icon

5DPO - podporme sa navzájom

milka1988
2. dec 2020

Pridajte sa ku mne, koľké ste 5dpo a čakáte na deň či príde ms alebo nie? 🙂 Poďme sa podporiť aby sme mali krásny vianočný darček ❤️🎄🤰

zuza3210
5. dec 2020

@milka1988 aha no ja beriem inofolic tak ci ten cely cyklus

danusa64
5. dec 2020

@milka1988 skusala minuly rok, ale ja vstavam a chodim spat stale inak, to by nemalo zmysel, meranie v posve mi nevyhovovalo a v ustach nemozem lebo spavam s otvorenymi ustami a neviem co by to neskreslovalo meranie. Viem ze ovu testy niesu spolahlive a neukazu ci prebehla, ale podla testu bola na 14dc ako aj podla sona. Tak snad. Uz som bola tri krat tehu a vzdy test ukazal az po par dnoch meskania. Rano uvidime, dakujem 🙂 a ty si ako na tom?

milka1988
autor
5. dec 2020

@zuza3210 no ja som citala tu ze ho beru cely cyklus, len ja beriem tolko vitaminov ze toto som si povedala ze len do ovu

milka1988
autor
5. dec 2020

@danusa64 ak mas taku skusenost tak potom testuj potom az ked ti budu meskat 🙂
daj vediet ako vysiel test. Ja som dnes iba 9DPO ale zvedavost bola velka tak som testla zo zvedavosti ale bol bielsi ako sneh vonku :D
Takze pockam do ms lebo beriem aj progesteron tak ci ho vysadit alebo ponechat ak vyjde pozitiv 🙂 uvidime no ked nevyjde tak b udem moct pit pocas vianoc aspon a sexovat o 106 kedze akurat vychadza ovulacia pocas vianoc :D

danusa64
5. dec 2020

@milka1988 urcite dam vediet, v stredu idem ku gyn na kontrolu tak ak nedostanem ms tak mi vezme krv a budeme mat istotu. 😁😁 To si aj ja vravim, ze aspon si budem moct dat pohar vinka k veceri....len ja som mala 27.12.2020 termin TP tak pre mna to budu take smutnejsie vianoce, keby sa teraz podarilo tak hned by nam bolo veselsie☺️ mna tiez svrbia testy uz, ale stale si vravim ze to este zbytocne, ale zajtra testnem, a ak tak aspon budem mat mikulasa pre manzela😃 drzim palce🍀

milka1988
autor
5. dec 2020

@danusa64 neboj vsetko bude tak ako ma byt 🙂 ak to nevyjde teraz vyjde to neskor ale raz to vyjde urcite.

milka1988
autor
6. dec 2020

No ako
@paulli nejake zmeny badas na sebe? Alebo merias bt?

danusa64
6. dec 2020

@milka1988 robila som dnes test a nic, biely ako stena....tak teraz premyslam ci prestat brat ten progesteron alebo nie...ale este skusit test v utorok, aj ked velke sance uz tomu nedavam. Dost ma pobolieva podbrusko a nervna som tak to bude pms najskor

jaaty1
6. dec 2020

Ahojte 🙂 pridam sa k vam, drzim palceky som 4DPO a snažíme sa uz rok a pol, bol by to pekný darček pod stromček, momentálne uzivam inofolic, methylfolate a inositol cely mesiac bez prestávky, citala som na internete, ze tato kombinacia v poslednej dobe zabera, takže nám drzim všetkým palceky 🙂 príznaky zatiaľ žiadne nemám iba to co vzdy jemne pichanie v prsníkoch ale to mam kazdy mesiac

milka1988
autor
6. dec 2020

@danusa64 a to si ktory den dpo? mozno to este vyskoci lebo ja tiez mam zajtra brat posledny den Duphaston ale ked bude test biely tak vysadim ale co ak sa mi ciarka ukaze az neskor ale vysadenim sa neudri a odide s ms :/ dilema no. tiez nedavam tomu velke sa nce u mna lebo tiez ma zacali boliest prsia ako stale pred ms, nemam v grafe ziadny IP ani zvysenie teploty takze asi nic tento mesiac :( nevadí. Inak v Heliose je teraz akcia na zadarmo zaklady spermiogram tak asi pojdeme. Ved ked je zadarmo a mozeme sa nieco viac dozvediet uz teraz tak preco nie 🙂 ak je tam nejaky problem aspon to budeme hned vediet riesit a necakat dlho zbytocne.

milka1988
autor
6. dec 2020

@jaaty1 ten methylfolat je vlastne cista kyselina listova ze? a inak ved v tom inofolicu uz je inositol ty ho beries aj navyse samostatne?

jaaty1
6. dec 2020

@milka1988 ano je cista len sa lepsie vstrebava v tele ...no vlastne hej beriem dva krát, tiež som rozmyslala ci je to dobrý nápad🤔 neviem ci mi moze uškodiť dvojitá dávka, myslis, se by som mala tu samostatnú dávku vyradiť?

danusa64
6. dec 2020

@milka1988 mala by som byt 15dpo, mne dr ani nekazala vysadit, dala mi rovno dve balenia, aby som pokracovala do ms, ta by mala prist zajtra a v stredu idem k nej tak neviem ci brat dalej a sa jej opytat alebo uz kaslat na to. Ak by nahodou este ciarka nabehla tak by bola chyba ho vysadit a zas ak nic z toho tak ho beriem zbytocne😏 no tazke to je. Ja som tento mesiac dufala, ze sa podari aj ked nedavala som tomu velke sance ze hned na prvy krat na liekoch by to vyslo, mali sme sice sex od 7dc do 20dc kazdy druhy den, ale asi ta ovu predsa len nebola😔 na spermiogram manzel bol v septembri a vysledky mal dobre, problem bude u mna najskor. Do heliosu mi odporucali ist uz v nemocke hned po tretom potrate, dr co mi robil kyret mi dal aj vymennu listok rovno k primarovi Hladkemu, no nenabrala som odvahu ist tam, plus casovo je problem to sklbit s pracou to docadzanie a aj peniaze no....no musi to este pockat. Ja verim, ze sa nam podari, len to asi musime nechat tak. Pred rokom sme to tiez takto skusali, rok a pol nic a ked som sa na to vykaslala a prestali sme sa snazit tak do pol roka som bola tehu. Asi to chce cas aj teraz.

milka1988
autor
6. dec 2020

@jaaty1 no neviem ci ju nemám mam tuto a tiež je to už upravená na folat.ja som uz citala kdesi tu na fore ze to nie je moc dobre brať toľko ak to už máš v inofolicu a eate aj inozitol a este aj kyselinu 2x berieš. Vyrad uplne inofolic. Veď to je zbytočne predražené a máš to 2x.

milka1988
autor
6. dec 2020

@danusa64 tak na 15DPO už by malo ukazať :( ale je to dilema teraz brať nebrať? A nie je to nahodou tak ze ked ho teraz nevysadis tak ms nepride? Alebo ho mozes brat aj nadalej a ms pride aj tak? Ja viem tak ze je to progesteron a ten pred ms ma jeho hladina klesnut aby prisla ms. Tiez mam tuto dilemu lebo zajtra je 10ty den co ho mam brat ale asi ho budem brat az do predpokladanej ms a ked bude test biely vysadim a hotovo.
Pokial si mala uz 3x potrat urcite treba poriadne vysetrenia preco sa to deje :( velmi ma to mrzi, a riesit to treba, ale urcite az ked to budes citit ze ides do toho to riesit. Fakt asi nema zmysel tlacit na to.
My sa snazime len od aprila reps od vtedy sme strielali naslepo, nevedela som kedy mam ovulaciu tak som sa zacala o to viac zaujimat ,tak ze ze som kupila aspon Daysy nech sa nauci moj cyklus, zacala som si robit ovu testy takze oficialne az od augusta sa snazime. tiež sme si povedali ze do Vianoc to dame a nic takze ano sklamanie tam je a tie blížiace vianoce tomu neprospievajú, ale nevadi. Ja sa asi na to vykaslem tiez, dost ma to stresuje to meranie sledovanie a mam pocit ze to ma prave blokuje. Akoze ovu testy asi budem robit lebo ja neviem kedy ju mam, nemam ani hlien skoro, ani bolest nic posledne mesiace, takze jedine bt a ovu to potvrdia a pocas toho sa budeme snazit ale viac sa nebudem uz o to zaujimat skodi mi to :/

jaaty1
6. dec 2020

@milka1988 no asi mas pravdu a tak to aj spravim, no ja používam tuto kyselinu ...každopádne nam drzim palceky aby nám to všetkým vyšlo❤

paulli
6. dec 2020

@milka1988 ale kdeže, vôbec nič. Iba prsia ale zo je úplne normálne, to je u mňa každý mesiac. Raz to vyjde a budeme najlepšie maminy 🙂
Len sme už obaja s manželom nervózni zo zajtrajšku, čo v tom centre.

danusa64
6. dec 2020

@milka1988 praveze dr mi nepovedala nic o tom, kedy a ci ho vysadit, len ze brat od 15dc a kontrolu mi dala v case ocakavanej ms, aby sme vedeli na isto ci to vyslo alebo nie. Vysetrenia mam za sebou, uz po druhom potrate som obehala viacero lekarov, aj teraz po tretom som isla znovu na reprodukcnu imunologiu ale nic sa nenaslo, jedine na hematke syndrom lepivych dostieciek tak ked otehotniem hned zacnem brat fraxiparin, vraj to bol problem doteraz, ze som ho nebrala. Tak ja uz neviem. Od aprila som pn, v juni som potratila, do septembra sme riesili zapal, cely cas na atb a nic, stale som mala zvysene crp, az sa nakoniec nasla nejaka bakteria vo vytere z posvy pocas ms tak som mala atb. V oktobri sa dr rozhodla, uz ked som doma tak to vyuzijeme a skusime to v klude bez stresu z prace, chodila som na folikulometriu, v novembri nasadila lieky. No mame december a nic. Ja uz som aj rozhodnuta, ze ked to nevyslo tak to nechame tak, ukoncim pn, pockame aspon do leta a potom uvidime. Popravde nemam silu na toto, 4 roky sa snazime a uz to zacina byt vycerpavajuce, toto sledovanie, kontrolovanie, hormony. Asi to fakt potrebuje cas. Kamoska sa tri roky snazila, ma pco, podstupila liecbu v gyncare, jedinu nadej jej davali uz len umele. Prisla korona, vykaslala sa na to a do dvoch mesiacov otehotnela. Ironiou je, ze otehotnela mesiac po mojom potrate, takze pre mna je to dost takze, ale asi to tak malo byt. Drzim palce, aby sa vam co najskor podarilo, niekedy ozaj staci na to az tak nemysliet, my sme sa pri tretom vobec uz nesnazili, sex raz za tyzden alebo ani to, nesledovala som to vobec, este tyzden po meskani ms neverila ze to moze byt tehu, az som si zo srandy kupila test, spravila a tam dve ciarky.

milka1988
autor
6. dec 2020

@jaaty1 to bude zrejme to iste proste spracovana kyselina do folatu a ano je to lepsie, lepsie sa to vstrebava a mne klasicka kyselina bola na zaludok tazka zle mi bolo po nej 🙂 drzim palce aby ste sa tesili radostnej sprave cim skor 🙂

milka1988
autor
6. dec 2020

@danusa64 vidis tak to fakt funguje ze ked to clovek neriesi rezignuje a nastavi sa na to ze kasleme na dieta stane sa to. Ved si len vezmi na diskoteke sa niekde na zachodoch mlady vytrepu a hned je tehotna po jednej noci. Neriesila si ma ovulaciu ci ma nejaku bakteriu,on zly spermiogram a neviem co vsetko okolo toho treba aby to zaklaplo a stane sa to proste. Lebo to neriesia vobec nechu a nemyslia na to. 4 roky to ta fakt obdivujem. Ja 4 mesiace a mam chut proste to nechat na prirodu na osud na boha nech to spravia tak ako uznaju za vhodne. Ja sa nechcem viac stresovat. Dokonca som muzovi hovorila ak by to nikdy nevyslo kupime si karavan a budeme stale na cestach po svete. A hotovo. A tiez som aj tu citala x pripadov kde sa snazili liecili a nic, a ked rezignovali bum a viac krat hned po sebe bez problemov. Je to medzi nebom a zemou vsetko.

danusa64
6. dec 2020

@milka1988 mas pravdu, taki co nechcu maju ani nevedia ako, poznam vela takych pripadov, ze ani sa snazit nemuseli a hned ostala tehotna. Nikdy mi nenapadlo, ze prave ja si budem prechadzat takymto trapenim. Prve sa nam podarilo hned, no hned som aj potratila, nestihla som ani prve sono, druhe do pol roka od potratu, to uz bolo dlhsie vdaka duphastonu asi, ale 10tt a koniec, a teraz po troch rokoch od potratu, dvoch rokoch snazenia sa podarilo ked sme na to nemysleli uz, no aj tak nic z toho. Zakazdym sa prestane vyvijat😔 Uz dlhsie uvazujem aj nad adopciou, ale manzel stym velmi nesuhlasi, no ja mam o chvilu 30 a tie cakacky, no uz aby sme zacali ked nechceme dostat dieta v 40tke🙈 ak to nevijde tak si budeme uzivat zivot, plny vyletov, vzdy som chcela cestovat, tak mozno budem mat prilezitost. Toto je vyssia moc, ktoru nedokazeme ovplyvnit, stale si vravim ze to bude tak ako to ma byt, aj ked to nieje lahke. Asi je nacase zacat odznova.

jaaty1
6. dec 2020

@milka1988 dakujem 🙂 no po roku a pol snaženia sa si vela nenamyslam len vzdy ked zmením vitaminy tak mam prvý mesiac až dva nadej, ze mozno tieto zabrali ..a keďže idu tie vianoce..bolo by to ta najkrajšia radost aku si viem predstaviť takze drzim palce nam všetkým a píšeme si ci sa nám to tento rok podarilo ❤

miky25117
6. dec 2020

Tak ja dnes 8Dpo prvý mesiac s clostylom graf vyzerá nadejne tak uvidíme 🤷‍♀️ kedy sa chystáte testovat?

milka1988
autor
6. dec 2020

@miky25117 tak to vyzera ze to bolo IP! 🙂 aj to zvysenie teploty podla mna to vyslo! kedy chces testovat? ja som skusila na 9DPO alebo beloba a vzhladom k tomu ze nemam ziadne priznaky, ziadny Ip, zvysenie teploty, hlien, nic tak na 99% to nevyslo som s tym zmierena radsej takto vopred. Ked pride ms co pride teda, tak aspon som ju cakala no.

milka1988
autor
6. dec 2020

@danusa64 och tazko sa to cita nie to este preziva, ja by som uz asi na tvojom mieste sa zblaznila alebo rezignovala uplne a riesila presne adopciu a ked nie adopciu tak by som si nasla iny sposob radosti zivota elbo ved este ho nejako musime dozit a mame pred sebou dost este takze trapit sa zvysok zivota nema zmysel. Nepomaha to na hlavu vobec. Preto to cestovanie by bola aspon nejaka ta ulava na dusi 🙂 ale ja si myslim ze ked zacnete riesit adopciu a hoc aj adoptujete tak vtedy to vyjde lebo to sa tak stalo mnohym 🙂

milka1988
autor
6. dec 2020

@jaaty1 presne toto iste kazdy mesiac ine vitaminy nabudena cakam ze to vyjde a potom nic :D ich vyhodim a hotovo :D

miky25117
6. dec 2020

@milka1988 už som dnes skusila ale zatial nič ale podbrusko bolí tak dúfam že by to mohlo vyjst bol by to pekny darček pod stromček tak nám všetkým držím palce ✊✊✊

milka1988
autor
6. dec 2020

@miky25117 to mas este skoro aj ked to bolo IP tak stale je to skoro na to aby to test uz zachytili urcite pockaj este aspon 2-3 dni to by uz mohlo aspon ducha ukazat! drzim palce 🙂

danusa64
6. dec 2020

@milka1988 bodaj by to tak bolo aj u nas, ze popri adopcii by sa podarilo aj vlastne. Uvidime, obaja si velmi prajeme byt rodicmi, tak dufam ze nam bude dopriate. Ale po pravde po tych rokoch uz sa zacinam postupne zmierovat stym, ze nam to proste nieje sudene. Ale ako sa vravi nadej zomiera posledna. Velmi vam drzim palce aby sa vam podarilo, prajem to kazdej jednej z nas😘

milka1988
autor
6. dec 2020

@danusa64 kto nemá nádej nemá vlastne nič 🙂 takže tá nadej tu musí byť vždy ☺️