icon

Vyberajú si zamestnancov podľa vzhľadu alebo schopností?

Dnes o 12:29

Ahojte,dnes som bola v jednom soláriu ako zakaznik. Pred mesiacom tam zhaňali recepčnú. Mala som zaslať životopis ale vraveli vraj to je práca len ak mate zťp.Chodím tam ako zakazník dnes pridem a tam jedna žena bola v soláriu taka vyšportovana a zrazu ten z recepcie či tam nechce isť pracovať. Tak aká potom to je chranená dielňa? To dievča osobne poznam,je to susedka a poznáme sa nema žiadne zťp. Je to normálne a všade tak že ked si niekde vyberá muž tak si vyberie na zaklade vzhľadu? Ale kde majú zaruku že napriklad žena pri sebe by nebola milá ku zakaznikom alebo komunikativnejšia? Ja sa nezastavam nikoho,tak ako môže byť niekto vyšportovaný alebo pri sebe to nie je podstatné,len ma to zarazilo prečo to tak funguje a to nebola len jediná firma kde som bola napr na pohovor a mala ten pocit. A nie je to závisť,sama cvičím a mám priemernú postavu no aj tak nechápem prečo tak hlavne muži posudzujú.

Strana
z2
anonym_2a69f3
Dnes o 15:27
@anonym_ded06f

@lucik194 inak ten "krasny" dojem na zakaznika je niekedy take kontraproduktivne, lebo nie na vsetkych a vsade plati 1 vzorec. To niektorych doslova odradi, napriklad take prestrelene umele riasy, strasne napadne obocie, celkovo licenie a ked nie napichane pery, tak aspon konturka dokolecka taka hruba. Boli sme s muzom v banke, nebola tam recepcia, ale zamestnankyna asi v takomto style a to, ako komunikovala - akoze milo, ale preafektovane. A ked odbehla nieco dozadu tlacit, tak muz na mna - Myslis, ze si to trenuje pred zrkadlom? A tie usta, strasne trapne mi je aj za nu 🫣😅. Takze na nas posobila tak silene az trapne s tymto. Ale niekomu sa prave to hodi a myslim, ze do solarka by sa hodila viac ako do banky (tak co sa vyzoru tyka, vedomosti a zrucnosti predavat bankove produkty su ina vec potom).

@anonym_ded06f ježíš, my máme takú istú kraslicu Barbinu v banke. Pôsobí neskutočne lacno a tie pery klobásy 🫣chúďa. Naopak v predajni luxusnej bielizne sme zažili 2 rozdielne pracovné zmeny. Na každej zmene boli 2 predavačky, vyslovene dámy v rokoch tak 58,60 rokov. Sivé vlasy, prirodzená manikúra, perly a decentné šperky. Krása a radosť na ne pozerať.

anonym_4dc766
Dnes o 15:48
@anonym_15dbef

@anonym_4dc766 Pochopila som, že sa píše o soláriu, akurát, neviem -e, či majiteľ nemá v jednej firme viacero prevádzok.V prípade, že má f.20 a viac zamestnancov, už by mal zamestnávať ztp občana, prípadne zadávať zákazky vhodné pre ztp občanov

@anonym_15dbef ok chapem. ale mnohi to aj zneuzivaju, kvoli odvodom.

anonym_4dc766
Dnes o 15:49
@anonym_2a69f3

@anonym_4dc766 lebo potrebujú len na pár hodín, alebo polovičný úväzok.Napríklad

@anonym_2a69f3 to je uplne v poriadku...

anonym_4dc766
Dnes o 15:51
@anonym_24f409

@anonym_4dc766 prezrad na ktorý TPP sa na ztp neplatia odvody?

@anonym_24f409 snad su tam ponizene odvody, ides ma presviedcat? Nejak nerozumiem ????

nikoletta1712
Dnes o 16:00

@anonym_autor Tak kebyže nakupujem v Sephore, v Douglase a príde sa ma opýtať predavačka, ktorá má viditeľnú nadváhu, škaredé / neupravené nechty, vlasy a žiadny makeup, tak si od nej teda určite nedám poradiť…

anonym_c43ccb
Dnes o 16:01
@anonym_220e88

ak vyberal pán na danú pozíciu tak si buď istá že zadarmo to nebude. Pani asi niečo strpí.

Recepčná reprezentuje firmu, hlavne v podnikoch, kde sa pracuje s krásou a s telom. Ak by bola v súkromnom estetickom centre malá obezna žena, tak by som si asi pomyslela, že ju veľmi slabo platia a nevedeli zohnať nikoho normálneho za ten plat. V skrášľovacom centre má byť krásna vysoká štíhla baba.
@anonym_4dc766 Pozri ako diskriminuješ ty! Prečo si 100 kilovú ženu nazvala ženou a štíhlu si nazvala paličkou? Prečo si 100kg nenazvala prasaťom a chudu paličkou? Prečo dehonestujúce pomenovanie len pre tú jednu? A nemáš pravdu, 100 kg keď sa namaľuje nikdy nebude pekná. Proste štíhlá žena je pekna žena.
@anonym_220e88 a čo tá pani strpi? Alebo si myslíš, že niekto bude pracovať ako recepčná za tisícku v čistom a ešte k tomu gratis bude fajčiť majiteľa??😂 Ty si iná trúbka.

anonym_a71bf6
Dnes o 16:52

Tak zalezi vies…ono je praca a praca. Niekkde kde potrebujes schopnosti tak ti krasa nepomoze. A vela takychto zariadeni ako fitka solarka neviem ake salony sa teraz vela promuju reelskami na socialnych sietach lebo je to zdarma tak mozno aj kvoli tomu chcu cloveka “na kameru”. Kazdopadne je to vec konkretneho manazera, majitela, naborara…je to individualne.

anonym_ded06f
Dnes o 18:45
@anonym_c43ccb

Recepčná reprezentuje firmu, hlavne v podnikoch, kde sa pracuje s krásou a s telom. Ak by bola v súkromnom estetickom centre malá obezna žena, tak by som si asi pomyslela, že ju veľmi slabo platia a nevedeli zohnať nikoho normálneho za ten plat. V skrášľovacom centre má byť krásna vysoká štíhla baba.
@anonym_4dc766 Pozri ako diskriminuješ ty! Prečo si 100 kilovú ženu nazvala ženou a štíhlu si nazvala paličkou? Prečo si 100kg nenazvala prasaťom a chudu paličkou? Prečo dehonestujúce pomenovanie len pre tú jednu? A nemáš pravdu, 100 kg keď sa namaľuje nikdy nebude pekná. Proste štíhlá žena je pekna žena.
@anonym_220e88 a čo tá pani strpi? Alebo si myslíš, že niekto bude pracovať ako recepčná za tisícku v čistom a ešte k tomu gratis bude fajčiť majiteľa??😂 Ty si iná trúbka.

@anonym_c43ccb a ty preco diskriminujes podla vysky??? Tak obezita je jedna vec, ale vyska??? Nieco kritizujes a robis to iste!!! Neskutocne nieco, ked ludom chyba sebareflexia.
Aj nizka zena moze byt velmi pekna.

anonym_c43ccb
Dnes o 18:47
@anonym_ded06f

@anonym_c43ccb a ty preco diskriminujes podla vysky??? Tak obezita je jedna vec, ale vyska??? Nieco kritizujes a robis to iste!!! Neskutocne nieco, ked ludom chyba sebareflexia.
Aj nizka zena moze byt velmi pekna.

@anonym_ded06f nízka ano, ale obezna nie.

anonym_ded06f
Dnes o 18:59
@anonym_c43ccb

@anonym_ded06f nízka ano, ale obezna nie.

@anonym_c43ccb V skrášľovacom centre má byť krásna vysoká štíhla baba. - tato veta je ok podla Teba? Ak uz ides kritizovat niekoho, ze diskriminuje, tak si davaj pozor tiez, co a ako napises.

bjnr
Dnes o 19:21

Navonok vidíte nespravodlivosť a nekonzistentnosť (,,zťp" ako podmienka, ktorá zrazu neplatí). To je reálne a deje sa to. Ale silnejšie v tom, čo píšete, cítiť vnútorný vzorec: opakovaný moment, keď prídete niekam s očakávaním férovosti a odchádzate s pocitom, že rozhodujú iné, neviditeľné pravidlá. A to vo vás nespúšťa len hnev, ale aj pochybnosť: „čo vlastne rozhoduje o tom, či ma niekto vyberie?“ ... Tým, že vinníka označíte za povrchného a situáciu za nespravodlivú, presúvate zodpovednosť za svoje emócie na externé okolnosti a vyhýbate sa konfrontácii s vlastnou ranou z odmietnutia. Ak svoju pozornosť necháte na tom, prečo oni vybrali ju, ostanete v pasívnej pozícii. Lebo to nikdy nebudete mať pod kontrolou, áno, niektorí ľudia (nielen muži) vyberajú podľa sympatie, energie, vzhľadu, dojmu. Svet nie je sterilne spravodlivý. Svet marketingu a služieb je, bohužiaľ, často postavený na tzv. „halo efekte“, kognitívnom skreslení, kde atraktívnym ľuďom podvedome pripisujeme aj iné pozitívne vlastnosti (milota, schopnosť, pracovitosť). Je to nefér, je to plytké, ale je to realita trhu Ale otázka, ktorá vám reálne pomôže, je inde: ako vy vstupujete do tých situácií? Idete tam s nastavením „uvidíme, či ma vezmú“, alebo s jasným pocitom vlastnej hodnoty a tým, čo prinášate? Lebo ľudia veľmi jemne cítia, keď sa niekto sám „ponúka“ vs. keď niekto prirodzene zaberá miesto. Keď cítite nesúlad (ako v tomto prípade), pokojne sa opýtajte priamo: „ppomínali ste, že je to pozícia pre zťp, zmenili sa podmienky?“ Nie útočne, ale vecne. Jednak tým získate realitu (nie domnienky) a zároveň meníte svoju rolu z pozorovateľa na niekoho, kto si vie pýtať jasnosť. Nakoľko je pre vás dôležité získať uznanie a potvrdenie svojej hodnoty práve od ľudí, ktorých kritériá výberu považujete za povrchné a neprofesionálne? Vaša energia však momentálne uniká nesprávnym smerom. Chceli by ste skutočne pracovať v prostredí, kde sú pravidlá len zásterkou pre subjektívne sympatie? Ak firma klame o podmienkach prijatia (ZŤP), vypovedá to o ich vnútornej kultúre a chaose, nie o vašej kvalite.

gab1sol
Dnes o 21:07
@anonym_2a69f3

@gab1sol aj baba s Ťzp preukazom môže vyzerať reprezentantívne. Samozrejme aj muž 😉

@anonym_2a69f3 a ja som napísala, že nie? Ja som uviedla, že ide o reprezentatívnu pozíciu. A to môže byť aj s preukazom, aj bez.

Strana
z2