icon

Ake vitamíny na otehotnenie odporúčate?

diaszoky
13. apr 2022

Baby brala som inofolic vmk, muz folandrol maca kotvicnik pil viac nez tri mesiace obaja co mam este skusit?☹️Snazime sa rok uz prave robime vysetrenia ja mam mrchu ako hodinky za tipy rady skusenosti

nana27
16. apr 2022

Inofolic

zuzaneckac
16. apr 2022

@bolarazjedna
@veronika3110 ani mne clostyl nepomohol, a to som posledný cyklus brala dvojnásobnú dávku. Až v centre pre liečbu neplodnosti v KE prišli na jednoduchý problém, stačilo vybrať ATB a na prvý šup to bolo... Môj muž má odvtedy ťažké srdce na moju dr, že to riešila takto... Ale už pri nej ani nie som 😁 myslím, že sa tam spája viacero faktorov.

diaszoky
autor
16. apr 2022

@zuzaneckac atb koli comu?? Zapalu?

misinka866
16. apr 2022

gynex kvapky

zuzaneckac
16. apr 2022

@diaszoky mala som ureaplazmu. Obaja sme vybrali tetracyklín. Vraj že tieto baktérie nemajú vplyv na otehotnenie... No neviem, nám sa to potom hneď na prvý šup podarilo. Pri druhej som si už dala urobiť všetky možné testy. Inak, robia to aj bežní gynekológovia, to len moja ex-dr bola taká špeciálna, že mužovi na základe spermiogramu povedala, že je neplodný a že máme ísť na IVF. Dve deti máme prirodzenou cestou 😁

karinka268
16. apr 2022

@diaszoky
Lejdy vita+ magnezium + alechemilkovy čaj💯

diaszoky
autor
16. apr 2022

@karinka268idě ceknut

vifonik
16. apr 2022

@veronika3110 no teda mne tiež clostylbegit nepomohol…. Brala som ho len 1x lebo mi z neho bolo neskutočne zle-točenie hlavy, bolesti vaječníkov no hnus a aj tak nepomohol 🤷‍♀️

kofolala
16. apr 2022

@diaszoky kamarátke pomohol Femigard. Ale ber to s rezervou,čo jednému pomôže druhému nemusí.

sabinami
16. apr 2022

@diaszoky ja mam 25 rokov a už musíme riediť umelé oplodnenie 🙂 radim urobiť všetky možné vysetrenia, tebe reprodukčnú imunologiu, hematologiu, vam obom genetiku paru a partner okrem klasického spermiogramu aj dna fragmentaciu (niekde nazývajú halosperm) 🙂

diaszoky
autor
16. apr 2022

@sabinami super dik za tip

pet888
16. apr 2022

Uvidite na vysetreni,ci mate nejaky zdravotny problem a ak nie,treba najma udrziavat dobru psychiku,ktora vyrazne ovplyvnuje otehotnenie.Treba to brat tak,ze dietatko je dar a pride v spravny moment.Doplnky vyzivy maju vyznam,ked potrebujete zlepsit cyklus,ale ked je tip top,tak su to vyhodene peniaze.

diaszoky
autor
16. apr 2022

@pet888 no ved to ze ja mam pravidelnu ms cize mne napr ani materska kasicka nepomohla nemala mi tam co napravat

miskamicha
16. apr 2022

@diaszoky no zrejme moze byt problem v spermiograme. Treba pockat na vysledky 🙂 pokial ty mas mrchu alo hodinky vyssie spominany clostilbegyt je pre zeny ktore nemaju ovulaciu. Skus cvicit mojzisovu... Mne to velmi pomohlo..plus maca peruanska a uzivala som aj vcelou matersku kasicku

diaszoky
autor
16. apr 2022

@miskamicha ok macu si kupim no vmkasicku som uzivala 3 mesiace a myslim ze ked dovtedy nepomóhla nepomoze. Vsetky tie ,,zazraky” podla mna ak do 3ch nepomozu a neskor ked sa zadari je len nahoda. Macu vyskusam a mojziskunosm tiez cvivila pravidelne 3 mesiace

cucoriedkacucoriedka
16. apr 2022

@diaszoky nečakať... konzultovať.my sme čakali 8 rokov až.a ľutujem že sme to skôr neriešili...takže konzultácia na klinike a potom môžeš skúšať vitamíny...môj názor a moja skusenost

diaszoky
autor
16. apr 2022

@cucoriedkacucoriedka jasne chapem uz absolvavame vysetrenie

cucoriedkacucoriedka
16. apr 2022

@diaszoky veľmi vám držím prsty🙂

diaszoky
autor
16. apr 2022

@cucoriedkacucoriedka dakujeme☹️🙏🏻😇

natasha1988
16. apr 2022

@diaszoky zmenit životny štyl - začat cvičit, jest kvalitne a žiadne synteticke vitaminy ti nepomožu, ba naopak, tie vitaminov čo ti tvrdia že treba uživat je klamstvo aby to predali a tebe sa do tela dostava svinstvo a potom mas rozhodeny metabolizmus a hormony. Vitaminy prijmaj len v kvalitnej strave 🤰🏼

miskamicha
16. apr 2022

@diaszoky tak treba pockat na vysledky vysetreni. A nezabudaj...vela robi psychika...ked velmi chces tak vtedy sa just nedarí... viem podla seba

miskamicha
16. apr 2022

@natasha1988 len co je kvalitna strava..ked dnesne ovocie a zelebina striekane kadečim.

natasha1988
16. apr 2022

@zuzaneckac presne ja som 3 krat za sebou mala potrat ked konecne mi urobila test na ureaplazmy- pozitivne. Preliecili sme sa antibiotikami a hned jedno dieta a po troch rokoch druhe. 👍🥰 Doteraz nechapem preco take jednoduche testy nerobia hned 🤷‍♀️

stannkal
16. apr 2022

sme v podobnej situacii, tiez sa snazime uz asi 1,5 roka (v tom bol aj jeden MA) a tiez som si vela citala o roznych doplnkoch podporujucich plodnost. Zial, ked sa do tej tematiky viac zahlbis, zistis ze nic take nie je co by naozaj pomohlo. Na niektore latky boli sice robene aj nejake studie ale boli velmi male a velmi specificke na to aby o niecom vypovedali. Takze vacsinou to je len marketing. Jedine co je naozaj potrebne su folaty (kyselina listova) a aj to neni na otehotnenie ale pre spravny vyvin plodu v prvych mesiacoch tehotenstva. A to ze niektore zeny hovoria ze im to pomohlo je proste nahoda, ked si pozries statistiky tak velmi vela parom (myslim ze nad 90%) sa podari prirodzene otehotniet do 2 rokov. Takze ak po roku uz stratis nervy a zacnes kadeco brat a potom otehotnies tak naozaj nemozes tvrdit ze ti prave tie vitaminy pomohli. Preto by som taketo pribehy brala s rezervou. My sme akurat tiez zacali vysetrenia tak uvidime co z toho bude.

biii7
16. apr 2022

Mozno blba otazka, ale ako casto sa snazite v priebehu tyzdna, mesiaca? Ja som citala niekde, ze zena je iba 1x plodna v mesiaci... Moj gynekolog mi napr. povedal, ze hned po menzese by sme sa mali snazit. Ake mate baby skusenosti s tym?Staci vtedy iba alebo cely mesiac. Diky

tanya65
16. apr 2022

@diaszoky ja aj manzel sme uzivali vselijake vitaminy,porobili nam neviemake vysetrenia. Ked sme sa to vykaslali a nestresovali sa,tak sa podarilo.....trvalo to sedem rokov

sabinami
16. apr 2022

@biii7 áno logicky…žena je plodná len plodný deň, každá žena môže mat plodný deň inokedy, nemusí to byt pravidlom že je strihtne v polovici cyklu 🙂 ak ti gynekológ povedal že sa máte snažiť po menzese tak to musel počas vysetrenia vidieť že vtedy je tvoj čas ovulácie 🙂 ja to mam napríklad vždy tesne pred menzesom 🙂

sabinami
Autor odpoveď zmazal
sabinami
16. apr 2022

@biii7 ešte dodám že tak isto to nemusí byt pravidelne každý mesiac, cyklus môže byt aj anovulacny tak isto ako sa môže meniť deň ovulácie 🙂 najlepšie je ísť na vysetrenie kde sa gynekológ pozrie a určí plodný deň a vy sa tak viete zamerať na konkrétne plodne dni 🙂 snaha by ale mala byt cely mesiac, aspoň 3x tyzdenne 🙂

diaszoky
autor
16. apr 2022

@natasha1988 prijimam mam alergiu na mlieko cize nejem mliecne produkty meso max 2-3x tyzdenne milujem ryby zeleiny ovocie samozrejmost. Ako niesom rasistka ale napr take romky ake maju vitaminy?? Aku zdravu stravu? A su plodne az az