Aké lieky pomáhajú na úpravu menštruačného cyklu?
Ahojte. Od kedy mám ms, mávam nepravidelne cykly. Mám dcéru a chceme druhé bábo.
Moja otázka mávam nepravidelne cykly, ovulácia si príde len tak hocikedy ... Lekár vravel že mám počkať cca 3mes a keď tak prísť...
Aké lieky prosím vás sa dávajú na úpravu cyklu? Stým že sa chceme snažiť o druhé ďakujem
Aka stara je prva dcera? Neviem ci hovorime o rocnom alebo 7 rocnom dietati... Pretoze ak je este mala, je uplne normalne mat po porode este dlho dlho rozhadzany cyklus (a to bez ohladu na to ci kojis alebo nie).
@anonym_f6f179 dcéra bude mať 6. Tento cyklus čo bol sme sa 1x "snažili" a bolo z toho biochemické ... Nepríjemný zážitok,lebo teda nemala som vôbec skúsenosť že také niečo existuje.
Teraz je ďalší cyklus a teda mám 9 dni do ms a ovulácia nikde 😁
@anonym_autor ahoj, akurat riesim to iste, doma mame 8r dieta, na jesen a jar 2x po sebe biochemicke, tiez som netusila, ze nieco take existuje. Mala som PCOS vajecniky, ktore su uz dlhsie ok, resp 1 je uplne ok a druhy ma naznak PCO, ale nie je celkom odpisany. V decembri na prevencii bolo vsetko ok.
Teraz 2m po sebe som ovulaciu absolutne nezaznamenala, boli ma pred cyklom hlava a spinim aj 5dni, co sa mi nestavalo.
Dala som si urobim hormonalny profil a teda mam volby testosteron 3,9 a norma je do 3,1 a progesteron bol 0. Cize otehotniet sanca ziadna s tymito hodnotami.
Mam cakat na MS a dr mi dala Clostilbegyt od 4.dna cyklu 2x denne a na 13.den mam prist na sono,ci vajicka dozrievaju. A potom budeme riesit ten progesteron.
Daj si urobit hormonalny profil urcite. Drzim palce.
@anonym_f6f179 dcéra bude mať 6. Tento cyklus čo bol sme sa 1x "snažili" a bolo z toho biochemické ... Nepríjemný zážitok,lebo teda nemala som vôbec skúsenosť že také niečo existuje.
@anonym_autor ale tak v tom pripade Ty ani nevies kedy alebo ci vobec ovulujes. Bud ju budes mat posunutu, alebo nepride. V tom pripade zacni minimalne folikulometriou - budes presne vediet, kedy ovulujes a treba skusat. Zo zakona mas hradene tri cykly. Potom by som riesila upravu, s doktorom. A ak nie je ochotny alebo schopny, tak rovno do CAR nech to zhodnotia a nastavia Ta na spravnu liecbu.
@anonym_autor Duphaston som mala na úpravu cyklu a potom aj na udržanie tehotnosti.
@molkapolka
@anonym_autor A k druhému pomohol Inofolic pije sa ráno a večer je to vitamín B8 a B9 na inzulínovu rezistenciu ktoráá spôsobuje PCOS,mala som aj ja.
@molkapolka
@anonym_autor A k druhému pomohol Inofolic pije sa ráno a večer je to vitamín B8 a B9 na inzulínovu rezistenciu ktoráá spôsobuje PCOS,mala som aj ja.
@alison11 inofolic som brala pred prvym tehotenstvom, vtedy to PCO bolo vyrazne, manzel mal folandrol a podarilo sa 🙂 neviem, ci vdaka tomu, ale skusili sme.

Aka stara je prva dcera? Neviem ci hovorime o rocnom alebo 7 rocnom dietati... Pretoze ak je este mala, je uplne normalne mat po porode este dlho dlho rozhadzany cyklus (a to bez ohladu na to ci kojis alebo nie).