icon

Aké vyšetrenia po opakovanom potrate?

baby027
22. jún 2025

Ahojte teraz som 2x potratila, chcem sa opýtať ci vas niektorú gynekolog poslal na nejaké vyšetrenia po 2.potrate alebo si budem musieť všetko zase riešiť sama? Moja psychika je uz úplne na bode mrazu 😪 veľmi to bolí znova 8 tyzden ako pri prvom tak aj teraz 😭

palicka
22. jún 2025

@baby027 určite si pýtaj, resp. sama by tá mala poslať na Hematologiu, imunologiu a genetiku.

baby027
autor
22. jún 2025
@palicka

@baby027 určite si pýtaj, resp. sama by tá mala poslať na Hematologiu, imunologiu a genetiku.

@palicka hematologiu som si riešila sama uz po prvom potrate tam mi povedala ze prvy potrat nebol problém s krvou aj ked INR mam zvýšené musím ist na nejaké špeciálne testy do BA ale to som objednaná az na august 🙈 stále mi na henatologii tlačila do hlavy ze to s potratom nemá súvis... doktori sú neprijemní a všade len odbíjajú😪

ivik4
22. jún 2025

Genetika, hematologia . Ja som druhy x potratila v 5mesiaci, poznam to no. Je nas tu viac takych, viacere sme potom v 3tom tehotenstve mali liek na riedenie krvi. Tam bol problem

ivik4
22. jún 2025

Ak nemas problem s krvou alebo akykolvek iny, tak to tak malo byt. Moja kamoska tiez 2x potratila a jedno dieta ma,problem nema ziadny

baby027
autor
22. jún 2025
@ivik4

Ak nemas problem s krvou alebo akykolvek iny, tak to tak malo byt. Moja kamoska tiez 2x potratila a jedno dieta ma,problem nema ziadny

@ivik4 ano ja to beriem ze telo to pre nieco ukončilo, len ma zaujíma ci to vas gynekolog riešil lebo uz som z toho všetkého vyčerpaná znova kyretaz a všetko okolo toho 🙈😪

mdse
22. jún 2025

Možno nie sú spermie kvalitné, aj to býva príčina. Viem ako Ti je, posielam na diaľku objatie❤️‍🩹

ar3m1s
22. jún 2025

@baby027 ja som potratola 3x a to sme chodili hore dole po doktoroch, nakoniec mi prisli na to ze mam syndrom lepivych dosticiek (hematologia) a musim si aktualne pichat clexan na riedenie krvi - teraz som v 8. Mesiaci. Ale doktorka vravela ze to mohlo byt aj z toho ze ja mam Rh negativnu krv a manzel Rh pozitivnu a moje telo si vytvaralo protilatky... To si tiez zisti aka si krvna skupina a aka partner.

petamich
22. jún 2025

Po druhom ma poslal na vsetky vysetrenia. Kedze povedal, ze to uz nebude nahoda, ked sa to presne v rovnakom stadiu tehotenstva stalo.

lu1812
22. jún 2025
@ivik4

Genetika, hematologia . Ja som druhy x potratila v 5mesiaci, poznam to no. Je nas tu viac takych, viacere sme potom v 3tom tehotenstve mali liek na riedenie krvi. Tam bol problem

@ivik4 Ahoj možem sa prosím opýtať, som 14. TT a tiež 2 potraty za sebou. Teraz pichám Clexane. Do kedy ho treba pichať? asi cele tehotenstvo?nemám potvrdenú žiadnu diagnozu je to len preventívne. za mesiac ma kontrolu na hematologii tak potom sa chcem pýtat lekarky

lu1812
22. jún 2025
@ar3m1s

@baby027 ja som potratola 3x a to sme chodili hore dole po doktoroch, nakoniec mi prisli na to ze mam syndrom lepivych dosticiek (hematologia) a musim si aktualne pichat clexan na riedenie krvi - teraz som v 8. Mesiaci. Ale doktorka vravela ze to mohlo byt aj z toho ze ja mam Rh negativnu krv a manzel Rh pozitivnu a moje telo si vytvaralo protilatky... To si tiez zisti aka si krvna skupina a aka partner.

@ar3m1s Ja som tiež RH neg. a partner AB poz. ale mne povedali, že to može robiť problém až vy vyššom štádiu tehu. tak cca okolo 20 tt.

baby027
autor
22. jún 2025
@ar3m1s

@ar3m1s ja som 0RH pozitiv takze tam problém nebude 🙄 no každopádne uvidím co mi povedia v tom auguste na tej henatologii v BA 😒

ivik4
22. jún 2025
@lu1812

@ivik4 Ahoj možem sa prosím opýtať, som 14. TT a tiež 2 potraty za sebou. Teraz pichám Clexane. Do kedy ho treba pichať? asi cele tehotenstvo?nemám potvrdenú žiadnu diagnozu je to len preventívne. za mesiac ma kontrolu na hematologii tak potom sa chcem pýtat lekarky

@lu1812 to ja neviem dokedy ho mas pichat ty , asi do konca tehotenstva. Ja som musela este par tyzdnov po porode

mdse
22. jún 2025
@lu1812

@lu1812 tak ako píše @ivik4 pichá sa štandardne do konca sestonedelia, príp.štyri týždne po pôrode.

kiki68
22. jún 2025

Mozno mali pri druhom hned skusit progesteron a k tomu nieco na riedenie krvi. Je mi to luto, tiez som tym presla. Ale potesim, mam dve zive deticky, podarilo sa potom vdaka velkej davke progesteronu a tiez tehu Aspirinu donosit. U mna podla vsetkeho porucha tvorby placenty. Vraj mam nieco geneticky. Drz sa, dalsi raz to vyjde 🙏🏻🍀

nairobi
22. jún 2025

@baby027 aj ja mam 2x potrat za sebou, všetky vyšetrenia v poriadku akurát na reprodukčnej imunológii mi zistili zvýšené NK bunky,ale uz neriskujeme,sli sme do ivf nech nam výberu naj embryá (mame ich 5 AA, 3BB), tak sa už len hodiť do pohody a počkať kedy nam povedia ze ideme na vklad

naty_123
22. jún 2025

Mám za sebou 2x potrat..jeden MA v 6+2 a druhý spontánny v 5+3... Nemala som žiadne vyšetrenia... Aktuálne som 22 týždeň a všetko je v poriadku 🌈 ten strach pri utierani na wc asi nikdy nezmizne...

baby027
autor
22. jún 2025
@kiki68

Mozno mali pri druhom hned skusit progesteron a k tomu nieco na riedenie krvi. Je mi to luto, tiez som tym presla. Ale potesim, mam dve zive deticky, podarilo sa potom vdaka velkej davke progesteronu a tiez tehu Aspirinu donosit. U mna podla vsetkeho porucha tvorby placenty. Vraj mam nieco geneticky. Drz sa, dalsi raz to vyjde 🙏🏻🍀

@kiki68 dal mi doktor progestanelle som vkladala od 5 týždňa niekde bude chyba no je to ťažké ale človek to nezmení🙏❤️

colsami
22. jún 2025

"stále mi na henatologii tlačila do hlavy ze to s potratom nemá súvis..doktori sú neprijemní a všade len odbíjajú😪 "

To ze doktori vyjadria odborny nazor, ktory sa nezhoduje s Tvojim pocitovym, neznamena ze su neprijemni a ze Ti nieco "tlacia do hlavy". Oznamuju Ti to ako FAKT, tak to tak ber, pravdepodobne to tak bude. Hematologia je len jedna z xy veci, ktore za potrat mozu byt zodpovedne. Este za sebou vobec nemate komplexne vysetrenia - Ty aj chlap, aby si sa upinala len na hematologiu. A niekedy za to nemoze "nikto a nic" a neprides ani na pricinu. Takze menej ofenzivy, viac racia.

Drzim palce nech Ti to na treti krat vyjde.

kiki68
22. jún 2025
@colsami

"stále mi na henatologii tlačila do hlavy ze to s potratom nemá súvis..doktori sú neprijemní a všade len odbíjajú😪 "

To ze doktori vyjadria odborny nazor, ktory sa nezhoduje s Tvojim pocitovym, neznamena ze su neprijemni a ze Ti nieco "tlacia do hlavy". Oznamuju Ti to ako FAKT, tak to tak ber, pravdepodobne to tak bude. Hematologia je len jedna z xy veci, ktore za potrat mozu byt zodpovedne. Este za sebou vobec nemate komplexne vysetrenia - Ty aj chlap, aby si sa upinala len na hematologiu. A niekedy za to nemoze "nikto a nic" a neprides ani na pricinu. Takze menej ofenzivy, viac racia.

@colsami inak je fakt, ze vela percent potratov do 12tt sposobuje deformacia spermii u muza. Cize bez vysetreni Komplet nevie

baby027
autor
22. jún 2025
@colsami

@colsami si bola somnou u tej doktorky? Áno bola hned na mňa nepríjemná skonštatovala že potrat nebol určite kvôli krvi a to nemala v rukách ešte ani výsledky. Tak láskavo nevyrábajú niečo pri čom si nebola. Bola od začiatku na mňa nepríjemná a pripadalo mi že prečo ju obťažujem. Mala som zvýšené hodnoty viac ako by som mala mať preto ma poslala do Bratislavy na špeciálne testy takže asi pre niečo tam idem. Ja som sa pýtala dievčat ktoré s tým majú nejakú skúsenosť ty nejakú máš? Mňa zaujímalo či doktor posiela na nejaké vyšetrenia alebo si to budem riešiť sama ako skoro vždy všetko.

colsami
22. jún 2025
@baby027

@colsami si bola somnou u tej doktorky? Áno bola hned na mňa nepríjemná skonštatovala že potrat nebol určite kvôli krvi a to nemala v rukách ešte ani výsledky. Tak láskavo nevyrábajú niečo pri čom si nebola. Bola od začiatku na mňa nepríjemná a pripadalo mi že prečo ju obťažujem. Mala som zvýšené hodnoty viac ako by som mala mať preto ma poslala do Bratislavy na špeciálne testy takže asi pre niečo tam idem. Ja som sa pýtala dievčat ktoré s tým majú nejakú skúsenosť ty nejakú máš? Mňa zaujímalo či doktor posiela na nejaké vyšetrenia alebo si to budem riešiť sama ako skoro vždy všetko.

@baby027 ano mam skusenosti ano rozumiem sa problematike a ano, zostava faktom, ze treba komplexne vysetrenia, opakujem sa, u Teba aj u partnera, bez toho zbytocne polemiky, darmo ze mas "nieco v hematologii vyssie".
Ale vidim ze si utocnejsi typ. Nemyslela som to v zlom, ale tak kazdy reaguje ako mu je vlastne. Pekny den.

babi2345
24. jún 2025
@baby027

@ar3m1s ja som 0RH pozitiv takze tam problém nebude 🙄 no každopádne uvidím co mi povedia v tom auguste na tej henatologii v BA 😒

@baby027 mňa po 2x MA poslal gyn. Endokrinológia mala som TSH 3.8 dostala som Tirosint 25mg, treba to držať pod 2. Hematológia nič nenašli, genetika nič nenašli, reprodukčna immunologia Nitra trosku zvisené NK bunky, Dr. Dzurilla na reprodukčnej mi dala omegavan po pozitívnom teste každý druhý týždeň a dala mi clexane pichať každý deň preventívne. Od gyn. Mam rozšírený hormonálny profil spravený progesterone som mala 21.den len 18nmol a preto 3.den od ovulácie som užívala progesteronelle 200mg ráno a večer a teraz sme 10tt. Marec, apríl som po behala všetky Dr. Plus manžel rozšírený spermiogram on mal úplne v poriadku. Ovuláciu som mala, hneď ostanem tehotná len do nosiť. Tak teraz uvidíme, 🤞držím aj vám palce.

babi2345
24. jún 2025
@baby027

@baby027 môžem sa pridať ja som bola v NZ na hematológii Dr. Ze 2 potraty to je ešte normálne, to je nič, načo som prišla ak som potratila v prvom trimestri, hematologické problémy robia potrat u žien až v druhom trimestri. Boli nepríjemný a úplne súhlasím. Povedala som ze chcem vylúčiť a isla som preč. Ľudskosť je zadarmo. Nie každý lekár ma v seba. Takéto pripomienky ani nemusia pridať. Odoberieme krv, poviem výsledky a dovi. Všade inde boli milý.

annalubuska
27. jún 2025

@baby027 Ahoj, ja som teraz čerstvo po 3 MA (7+0, potom jedno bezproblémové tehotenstvo a zdravé bábo, 7+5, 5+5). Doktor mi dal včera žiadanky na endokrinológiu a hematológiu. Následne až keby sa tam nič nenašlo tak potom imunológia lebo je možné že moje telo bojuje proti plodu. Na všetko čo by sa zistilo existujú lieky, v prípade imuno sa dajú kortikoidy. Až potom genetické vyšetrenia atď. Akurát od imuno, genetika atď nás už pekne skásnu. Je to inak dlhý proces, na hematologiu ma objednali až na konci septembra lebo že sa môže ist až 8 týždňov po MA, a čo som čítala výsledky z hematologie trvajú 6 týždňov alebo až 2 mesiace.

baby027
autor
29. jún 2025
@annalubuska

@baby027 Ahoj, ja som teraz čerstvo po 3 MA (7+0, potom jedno bezproblémové tehotenstvo a zdravé bábo, 7+5, 5+5). Doktor mi dal včera žiadanky na endokrinológiu a hematológiu. Následne až keby sa tam nič nenašlo tak potom imunológia lebo je možné že moje telo bojuje proti plodu. Na všetko čo by sa zistilo existujú lieky, v prípade imuno sa dajú kortikoidy. Až potom genetické vyšetrenia atď. Akurát od imuno, genetika atď nás už pekne skásnu. Je to inak dlhý proces, na hematologiu ma objednali až na konci septembra lebo že sa môže ist až 8 týždňov po MA, a čo som čítala výsledky z hematologie trvajú 6 týždňov alebo až 2 mesiace.

@annalubuska ja som na výsledky čakala presne 5 tyzdnov robili mi nejaké ktoré posielajú do Ba a na tie sa čaká približne mesiac 😊 ale keďže mi nasadili Kanavit kvapky ktoré boli bez výsledku, vôbec nepomáhali doktorka povedala že budem musieť ist do Ba na špeciálne vyšetrenie krvi lebo majú podozrenie na vrodený deficit. Tak teraz čakám a som zvedavá ako dopadnem v tej BA 😊