Aké vyšetrenia žiadať u gynekológa, keď sa mi nedarí otehotnieť?
Ahoj ake vyšetrenia by som mohla pýtať u gynekológa aby zistili problém prečo sa nám nedarí už vyše dvoch rokov ďakujem
@lenuss1992 hormonalny profil, spermiogram,,,, postupne potom endokrinologia, reprodukčna imunológia, hematologia, genetika páru,,, ak nič nezistia tak možno hysteroskopia, prefuk vaječníkov atď...
@lenuss1992 muž mal aký spermiogram? 🙃
@anonym_65de67 ešte nie najprv chcem zistiť či není problém vo mne
@lenuss1992 toto sa robi naopak.
Lebo u teba bude potrebných asi 6 druhov vyšetrení (ak nie viac) aby si zistila ci je problém v tebe.
Mužovi stačí spraviť jeden spermiogram a viete s istotou.
Mne stacil hormonalny profil, uz ten ukazal, kde je problem... ale je pravda, ze v CAR pozadovali hned spermiogram, az potom sa s nami bavili.
Co viem tak najprv sa zostuje vzdy muz a ked je on OK tak zena, u zeny treba ovela viac vysetreni jemu len jedno. Pri muzovi je vhodne ho urobit uz po pol roku snazenia. Aspon tak nam bolo povedane.
Najprv si muz robi spermiogram. Je to jedno vysetrenie oproti tomu co budes musiet absolvovat ty
@lenuss1992
najprv zistí či nie je problém u muža. či on nechce?
Neviem ja som si myslela, ze som ok a len u muza je problém nakoniec mi zobrali v CAR hormonalny profil a uz som bola jasná aj ja ... takže vôbec nepotrebuješ gynekologa objednajte sa s muzom do CAR a tam vam vsetko spravia.
@lenuss1992 ale to sa takto nerobí. Treba poslať muža na spermiogram, ak bude ok, rovno do CAR a riešite teba. 🙂
Najprv muž spermiogram. A keď vylúči problém u muža ,tak potom u ženy hormonalny profil, folikumetria, hematologia, endokrinologia atď...
@lenuss1992 Ano, to je velmi logicke, robit xy vysetreni u zeny, aby sa napr. potom zistilo, ze muz ma nekvalitne spermie. Treba rozmyslat trochu. Asi je panko jesitny.
@lenuss1992 pred tým ako sme sa objednali do CAR my moja gynekologička urobila hormonálny profil a pár mesiacov som chodila aj na folikulometriu. Muž si zašiel na spermiogram. Keď bolo toto ok objednali sme sa do CAR
nám moj gyn spravil hned hormonalny profil a mužovi spermiogram

@lenuss1992 muž mal aký spermiogram? 🙃