Zamietnutá hypotéka
Ahojte. Prosím stalo sa niekomu ,že v jednej banke vám hypo zamietli a v inej bez problémov schválili?
Dávali sme si žiadosť, partner je živnostník, plus je zamestnaný 8mesiacov na dobu neurčitú. Ja na rd. Prijem je dostatočný. V tatra banke nám zamietli, neuviedli dôvod, iba obchodné rozhodnutie banky :zamietnuté. Ideme v pondelok do SLSP. Čítam veľa na internete, že veľakrát sa stalo, že keď v jednej banke hypo zamietli, že je to dôvod kedy zamietnu aj v ďalších bankách. Prosím ,napíšte mi ,že niekomu to prešlo v inej banke v pohode 🙏🙏 ďakujem moc.
Nám zamietli v prima banke (dôvod: zlý stav zakladanej nehnuteľnosti). V slsp nám ju hneď schválili.
Treba poradcu..lebo pri 1zamietnutej hypo sa uz dalsia banka bude inak pozerat na vas ze preco to bolo zamietnuté....my sme mali poradcu vsetko vybavil za nas stym ze ziadost sme davali iba 1 ktoru schvalili aj
Pozor co urobite dalej mate iba 3pokusy a potom nedostanete uver rok alebo dva vôbec
Kazda banka ma svoje kriteria,treba zistit v bankach
Autorka ano stalo sa nam to prednedavnom, v jednej banke zamietli, v druhej schvalili. Vdaka financnemu poradcovi.
Inak platite nacas vsetky ucty? Telefon, bytovy podnik, spp, zse atd? Lebo oni pozeraju aj na toto. Uplne vazne. Ked vidia ze nemate dobru platobnu disciplinu v inych zavazkoch, nemusia vam to schvalit. Staci ked meskate par dni a pravidelne, uz to moze byt problem...
Aj keď sa bude prvý byt predávať a hypotéka vyplácať, stále je to záväzok. Banka to považuje za nesplatenú hypotéku. Nikde nie je napísané, že sa obchod zrealizuje. Čiže podľa mňa toto prekáža ak ste počítali so sumami ako keby to už bolo vyolatené. Ďalšia vec, živnostnici sú v Tatre považovaní za rizikovejších. Dala by som si pozor a pred podaním žiadosti v ďalšej banke si poriadne pozisťovala podmienky čo berú do úvahy v ďalšej banke. 2-3 žiadosti už sú veľkym výkričníkom, nieto zamietnutia. Išla by som po banke, kde je najväčšia istota. Z našej skúsenosti paradoxne v Tatre pohoda a v ČSOB sme museli zrušiť povolené prečerpania 1500e a 3000e hoci sme ich vôbec nevyužívali (ani euro z nich nevyčerpané), len tam figurovali ako možnosť a tiež sme museli dosplácat zostatok úveru z PSS čo bolo 900e, aby nám vyšla hypotéka. Keď som sa čudovala, prečo tu treba a tam nie, tak mi povedali, že ČSOB má prísnejšie podmienky na schválenie ako Tatra. Fakt to treba prelustrovať ešte pred podaním žiadosti. Drzim palce.
@trgypadl žiadali sme vzhľadom k tomu ze mame dve deti, cca 90..dostsli sme 55.. Ale vzhľadom k situácii sme vôbec radi ze sme niečo dostali... Pretože to bola obrovská náhoda, mali sme veľa problémov s paoierovackami ku hypotéke, čo všetko od nás žiadali 🙂 napríklad ku zakladanej nehnuteľnosti sme museli dodávať nejaké papierovacky.. Rovnako aj pozemky boli zle vysporiadané, na katastri všetko okej ale banka zistila niečo iné.. Takže prvom rade, keby idem do toho znova si treba prelustrovat všetky papierovacky a bakny..kazdopadne keby to nerieši finančný, veľakrát po známosti.. Tak mame veľké prd..
V tejto dobe nedajú hypotéku každému, mysleli sme si ze ju dostaneme ako nič, ale sústredia sa na kopu iných veci než príjem atď
Mne nechvalili v SLSP. Do telefonu mi povedala.. Viete, ste moc mlada 😂 vo VUB nebol problem.

Nám nechschvalili v prima banke.. Zato vo VÚB ano.. Dôvod neschvalenia bol, že sme moc mladí.. 🙄🙄🙄🙄 Šlo to všetko cez poradcu