icon

Ako dlho po laparoskopickej operácii sa vám podarilo otehotnieť ?

amalka147
9. jún 2022

Ahojte. Ako dlho po laparoskopickej operácii sa vám podarilo otehotnieť ?

Strana
z2
melany4
16. jún 2022

@amalka147ahoj,takže ti nakoniec zistili endometriózu?... Aj ti nejak vedeli pomôcť tou operáciou ? Ináč ako so sa cítila po operácii v pohode?prepáč toľko otázok je som bola pred mesiacom a ako dlho sa snažíte?

amalka147
autor
16. jún 2022

@melany4 no práve som druhý deň po operácii, ťažko sa mi chodí ešte. Od betadine som ako pomaranč. Ťažko sa mi dýcha . Nemôžem sa zhlboka nadýchnuť lebo ma bolí pod pravým rebrom a sem tam má lame pravé rameno ale to je všetko z toho plynu, čo do mňa pustili. Po operácii som zo všetkého vracala. Vypila som vody, všetko slo von, zajedla som, slo to hneď von... Proste sa nedalo vtedy nič piť ani jesť. Až na druhý deň po operácii a dneska už jem normálne. Konečne. Schudla som 2 kg v nemocnici, lebo ma totálne vyhladovali.
Čo sa týka operácie, tak ako odstránili mi čo mohli, ale neznamena, že sa nebudú robiť ďalšie ložiská, mám tam aj aktívne ložiská, aj krvavé ložiská. Ako tak mi to vyčistili ako mohli. Rovno spravili prefuk vaječníkov, ktoré som mala priechodné. Takže krvacam asi treti deň ešte. Ale to je len take spinenie. Ešte hrdlo má boli kvôli intubacii.
Snažíme sa rok a pol kvázi... A povedal že najbližšie 3 mesiace mám najväčšiu šancu. Pretože mám ako tak vyčistené a priechodné vaječníky. Tak uvidíme čo to bude. Ale dal mi najprv 2 týždne na zotavenie a tak máme začať so snažením. Všetko má bolí teraz. Keď chodím musím si držať brucho, lebo sa mi hýbe pri každom pohybe, čo už manžel povedal že si nemám držať brucho, lebo to vyzerá ako keby som bola tehotná ale som mu povedala že mi to pomáha pri mobilite....

melany4
16. jún 2022

@amalka147 ach neboj sa aj ja som to tak mala,presne aj tie bolesti aj krvácanie ustupi to za pár dní,už budeš iný človek po týždni 😉 mne tiež nič nedali jesť v nemocnici ani večer...mala som výživu z domu😉
Poradím ti na tie plyny si rob silný feniklovy čaj mne to pomohlo.aj probiotiká som si kúpila a psylium na trávenie. A cistila som si rany repikovym vyluhom.
Prajem skore uzdravenie 🧡

amalka147
autor
16. jún 2022

@melany4 v pondelok idem do nemocnice aby mi dali dole svorky. Potom si kúpim harmanček a budem harmančekove zabaly dávať.

amalka147
autor
16. jún 2022

@melany4 a ten plyn, no už ho nejak prežijem, už je to lepšie, včera a prevcerom má lamalo všetko. Ale to prejde.

amalka147
autor
16. jún 2022

@melany4 len má trápi ešte zelená stolica...ale postupne zltneje tak možno to je tym, že som bola vyhladovana.. a že mi čreva nestíhajú pracovať odrazu. Ale snáď postupne sa dám dokopy. Ak nie tak mám ísť za obvodnym, či nahodou sa niečo neobjavilo, čo bolo skryté...

Strana
z2