Aký máte názor na hračkársky kočík pre chlapca?
Ahojte, mám 4,5 r. syna, ktorý si od Ježiška okrem autíčok želá aj kočík. Chcela som mu kúpiť len takú malú jednoduchú buginu, v ktorej by vozil plyšákov. Spomenula som to však pred rodičmi a sestrou a oni ma vysmiali, že kočík pre chlapca...tak teraz som na vážkach, či mu ju kúpiť, alebo nie. Aký je váš názor na to.
Moja krstná dcéra sa od malička hrá s autíčkami , takže je to to isté 🙂
A ja mám tiež v tom veku syna a aj u nás sme si s tým prešli. Bavilo ho to síce asi týžden, vyskúšal si to a teraz kočík ani len nespomenie :D
moj nazor je uplne normalny - dieta sa rado hra s cimkolvek - niektore inklinuju viac k "dievcenskym" hrackam a ine k "chlapcenskym" - nezalezi na pohlavi.. moj syn ma babiku o ktoru sa rad stara, ked place, prebaluje ju a koji..
hra je priprava na zivot a myslim, ze kazdy chce mat doma muza, co sa dokaze o dieta postarat.. hoci teda kojit nebude asi nikdy :D
@aktiz ak si ho zela, kup mu ho... podla mna nema vyznam mu to odopierat, jedine, co tym docielis, ze v nom vypestujes predsudky voci inym - kocikujucim chlapcom 😉 Deti podvedome napodobnuju to, co vidia okolo seba, my mame kocik, teda golfac tiez, trenujeme na dalsi prirastok do rodiny 🙂
Moj maly ho tiez dost ked mal asi 2r. origos ruzovy, s babikou. Mal take obdobie kocikovacie 😀
Kocik stale mame, ale babiku schováva a vozi v nom auticka 😀
Zaujimavee.chlapcek a kočiarik...
Moja mala sa hra aj s autickami a syn sa zas rad zahra aj s kociarikom a babikami. Ale nie tak,ako dievcence,tak po svojsky - naklada ho do auta,sice aj povozi,odveze k lekarovi,alebo on je doktor,ziadne tulenie,prezliekanie..to ked,tak s nami..tak preco nie..ved raz bude otcom..
@kotatko1232 ja som sa do skoro 5rokov hrala s chlapcenskymi hrackami a to som ani brata nemala. Ak kocik tak ziadna babika,ale plysak.. Tuzila som po tanku a sanitkach. Aj som dostala.. Z toho vyrastu.
tak ako píšu kočky, kľudne ho kúp a kašli na názory okolia, to je nepodstatné
ak mu urobí radosť
aj môj sa po jednom na ihrisku vrhal a bol z neho nadšený, no svojmu by som ho nekupovala, viem že by to bolo max na 3 dni a potom by o neho ani nezakopol
tak ako o motorku, prídeme nechá ju odstavenú a berie iné, len tú svoju nie 😀
ale môj bude mať iba 2
ak by chcel aj keď bude starší nemám problém kúpiť
ahoj, ja by som tiez kupila, mam kamaratku a ona kupila , po rozhovore s psychologom, pre svojho 4 rocneho syna kociarik aj babiku, podla psychologa je to dobre,lebo sa uci byt starostlivy atd, tak ako vidi mamicku starat sa o babatko aj on sa chce starat. osobne si myslim ze je to ok.
Cez kocik a babiku si buduje socialne povedomie ako mozny surodenec a buduci otec. My mame tiez,miluje kocik aj babiku a celkovo sa nam to zda ok.
Minule tu kedna mamička písala ze jej syn tuzi po kuchynke .....
Tak ma zaujímalo...aký ma môj muž na to názor ... prvé čo sa ma spýtal...či má to dieta otca .... kukla som sa na nho ... a on vraví ... že dieta opakuje to co vidi kazdy den... a je jasne ze mamina varí... no má tu byt otec ...co sa s nim zatial hra s autíčkami ..
Takze asi tolko by som zhrnula...ze by som ho v tom nepidporovala.. predsa len je este malý a nevie čo chce.... a od toho sú rodičia ...aby deti usmernovali ...
No je to vaše dieta ... a rozhodnutia su samozrejme na vás 🙂
my sme synovi tiež kúpili ked mal 2 roky na mikuláša - buginku - a celú zimu sme kočíkovali plyšového snehuliaka po vonku, ešte teraz si občas spomenie že má ( u prababky) a pokočíkuje aj tam, chvíľku a ide sa hrať s autíčkami 🙂
a co tak nakupny vozik miesto kocika?
Ja by som mu ho dopriala, ked sa mu to paci, ako tu uz bolo spomenute, nic zle na tom nie je, hlavne si treba uvedomit, ze to nema nic s tym, ze by bol iny, ale je to o tom, ze kazde dietatko kopiruje co vidi - mamu. Mama tlaci kociar, aj on chce ... Moji chcu varit, podavat a vesat pradlo, prave sme dopiekli linecke a drobci dostali od Mikulasa vlastne valceky .. ta radost v ich ociach je "priceless" ... chcem im kupit pod stromcek ikeacku kuchynku, lebo su z nej uplne hotovi 🙂 ale tiez mi svokra v "dobrom" dohovarala, ze im mam kupit chlapcensku hracku ... No a potom heeh, budu ako jej synovia s muzom dokopy, ze kuchyni sa radsej oblukom vyhnu ☹(
Mne to príde úplne normálne. Chlapci sa nemajú hrať len s autíčkami, so zbraňami, ale treba ponúknuť aj dievčenské hračky. Môj má 3 roky a na Vianoce ide dostať mikrovlnku, lebo si ju želá. Vo škôlke stále sa hrá s kuchynkou a vypeká a varí. Podľa mňa je to rozkošné. Nech mu to vydrží! 🙂
môj malý bral dievčatám kočíky a veľmi rád v nich vozil autíčka 🙂 všetci na neho kukali ako keby bol divný ... :-/ neviem síce čo je na tom divné ale nehám tak..... ja som mojmu nakoniec kupila nákupný košík...🙂
chlapcom sa páči,že kočík môžu ovládať,neriešia,že je to dievčenská hračka.náš 4 ročný kočîkuje råd,má vlastnú båbiku a varí jej v kuchynke.deťom treba plniť takéto priania,za ten šťastný úsmev to stojí🙂
keby si si precitala nejake speci knihy na tuto temu tak sa vsade docitas, ze dieta si buduje v kazdom veku svojho zivota svoju osobnost, identitu a to napodobnovanim rodicov ludi zo svojho okolia. dieta chce byt ako rusnovodic, sofer, kuchar, upratovacka... vsetky tieto hracky mu kupime, aby sa v nom rozvijala jeho osobnost, zrucnost, a hladal sam seba. ale ak by sme mu mali kupit kocik ci babiku, kazdy v tom vidi predsudok ze toto dievcenska hracka. radsej uprednostni nakupny kosik ako tu citam ci plysaka. ale s tymito hrackami dieta nemoze plnohodnotne hrat rolu otca. preco mame chlapcov skatulkovat na "chlapcenske" a dievcata na "dievcenske" hracky. ved aj nasi muzi su otcami a staraju sa o svoje deti. dajme prilezitost aj nasim detom nech sa to ucia uz od malicka, podporujme ich v tom, aby raz boli dobrymi otcami a nie "nakupujucimi" s nakupnymi kosikmi. budme hrde na to ze nasi synovia su zreli v kazdom veku na vztah s dietatom, hoci to beru ako hru. ucia sa s nou ako budu v zivote dobrymi otcami a manzelmi 😉 😉 😵
http://babetko.rodinka.sk/vychovavame/vychovava...
a prečo nie?, starší si v 3 rokoch želal kuchynku,kúpili sme, mladší v škôlke pravidelne kočíkuje bábiku Evičku a nosí korále okolo krku. Nikdy som im nezakazovala hrať sa s "dievčenskými" hračkami 😉
Mna by muž dorazil, keby mu to len poviem, nieto ešte kúpim 😀
4.5r. je uz dost stary na detsky kociar pre babiky. Deti v takom veku uz vedia co je chlapcenske a co dievcenske, aj kamrati sa mu mozu smiat. Co to mate za nazor ked si nieco dieta zeal, neni problem? to co z deti vychovavate? 10r. si zazela nabity samopal na Vianoce a vy pohotovo mu kupite aby zlaticko bolo stastne? potom Tolko je spratkov lebo rodicia uz nevedia deti vychovavat, len materialne ich obstastnit.
Netreba to porovnavat s kuchynkou, je to ine, vyrabaju aj kuchynky pre chlapcov. Ja by som max. pristala na takyto kociar pre zvierata a k tomu by som mu kupila plysoveho zajaca psa, macku : https://images.search.yahoo.com/images/view;_yl...
dámy, ktoré si myslia, že ich ratolesť bude starostlivým oteckom, lebo ako trojročný tlačí kočiarik mi prídu celkom vtipné. Chlapcov na kočiarikoch bavia kolesá a pohyb, až na pár výnimiek, ktoré chcú byť neskôr mamimou a nie tatinom, ale na to už ten samotný kočík, alebo hra s bábikou vplyv nemá. Hra s kuchynkou tiež neznamená, že budú svojim partnerkám v kuchyni nápomocní. To všetko záleží hlavne od toho, aký príklad uvidia vo svojom otcovi. Hračky ako výchovný prostriedok majú vplyv minimálny. Ja mám dcéry, takže neviem povedať, ako by som reagovala, ale neviem sa akosi zbaviť pocitu, že v poslednej dobe sa to akosi mení. Ja si teda nepamätám, že by sa chalani hrávali s bábikami, keď som bola decko. Pravdupovediac, ja by som bola za to, aby sme ostali každý pri tej úlohe, ktorú máme od prírody. Otec samozrejme pomáha s deťmi aj keď sú malé, ale aké percento z kočíkujúcich dopoludnia po meste sú muži? Minimálne. Prečo? Lebo sú v práci a zarábajú pre rodinu. Niekto spomínal škandinávske krajiny...áno, majú tam už kadečo. Dokonca aj škôlky, kde už nie sú deti oslovované ako chlapci a dievčatá, ale sa s nimi jedná ako s bezpohlavnými bytosťami, ktorým v rámci rodovej rovnosti popierajú existenciu pohlavia, aj keď sa tie deti evidentne s nejakým narodili.
struucne a jednoducho je tvoj syn dieta ? a rad sa hra s kocikom ? preco asi ? pretoze to doma nema...tak jasne, ze chlapci k tomu inklinuju, babam sa nekupuju auta ale barbie a naopak a pritom su to deti ci baba ci chalan je to jedno...a aj kocik je len hracka 😉
syn si na vianoce kociarik nezela, ale ked prideme na navstevu, tak hned ako prve sa hraje s kociarikom (lebo take doma nema). Ja na tom nevidim nic zle, proste je to nieco co doma nema, zaujima ho to, chce sa pohrat, ale chapem ze oteckovia, pripadne rodina to nie vzdy vedia rozdychat. Mozno potom kupit nejaky plastovy nakupny kosik (v tescu predavaju), nie je to kociar a moze tam tak isto rozvazat hracky
Ked bola moja sestra mala, mala ruzovu buginu a babiku. Mala v skolke spoluziaka, kamarata, ktory chcel to iste. Tak aj Mirko dostal ruzovy kocar a babiku. Je uplne bezne, ze dieta chce to, co nema. Dievcata maju uplne bezne auticka, tak preco by sa chlapec nemohol pohrat s kocarom. A nazory ze varim ma mama a aj upratovat a aj vozit dieta v kocari su fakt dost zastarale. Bezne uz varia aj muzi a vozia svoje deti v kocaroch.
Vies, co mi dnes moj 5 rocny syn povedal. Mami, neexistuju dievcenske farby a chlapcenske farby. A ja som odpovedala, presne tak, existuju len farby, ktore sa nam pacia a ktore nie. A takisto je to v tomto. Neexistuju dievcenske a chlapcenske hracky. existuju len hracky, ktore nas bavia a zaujimaju a ktore nie.
moja dcera sa skoro do 3 rokov hravala len s autíckami a inymi "chalanskymi hrackami" - jezisko nosil autodrahu, hrad s rytiermi, plysaky, zvieratka a pod. v 2 rokoch dostala kociarik buginu, ale babiku v nom nikdy nevozila, len plysakov. babiky ju zacali zaujimat az ked sa zaclenila do skolkarskeho kolektivu. to že dievca preferuje "chlapčenské hračky" nikoho nepoburuje, ale ked sa chce chlapec hrat s babikou, vozit v kociari tak sa nad tym ludia pozastavuju. chlapceka od susedov tak fascinoval dcerin kociarik, ze sme mu ho pozicali na cca 1/2 roka. teraz sa s kociarikom hra moj syn a vozi v nom babiky. dokonca sa do tej mini buginy posadi aj sam 🙂
moj syn ma 1,5 roka a ked vidi na ihrisku ci v herni kociarik s babikou, nevaha a ide sa pohrat. takze teraz tuho premyslam, ze k nedavno kupenej kuchynke 😀 mu este pod stromcek kupime kociarik s babikou. ved deti by mali prist do kontaktu s co najvacsim spektrom veci, aby zistili, co ich bavi a co nie. nemali by sme im nieco vnucovat len preto, ze si myslime, ze je to vhodne a ze nieco ine vhodne nie je.
Nie, mam rovnako stareho syna, podla mna je v poriadku, ak si moje deti chlapec a dievca vymenia hracky, pozicaju... Ale nebudem kupovat vyslovene dievcensku vec chlapcovi.... Ani chlapcensku vec dievcatu....
Asi sa moj nazor strati v tejto kope suhlasnych komentarov....
Ale prave tento gender pristup sa nejako vkrada i do nasej kultury a priznam sa, ze je mi zle, ked citam, ako je v iných krajinách gender vychova vyhrotena a svojendeti by som do takeho vychovneho prostredia nedala...
Bezpohlavne pristupy, oslovovanie, hracky, pribehy o inych rodinach s dvomi mamami a otcami.... Ano, tam to vsetko smeruje...
A zial ak to nezasiahne nase deti, tak vnucata....
Som sa rozpisala a akoby odbocila od temy.... Ale v mojich ociach to velmi suvisi

Ja s tym nemam problem, i ked moj syn nikdy o taketo hracky neprajavil zaujem. ale kupila by som, keby chcel