Aká je šanca otehotnieť mimo ovulácie?
Ahojte o bábätko sa nejak extra nesnažíme ale keby sa podarí boli by sme veľmi radi.
Aká šanca je otehotnieť mimo ovulácie? Posledné ms 11.5-15.5 tento mesiac má prísť 11teho / styk predvčerom a včera.
neexistje sanca otehotniet mimo ovulacie
ked uz mas dostat menzes tak sa neda otehotniet, vajicko po ovulacii veľmi rychlo zanika
Zenske telo tak nevyspitatelne, ze v podstate mozes otehotniet kedykolvek. Samozrejme, ze mimo ovulacie nie, ale problem moze byt v tom, ze nikdy nevies presne, co sa v tvojom tele odohrava. Posunuta ovulacia, skora ovulacia, otehotnenie pocas menstruacie, dvojvajecne dvojicky - to vsetko su dokazy, ze telo nemusi fungovat podla pravidiel. Telo je vystavene bezne takym vykyvom, ze aj doteraz presne fungujuci system zlyha. Ked je nechraneny styk, tak je vzdy moznost tehotenstva. Jedine 100% moznost ako neotehotniet je nemat styk.
@anonym_autor Ziadna. Otehotniet sa da len pocas ovulacie. To ale neznamena ze styk musi byt presne v den ovulacie, kedze spermie maju schopnost prezit dlhsie vo vnutri zeny. Takze kludne styk moze byt 3-4 dni pred samotnou ovulaciou, prip. 1-2 dni po. Cize v rozpatí tohto ovulacneho cca tyzdna k otehotneniu moze prist. Podstatné ale je, ako to bolo uz spominane, ze nie vzdy je jasne kedy ovulacia bola/nebola, byva totiz velakrat posunuta z xy dovodov, takze nie vzdy je to podla pravidla ze na cca14 den od poslednej menst. Niekedy o 10 dni pride niekedy meska. Idealne vediet to odhadnut podla hlienu, ked zaciny byt vodnaty. Tak vtedy viac menej isto prebieha ovulacia. Ale to Ti velmi nepomoze, lebo dopredu nevies ktorý den presne takyto hlien bude.

No takto, otehotniet mimo ovulacie sa neda, lenze nikdy nevies (pokial to nesledujes), kedy ju naozaj mas. Ale ak mas cyklus cca 28-30 dnovy, tak tesne pred MS je neplodne obdobie. My sme sex mavali po potvrdenej ovulacii uplne bez ochrany a nikdy som z toho neotehotnela. Po MS je to do ovulacie mozne, lebo ovu sa vie posunut, na skor, neskor,...mam deti z posunutej ovu na skor a manzel ma ocividne veeeelmi zivotaschopne spermie, minimalne 5 dni vedia prezit a pockat na vajicko😅. Prave som v 28tt,, otehotnela som zo styku 5-7 dni od ovulacie (pred). Po ovulacii mas uz vajicko odumrete, tam je sanca uz nizka, az ziadna. Ked si si samozrejme, ovulaciou ista.