A kedy už budete mať dieťa?
Neviem ci sa len ja stretavam s takymito otazkami, ale pripada mi to uz ako zly sen, ked sa s niekym stretnem po dlhsej dobe a zakazdym je ta otazka tam...Mate aj vy taketo skusenosti?? Co odpovedate??
My sa snazime uz styri roky a teraz sme sa rozhodli ist na IVF. Uvidime ci vyjde.. Dufam ano 😉
@kliara snazim sa, ale ked vlastna mama nam neda pokoj, tak to je uz tazsie..cudzim ludom co sa ma vypytuju, vzdy nieco odpoviem, ale ked sa stretnem s mamou, tak vzdy mi to nezabudne povedat...uz ani neviem ako sa tvarit..vcera vyrukovala s tym, ze sa idu zacat vsetci modlit za to nase dietatko, aby uz bolo...!!! 🙄 🙄 ako neviem ci som hakliva prilis, alebo co.. budem rada ak sa bude modlit aj za mna aj za buduce babo, ale proste vzdy mi to povie takym sposobom, akoby ona bola riesitelkou vsetkeho a absolutne nerespektuje to, ze asi mozme mat problem a ona s tymi narazkami vzdy len "zareze do ziveho"..
@bonaqa2013 tak teda to by ma asi tiez stvalo taketo s prep. idi-tske pripomienky...
@michaelkanr haha to je super.. 😀 vidis, dobra odpoved..
@liuliu mozno keby si zazivala ze nemozes otehotniet dlhe roky tak by si to chapala.my sme sa snazili 5 rokov a kazda takato otazka ma bolela a zacala som na rovinu hovorit ze sa nam nedari a vies co s toho vzniklo?ludia sa mi za chrbtom zacali smiat ze som neplodna a naco je muzovy taka zena.dnes su ludia zly a velmi kruty voci druhym.kto ma vedel pochopit boli jedine zeny ktore tiez mali problem otehotniet.
A este jedna vec - zijem striedavo na SK a aj v zahrnici..a aj tam mam dost znamych, avsak to, ako si dovoluju ludia tu na SK, vypytovat sa nie ze raz za cas, ked vas stretnu, ale este sa aj po mame vypytovat a ona to potom zase mne predklada kto sa na mna pytal, a kto ma dieta a teda kedy uz budeme mat....toto som v zahranici nezazila..
najhorsie je, ze my s manzelom sme sa rozhodli, ze nebudeme nikomu vesat na nos, ze mame problem s pocatim. ale ked sa do toho furt niekto montuje, je to hrozne..ani ma to tak netrapi ze este nemame babo, ved tak zivot je krasny aj bez nich(ale s nimi este krajsi) ale trapi ma to, ze nikomu z rodiny ani nemozem povedat ze mame problem a ze to chceme napr. riesit cez IVF..nikto by nas nepodporil..a preto uz ani neviem co odpovedat. a hlavne mame..
ta nas posiela na vysetrenia a ci sa snazime a ci je problem a podobne..ale ked by som jej povedala ze ano, mame problem a chceme to takto a takto riesit, tak by to neprijala..takze preto ma to tak hneva, tieto otazky
@vronni Sice to nie je velmi pouzitelna odpoved, ale moj bracho, ktory uz oslavil 30 a nema cas poriadne ani na frajerku, nie to este mat rodinu, ci deti, pretoze sa venuje svojej firme zatial, odpovedal "Ked sa bude voda sypat a piesok liat". Mno. Ja osobne by som mozno povedala uprimne, ze sa mu nebranime a ked pride, budeme sa tesit. Alebo ak by som sa chcela vyhnut dalsim otazkam, tak by som povedala, ze uz o tom uvazujeme, takze mozno coskoro. Nieco take, ze vlastne netreba viac rozoberat. S usmevom a dovidenia. Toto sa ludia asi neprestanu pytat. Vobec neuvazuju, ze ta zena by napriklad mohla chciet a nedari sa a ze ju len zranuju tym.
no a keby napriklad ten par zatial nechcel, alebo nechcel vobec deti, tak si myslis, ze by tie otazky boli prijemnejsie, alebo ospravedlnitelnejsie? A hlavne mne to pride a to najma pri paroch, ktore zatial nemaju deti - vylozene rypacska otazka. Nechapem, co realne Ti ludia chcu pocut ako odpoved. No vcera sme sukali, tak cakam, ci mi dnes vyjde pozitivny test? Alebo chcu pocut ze viete, napchavam sa tabletkami, lebo deti neplanujeme? Lebo mne pride ze prave nieco take konkretne by sa chceli dozvediet. Inak nie je dovod sa pytat. Ci? Teda pokial sa bavime o ludoch, ktorych len tak niekde stretneme a medzi recou polozia tuto otazku.
Ked zena bude tehotna, tak budu vidiet, ze dieta zrejme pride. Ked tehotna nie je, tak nie je a bodka. Co viac na tom chcu tou otazkou vyriesit?
@welpen rovnako ako su ludia zli su aj precitliveni. Ked sa ti narodi nebodaj postihnute dieta budes chodit kanalmi ? Ked sa ti stane trvaly uraz nevylezies z domu ? Vies ako nestastie nechodi po horach ale po ludoch. Ja napriklad za chcilu rodim ; prisla som na navstevu k rodicom a taka stara harpia od vedla hned ze ako som pribrala ci budu dvojicky 😀 tak ved v pohode som sa opytala ci este dnes nemala svoju dennu davku alkoholu ze ma daky bystri zrak 😀 co si z tych ludi robite, jednym uchom dnu druhym von.
@vronni my zijeme tiez vonku a teda pytaju sa stale vsetci ci budeme mat rodinku a pytali sa to aj ked som nechodila s bruchom....dokonca u muza na porade preberaju ze bude otec. To nieje len vysada slovakov riesit zivoty inych.
Ale tak za seba hovorim ze sa ma tato otazka nikdy nedotkla; aj ked som nebola tehotna.
Ahojte, ano trapne je to a malomestiacke a necitlive, zena moze mat tisic bolavych dovodov preco este nema alebo preco jedno a preco este nema to prve surodenca atd. Moze tam byt dovodom vazna choroba, neschopnost prirodzeeho pocatia, prve dieta postihnute, tak sa boja mat dalsie, moze tam byt tyranie a zena akurat zvazuje rozchod, tak si predsa nezadovazi dieta s tyranom... mozu byt vazne existencne problemy, ktore nedovoluju pocat dieta....To su tie debilne drze otazky zvedavych tetiek a piekoviskovych znamosti, ktore uz boli minimalne dva-trikrat tehotne a ine neriesia len tie baby, ktore sa nespravaju rovnako sliepkovito ako ony - sorry, nikoho sa nechcem dotknut, ale niektore zeny akoby porodili aj svoj mozog a uz nemaju cim mysliet. Ja osobne iste nebudem vysvetlovat cudzim zvedavym a drzym rypajucim ludom taku vysoko intimnu a citlivu vec preco este nemam dieta alebo preco uz nemam druhe atd!!! Kedze vec vidim takto, viem sa vzit do inych a taketo otazky by som nikdy nikomu nedavala. Ked baba chce a vie, ze sa moze zdoverit, zdoveri sa sama, je vrchol drzosti a necitlivosti taketo veci z ludi tahat a este na ulici medzi povrchnymi znamymi z videnia ci nebodaj susedmi. Z vlastnej skusenosti hovorim a aj zo skusenosti blizkych kamosiek.
@vronni mne tiez idu na nervy tieto otazky.uz aj kamarati,v robote a nechapem,ze sa necitia trapne.mna ani nenapadne sa toto niekoho pytat,kazdeho vec a dalsia vec nie kazdemu je prijemne vysvetlovat,preco este nie su deti
@zuzud hlupakovi nikdy nevyhovies.kamoska caka druhe a ohovaraju ju,ze uz idu mat druhe.pritom rozdiel medzi detmi bude 3 roky...niekedy som zufala z ludskej hluposti
@hoblinka13 presne o tom hovorim, su ludia ovce (97% populacie) a ludia co pouzivaju mozog (3% populacie) no a ktokolvek ti polozi takuto drzu otazku o tvojom sukromi alebo zacne do teba rypat ako si popisala ze "uz cakaju druhe..." - hned vies, ze je to ovca. Take treba ignorovat, pripadne poslat nech sa napasu 😉 , stavim sa, ze nebudu vediet, o com tocis hehe
@vronni a si si ista, ze sa na to tvojej mamy ti cudzi ludia naozaj pytaju? Nie je to len mamin dalsi sposob natlaku? S takou taktikou uz som sa stretla... inak s cudzimi sa o tom ani ja nebavim, iba s takymi, ktorych poznam, aj to za zivot dokopy asi 5x. Ale ani mna, ani nikoho v mojom okoli sa na to cudzi ludia nikdy nepytali. U nas to moze byt ale aj vekom, vsetko do 32.
@bonaqa2013 presne ako pises,ludia riesia vasu osobnu vec-pocet deti.Nasi susedia maju 4 deti,vsetky planovane,ked sa narodilo stvrte,tak pocuvali iba otazky: Vy nepoznate antikoncepciu? To sa vam zase podarilo? Kolko ich este budete mat? 😕 Najlepsie ignorovat a nevsimat si.
My riesime ine otazky..................cela dedina a skolka pozoruje moje brucho a skoro denne sa vypytuju,kedy sa dieta narodi 😖 Mlcim ako sfinga alebo odpoviem,ze sorry,ale toto sa vas netyka 😝 Neodpovedam priamo z dovodu,ze sa o dieta snazime s pomocou reprodukcnej mediciny..............a to sa fakt cudzich netyka.
@esterba mna sa kolegyne prvy den v praci pytali na svadbu a deti a odvtedy to riesia vkuse.cize cudzi ludia ma riesili,ale to su zeny okolo 50tky
@hoblinka13 no, mame my asi stastie na okolie. A profesiu, kde sa odkladanie rodicovstva priam ocakava.
@vronni, to kazdy. My sme nikdy nehovorili kedy planujeme, lebo sme nevedeli kolko to potrva. My sme kazdemu hovorili, ze uvidime, mame cas a pocase dali pokoj. POtom sa situacia opakovala ked sa nam narodila dcerka (prve dieta), ale ked mala 5 rokov a bola jedinacik, uz sa nikto nepytal a ked nahodou , tak sme povedali, ze uvidime. Nikdy sme nikomu nevesali na nos ci cplanujeme alebo nie.
ja som vzdy robila len v zenskom kolektive a nikdy sme nic taketo neriesili, ale potom som zmenila pracu a 95% kolegov boli muzi v mojom veku, ktori uz mali po 1-2 deti a boli posadnuti detmi. Ine nic neriesili, len ze kedy uz aj ja a ze uz som stara a stale sa mi smiali ze tik-tak tik-tak, hovada. Mne bolo do placu, lebo muz mal tazku azoospermiu a chodili sme po IVF, trapili sa a este si vypocujem toto v robote. Pretoze som im nebola ochotna vesat na nos to, ze ano chceme, len sa nedari. Oni zatial do mna hustili, ze uz by som mala mat deti a hned, lebo potom to uz nepojde tak lahko. To som mala vtedy 28 rokov.
a blbu poznamku o veku som si vypocula dokonca aj v Heiliose v Martine, kde mi jedna doktorka priamo splechla do tvare poznamku o mojom vysokom veku a starych vajickach....preto sme aj odtial odisli nakoniec. Porodila som potom ako 32 rocna a vobec som tam nebola najstarsia 🙂
@vronni inak, moja svokra je taky typ (hoci tento tvoj problem s nou nesuvisi), ze si v hlave rozmnozuje udalosti. Ak sa jej dvaja ludia za rok opytaju na to iste, tak v dalsom roku je schopna to prezentovat ako davy ludi, co sa jej stale pytaju rovnaku otazku. A vobec si to neuvedomuje.
@bubutko tak to by som asi odtial odisla aj ja...ti co by mali pomahat, sa vyjadruju este k veku..hoci ty si mala ten vek uplne v poriadku..teda..neviem ako by som sa zachovala ja..
mne sa raz moj gyndos spytal ze kedy uz budem mat deti a ze vlastne na co cakam zeza chvilu uz budem stara... tak som mu povedala ze ci som sa mala vyspat s hocikym len aby som mala dieta (v tej dobe som este nemala partnera) tak stichol..
poznam.... specialne ma to vzdy irituje u mojej mamy. Dobre vie, ze to tak je a tak sa niekedy pyta akoze nenapadko: sedi jej na kolenach moje krsniatko - este memluvna a ona ju akoze dabuje ze kedy uz budem mat kamaratku?
😒

@siska53
@livka_ ja mam 34, o tri mesiace 35. manzel 40