icon

Aké lieky pomáhajú na úpravu menštruačného cyklu?

13. máj 2026

Ahojte. Od kedy mám ms, mávam nepravidelne cykly. Mám dcéru a chceme druhé bábo.
Moja otázka mávam nepravidelne cykly, ovulácia si príde len tak hocikedy ... Lekár vravel že mám počkať cca 3mes a keď tak prísť...
Aké lieky prosím vás sa dávajú na úpravu cyklu? Stým že sa chceme snažiť o druhé ďakujem

anonym_f6f179
13. máj 2026

Aka stara je prva dcera? Neviem ci hovorime o rocnom alebo 7 rocnom dietati... Pretoze ak je este mala, je uplne normalne mat po porode este dlho dlho rozhadzany cyklus (a to bez ohladu na to ci kojis alebo nie).

autor
13. máj 2026
@anonym_f6f179

Aka stara je prva dcera? Neviem ci hovorime o rocnom alebo 7 rocnom dietati... Pretoze ak je este mala, je uplne normalne mat po porode este dlho dlho rozhadzany cyklus (a to bez ohladu na to ci kojis alebo nie).

@anonym_f6f179 dcéra bude mať 6. Tento cyklus čo bol sme sa 1x "snažili" a bolo z toho biochemické ... Nepríjemný zážitok,lebo teda nemala som vôbec skúsenosť že také niečo existuje.
Teraz je ďalší cyklus a teda mám 9 dni do ms a ovulácia nikde 😁

molkapolka
14. máj 2026

@anonym_autor ahoj, akurat riesim to iste, doma mame 8r dieta, na jesen a jar 2x po sebe biochemicke, tiez som netusila, ze nieco take existuje. Mala som PCOS vajecniky, ktore su uz dlhsie ok, resp 1 je uplne ok a druhy ma naznak PCO, ale nie je celkom odpisany. V decembri na prevencii bolo vsetko ok.
Teraz 2m po sebe som ovulaciu absolutne nezaznamenala, boli ma pred cyklom hlava a spinim aj 5dni, co sa mi nestavalo.
Dala som si urobim hormonalny profil a teda mam volby testosteron 3,9 a norma je do 3,1 a progesteron bol 0. Cize otehotniet sanca ziadna s tymito hodnotami.
Mam cakat na MS a dr mi dala Clostilbegyt od 4.dna cyklu 2x denne a na 13.den mam prist na sono,ci vajicka dozrievaju. A potom budeme riesit ten progesteron.
Daj si urobit hormonalny profil urcite. Drzim palce.

anonym_f6f179
14. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_f6f179 dcéra bude mať 6. Tento cyklus čo bol sme sa 1x "snažili" a bolo z toho biochemické ... Nepríjemný zážitok,lebo teda nemala som vôbec skúsenosť že také niečo existuje.

@anonym_autor ale tak v tom pripade Ty ani nevies kedy alebo ci vobec ovulujes. Bud ju budes mat posunutu, alebo nepride. V tom pripade zacni minimalne folikulometriou - budes presne vediet, kedy ovulujes a treba skusat. Zo zakona mas hradene tri cykly. Potom by som riesila upravu, s doktorom. A ak nie je ochotny alebo schopny, tak rovno do CAR nech to zhodnotia a nastavia Ta na spravnu liecbu.

alison11
16. máj 2026

@anonym_autor Duphaston som mala na úpravu cyklu a potom aj na udržanie tehotnosti.

alison11
16. máj 2026
@anonym_autor

@molkapolka
@anonym_autor A k druhému pomohol Inofolic pije sa ráno a večer je to vitamín B8 a B9 na inzulínovu rezistenciu ktoráá spôsobuje PCOS,mala som aj ja.

molkapolka
16. máj 2026
@alison11

@molkapolka
@anonym_autor A k druhému pomohol Inofolic pije sa ráno a večer je to vitamín B8 a B9 na inzulínovu rezistenciu ktoráá spôsobuje PCOS,mala som aj ja.

@alison11 inofolic som brala pred prvym tehotenstvom, vtedy to PCO bolo vyrazne, manzel mal folandrol a podarilo sa 🙂 neviem, ci vdaka tomu, ale skusili sme.