A zase menštruácia....
Snažíme sa o dieťatko... Stale bezvýsledne. Spočiatku som to brala športovo, dieťatko príde v správny čas... Ale teraz mi už psychika pracuje, niekedy už normálne vnímam príznaky... Viem že je to len v podvedomí. Ale tento mesiac som mala jemny ružový vytok, menštruácia meškala, tak som podlahla radosti a dnes prišla menstruacia v plnej paráde. Komu sa bábo nepodarilo na prvýkrát vie o čom hovorím... A teraz k podstate mojej otazky: každý mi radí ostat v klude, všade píšu o psychickej pohode, že sa nemám sústrediť na bábo.. Ale ako sa to dá? Veľa párom sa dieťatko podarilo až keď sa prestali sústrediť a snažiť.. No neviem ako na to. Už aj priateľ býva sklamaný z mojej menštruácie a to on bol doteraz ten čo má ukludnoval, ze menstruacia znamena pravidelný cyklus a že je všetko ok. Ďakujem za všetky pozitivne rady a skúsenosti... Viem, ze v tomnie som sama...
@matya12 určite v tom nie si sama..mne sa to deje už 4 roky 😔 za tu dobu som síce 3x otehotnela...ale aj 3x potratila..posledný MA v 12tt..čo už sa podobalo pôrodu.. takže to neprajem nikomu zažiť.. je to už viac ako 10 mesiacov a odvtedy stále nič.. dokonca sa mi aj skrátil cyklus..čo tiez hrá proti mne...teraz mám 4dni pred ms..test negatívny...takže zase z toho figa drevená 😔
Neviem ako sa dá na to nemyslieť... Jedine asi ozaj len niekde na dovolenke alebo tak...
Baby poznam to ...my sme boli 2ivf neuspesne ...ostaly nam este 3zmrzlinky ....dali sme si oddych riesili domcek a hop otehotneli sme skor ako kupili dom ....psychika robi svoje od potratu v 20tt sme sa snazili 3 roky
Tiež som to tak prežívala, takže ta chápem. Už to bolo vyše roka a stále nič. Dokonca som si dala aj vyvestit a aj tam mi bolo povedané, že bábo bude, ale vraj tento rok nie. A aj som to tak začala brať. Proste sklamaná, že je august, manžel v septembri odchádzal do zahraničia na 6 týždňov, mal sa vrátiť až na dušičky, tak mi to prišlo logické, že do konca roka sa nič nestane. Ten mesiac pred jeho odchodom som sa plne sústredila na jeho odchod. Aby sme na nič nezabudli. Poistenie, všetky doklady skontrolovať, nabaliť mu všetko... Odišiel a ja som si po pár dňoch vymeskanej menštruácie urobila test. Tie 2 čiarky mi skoro oči vybili. Tak som skoro odpadla z toho prekvapenia! A nastala dilema. Povedať mu to hneď, aj keď po telefóne, alebo počkať, kým príde? Jasne ze som to nevydržala a zavolala mu, keďže som sa chcela aj vyhnúť sprostym rečiam typu, že zrazu som tehotná akurát v období, keď manžel nie je doma. A teraz máme doma už 9 mesačnú nezbedníčku 😍
My riešime tiež domček, verím že do nového domu bude aj prírastok..... Momentálne mam strašnú depku, okolo mňa je strašný baby boom a každá budúca mamička je prekvapená, že sa im podarilo baby na prvý sup, ani to nečakali... A my uz ani neviem koľko a nič. Najradsej by som nás dala s priateľom otestovať či je všetko ok u mňa aj partnera, ale doktori do riešia až po vyše roku snaženia.....
@matya12 presne viem ako ti je..kamoska..s ktorou sme mali skoro rovnaký termín.. už ma 4mesacneho chlapčeka.. chvíľu pred tým.. ako som mala mať termín ja..oznámila svagrina že je tehotná.. mesiac na to kolegyňa z práce...dost to s človekom zamáva 😔 a tiez neviem..ako na to nemyslieť..
My sme sa tiez snazili vyse roka. Spociatku som to brala sportovo, kupili a rekonstruovali sme byt, planovali svadbu a nechavali tomu volny priebeh. Ale preslo tristvrte roka, stale sa nedarilo a stale nic. Vtedy som nedokazala na tehotenstvo nemyslit. Tiez vsetky kamosky mali uz deti, takze okrem temy deti sa nemali o com zhovarat... Nedokazala som to dostat hlavy. Potom sa k tomu pridruzili zdravotne problemy a podozrenie na endometriozu musela som podstupit laparoskopiu. A vtedy som si povedala dost, takto sa zblaznis. Dala som si zavezok ze sa zdravotne dam dokopy, mozno pojdeme v zime niekam na exoticku dovolenku a potom by sme mozno mohli zvazit navstevu CAR. O mesiac som bola tehotna...
Ale neviem ti povedat ako sa vedome rozhodnut nebudem na to mysliet. Poznam vela pripadov kedy zeny otehotneli po dlhom snazeni prave vtedy ked sa snazit prestali ale vzdy tam bol nejaky impulz - problem rodine, choroba, adoptovali si babo, rozhodli sa umele pod....
Moja skúsenosť: 6 rokov čakania,7 x IVF a bezvýhradne, keď som sa na to so psychikou na dne doslova vykašľala, že už ďalej nevládzem. Povedala som si že sa kôli deťom nezbláznim. Manžel mi povedal, že keď nebudeme mať deti, kúpime si Harley Davidson a budeme cestovať po svete. O dva mesiace som spontánne otehotnela a keď mal malý pol roka otehotnela som znova takže mám dve deti ani neviem ako. Nikdy sa nevzdávaj, veľa šťastia 🍀
Oprava: bezvýsledne
Ahojte žienky, tiež sa s manželom snažíme o dieťa. Zatiaľ len tretí mesiac ale riadne to ide na psychiku. Dnes mi mešká menštruácia druhý deň ale mam už celý týždeň bolesti v podbrušku akoby menštruácia bola za rohom. Počkám ci to príde do piatku. Dúfam že nie,nechcem byť sklamana.
@matya12 ahoj. Ak si zo Žiliny alebo okolia, tak by som ti vedela niekoho odporučiť. Napíš IP, vysvetlím ak máš záujem..
@matya12 nam sa podarilo, ked som sa uz fakt nasrala, ze prisla kramy a vsetky okolo mna zrazu boli tehotne. Ako som sa nasrala, tak som uz ani dieta nechcela. Ze to nema vyznam a serem na to a nechcem ho, a nasla si vsetky negativa na deti (nevyspis sa, v strese si furt, okakane je, nemas cas pre seba, stereotyp atd atd) a ten mesiac sa podarilo 😄 ale prisla som o neho a teraz musim cakat znova na kramy a znova sa kazdy mesiac sklamat 😪 tak snad sa znova tak naserem(obrnim pred smutkom)
Ďakujem žienky.... Ráno mi bolo fakt strašne, teraz som zas vo fáze, že kým mam pravidelný menzes tak mám šancu.... Užívam aj vitamínové doplnky, dokonca aj priateľ poctivo pije folandrol, tak snáď sa poštastí a nabudúce sa už stretneme v skupinke novembrovych/devembrovych detičiek!
@matya12 a absolvolali ste uz nejake vysetrenia obidvaja? a sama ti poviem, ze prestat mysliet sa neda iba tak. sme iba par tyzdnov od 6-rocnu hranice cakania. a este som nezistila ako na to nemysliet 😅
@mariannamk Ešte nie... Mne doktorka povedala, že rok je úplne bežná doba...
Ahojte, tak ja som ďalšia ..... Beriem aj duphaston aj clostilbegyt... Dnes som dostala menštruáciu... Veľké sklamanie a zúfalstvo.... Depka veľká
@matya12 skuste pouvazovat. niekedy prave nakopnutie sa a riesenie odbura stres z cakania. mozno je vsetko ok, ale je fajn vyuzit cas. nemusite sa snazit ani presne rok. ale hlavne urob, ako to citis za vhodne 🙂
ja tiez trosku pridam svoju skusenost, kym som otehotnela, skusili sme najskor rok bez ochrany, potom meranie bazalnej teploty, potom folikulometria, potom vysetrenie priechodnosti a nakoniec skoro po 2 rokoch ked uz som nas objednavala do centra aistovanej reprodukcie, som zostala tehotna...takze ja kazdej radim poriesit aspon tu priechodnost a netrapit sa zbytocne..spermiogram by mal byt tiez samozrejmost ak sa rok nedari otehotniet..a az potom to nechat na "prirodu" 🙂 budem drzat velmi palce...
@sonicka19983 a zabudla som napisat pointu - otehotnela som 2 mesiace po vysetreni priechodnosti kontrastnou hystero-sono-salpingografiou 🙂
@sonicka19983 ahoj.. Čo je to prosím Ťa??
@majuskano prepáč, nevšimla som si reakciu...to je vyšetrenie takým kontrastným gélom... robí sa ambulantne a bez potreby laparoskopie... trošku nepríjemne trošku špinenie ale mne to pomohlo... stojí to okolo 100e, záleží od lekára... treba si o tomto prečítať na nete...
@sonicka19983 ďakujem 😉
@matya12 starsi bol na prvy sup. Mladsi nam "trval" rok.
Tiez som uz ku koncu myslela na to stale. Nevedela som uz byt v pohode, nemysliet na to. No v tom naj kamoska neocakavane porodila v 31tt a ja som jej bola oporou. Nonstop sme spolu volali, riesila som za nu rozne veci. Na tehotenstvo som vtedy ani nemyslela. A sup! V tom istom mesiaci som otehotnela. Tak si myslim, ze ta psychika ozaj robi vela :(
@matya12 Ahoj. Ono to znie divne,ale ozaj treba prestať myslieť na bábo a či máš alebo nemáš ovuláciu. Malý ( už teraz predskolak) nám trval 2,5 roka kým sa podaril. Keď už mal 2 r chceli sme ďalšie bábo....a stále nič... minulý rok teda 2018 v januári sme prišli o bábo v 7tt a v novembri bolo mimomaternicové tehu... Takmer som sa zrútila a bola naštvaná hádam na celý svet a všetko dookola...až som úplne rezignovala a šla do práce aby som nemyslela na blbosti,kým budem sama doma do poobedia...v práci ( cukráreň) bolo čo robiť na Vianoce,a tak sa človek tešil na oddych cez sviatky...a potom krámy neprišli...som zatiaľ v 9t+2 mám progesterón bo som krvácala...tak oddychujem a dúfam,že prekonáme 12+ a budeme mať po 5 r druhé bábo. Aspoň trocha z môjho pohľadu. Vykašli sa na všetko,nepozeraj kedy máš aké dni a milujte sa kedy chcete. A hlavne sa občas poteš nejakou malickostou,mne pomohli kvietky do vázy. Tak držím palceky a máj myšlienky niekde inde bo sa zblaznis. 😉
Ahoj,
nájdi si nejakého nového koníčka, ktorí Ta trochu psychicky zamestná.
Veľmi doležite je, aby si sa nepozorovala- Kedy je ovulácia, už ma bolí brucho, asi dostanem menzes a pod. Uživajte si milovanie bez ohladu na menštruačný cyklus- žiadny programovaný sex- teraz nie, teraz áno. Nechajte to na spontánnosť. Lebo potom sa Vám milovanie znechutí...
Možete ísť na dovolenku, predlzený víkend. Daj sa aj zdravotne dokopy, či nemáš v tele nejaký zápal, nejakú intoleranciu na jedlo a pod.
Treba všetko brať pozitívne, ak si aj smutná, skús si pretransformovať myšlienky na pozitívne, vtipné.- je to ťažké, ale po určitom tréningu to pojde.
Sama som si týcm prešla, ako náhle som sa prestala sústrediť, odpútala som pozornosť inde, tak som zrazu otehotnela, ani som to nečakala. Potom som 3 mesiace vracala a bolo mi na umretie- tak veru som to trošku aj ľutovala :D
Ako moj muž hovorí, že všetko je tak ako má byť... Len to človek zistí až po čase...
Ono bez dieťaťa je to ťažké, ale ani s dieťatom to nebude ľahké :D

Ahoj matya12 som na tom rovnako 😢 snažíme sa s priateľom više roka a každý mesiac to isté sklamanie 😢😢😢 No treba veriť že raz to príde v tedy keď to budeme najmenej čakať 😊 viem že stále na to myslíš že prečo sa nedarí ale myslím si že ta psichyka nám na nič iné nedovolí myslieť... Skús z priateľom ísť do kúpeľov alebo niekde na týždeň čo by vás oboch bavilo a myslieť na niečo iné 😊