12-hodinovky v práci a tehotenstvo

diunka
5. sep 2020

Ahojte baby 🙂 prosím o radu, je tu niektorá ktorá ťahá alebo tiež ťahala 12ky napríklad v obchodom dome (krátky dlhý týždeň) a potom ostala tehu? Ako ste to ďalej riešili? Zmenila sa Vám dochádzka na kratšie zmeny? A v práci ste to povedali hneď? Nejaké iné zmeny nastali? Ďakujem 🙂

mima1
5. sep 2020

Pri prvom som tak presne robila. Cakala som do 3mesiaca potom som oznamila zamestnavatelovi a skratil mi pracovnu dobu na 8hodinovky kazdy den som robila a vikend volno. Dal mi prestavky hoc ako som potrebovala.

havana40
5. sep 2020

Ahoj ja som sice nerobila kratky /dlhy ale boli to 10-ny a do 6 mesiaca som normalne aj vykladala tovar. Samorejme ze nie 10kilove krabice. Na WC som mohla ist hocikedy, prestavku som tusim po 3 mesiaci tehu mala hodinovu a umoznovali mi aj viac oddychu ked som potrebovala. Zalezi od zamestnavatela a od kolektivu aj podla mna. Ale na take zakladne ako je hodinova prestavka a myslim ze aj hodinovy fond za tyzden sa mi zmenil ale to uz si nepamatam presne ze kolko som mohla odrobit. Tam.to vychadzalo nejako menej hodin ako pred tehu.

gunarova34
5. sep 2020

@havana40 ahojte ja som v 5tt a pracujem v pekarny kde sa dost vela zdviha a pracujem viac menej v noci je tu niekto taky kto robi v noci a nevadi to?

emiliamilka
5. sep 2020

Síce nie krátky a dlhý týždeň ale od.pondelka do piatku ..naplánovaná zmena síce na 8h ale bolo z toho často 10 hodín.. robila som do nástupu na MD (6 týždňov pred termínom) boli doby keď som robila aj 6 dní v týždni... Ohlásila som v práci tehu keď som dostala tehu knižku.. :D a navalili na mňa ešte viac práce lebo bolo treba zaučiť náhradu a blížila sa inventura... Kolegovia mi akurát viac pomáhali keď som mala nieco ťažšie nosiť..

gunarova34
5. sep 2020

Neviem ako sa mam zariadit prelozit ma velmi nevedia kde vsade tazka robota ktora mi momentalne nevadi len sa bojim aby som neublizila babatku s tim zdvihanim ladiciek

mima1
5. sep 2020

@gunarova34 hned ako by si dostala knizku oznam zamestnavatelovi. Nocne by som nerobila isto. Musi umoznit zmenu prace

gunarova34
5. sep 2020

@mima1 zamestnavatel vie len ze ma nemaju kde prelozit

veronika1234512345
7. sep 2020

@gunarova34 v noci tehotné nemajú pracovat.
Keď ti zamestnávatel nevie prispôsobiť prácu tak pn a doplatí ti zvyšok 🤷‍♀️

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre