky do 5 minút ako odišla platba, ale oni nič, proste nič!!!!! Čo toto je za banku?????. Každý , kto môžete odídte od nich.
Toto by sa malo riešit podaním žaloby , hromadnej žaloby všetkých okradnutých klientov voči banke , lebo človek sám proti ním nič neurobí, ale spoločne skôr. Banka zlyhala v bezpečnosti, niekto od nich vaše údaje získal, oni o tom vedia, nerobia s tým nič, nezvyšujú bezpečnosť transakcíí, neposielaju dennodene sms o podovodch, nič, aboslútne nič, akoby v tom išli s nimi, ani len platbu nestopnu!!!!
Proste sa spojiť proti nim.
Keby my okradneme banku, tak verte že tie peiaze majú späť do hodiny.
Ľudia robia chyby, ale hackeri sú stále lepší a lepší a ľudia aj v neinformonovsti, strese a pod. nikedy spravia chybu, ale nie je riešenie dať ruky preč od toho, keď sa to deje bežným ľudom a podvody sú tu každý deň.
@lukaspuchov31 Odkial mas istotu, ze hackeri maju udaje z banky? Ano, je strasne, co sa deje, ale ako ma tomu banka zabranit? Ver tomu, ze sa to deje v kazdej banke. A bezne take sms dostanu aj ludia, co v danej banke ucet nemaju. Banka s tym nic neurobi, kedze nie su napadnute ich systemy. To nie je o bezpecnosti banky. Ludia dobrovolne daju udaje. To nie je, ze niekto hackol bankovy system a ludia prisli o peniaze. Kazdu chvilu je info o tychto podvoch v spravach, info, ze ako banka pracuje a ako nepracuje. Je toho plny internet. A stale sa najdu ludia, ktori naletia. Zial, kym ludia naletia, tak dovtedy sa to bude diat. A ked prestanu ludia na to reagovat, tak pride zase iny sposob. To su uskalia digitalnej doby.
@lukaspuchov31 nie je chyba banky, že človek dobrovoľne zadá údaje ku karte. Telefónne číslo majú z hocijakého registra, ani nevieš na koľkých stránkach je aj to tvoje. Pošlú sms 300 ľuďom a niekto sa chytí.
ono proste je uz tolko toho, no su aj tak vymakane pripady, ze cloveka aj tak nenapadne, ze by malo isto o podvod. je treba byt obozretny a vsetko si proste preverovat, nic ineho nam asi neostane
@lukaspuchov31 Revolut je presťahovaná do Litovskej republiky
aj ten účet bude skôr založený na bieleho koňa, ktorý poslal podvodníkom fotky dokladov
Podvodníkom ste dali údaje z platobnej karty alebo ste im dali prihlasovacie údaje do IB + kód z SMS?
praveze udaje z karty sa nedavali. proste dosiel link v sprave a prihlasilo sa akoze na IB a odoslali sa udaje na prihlasenie. Pre mna je ale zarazajuce, ze clvoek v banke ten prevod nemohol stopnut, ked toto nie je prvy pripad. Proste je pravda, ze "doborvolne" clvoek poskytne udaje neikomu, ale nevedomky, ze ide o cloveka mimo banky. Aj ked si chcete sihanut dobrovolne na zivot, tak je povinost aby vam pomohlia nie vas nechat pred sa zabit.
a dalsia vec, preco nechodia sms z banky kazdy den o podvodch, o covide sme to dotavali kazdy den, mne b zrealitky chodia kazdy den ponuky a banky so stamilionvymi obratmi proste na to kaslu. Nezvysuju bezpecnost dalsimi autorizaciami, neposlu vam sms, aby te si znizili limity na prevody. Proste banka v tomto stale robi malo. A to ze dojde sms z cisla banky je podla mna nedostatoce zabezpecnie zo strany banky. A banka od tohto da ruky prec, a ptio maju paky na to ten prevod aspon zastavit .
@lukaspuchov31 Napíšem to takto: Keby si používal ,, hlúpy'' telefón tak by sa zrejme nič nestalo. Banka zas nemôže kontrolovať každú platbu.

prestaňte hejtovať, nie každý padol uučený z neba...autorka, spisala si reklamaciu a cakaj na odpoved...
mne raz niekto hackol kreditku, /ale ja som na nic nereagovala/ a peniaze mi vratili...Nebolo to ale vela, islo o par desiatok eur